Perioada 3-9.08.2020.
“Despre nevoia de libertate, curaj și impulsivitate”

Este o săptămână dinamică din punct de vedere astrologic: dincolo de alte evenimente care au loc acum, săptămâna aceasta avem o Lună plină în semnul Vărsătorului și două planete care schimbă semnele zodiacale în care se află: Mercur trece în Leu, iar Venus în Rac.

Săptămâna începe cu Luna plină în Vărsător, o Lună plină care ne poate scoate din zona de confort prin situațiile imprevizibile, neașteptate, surprinzătoare care pot avea loc (Uranus în careu cu Soarele și Luna din Vărsător). Pentru a naviga mai ușor prin aceste ape agitate, este important să dăm dovadă de cât mai multă flexibilitate și să încercăm să ne adaptăm la evenimentele respective (să nu fim rigizi și “să nu ținem cu dinții” de un anumit program sau de o anumită desfășurare a lucrurilor).
De asemenea, nevoia de libertate va fi la cote maxime, astfel încât orice încercare de limitare sau de restricționare la acest capitol va fi imediat sancționată. În acest sens, este important să facem distincție între situațiile care într-adevăr ne îngrădesc și de care avem nevoie să ne eliberăm și dorința de a ne revolta de dragul de a ne revolta (pentru a obține atenție, pentru a ieși în evidența, pentru a fi cu orice preț diferiți etc.).
Despre Luna plină în Vărsător am scris aici.

> Cei mai impactați: Leii, Vărsătorii, Taurii și Scorpionii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

De altfel, careul Marte/Jupiter va accentua tendința de a acționa într-o manieră ceva mai impulsivă. În sens pozitiv, putem avea curajul de a face anumite lucruri pe care poate altfel nu am îndrăzni să le facem. Pe de altă parte, putem foarte ușor să exagerăm, să ne lăsăm duși de val și să ne supraevaluăm capacitățile.
În plus, pot apărea conflicte în relația cu anumite persoane care reprezintă o formă de autoritate în viața noastră (părinți, șefi, reprezentanți ai unor instituții), idee subliniată atât de careul Marte în Berbec/Jupiter în Capricorn, cât si de opoziția Mercur în Rac/Saturn în Capricorn. Fie că persoanele respective pot încerca să își exercite puterea asupra noastră, fie că vom încerca noi înșine să ne impunem “cu forța” punctele de vedere, relațiile respective vor fi ceva mai tensionate, astfel încât va fi necesar un efort suplimentar și un plus de voință și perseverență pentru a ajunge la o eventuală înțelegere.

> Cei mai impactați: Racii, Capricornii, Berbecii, și Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În comparație cu prima parte a săptămânii, cea de a doua este mult mai liniștită.

Miercuri, Mercur (comunicare/gândire) va părăsi semnul Racului și va intra în Leu, unde va rămâne până pe 20 august. Este o perioadă în care ne va veni mult mai natural să ne manifestăm creativitatea, să ne punem în valoare, să transmitem ce avem mai bun și mai frumos, adică să strălucim, așa cum îi place Leului să facă. În același timp, este important să ne privim cu o oarecare obiectivitate și detașare calitățile (ceea ce Leul trebuie să învețe de la Vărsător, semnul său opus), să nu ne supraevaluăm și să nu ne lăsăm conduși de orgolii. Fiecare are dreptul să strălucească în felul său, iar cu Mercur în Leu, corect înțeles (și nu într-o variantă distorsionată), nu numai că vom avea grijă să ne exprimăm cu mai multă apreciere și iubire față de propria persoană, dar vom avea ocazia să fim la fel de generoși și cu ceilalți.

> Cei mai impactați: Leii, Vărsătorii, Taurii și Scorpionii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În aceeași zi are loc și conjuncția Venus/Nodul Nord din Gemeni, care va pune accentul pe relațiile noastre de iubire, dar și pe relația pe care o avem cu noi înșine (cât de mult ne iubim, ne respectăm, ne apreciem).
Din aprilie și până la finalul lunii iulie, Venus s-a aflat în “sezonul extins de retrogradare (a străbătut același segment din Gemeni în mișcare directă, apoi retrogradă, apoi iar directă), pentru ca abia începând cu 29 iulie să intre efectiv pe un teritoriu nou. În aceste luni am avut ocazia să reevaluăm modul în care ne raportăm la iubire (față de noi și față de ceilalți) și să vedem ce schimbări sunt necesare pentru a avea o viață mai bună și mai armonioasă la acest capitol. Acum, când are loc întâlnirea dintre Venus și Nodul Nord (direcția de evoluție) la final de Gemeni, putem avea efectiv senzația că începem un ciclu nou în materie de iubire, că ne sunt mult mai clare lecțiile ultimelor luni și că, după ce am învățat ce aveam de învățat, este cazul să mergem mai departe. Despre Venus retrogradă am scris aici.

Vineri, Venus va trece din Gemeni în Rac, unde va rămâne până în prima săptămână din septembrie. Cu Venus în Rac vom da dovadă de mai multă sensibilitate în relațiile de cuplu, vom fi mai afectuoși și mai receptivi la nevoile partenerilor noștri. Dacă Venus în Gemeni a pus accentul pe comunicarea în cuplu (latura mentală, rațională), cu Venus în Rac ceea ce simțim va trece pe primul plan (latura emoțională). Un aspect important de care să ținem seama cât Venus se află în Rac este tendința de a aduce relația părinte/copil în relațiile de iubire din viața de adult, în special dacă nevoile noastre emoționale nu au fost împlinite în copilărie. Adică, fie să jucăm rolul copilului și să ne așteptăm ca partenerii noștri să se ocupe de nevoile noastre emoționale (în loc să ne asumăm noi înșine responsabilitatea pentru asta), fie să jucăm rolul părintelui și să îi tratăm pe partenerii noștri ca pe niște copii (în ideea de a îi face să aibă nevoie de noi).

> Cei mai impactați: Racii, Capricornii, Berbecii, și Balanțele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 2.08.2020 Soare în Leu în careu cu Uranus în Taur (între 1-3.08.2020)
▪ 3.08.2020 Lună plină în Vărsător
▪ 4.08.2020 Mercur în Rac în opoziție cu Saturn Rx în Capricorn (între 3-4.08.2020)
▪ 4.08.2020 Marte în Berbec în careu cu Jupiter Rx în Capricorn (între 2-6.08.2020)
▪ 5.08.2020 Mercur intră în Leu (între 5-20.08.2020)
▪ 5.08.2020 Venus în conjuncție cu Nodul Nord lunar în Gemeni (între 4-6.08.2020)
▪ 7.08.2020 Venus intră în Rac (între 7.08-6.09.2020)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *