Astrele în perioada 28.11-4.12.2022
”Tonul face muzica.”

Este o săptămână cu foarte multă activitate pe semnele mutabile (Gemeni, Săgetător, Pești), care îndeamnă la flexibilitate și adaptabilitate. Printre altele, avem ocazia să reluăm anumite topicuri care ne preocupă, în ideea de a găsi variante și soluții noi pentru acestea, să abordăm anumite situații mai vechi dintr-o perspectivă nouă (pornind de la informațiile pe care le obținem) și, nu în ultimul rând, să interacționăm mai mult unii cu alții (decât am face-o, poate, în mod obișnuit). În acest context, cu cât suntem mai deschiși către schimbare, către nou, cu cât suntem mai flexibili în gândire și/sau comunicare (și nu ținem „cu dinții” de ideile noastre), cu atât putem găsi mai ușor acele variante și soluții de care avem nevoie.
În același timp, în special dacă avem decizii mai importante de luat, să avem în vedere că prima parte a săptămânii (luni-joi) este caracterizată de mai multă claritate, în timp ce a doua parte a săptămânii este marcată mai degrabă de ambiguitate și confuzie.

Luni, Marte Rx în Gemeni va fi în trigon cu Saturn în Vărsător; aspectul este activ până spre mijlocul săptămânii.
▪ Este o perioadă foarte bună pentru a reanaliza (Marte Rx în Gemeni) anumite situații și a găsi soluții noi, practice, concrete, eficiente (Saturn în Vărsător) pentru ceea ce ne preocupă.
▪ Soluții sau răspunsuri la anumite întrebări pe care le avem putem primi și din exterior, astfel încât, dacă ne simțim „blocați” în problemele noastre sau, pur și și simplu, avem nevoie de o altă părere, să nu ezităm să apelăm la cineva în care avem încredere.
▪ Este o perioadă bună și pentru a ne face anumite planuri, pentru a ne susține punctele de vedere, pentru a prezenta un proiect, o idee etc.

Tot în prima parte a săptămânii, Mercur și Venus în Săgetător vor fi în opoziție cu Marte Rx în Gemeni (aspectele exacte sunt marți și joi), iar Mercur în Săgetător va fi în sextil cu Saturn în Vărsător (aspectul exact este miercuri).
▪ Va fi necesar să găsim ”o cale de mijloc” între părerile, opiniile, convingerile noastre și cele ale persoanelor cu care interacționăm. Altfel, dacă mergem până-n pânzele albe ”cu dreptatea noastră”, putem intra ușor în tot felul de conflicte. Asta nu înseamnă să nu ne susținem punctele de vedere, ci doar să nu pornim de la ideea că le știm noi pe toate. Atâta timp cât nu transformăm discuțiile ”într-o luptă” și atâta timp cât ascultăm și ce au ceilalți de zis, nu numai că putem afla lucruri noi, dar putem descoperi că unele dintre acestea ne sunt chiar utile.
▪ La nivel de relații, atmosfera va fi una similară. Cum reușim să transmitem ce avem de transmis (ideile, nevoile, dorințele noastre), astfel încât partenerii noștri să ne poată asculta? Putem comunica fără să fim excesiv de vehemenți și înverșunați în ceea ce spunem? Orice ”adevăr” am simți nevoia să transmitem acum, să nu uităm că este (doar) adevărul nostru și că indiferent dacă ceilalți sunt sau nu de acord cu noi, este important cum îl transmitem (ce cuvinte folosim, ce ton adoptăm). Dacă ne folosim de pretextul că suntem ”sinceri” sau că ”spunem ce credem” pentru a-i jigni sau răni pe cei care nu ne împărtășesc opiniile, acest lucru va spune multe despre noi și nu despre ei.
▪ În general, dacă ne concentrăm mai mult pe ideile bune care apar, pe schimbările concrete pe care le putem face pentru a îmbunătăți diferitele situații în care ne aflăm (și nu neapărat pe cine are dreptate sau ale cui sunt ideile respective), pe binele ”nostru”, al relației (de cuplu, de prietenie, de colegialitate etc.) și nu (doar) pe binele individual, rezultatele obținute ne pot aduce (acum și pe termen mai lung) mai multe satisfacții decât ”o victorie” de moment.

Vineri, Mercur în Săgetător va fi în careu cu Neptun Rx în Pești, iar Venus în Săgetător va fi în sextil cu Saturn în Vărsător.
▪ Poate fi o zi în care să ne fie mai greu să ne concentrăm, să fim atenți la ce avem de făcut, ne pot scăpa ușor anumite detalii etc. Prin urmare, în măsura în care este posibil, dacă avem decizii importante de luat sau dacă trebuie să ne ocupăm săptămâna aceasta de lucruri care presupun rigurozitate, atenție la detalii, determinare etc., o soluție ar fi să le programăm în prima parte a săptămânii. Dacă nu este posibil, recomandarea ar fi să verificăm de mai multe ori rezultatele/concluziile la care ajungem.
▪ Putem avea tendința să exagerăm, să vedem o situație ori mult mai bună decât este, ori mult mai rea. De asemenea, atunci când interacționăm cu ceilalți putem (cu sau fără intenție) să prezentăm lucrurile într-o manieră similară.
▪ Anumite relații ne pot ajuta să ne mai ancorăm, să rămânem ”cu picioarele pe pământ”, dar, oricum, dacă ceva pare prea bun, prea frumos pentru a fi adevărat, să ne păstrăm o doză de scepticism și să lăsăm câteva zile să treacă pentru a vedea dacă lucrurile sunt chiar așa cum le percepem acum.

Duminică, Neptun staționează direct în semnul Peștilor după o perioadă de aproximativ cinci luni în care a fost retrograd. Arhetipul Neptun/Pești reprezintă cele mai mari vise, dorințe, idealuri, dar și deziluzii pe care le avem. În ultimele cinci luni am avut ocazia să reevaluăm o parte dintre acestea, să vedem ce este cazul să păstrăm și ce este cazul să lăsăm în urmă pentru că acele vise, dorințe, idealuri s-au dovedit a fi doar ”un castel de nisip”. Cât Neptun este staționar energia sa este mult mai puternic resimțită (o zi/două înainte și după momentul exact al staționării), astfel încât putem avea tot felul de revelații, momente de ”aha!” cu privire la ultimele cinci luni.

În aceeași zi, Venus în Săgetător va fi în careu cu Neptun în Pești.
▪ Așa cum scriam mai sus, dar în special cu privire la anumite relații din viața noastră, putem avea un sentiment puternic de dezamăgire. Dar, dacă ajungem în acest punct, nu este din cauza unor evenimente care au loc punctual acum, ci mai degrabă este rezultatul unui proces prin care am trecut în ultima aproape jumătate de an. Acum putem simți mai degrabă că ”s-a umplut” paharul și că realitatea cu care ne confruntăm este departe de cea pe care ne-o imaginasem noi.
▪ În general, zilele acestea putem avea tendința să confruntăm anumite credințe, convingeri, nevoi sau dorințe pe care le aveam cu realitatea concretă în care ne aflăm și să simțim că nu se mai justifică, că nu mai au sensul pe care îl aveau, fapt care să ne facă să ne simțim destul de pierduți, dezorientați, confuzi (pe moment).

Cu acest final neptunian de săptămână, putem avea tendința ”să evadăm” din realitatea cotidiană (inclusiv dacă ceea ce vedem nu este neapărat ceea ce ne-ar plăcea să vedem). Arta, muzica, activitățile care presupun creativitate, timpul petrecut în natură pot fi o variantă ”sănătoasă” și plăcută în acest sens. De asemenea, diferite practici sau tehnici spirituale (pentru cei care au această deschidere) sunt binevenite. Atenție, însă, și la tendința de a ne căuta refugiul în variante mai puțin sănătoase (cum ar fi abuzul de alcool sau alte substanțe, relații-tampon etc.).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 28.11.2022 Marte Rx în Gemeni în trigon cu Saturn în Vărsător (între 26.11-1.12.2022);
▪ 29.11.2022 Mercur în Săgetător în opoziție cu Marte Rx în Gemeni (între 29-30.11.2022)
▪ 30.11.2022 Mercur în Săgetător în sextil cu Saturn în Vărsător (între 29-30.11.2022)
▪ 1.12.2022 Venus în Săgetător în opoziție cu Marte Rx în Gemeni (între 30.11-1.12.2022)
▪ 2.12.2022 Mercur în Săgetător în careu cu Neptun Rx în Pești (între 1-2.12.2022)
▪ 2.12.2022 Venus în Săgetător în sextil cu Saturn în Vărsător (între 1-3.12.2022)
▪ 4.12.2022 Neptun staționează direct în Pești (a fost retrograd între 28.06-4.12.2022)
▪ 4.12.2022 Venus în Săgetător în careu cu Neptun în Pești (între 3-5.12.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *