Astrele în perioada 14-20.11.2022
”Un fel de trezire la realitate.”

În comparație cu săptămâna anterioară, marcată de Eclipsa de Lună în Taur în conjuncție cu Uranus și în careu cu Saturn în Vărsător, săptămâna aceasta este mult mai “liniștită”. Efectele unei eclipse pot dura până la șase luni, prin urmare în funcție de evenimentele apărute în viețile noastre de la jumătatea lunii octombrie și până spre jumătatea lunii noiembrie (sezonul eclipselor) mulți dintre noi “știm” (intuim) deja cu ce anume avem de lucrat, ce domenii de viață au fost activate (în funcție de harta natală) de aceste eclipse. În special Eclipsa de săptămâna trecută a fost una foarte intensă și cu un caracter destul de disruptiv, ceea ce mă face să cred că, dincolo de anumite efectele mai subtile, pentru mulți dintre noi a avut manifestări cât se poate de concrete.

Revenind la ce se întâmplă săptămâna aceasta, dacă avem ceva de rezolvat sau dacă ne dorim să obținem anumite rezultate, ar fi de preferat (în măsura în care putem alege) să ne orientăm către prima parte a săptămânii (luni-miercuri) când avem foarte multe aspecte armonioase.
Marți, Mercur în Scorpion va fi în sextil cu Pluto în Capricorn, Soarele în Scorpion în trigon cu Neptun Rx în Pești și Venus în Scorpion în trigon cu Jupiter Rx în Pești, iar miercuri Mercur în Scorpion în trigon cu Jupiter Rx în Pești:
▪ capacitate de efort prelungit;
▪ ambiție, determinare, capacitate de concentrare;
▪ accent pus pe lucrurile care contează pentru noi;
▪ profunzime în gândire/comunicare (abilitatea de a vedea dincolo de suprafață);
▪ intuiție foarte bună;
▪ încredere în forțele proprii și în ce putem realiza;
▪ bucurie, entuziasm;
▪ putem primi și o formă de sprijin/susținere din exterior (de aceea, să solicităm ajutorul dacă avem nevoie);
▪ la nivel de relații profunde (de cuplu, dar nu numai) poate fi o perioadă foarte bună în care să simțim nevoia să petrecem mai mult timp de calitate împreună cu partenerii noștri; putem avea ocazia să rezolvăm diferite probleme, să ne ajutăm reciproc, să discutăm inclusiv topicuri mai delicate etc.

La mijlocul săptămânii, miercuri, respectiv joi, Venus și Mercur vor schimba semnul zodiacal în care se află și vor trece din Scorpion în Săgetător.
▪ Venus guvernează relația pe care o avem cu noi înșine (ce ne place, ce atragem, cum ne raportăm la noi înșine) și cu restul (orice fel de relații), iar Mercur guvernează modul în care gândim și comunicăm (cum procesăm informațiile cu care intrăm în contact și apoi cum le transmitem mai departe, prin comunicare și limbaj).
▪ Cu Venus și Mercur în semnul Săgetătorului, în următoarele 3-4 săptămâni, vom fi mai preocupați de acele relații/interacțiuni/discuții unde simțim, pe de o parte, că putem fi noi înșine (că ne putem exprima liber, autentic, neîngrădit) și, pe de altă parte, că avem ce învăța unii de la ceilalți. Săgetătorul este orientat către creștere, dezvoltare, expansiune, prin urmare discuțiile superficiale, frivole (multe vorbe, puțin conținut) nu vor fi deloc apreciate în această perioadă. Care este scopul și, mai ales, sensul interacțiunilor noastre? Dacă nu găsim unul, putem alege mai degrabă să petrecem timp noi cu noi, decât într-o companie neatisfăcătoare.
▪ Totodată, să avem în vedere și variantele distorsionate de manifestare ale acestui arhetip și anume tendința de a crede că dreptatea este doar de partea noastră sau de a încerca “să îi convertim” și pe alții la adevărurile/credințele/convingerile noastre. În general, cu cât cineva este mai vehement/vocal în exprimarea “dreptății” sale, cu atât manifestă mai mult versiunile distorsionate ale Săgetătorului. Una dintre lecțiile asociate cu acest arhetip este a ajunge să acceptăm că, deși “adevărul” în sine este unul singur, modul în care ne raportăm fiecare dintre noi la el este diferit (unitate prin diversitate).

Vineri, Soarele în Scorpion va forma un aspect ușor, netensionat (de sextil) cu Pluto în Capricorn. Similar cu ce scriam în prima parte a articolului, poate fi o zi bună pentru a duce la bun sfârșit anumite sarcini pe care le avem de îndeplinit, pentru a avea o discuție mai importantă cu cineva (inclusiv cu persoane pe care le considerăm a reprezenta un fel de autoritate în viețile noastre) sau, pur și simplu, pentru a analiza în profunzime anumite subiecte care ne preocupă și a ajunge la niște concluzii.

Sâmbătă are loc cel mai important aspect al săptămânii, careul dintre Marte retrograd în Gemeni și Neptun retrograd în Pești. Este cel mai important deoarece efectele sale durează mult mai mult (în comparație cu ale celorlalte aspecte), de la jumătatea săpămânii și până la jumătatea săptămânii următoare, și pentru că acest aspect are loc de trei ori: primul careu a avut loc la jumătatea lunii octombrie, al doilea este cel de acum și al treilea va avea loc anul viitor, la jumătatea lunii martie.
▪ Faptul că acest aspect a mai avut loc la jumătatea lui octombrie sugerează că avem ocazia acum să reluăm, să reanalizăm anumite evenimente/situații apărute atunci (ne putem confrunta acum cu aceleași situații sau cu situații similare, putem primi informații noi etc.), dar rezoluția finală o vom avea abia la anul, în martie, odată cu ultimul careu.
▪ Marte este acțiune, energie, iar Gemenii reprezintă modul în care gândim, procesăm informațiile și comunicăm cu ceilalți. Marte este un războinic, iar în Gemeni devine un războinic care se manifestă în zona de comunicare/gândire, iar un Marte retrograd în Gemeni este un astfel de războinic, dar mult mai puternic. În varianta sa distorsionată, Marte retrograd în Gemeni se poate manifesta în noi prin tendința de a ne pierde energia în prea multe direcții (prea multă comunicare, prea multe informații nedigerate, prea multe lucruri pe care ne dorim să le învățăm sau să le facem, prea multă mișcare), tendința de a trage mult prea repede anumite concluzii, de a ne grăbi să credem tot felul de lucruri sau de a transmite mai departe tot felul de informații, fără să le analizăm suficient înainte, de a fi foarte vocali (uneori prea vocali) atunci când ne exprimăm opiniile etc. Însă, “rolul” lui Marte retrograd în Gemeni este, din contră, de a face un pas în spate și de a reflecta mai mult la scopul și sensul informațiilor cu care intrăm în contact, pentru a vedea ce este și ce nu este relevant pentru noi.
▪ Neptun în Pești reprezintă relația noastră cu Divinitatea, precum și cele mai puternice idealuri pe care le avem, dar și iluziile și deziluziile aferente, atunci când proiectăm aceste idealuri (de bine, de frumos, de perfecțiune etc.) asupra unor situații concrete din viața noastră.
▪ Relația tensionată de careu dintre Marte și Neptun reprezintă un fel de “criză la nivelul conștiinței”: ceva în care am crezut foarte tare se poate dovedi cu totul altfel și, de aici, necesitatea de a ne schimba perspectiva, de a distinge între realitate/adevăr și iluzie.
▪ În general, aspectele tensionate cu Neptun, tocmai pentru că aduc această trezire la realitate și dărâmarea unor vise/idealuri, pot fi însoțite de un sentiment de dezamăgire, de multă confuzie și de senzația că (cel puțin pe moment) nu mai știm în ce să credem (ca și cum am pluti în derivă).
▪ Deoarece Marte este acțiune/energie, iar Neptun dizolvă tot ce atinge, în această perioadă putem simți că nu avem suficientă energie pentru a face tot ce ne propunem (de aceea scriam că dacă avem ceva mai practic de realizat să ne orientăm mai degrabă către prima parte a săptămânii) și că avem nevoie de mai mult somn, de mai multă odihnă decât în mod normal.
▪ Totodată, să fim ceva mai sceptici cu privire la ceea ce spunem/credem în această perioadă deoarece, cu sau fără intenție, putem prezenta sau ni se pot prezenta diferite lucruri/situații într-o variantă mult înfrumusețată sau mult mai întunecată decât sunt de fapt.
▪ Cu mixul Marte/Neptun, atenție la problemele legate de sistemul imunitar și la orice poate genera inflamații în corp. Evident că nu putem controla ce nu ține de noi, dar o atenție mai mare acordată unui regim alimentar sănătos (cu cât mai puține alimente care conțin zahăr, gluten, soia, lactate, alimente procesate etc.) poate fi foarte utilă.
▪ Este o perioadă foarte bună pentru tot ce presupune imaginație și creativitate, pentru a ne asculta mai mult intuiția (și mai puțin mintea logică, rațională), precum și pentru diferite practici spirituale (pentru cei care au deschidere în această direcție). În ceea ce privește sentimentul de dezamăgire pe care îl putem experimenta unii dintre noi, gândiți-vă că este de preferat un adevăr, chiar și unul mai puțin plăcut, unei minciuni frumoase (fie că ne-am spus-o singuri, fie că ne-au spus-o alții).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 15.11.2022 Mercur în Scorpion în sextil cu Pluto în Capricorn (între 14-15.11.2022)
▪ 15.11.2022 Soare în Scorpion în trigon cu Neptun Rx în Pești (între 14-16.11.2022)
▪ 15.11.2022 Venus în Scorpion în trigon cu Jupiter Rx în Pești (între 14-16.11.2022)
▪ 16.11.2022 Venus intră în Săgetător (între 16.11-10.12.2022)
▪ 16.11.2022 Mercur în Scorpion în trigon cu Jupiter Rx în Pești (între 16-17.11.2022)
▪ 17.11.2022 Mercur intră în Săgetător (între 17.11-7.12.2022)
▪ 18.11.2022 Soare în Scorpion în sextil cu Pluto în Capricorn (între 17-19.11.2022)
▪ 19.11.2022 Marte Rx în Gemeni în careu cu Neptun Rx în Pești (între 15-23.11.2022); primul aspect a avut loc pe 12.10 și al treilea va avea loc pe 15.03.2022

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *