Eclipsă de Soare în Balanță – 14 octombrie 2023
„Conștientizarea tiparelor relaționale – cheia echilibrului în relații.”

În data de 14 octombrie 2023, la 20:55 (ora României), are loc o Lună nouă/Eclipsă de Soare în Balanță (Soarele și Luna se vor afla în Balanță, la 21°7).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această existență.
▪ Eclipsa de Soare (ca orice Lună nouă, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu anumite „începuturi” (noi direcții, capitole, situații, proiecte, oameni care apar în viața noastră).
▪ Efectele unei eclipse de Soare se simt începând cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ 6 luni dupa ce aceasta a avut loc.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit sugerează eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această existență.

Eclipsele din 2023

În 2023 avem 4 eclipse:

Cu Nodurile lunare încă pe axa Taur/Scorpion:
▪ 20 aprilie: Eclipsă de Soare în Berbec
▪ 5 mai: Eclipsă de Lună în Scorpion
Cu Nodurile lunare pe axa Berbec/Balanță:
▪ 14 octombrie: Eclipsă de Soare în Balanță
▪ 28 octombrie: Eclipsă de Lună în Taur

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Soare în Balanță

▪ Eclipsa de Soare va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Balanței) și, implicit, „domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Soare în Balanță – influențe generale, energie și caracteristici

Principalele teme evidențiate la acest moment de Lună nouă/Eclipsă de Soare (având în vedere simbolistica Balanței, din perspectivă evolutivă) au legătură cu natura/calitatea relațiilor noastre (orice fel de relații, nu doar de iubire):

▪ Există echilibru, armonie, egalitate, dreptate, corectitudine în relațiile noastre, între ceea ce oferim și ceea ce primim?
▪ Avem curajul să fim noi înșine în relațiile respective (să ne exprimăm, să acționăm etc.) sau avem tendința să ne pierdem identitatea în relațiile respective (pentru a fi plăcuți, acceptați, doriți, iubiți etc.)? Facem prea multe compromisuri sau nu facem deloc?
▪ Ce așteptări avem de la partenerii noștri și ce așteptări au ei de la noi? Sunt „realiste” sau „idealiste”? Avem tendința să ne proiectăm nevoile (emoționale, materiale etc.) asupra partenerilor noștri și ne așteptăm ca ei să ni se împlinească (inclusiv pe acelea de care ar trebui să ne ocupăm noi înșine) sau, la polul opus, avem tendința să ne ocupăm exclusiv de nevoile lor? Avem tendința să ne idealizăm partenerii și apoi să ne simțim dezamăgiți?
▪ În ce măsură influența familiei și a societății (care ne-au spus „ce e bine și ce nu e bine”, „ce se face și ce nu se face”) se reflectă în relațiile noastre? Cu alte cuvinte, ne alegem relațiile în funcție de dorințele și nevoile noastre sau pentru a corespunde așteptărilor altora?

Eclipsa de Soare în Balanță ne poate ajuta să devenim mai conștienți de ceea ce ne dorim să păstrăm și să dezvoltăm la nivel relațional (pentru că funcționează bine, echilibrat, armonios) dar și de aspectele care trebuie ajustate, îmbunătățite sau chiar îndepărtate, pentru a putea avea relații mai armonioase.

Eclipsa de Soare/Luna nouă în Balanță și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Nodul Sud în Balanță
▪ Mercur în conjuncție cu Luna nouă/Nodul Sud în Balanță
▪ Chiron Rx în Berbec (în conjuncție cu Nodul Nord) în opoziție cu Luna nouă în Balanță
▪ Pluto în careu cu axa Nodurilor lunare și cu Luna nouă

Având în vedere natura aspectelor care au loc, ne putem aștepta ca această Lună nouă/Eclipsă de Soare să fie una destul de intensă (mai ales la nivel emoțional), provocatoare și să funcționeze ca un catalizator pentru o serie de schimbări semnificative care vor avea loc în următoarele luni.

▪ Faptul că Luna nouă/Eclipsa (începuturi) are loc la Nodul Sud (culminări, încheieri) sugerează, la propriu sau la nivel simbolic, un final de drum (conjuncție balsamică), absolut necesar pentru ca ceva nou să poată fi inițiat. Ceva din modul în care obișnuiam să ne raportăm la relațiile noastre este necesar să fie lăsat în urmă pentru a putea avea relații mai bune, mai armonioase. Putem conștientiza, de exemplu, că am făcut prea multe compromisuri pentru a susține o relație, că am oferit prea mult, că nu avem suficientă independență (NN în Berbec) în relațiile noastre, că relațiile respective sunt prea restrictive etc. Indiferent care este scenariul nostru particular, sentimentul că există anumite dezechilibre în relațiile noastre, care trebuie adresate, va deveni tot mai puternic. Bineînțeles, și partenerii noștri vor trece prin același proces ca și noi.

▪ Mercur în conjuncție balsamică cu Luna nouă/Eclipsa întărește această idee de culminare, dar invită, în același timp, la dialog. Înainte de a lua o decizie radicală sau de a acționa impulsiv, este important (în măsura în care există receptivitate în acest sens) să punem cărțile pe masă, să le spunem partenerilor noștri ce credem despre cum a evoluat relația până în acel punct, ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut, ce apreciem, dar, mai ales, ce simțim că trebuie să se schimbe. Bineînțeles, să îi invităm să facă același lucru. Discuțiile pot atinge puncte sensibile și putem să nu ne simțim confortabil făcând asta, dar atâta timp cât acționăm cu integritate și cu respect unii față de ceilalți și avem grijă să și ascultăm ce ni se spune (și nu ne concentrăm doar pe dorințele, nevoile și așteptările noastre), dialogurile respective pot deschide calea unui nou capitol (mai sănătos/ echilibrat) în relațiile respective.

▪ Chiron Rx în opoziție cu Luna nouă vorbește despre vulnerabilitatea pe care o putem simți atunci când ne deschidem sufletele în fața celorlalți și exprimăm ce avem de exprimat. Ceilalți ne pot accepta așa cum suntem sau ne pot respinge, iar acest risc nu este chiar ușor de asumat. În relații ne putem vindeca și în relații ne putem răni cel mai tare (tocmai pentru că ne activăm punctele cele mai sensibile). De aici și o posibilă dilemă la această Lună nouă (cel puțin pentru unii): să spunem sau să nu spunem, să acționăm sau să nu acționăm? Ce avem de pierdut? Iar dacă pierdem ceva pentru că suntem sinceri, este acel ceva, într-adevăr, o pierdere sau o eliberare?
Opoziția în sine înseamnă necesitatea de a găsi acel echilibru între noi și restul (exact același mesaj dat de Luna nouă în Balanță): cum putem „să ne revendicăm drepturile” la nivel individual sau în relații, ținând, totuși, cont de faptul că nu doar noi avem drepturi, nu doar noi avem nevoi, dorințe sau așteptări?
În ceea ce privește sinceritatea, un lucru mi se pare important de subliniat (în general, dar în special într-un context ca acesta, în care ne putem răni foarte ușor unii pe ceilalți): să nu uităm să facem distincție între nevoia noastră de „sinceritate” și nevoia (conștientă sau mai puțin conștientă) de a-i răni pe alții dacă că ne simțim răniți de vorbele sau de faptele lor. Asta nu înseamnă, nici pe departe, să tolerăm orice sau să nu ne apărăm, dacă e cazul, ci doar să fim ceva mai atenți la reacțiile pe care le avem, la tonul folosit, la cum transmitem ce avem de transmis.
Totodată, dacă oamenii din jur ne arată cum sunt, iar ceea ce ne arată nu e chiar cel mai bun/sănătos lucru pentru noi, să-i credem (să nu le găsim la nesfârșit scuze sau circumstanțe atenuante).

▪ Pluto este în careu cu axa Nodurilor lunare și, implict, cu Eclipsa (unul dintre cele mai importante aspecte de anul acesta, dacă nu cel mai important). Din perspectivă evolutivă, punctul de rezoluție al acestui careu raportat la Noduri este dat de Nodul Sud în Balanță (și nu de Nodul Nord în Berbec). Ceea ce înseamnă că, înainte de a ne grăbi să facem o schimbare majoră, pentru a ne recăpăta independența/libertatea (Berbec) raportat la relațiile noastre, este necesar să ne confruntăm (și să lucrăm) cu motivele, cauzele (Pluto) care ne-au dus în punctul în care ne aflăm din punct de vedere relațional (NS în Balanță), inclusiv cu anumite frici și atașamente mai puțin sănătoase. Ce parte din noi a atras anumite relații? Cu ce am contribuit noi la relațiile respective? Cu ce pattern-uri dobândite în familie am intrat în acele relații? Aceste aspecte sunt cruciale pentru că dacă nu realizăm „cauzele” care au dus la anumite relații nefuncționale, dureroase etc. și ne concentrăm doar pe a avea alte relații, putem încheia relațiile existente, dar și cele noi să fie exact pe același tipar.

Eclipsa de Soare în Balanță ne poate ajuta să devenim mai conștienți că avem nevoie unii de alții, că avem nevoie să fim și să funcționăm în relații, dar nu în orice relații și nu cu orice preț.
De atras, putem atrage o sumedenie de relații, important e ce ne dorim, ce acceptăm și ce menținem în viețile noastre.

Despre Pluto, Nodurile lunare și despre astrologia evolutivă în general am povestit într-un podcast ZUnivers, pe care îl găsiți aici.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu.

Dacă ești interesat de o ședință de consiliere astrologică, găsești detalii aici sau îmi poți trimite un mesaj pe Fb.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

………………………………………………………….

Berbec (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Taur (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Gemeni (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;

Rac (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Leu (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Fecioară (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde.
Balanță (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Scorpion (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Săgetator (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Capricorn (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai „autoritar”);
Varsător (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Pești (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *