Venus retrogradă: 13.05-25.06.2020
“Reevaluarea modului în care înțelegem iubirea. Eu, tu și relația”

În data de 13 mai 2020 Venus își începe mișcarea aparent retrogradă în semnul Gemenilor.

Zeiță a dragostei și a frumuseții (Afrodita în mitologia greacă), Venus simbolizează relația pe care o avem cu noi înșine (iubirea/stima de sine; nevoile, valorile și resursele noastre, instinctul de supraviețuire), dar și relația pe care o avem cu ceilalți (nevoile pe care le proiectăm în relații, așteptările pe care le avem de la partenerii noștri, modul în care ne manifestăm in iubire). Dubla semnificație derivă din faptul că Venus, ca arhetip, este asociată atât cu Taurul și cu casa a-II-a din zodicul natural, cât și cu Balanța și cu casa a-VII-a.

Intro. Despre planete retrograde în general

▪ Spunem că mișcarea unei planete este “aparent” retrogradă deoarece aceasta nu merge de fapt “înapoi”, ci așa ne apare nouă, când o observăm de pe Pământ).
▪ Deoarece energia unei planete care se află în mișcare (aparent) retrogradă este simțită mult mai puternic (fiind mai aproape de Pământ), implicit și domeniile reprezentate de aceasta devin mult mai importante pentru noi în perioada respectivă (activitățile legate de aceasta se intensifică).
▪ Mișcarea (aparent) retrogradă este absolut necesară din punct de vedere evolutiv deoarece în acest interval de timp avem oportunitatea de a schimba modul în care ne raportăm la o situație, de a face lucrurile într-o manieră nouă, inedită. Este o perioadă excelentă pentru a lua ceva vechi și a îl șlefui, a-l aduce la o formă nouă, îmbunătățită. Adică pentru activitățile de tipul: a reanaliza, a reface, a regândi, a reevalua etc.
▪ Pentru a putea veni, însă, cu o altă perspectivă asupra modului în care abordăm anumite situații este necesar să facem un pas în spate, adică să ne oprim, să medităm, să reflectăm. Să interiorizăm mai mult energia planetei respective, în loc să o exteriorizăm. Bineînțeles, tentația mare poate fi să facem exact contrariul, să ne grabim să acționăm, ceea ce poate să ducă, într-un final, la apariția unor încurcături, neînțelegeri sau complicații.
▪ Pentru a înțelege mai bine mișcarea retrogradă a unei planete, imaginați-vă un tren care merge astfel:
1. Pleacă din punctul A în punctul B (în mișcare directă);
2. Staționează puțin în B și se întoarce înapoi către A (în mișcare retrogradă);
3. Staționează puțin în A și merge iar către B (străbate pentru a treia oară distanța A-B în mișcare directă, ca prima dată);
4. Din B pleacă, într-un final, mai departe, spre teritorii nestrăbătute încă.

Cum ne impactează la nivel individual Venus retrogradă în Gemeni

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, mișcarea retrogradă a lui Venus va impacta una dintre cele 12 case astrologice (care formează harta – casa care stă sub semnul Gemenilor) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte, cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Cei mai impactați de Venus retrogradă: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent/zodie/Lună).

Venus retrogradă în Gemeni: 13.05-25.06.2020. Influențe generale, energie și caracteristici

▪ Venus este în mișcare aparent retrogradă aprox. 6 săptămâni, o dată la un an și jumătate.
▪ În această perioadă acordăm o mai mare importanță “topicurilor venusiene” (respectul de sine; nevoile noastre; relațiile de iubire; ce considerăm frumos; resursele noastre, banii, bunurile, cheltuielile).
▪ Pentru a profita la maxim de această perioadă, ideal ar fi ca, în loc să ne grăbim să acționam, să reflectăm mai mult asupra acestor topicuri, asupra modului în care s-au desfășurat lucrurile în trecut, asupra anumitor modele emoționale, comportamentale după care am acționat, astfel încât, trăgând linie, să vedem cum ne putem îmbunătăți situația în viitor.

Deoarece nu îmi plac afirmațiile categorice de tipul “ce se face” și “ce nu se face” atâta timp cât Venus (sau orice altă planetă) este retrogradă, vă las mai jos câteva sugestii de teme la care puteți medita în perioada următoare, astfel încât, în funcție de răspunsuri, să vă fie (sper) mai ușor să luați anumite decizii sau să acționați într-o direcție sau alta. Evident, fără grabă. Deoarece vorbim despre Venus, voi pleca de la conceptul de “eu” și mă voi îndrepta către “noi”, accentuând latura mercuriană (Gemeni).

▪ Dacă mi-ar cere cineva să mă descriu, cu maximă sinceritate, ce i-aș spune? Ce părere am despre mine? Care sunt punctele mele forte? Dar cele slabe? Per ansamblu, mă accept, mă respect, mă iubesc pentru ceea ce sunt (cu plusuri și minusuri)? Îmi pun calitățile în evidență? Mă folosesc de abilitațile pe care le am? Ce pot face pentru a-mi îmbunătăți “punctele slabe”? Dacă am o stimă de sine scăzută, care ar fi cauzele și ce pot face pentru a schimba situația?
▪ Cum mă raportez la nevoile pe care le am (emoționale, materiale, spirituale)? Am grijă să mi le împlinesc sau mă aștept ca altcineva să facă asta în locul meu (partenerii, părinții, prietenii, colegii)? Mă consider o persoană puternică, independentă, “autosuficientă” sau mai degrabă una care depinde de alții? Dacă nu sunt “pe picioarele mele”, ce mă împiedică să devin? Îmi asum responsabilitatea pentru propria fericire?
▪ Care ar fi “tiparul” relațiilor mele (până în acest moment)? Ce fel de parteneri mi-au plăcut, m-au atras? Care sunt trăsăturile pe care le-am apreciat cel mai mult? Ce trăsături mi-au displăcut? A existat un echilibru între ceea ce am oferit și ceea ce am primit? Am avut tendința de a mă îndrăgosti de parteneri “indisponibili”, de a idealiza iubirea, de a încerca “să salvez” sau de a mă aștepta să fiu salvat(ă), de a fi în relații “on/off” (lipsite de un sentiment de “siguranță”, cu multe “pauze”)? Au existat forme de agresiune (emoțională, verbală, fizică)?
▪ Care mi-aș dori să fie “noul tipar”? Care sunt lucrurile care consider că nu trebuie să lipsească sub nicio formă dintr-o relație, la care nu aș (mai) renunța și care sunt acelea pe care sub nicio formă nu le-aș (mai) face/accepta? Ce aș face eu diferit pentru a avea o relație funcțională sau ce aș continua să fac (și/sau aș face în plus) pentru a susține relația funcțională pe care o am în prezent?
▪ Cât de importantă este pentru mine comunicarea în cuplu și în general? Îmi exprim emoțiile, sentimentele, bucuriile, supărările, îngrijorările, nevoile etc.? Încerc să mă asigur că persoana de lângă mine înțelege ceea ce vreau să transmit și, invers, că mesajele mele sunt corect înțelese, că vorbim “aceeași limbă”? Am tedința de a pune un accent prea mare pe vorbe versus fapte (sau invers)? Există o concordonță între vorbe și fapte?
▪ În situația în care în această perioadă mă gândesc să mai dau “o șansă” unei relații din trecut, fac asta pentru că motivele care au dus la ruptura inițială au dispărut (problemele s-au rezolvat) sau pentru că mă simt singur(ă) și persoana respectivă este “disponibilă” /efortul depus este minim pentru că deja “ne cunoaștem”? Decizia mea este și rațională (am cântărit bine comportamentele din trecut) sau aleg sa mă las dus(ă) de val și îmi asum riscul de a ajunge în același punct de unde am plecat? (Nu există răspuns corect sau greșit, important este să trăim conștient.)
▪ În situația în care în această perioadă mă gândesc să fac anumite investiții mai importante (să cheltuiesc mai mult decât aș face-o în mod obișnuit sau pe lucruri pe care nu le-aș cumpara în mod obișnuit), am analizat suficient de mult situația? Am luat în calcul toate detaliile? Am într-adevăr nevoie de lucrul respectiv? Dispun de suficiente resurse? Ar putea fi doar un impuls de moment?

Sezonul extins de retrogradare: aprilie-iulie 2020

▪ Faza 1: VENUS DIRECTĂ intră în “PERIOADA DE UMBRĂ”pe 9.04.2020, la 5°20’ Gemeni
▪ Faza 1: VENUS STAȚIONEAZĂ și își începe mișcarea aparent RETROGRADĂ pe 13.05.2020, la 21°50’ Gemeni
▪ Faza 3: VENUS STAȚIONEAZĂ și își reia mișcarea DIRECTĂ pe 25.06.2020, la 5°20’ Gemeni
▪ Faza 4: VENUS DIRECTĂ iese din “PERIOADA DE UMBRĂ” (își încheie sezonul extins de retrogradare) pe 29.07.2020, la 21°50’ Gemeni

Pe scurt, anumite situații sau evenimente apărute cât Venus e în mișcare directă (între 9.04.2020– 12.05.2020) pot fi reevaluate în perioada de retrogradare (între 13.05.2020– 24.06.2020; putem primi de ex. mai multe informații), pentru ca rezoluția finală sa vină abia cand aceasta își va relua mișcarea directă (între 25.06.2020– 28.07.2020). Un motiv suficient de bun pentru a nu ne grăbi cu deciziile.
Obs. Din toata perioada extinsă de retrogradare, zilele cele mai “intense” sunt cele de staționare, când Venus pare că “stă pe loc”, înainte de a începe să meargă înainte sau înapoi: 13.05.2020, respectiv 25.06.2020 (plus/minus o zi).

Să ne fie această perioadă așa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

…………………………………………………………
Berbec (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Taur (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Gemeni (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.);
Rac (12) – viață spirituală; meditație, rugăciune; timp petrecut în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur;
Leu (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Fecioară (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Balanță (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Scorpion (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Săgetator (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Capricorn (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Varsător (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Pești (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *