Lună nouă în Săgetător – 24.11.2022
”Trăiește cu sens! Sensul tău, nu al altora.”
Astrele în perioada 21-27.11.2022

În data de 24 noiembrie 2022, la 0:57 (ora României) are loc o Lună nouă în Săgetător: Luna și Soarele se vor afla în Săgetător, la 1°37’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină (“ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal (“ciclul lung”).

Luna nouă în Săgetător – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Arhetipul Săgetător/Jupiter reprezintă încercarea noastră de a înțelege lumea/Universul din care facem parte dintr-o perspectivă metafizică, cosmologică, spirituală, religioasă etc., de a căuta “adevărul” și, implicit, de a da vieții noastre un sens.
▪ De aici asocierea acestui arhetip cu utilizarea intuiției pentru înțelegerea unor concepte teoretice, abstracte, care nu pot fi (sau pot fi doar parțial) explicate prin logică și rațiune (Mercur).
▪ Ceea ce înțelegem și considerăm că are sens (că este “adevărat” pentru noi) va forma sistemul nostru de credințe și convingeri după care ne vom ghida în viață (“adevărurile personale”).
▪ Toată această căutare de a înțelege viața, de a descoperi ce este și ce nu este adevărat pentru noi, ce are și ce nu are sens pentru noi va fi reflectată într-un proces continuu de creștere, de expansiune, de dezvoltare (la nivel spiritual, mental, material).
▪ Manifestări “distorsionate” ale acestui arhetip: tendința de a exagera; de a înfrumuseța, trunchia adevărul pentru a ne susține cauzele; neacceptarea altor “adevăruri”, convingeri, credințe; dogmatism, fanatism.

O Lună nouă în Săgetător “ne vorbește” despre a ne trăi viața cu sens (orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi), în adevăr, conform sistemului nostru de credințe și convingeri. Prin urmare, este un moment excelent pentru a ne gândi la ce putem începe “aici și acum”, pentru a simți (mai mult) că ne trăim noi viața și nu că ne trăiește ea pe noi. O Lună nouă în Săgetător este despre viziunea noastră asupra vieții, despre cum ne-ar plăcea să arate viitorul și despre încrederea că putem ajunge acolo, chiar dacă nu știm (încă) exact cum am putea face asta. Pașii mici de astăzi ne pot duce departe, atâta timp cât avem o direcție și nu navigăm la întâmplare.

Luna nouă în Săgetător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție (largă) cu Venus și Mercur în Săgetător
▪ Luna nouă în trigon cu Jupiter staționar în Pești și cu Neptun Rx în Pești
▪ Luna nouă în sextil cu Pluto în Capricorn

▪ La această Lună nouă vă propun un exercițiu de imaginație. Gândiți-vă unde v-ar plăcea să fiți peste șase luni, peste un an, peste doi (depinde de fiecare cât de departe vrea să meargă cu imaginația), ce v-ar bucura să faceți, să experimentați, ce v-ar da sentimentul că “trăiți cu sens”. Încercați să nu lăsați mintea logică, rațională să vă aducă n argumente pentru care nu ați putea ajunge acolo și nici nu stați să analizați prea mult răspunsurile. Ce vă spune intuiția să începeți, să încercați? De multe ori căutăm răspunsurile în afara noastră (căutăm pe cineva care să ne spună ce să facem, cum să facem, să ne ghideze, să ne (i)lumineze), când “răspunsurile” sunt de fapt în noi.
▪ Deși nu putem vorbi de o conjuncție strânsă, Venus și Mercur aflate tot în Săgetător, subliniază această ideea de a îndrăzni să privim mai departe de realitatea concretă în care trăim (în acest moment), de a aruncă săgeată hăt departe și de a privi către un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. Creșterea și dezvoltarea nu se întâmplă peste noapte, au nevoie de timp, practică, consecvență, perseverență, dar de undeva trebuie să începem. Prin urmare, dacă ne-ar plăcea ca viitorul nostru să arate într-un anume fel, ce primi pași am putea face chiar acum, oricât de mici ni s-ar părea? În termeni mai practici, apropo de relațiile pe care le avem (orice fel de relații), poate fi o perioadă bună pentru a ne gândi la cum putem aduce mai multă bucurie în aceste relații. Prea multă monotonie, prea multă seriozitate, prea multă încrâncenare dăunează grav sănătății relațiilor. Avem nevoie să mai și râdem împreună, să experimentăm lucruri noi, să nu uităm să creștem și să ne dezvoltăm, nu doar separat, ci și împreună.
▪ Luna nouă este în trigon cu Jupiter și Neptun în Pești (Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, staționează direct în Pești odată cu momentul de Lună nouă, ceea ce face ca energia sa să fie cu atât mai puternică). Dacă vă aduceți aminte, în luna aprilie a acestui an a avut loc o conjuncție Jupiter/Neptun în Pești, care a reprezentat un final și un început de drum (încheierea și deschiderea unui ciclu) în ceea ce privește sistemul nostru de credințe și convingeri. Multe dintre acestea au intrat într-un proces de dizolvare atunci, pentru ca treptat să înceapă să fie înlocuite cu altele noi. Întrucât procesul este unul lent, este posibil ca ceea ce a început să se dizolve în primăvară, să ne fi lăsat cu sentimentul că plutim în derivă, că nu mai găsim direcția, că nu știm cu ce să înlocuim ceea ce s-a dizolvat atunci.
Ei bine, Luna nouă în Săgetător prin aspectele pe care le face cu Jupiter și Neptun, poate avea legătură cu evenimentele din primăvară, în sensul în care ne poate da un soi de busolă care să ne ajute să redescoperim direcția “pierdută” atunci. În sens mai practic, ceea ce începem acum poate avea legătură cu domeniile în care am asistat la o serie de încheieri (la propriu sau la figurat) în aprilie/mai.
Din punct de vedere spiritual, energia Săgetătorului, raportată la energia Peștilor face legătură între voința noastră, adevărurile noastre și Adevărul însuși, voința divină (my will, Divine will; Kim Marie Weimer). De aceea, mi se pare cu atât mai important să încercăm în această perioadă să căutăm în noi înșine răspunsurile, “busola”, să ne ascultăm cât mai mult vocea interioară, intuiția (prin meditație, rugăciune sau alte practici spirituale). Pentru cei care nu au neapărat o deschidere către spiritualitate, gânditi-vă, pur și simplu, ce anume vă doriți să începeți din toată inima (voi înșivă și nu ce și-ar dori altcineva).
▪ Nu în ultimul rând, sextilul dintre Luna nouă și Pluto în Capricorn sugerează ideea de regenerare, metamorfoză (Pluto), dar și de materializare (Capricorn). Cu alte cuvinte, este timpul să mai facem un pic de reality check (să ne uităm la ce se întâmplă prin viețile noastre), un pic de curățenie în zonele care nu reflectă lucrurile în care credem și să începem să construim ceva nou. Este minunat să avem gânduri și intenții de schimbare la această Lună nouă, dar insuficient dacă nu facem și ceva concret în privința asta. Introspecție, reflecție, intuiție, acțiune.

Principalele aspecte ale săptămânii 21-27.11.2022 (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active)

În prima parte a săptămânii rămâne activ careul Marte/Neptun despre care am scris în analiza săptămânii anterioare pe care o găsiți aici.

▪ 21.11.2022 Soare în Scorpion în trigon cu Jupiter Rx în Pești (între 20-22.11.2022)
-intuiție bună; profunzime, capacitate de a vedea lucrurile “dincolo de suprafață”; nevoia de relații autentice; un sentiment de împlinire (bazat pe ceva ce am realizat anterior); respingerea superficialului; creativitate, inspirație;

▪ 22.11.2022 Mercur în conjuncție cu Venus în Săgetător (între 18-25.11.2022)
-a se vedea analiza momentului de Lună nouă; + comunicare și gândire (Mercur) cu privire la nevoile noastre, inclusiv în materie de relații (Venus);

▪ 22.11.2022 Soarele intră în Săgetător (între 22.11.2022-21.12.2022)
-a se vedea analiza momentului de Lună nouă și, în special, descrierea arhetipului Săgetător;

▪ 24.11.2022 Lună nouă în Săgetător

▪ 24.11.2022 Jupiter staționează direct în Pești (a fost retrograd între 28.07.2022-24.11.2022)
Despre Jupiter în Pești am scris aici.

Să ne fie Luna nouă și săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *