Lună plină în Vărsător – 3.08.2020
“Un fel de revoluție personală”

În data de 3 august 2020, la 18:58 (ora României) avem Lună plină în Vărsător (Luna în Vărsător se va afla în opoziție cu Soarele din Leu, la 11°46’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă universul emoțiilor noastre (“corpul emoțional”), personalitatea, identitatea pe care ne-am format-o în funcție de contextul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață (relația cu familia, în special, cu mama; mediul în care am crescut); indică suma acelor factori, obiceiuri, situații care ne fac să ne simțim confortabil și in largul nostru și care ne dau sentimentul de “acasă”. Soarele reprezintă energia vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”); indică și modul în care vom manifesta intenția de evoluție a sufletului în această viață.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și presupune că, în următoarele aproximativ două săptămâni, anumite aspecte sau situații din viața noastră (ce au legătură cu domeniile asociate casei din harta natală unde are loc Luna plină) vor ajunge la faza de maturitate. Vom vedea acum anumite rezultate și vom ajunge la unele concluzii, în funcție de care vom putea acționa pe viitor (vom vedea ce este de păstrat, ce putem îmbunătăți și la ce putem renunța în domeniile respective).
▪ Atunci când este lună plină, emoțiile noastre ajung și ele la “apogeu”, suntem mai sensibili, mai vulnerabili, mai emoționali și, de aceea, o zi, două înainte/după acest moment, nu este cel mai indicat să luăm decizii importante deoarece riscăm să o facem conduși de emoții și mai puțin de rațiune.

Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Vărsător

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice (casa care stă sub semnul Vărsătorului) și, implicit, domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent (dacă îl cunoașteți) și apoi cele despre Soare („zodie”).
▪ Cei mai impactați de Luna plină: Vărsătorii, Leii, Taurii și Scorpionii (Ascendent/zodie/Lună) și mai ales cei care au Ascendentul, Soarele, Luna sau alte planete între aprox. 6-16 grade (în semnele zodiacale menționate).

Luna plină în Vărsător – influențe generale, energie și caracteristici

Pentru a putea înțelege atmosfera generală, vă invit să vedem (sau să revedem) care sunt principalele caracteristici ale acestui arhetip.

Arhetipul Vărsător

▪ Vărsătorul este considerat unul dintre cele mai excentrice semne zodiacale fiind guvernat de: Saturn (guvernatorul tradițional – reprezintă modul în care ne structurăm realitatea, relația pe care o avem cu timpul; munca, răbdarea și disciplina necesare pentru realizarea unor obiective pe termen lung; asumarea responsabilității; nevoia de respect și de integritate; nevoia de autoritate; în sens negativ, Saturn poate reprezenta anumite limitări, restricții; rigiditate; relații dificile cu autoritățile; abuzuri de putere și autoritate; ancorare în trecut; surmenaj fizic, mental, emoțional; sentimentul de însingurare, de vină, de rușine; blocaje emoționale) precum și de: Uranus (guvernatorul modern – nevoia de libertate, de independență, de exprimare a originalității; nevoia de adevăr; aplecarea către nou, modern, stiinte de graniță; în sens negativ, poate reprezenta situații șocante, traume la nivel mental).
▪ Este un semn fix, stabil.
▪ Este un semn de aer: intelectual, rațional;
▪ Nevoia de libertate și spiritul de revoltă. În astrologia evolutivă (Jeff Green), arhetipul Vărsător/Uranus/casa a-XI-a (din zodiacul natural) este asociat cu nevoia de a ne elibera (Uranus) de regulile, modelele mentale, sociale, emoționale, psihologice impuse de către societate, familie (Saturn), modele care ne îngrădesc și care își propun să ne facă să ne conformăm. De aici spiritul de revoltă specific Vărsătorului și nevoia sa de libertate, atât de necesară pentru a își putea exprima unicitatea, originalitatea, într-o manieră aparte și uneori șocantă pentru cei din jur. În sens pozitiv, Vărsătorul își va exprima originalitatea, va inova, va fi un deschizător de drumuri. În sens negativ, va încerca să fie diferit, să șocheze, să se revolte, doar pentru a ieși în evidență și pentru a atrage atenția.
▪ Tradiție versus inovație. Vărsătorul are doi guvernatori (Saturn/Uranus) și, de aceea, unii Vărsători vor respecta și vor urma mai mult tradiția, istoria, trecutul (Saturn), în timp ce alții (probabil cei mai mulți) vor simți o nevoie puternică de a se rupe de acestea și de a merge pe un drum nou (Uranus): fie îmbunătățind aspecte care țin de prezent/trecut, fie venind cu o perspectivă complet diferită.
▪ Orientarea către progres și viitor. Vărsătorul este preocupat de tot ce este nou, modern, inovativ, științific (științe de graniță), de ocult (dar tot dintr-o perspectivă științifică, rațională). Despre Vărsători se spune adesea că sunt orientați către viitor, fiind cu un pas înaintea vremurilor în care trăiesc.
▪ Memoria de lungă durată. Arhetipul Vărsătorului (prin Uranus) este asociat și cu memoria de lungă durată, cu acele “flash-uri” prin care ne putem aminti dintr-dată lucruri, situații care au avut loc cu foarte mult timp în urmă (în copilărie, în perioada intrauterină sau în alte vieți), precum și cu anumite traume la nivel mental (chiar dacă nu ne mai amintim evenimentele respective, efectele acestora se păstrează în “memoria de lungă durată”).
▪ Implicarea la nivel de grup/societate. Pentru că se simte diferit de cei din jur, neînțeles, alienat, va căuta compania unor persoane cu care să rezoneze și cu care să aibă preocupări, interese comune (nevoia de apartenență la un grup). Împreună cu acestea, va încerca să îmbunătățească diferitele aspecte ale societății, prin implicarea în cauze sociale, umanitare. Însă, implicarea sa va fi una obiectivă, detașată și nu emoționala (este un semn de aer, rațional, cerebral). Despre Vărsători se spune adesea ca “They love humankind but hate people”. Expresia nu are o conotație negativă, ci se refera la faptul că aceștia sunt mai interesati de problemele sociale, globale decât de problemele „mărunte” ale individului.
▪ “Paradoxul Vărsătorului”. Vărsătorul respinge restricțiile impuse de familie/societate/mediu și se asociază cu persoane la fel de dornice de libertate ca și el. Însă, pentru a putea funcționa pe termen mai lung, și acest grup își va crea, la rândul său, propriile reguli. Astfel, Vărsătorul riscă să ajungă în același punct din care a plecat și să se simtă, din nou, restricționat. Soluția ieșirii din acest impas poate fi dată (ca și în cazul celorlalte semne zodiacale) de către semnul zodiacal opus (Leu), de la care acesta poate învăța să își exprime unicitatea, individualitatea și să se iubească suficient de mult, încât să poată rezista presiunii grupului de a se conforma, chiar și cu prețul excluderii (în cazuri excepționale) din grupul respectiv. Sau, cum spunea Jeff Wolf Green, să învețe să fie „a group of one”, adică să aiba curajul de a-și asuma felul de a fi, chiar dacă asta ar presupune să fie pe cont propriu.

Luna plină în Vărsător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în Vărsător în careu cu Uranus în Taur
▪ Luna plină în Vărsător în sextil cu Chiron în Berbec

O Lună plină în semnul Vărsătorului are un aer de prospețime, de noutate și de libertate, oferindu-ne contextul de a vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă decât am făcut-o până acum și, implicit, de a acționa diferit și cu mai mult curaj. În același timp, deoarece “diferit” nu înseamnă neapărat (sau nu întotdeauna) “mai bine” și, având în vedere că Uranus (guvernatorul Vărsătorului) va face un aspect tensionat cu Luna plină, este important să analizăm ceva mai mult situația în care ne aflăm (înainte de a trece la fapte) și să evităm deciziile extreme sau radicale. Adică, să ne gândim mai mult la cum putem îmbunătăți ceva prin acțiuni diferite, inovative, în loc “să aruncăm la gunoi” acel ceva cu totul, doar pentru că ține de trecut, nu e modern etc. Pentru ca istoria să nu se repete, este nevoie să înțelegem ce a fost și să începem să construim pornind de acolo. Similar, pentru a face acum lucrurile mai bine, este necesar să înțelegem unde ne găsim, de unde am venit, cum am ajuns acolo și abia apoi să ne gândim ce metode sau tehnici noi am putea aplica pentru a avea alte rezultate (mai bune) pe viitor.

Este o perioadă în care putem avea tot felul de “revelații”, de momente de “aha!”, în care să primim “dintr-odată” răspunsuri sau soluții pentru situațiile cu care ne confruntăm, prin urmare, să nu ignorăm gândurile sau ideile care ne vin, oricât de neobișnuite ar putea să ni se pară (Uranus guvernează memoria de lungă durată (trecut/viitor), prin urmare (inclusiv la nivel de vis) putem intra în contact cu informații pe care le știam cândva, într-un trecut îndepătat (amintiri din copilărie, din viața intrauterină sau din alte vieți) sau cu informații care să trimită către viitor (revelații, flashuri, premoniții)).

Tot deoarece Uranus este implicat în această Lună plină, rezultatele, culminările aferente pot să nu aibă deloc legătură cu cele estimate de noi, pot fi extrem de surprinzătoare (chiar “șocante”). Prin urmare, este necesar să fim cât mai flexibili și “să ne adaptăm” din mers: cu cât ne cramponăm mai mult de o anumită desfășurare a lucrurilor, cu atât sentimentul de nemulțumire, de frustrare va fi mai mare, în timp ce flexibilitatea ne poate ajuta să profităm de eventualele “oportunități”. Imaginați-vă că ați plecat la drum, s-a stricat GPS-ul și, pentru că nu cunoașteți zona, o luați pe un drum mult mai ocolit. Puteți alege să vă enervați, să vă stricați vacanța de la acest incident sau să vă bucurați de noile obiective pe care altfel nu ați fi avut șansa să le vedeți.

În ceea ce privește relațiile noastre sociale (grupurile din care facem parte), și aici lucrurile pot fi la fel de surprinzătoare. Putem constata că nu ne mai regăsim în grupurile respective și atunci avem următoarele variante: fie dinamica grupului se schimbă, pentru a reflecta mai bine nevoia de libertate individuală și specificul fiecărui membru al grupului respectiv, fie alegem să ne detașăm și să pornim pe un drum separat.

Uranus este asociat (în astrologia evolutivă) și cu conceptual de “traumă” la nivel mental (în sensul de situații care ne-au șocat, marcat cândva și ale căror efecte și-au pus amprenta asupra noastră la nivel mental), prin urmare, în anumite cazuri, la această Lună plină pot fi reactivate astfel de “traume”, cu scopul de a le aduce în conștiința noastră (de la nivel subconștient) și, eventual, de a ne elibera de ele.

De altfel, în ideea în care ne simțim ceva mai vulnerabili în această perioadă (Luna plină/Chiron), avem ocazia să analizăm cu oarecare detașare starea în care ne aflăm, să o acceptăm mai ușor și să găsim în noi înșine resursele pentru a ne ajuta. Pentru că, indiferent dacă vor exista și alte persoane dispuse să ne asculte și să fie acolo pentru noi, cel mai important este să facem asta noi înșine.

În plus, să nu uităm că această Lună plină are loc pe fundalul sextilului Jupiter/Neptun despre care am scris aici, care ne va ajuta să trecem un pic mai ușor peste aceste zile mai agitate.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

……………………………..

Berbec (11) – relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; oportunități cu privire la viitor; nevoia de exprimare a individualității;
Taur (10) – cariera, profesia, reputația profesională, modul în care sunteți percepuți la locul de muncă; statutul social, imaginea publică; misiunea în viată;
Gemeni (9) – sistemul de valori şi credințe; idealurile, adevărurile personale; cunoaşterea, educația; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Rac (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; regenerare la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Leu (7) – relații şi parteneriate personale (de lungă durată, căsătorii) şi profesionale; viața de cuplu;
Fecioara (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; nevoia de a face servicii altora, de a fi util, de a ajuta;
Balanta (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, poveşti de dragoste; relația cu copiii; fertilitate;
Scorpion (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; oportunități cu privire la locuință: de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova etc.;
Săgetator (3) – comunicare şi gândire; modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; cursuri, studii; utilizarea mediului online; comerț; vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații şi vecinii;
Capricorn (2) – stima şi imaginea de sine; auto-suficiența (nevoia de independență), „instinctul de supraviețuire”; bunuri, valori, resurse materiale, emoționale, spirituale; banii câştigați prin muncă/salariul; decizia de a cumpăra/vinde;
Varsător (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care sunteți văzuți, percepuți de către ceilalți, în care vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stilul de viață etc.)
Pesti (12) – mai mult timp alocat meditației, vieții spirituale; bucuria de a petrece mai mult timp în singurătate/izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient; vise, revelații; protecție divină; călătorii în străinătate; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur.

fb-share-icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *