Perioada 8-14.06.2020 din punct de vedere astrologic
“Granița fină dintre vis și realitate”

Așa cum am tot scris în ultima perioadă, suntem în plin sezon de eclipse, prin urmare, toate celelalte evenimente astrologice din această perioadă au legătură cu eclipsele din iunie, respectiv de la începutul lunii iulie. Acest sezon a început cu Eclipsa de Lună în Săgetător din 5 iunie 2020, va continua cu Eclipsa de Soare în Rac din 21 iunie și se va încheia cu Eclipsa de Lună în Capricorn din 5 iulie.

Este o perioadă ceva mai intensă emoțional, care ne poate scoate din “zona de confort”, în care anumite capitole din viața noastră încep, în timp ce altele se încheie (capitole mai mici sau mai mari, în funcție de ce activează eclipsele respective în harta natală a fiecăruia dintre noi) și în care avem ocazia de a mai face câțiva pași (metaforic vorbind) în călătoria spirituală pe care o avem de realizat în această existență. În acest context, “Do your best and surrender the rest” (facem tot ce ține de noi în direcțiile care ne interesează, dar suntem flexibili în ceea ce privește rezultatele obținute) mi se pare un mesaj înțelept și potrivit, de care să ținem seamă atunci când vorbim despre evenimentele asociate Eclipselor.

Revenind la săptămâna în curs, deși nu este foarte bogată în evenimente astrologice, acest lucru nu înseamnă câtuși de puțin că este o săptămână lipsită de importanță. Este o săptămână “neptuniană” (marcată de Neptun), în care granița dintre vis și realitate este extrem de fragilă, în care ne poate fi ceva mai dificil să distingem între ce este real, concret și ce este rodul imaginației sau al proiecțiilor noastre, dar, în care avem ocazia (și energia necesară) pentru a lupta pentru pentru cele mai înalte aspirații pe care le avem.

Săptămâna începe cu sextilul VenusR/Chiron care ne poate pune față în față cu anumite vulnerabilități pe care le avem în materie de relații și stimă de sine, vulnerabilitați la care avem acum ocazia să medităm. Deoarece Venus este retrogradă, evenimentele de acum pot avea legătură cu evenimente care au avut loc în jur de 11 aprilie (când Venus era directă), în ideea în care putem primi acum mai multe informații sau putem fi nevoiți să ne confruntăm cu anumite situații inițiate atunci. Care sunt barierele pe care le avem în materie de iubire (de exemplu teama de a fi răniți, teama de vulnerabilitate, sentimentul că nu merităm să fim iubiți etc.)? Ce evenimente din trecutul nostru ne-au făcut să ne simțim vulnerabili la acest capitol și cum le-am aborda diferit acum, cu experiența căpătată între timp? Sunt câteva teme la care putem reflecta în această perioadă și despre care putem discuta cu cineva apropiat, pentru a primi sau oferi, la rândul nostru, susținere și pentru a privi lucrurile cu mai multă obiectivitate și din unghiuri diferite.

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele, respectiv Berbecii, Balanțele, Racii și Capricornii (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

A doua parte a săptămânii este marcată de Neptun, care face întâi careu cu Soarele în Gemeni și apoi conjuncție cu Marte în Pești.

Neptun reprezintă aspirațiile noastre cele mai înalte; legătura pe care o avem cu divinitatea, iubirea universală, necondiționată; iubirea pentru frumos, pentru natură, pentru artă; inocența, puritatea sufletească; capacitatea noastră “de a crede, fără a cerceta”. În acelasi timp, Neptun, în varianta sa distorsionată, ne poate face să vedem realitatea printr-un filtru colorat, într-o versiune ideală, așa cum ne-o dorim și nu așa cum este ea de fapt, să ne proiectăm asupra sa aspirațiile și dorințele, fără a mai vedea ce se întâmpla concret în jurul nostru, să încercăm “să evadăm” din realitate, atunci când nu corespunde așteptărilor, prin vis si imaginație, să ne iluzionăm, pentru ca apoi să ne deziluzionăm (când “ceața neptuniană” se risipește).

Pentru a lucra cât mai bine cu energia neptuniană și a evita distorsiunile, este important să avem o relație bună cu divinitatea (Dumnezeu, Energia creatoare, Sursa creației sau orice denumire i-am atribui) și cu noi înșine, astfel încât să nu căutăm “binele” și “frumosul” în afara noastră. Doar iubindu-ne și având încredere în ceea ce suntem, îi putem iubi și pe ceilalți. Altfel, tot ceea ce considerăm că nouă ne lipsește (sau simțim că nu primim de la divinitate), vom căuta în ceilalți, îi vom urca pe un piedestal și le vom acorda atribute care nu au nicio legătură cu ei, ci cu aspirațiile și cu nevoile noastre neîmplinite. De aici și pâna la a încerca să ne transformăm în salvatori sau a ne victimiza în legătură cu condiția noastră poate fi doar un pas, tocmai de aceea, este atât de important în această perioadă să ne folosim cât mai mult discernamântul când vine vorba de modul în care ne raportăm la cei de lângă noi și mai ales de “ajutorul” pe care îl oferim, pentru a ne asigura că nu se transformă într-un sacrificiu și că cei pe care îi ajutăm au într-adevăr nevoie de sprijinul nostru.

În sens mai practic, deoarece Soarele este în Gemeni, cu careul Soare/Neptun informațiile pe care le primim și cele pe care le transmitem pot să nu fie neapărat clare sau “adevărate”, de aceea, mai ales dacă trebuie să luăm anumite decizii importante, să semnăm acte etc. ar fi bine să fim cât mai atenți la detalii și să le verificăm de mai multe ori. De asemenea, mi se pare important să fim atenți la tendința de a ne situa cumva la extreme (apropo de modul în care gândim sau simțim): fie extraordinar de entuziasmați (tendința de vedea doar partea bună a lucrurilor și de a ignora restul), fie descurajați, demoralizați (tendința de a vedea doar jumătatea goală a paharului), dacă lucrurile nu sunt exact așa cum ni le dorim.

Cei mai impactați: Gemenii, Săgetătorii, Peștii și Fecioarele (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

În același timp, conjuncția Marte/Neptun poate scoate la suprafață nevoia noastră de a lupta pentru un ideal, cu atât mai mult dacă acel ideal are o componentă spirituală, colectivă. Nu suntem singuri pe acest Pământ, prin urmare, tot ceea ce facem are un anumit impact (oricât de mic ni s-ar putea părea) la nivel colectiv. Fiecare gest prin care ne exprimăm solidaritatea cu cei de lângă noi aflați în nevoie, fiecare gest prin care încercăm să protejăm mediul în care trăim, fiecare gest prin care ne exprimăm iubirea față de celălalt contează, iar conjuncția Marte/Neptun vine să ne reamintească tocmai acest lucru: suntem parte dintr-un Întreg, iar evoluția acelui Întreg (binele universal) depinde de acțiunile fiecăruia dintre noi.

La nivel de relații, conjuncția se poate manifesta printr-un plus de romantism, de senzualitate, dar și prin tendința de a idealiza partenerul, de a ne proiecta asupra sa nevoile și dorințele, tocmai de aceea, așa cum scriam mai sus, este important să fim conștienți de relația pe care o avem cu noi înșine, pentru a avea grijă la ce și cum proiectăm (cu atât mai mult cu cât Venus este în continuare retrogradă).

Cei mai impactați: Peștii, Fecioarele, Gemenii și Săgetătorii, (Ascendent, Soare/zodie, Lună)

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!
Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

Aspectele săptămânii:

▪ 09.06.2020 VenusR în Gemeni în sextil cu Chiron în Berbec (între 9-13.06.2020); aspectul a mai avut loc pe 11.04 și se va repeta pe 10.07.2020 (deoarece Venus este retrogradă);
▪ 11.06.2020 Soare în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 10-12.06.2020);
▪ 13.06.2020 Marte în conjuncție cu Neptun în Pești (între 12-15.06.2020).

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *