Eclipsă de Lună în Taur – 8.11.2022
”Cea mai importantă resursă pe care o ai ești chiar tu.”

În data de 8 noiembrie 2022, la 13:02 (ora României), are loc o Eclipsă totală de Lună/Lună plină în Taur (Luna în Taur se va afla în opoziție cu Soarele din Scorpion la 16°).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această viață.
▪ Eclipsa de Lună (ca orice Lună plină, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu anumite rezultate, culminări, concluzii în diferite domenii din viața noastră.
▪ Efectele unei eclipse de Lună se simt începând cu o saptamână/două înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ o lună după ce aceasta a avut loc.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit indică vindecarea, eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această viață.

Eclipsele din 2022

În 2022 avem 4 eclipse:
▪ 30 aprilie: Eclipsă parțială de Soare în Taur
▪ 16 mai: Eclipsă totală de Lună în Scorpion
▪ 25 octombrie: Eclipsă parțială de Soare în Scorpion
▪ 8 noiembrie: Eclipsă totală de Lună în Taur

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Lună în Taur

▪ Eclipsa de Lună va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Taurului) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Lună în Taur – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Arhetipul Taurului reprezintă relația pe care o avem cu noi înșine: cum ne raportăm la propria persoană (respectul, stima de sine), ce nevoi avem și cum ni le împlinim (“instinct de supraviețuire”, independență, putere interioară, autosuficiență), resursele noastre (interioare și exterioare; abilități, talente, bunuri etc.) și, nu în ultimul rând, valorile pe care le avem (valori care stau la baza principiilor noastre de viață).
▪ Odată cu intrarea Nodurilor lunare pe axa Taur/Scorpion, în ianuarie 2022, și implicit cu eclipsele produse pe această axă (în primăvară și în această toamnă), temele asociate cu cele două arhetipuri, Taur/Scorpion, au început să fie tot mai puternic activate. Adică, am fost tot mai des în situația de a ne gândi la ceea ce contează cu adevărat pentru noi, la ce mai are și ce nu mai are valoare în ochii noștri, pe ce ne putem baza și, mai ales, pe ce nu ne mai putem baza în viața de zi cu zi (oameni, situații, relații, joburi, bani etc.), la ce a venit vremea să renunțăm, de voie sau de nevoie, la cum ne putem adapta și, în multe cazuri, la cum ne putem reorienta, reinventa, astfel încât realitatea în care trăim să ne reflecte într-o măsură mai mare individualitatea (Saturn în Vărsător în careu cu nodurile și cu Uranus în Taur) și, totodată, să putem naviga mai ușor prin toate aceste schimbări care au avut și continuă să aibă loc.
▪ Dincolo de culminările care au loc în domeniile de viață care stau pentru fiecare dintre noi sub semnul Taurului, Luna plină/Eclipsa de Lună este un moment excelent pentru a reflecta la câteva întrebări și, în funcție de răspunsurile date, pentru a acționa așa cum considerăm că este cel mai bine pentru noi:

– Cum mă port cu mine și cum mă raportez la mine? Am grijă de mine (din toate punctele de vedere), mă respect, mă apreciez? La ce am nevoie să renunț (atașamente, obiceiuri “nesănătoase” etc.) pentru a mă simți mai bine în pielea mea?
– Care consider că sunt principalele nevoi pe care le am (emoționale, materiale, spirituale etc.) și ce fac concret pentru a mi le împlini? Cu alte cuvinte, fac ceva în direcția asta sau mai degrabă am o atitudine pasivă și aștept ca lucrurile “să mi se întâmple”?
– Mă folosesc de resursele mele interioare (orice talente, abilități aș avea) în viața de zi cu zi sau le las să se irosească?
– Reușesc să îmi procur singur resursele exterioare necesare traiului zilnic (bani, bunuri etc.)? Sunt o persoană independentă finaciar/material, mă pot descurca și pe cont propriu (indiferent de resursele partenerilor/familiei)?
– Îmi ghidez viața după propriile valori sau după ale altora?

Eclipsa de Lună/Luna plină în Taur și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în conjuncție cu Nodul Nord și cu Uranus Rx în Taur
▪ Soarele în conjuncție cu Mercur și Venus în Scorpion
▪ Saturn în Vărsător în careu cu Luna plină (cu planetele din Taur și din Scorpion) – careu în T

▪ Această eclipsă activează careul Saturn/Uranus, cel care a dat tonul lui 2021 și 2022. Pentru a înțelege mai bine contextul în care ne aflăm este util să facem o mică recapitulare și să ne readucem aminte că în 2021 au avut loc trei întâlniri tensionate/careuri între Saturn și Uranus (pe 17 februarie, pe 15 iunie, respectiv pe 24 decembrie), iar anul acesta, pe 4 octombrie, cea de-a patra și ultima. Careurile Saturn/Uranus au corespuns, așa cum am simțit probabil cei mai mulți dintre noi, cu o perioadă de aproximativ doi ani de transformări majore, uneori radicale, în care diferite domenii din realitatea noastră de zi cu zi (Saturn) au intrat într-un amplu proces de reconfigurare (Uranus), de demolare și de reconstrucție. În general, perioadele în care avem aspecte tensionate Saturn/Uranus sunt caracterizate de foarte mult imprevizibil, de tot felul de situații surprinzătoare sau chiar șocante (Uranus) care ne scot din zona de confort (Saturn), dar și de o dorință puternică de a ne elibera din anumite scenarii care nu ne (mai) reprezintă. Schimbările s-au produs cu repeziciune, fie că am fost noi inițiatorii acelor schimbări, fie că acestea au avut loc în exteriorul nostru, iar noi a trebuit să răspundem, într-o manieră sau alta. Pentru unii au fost mai ușor de integrat, pentru alții, însă, au fost de-a dreptul șocante, destabilizatoare (cel puțin la momentul producerii lor). În anumite contexte, Uranus în aspect tensionat (așa cum este în mixul Saturn/Uranus) poate indica și un potențial de traumă/ieșire dintr-o traumă, astfel încât, pentru unii dintre noi acești doi ani au însemnat inclusiv confruntarea cu o serie de situații cel puțin dureroase (în ideea de conștientizare a unor traume și, în cel mai bun caz, de eliberare/vindecare). Dincolo de aceste cazuri extreme, există o parte din noi care are nevoie de stabilitate și de siguranță pentru a putea funcționa, iar atunci când realitatea noastră intră într-un proces atât de puternic de reconfigurare, simțim exact opusul (nesiguranță, incertitudine, poate chiar teamă) și este firesc să fie așa. Însă, progresul, inovația, evoluția (Saturn/Uranus) se produc indiferent de modul în care ne raportăm noi la ele, de aici recomandarea generală în tot acest timp de a nu ține cu dinții de trecut, de a fi cât mai deschiși și receptivi la schimbările care au loc, cât mai flexibili și, nu în ultimul rând, cât mai dispuși “să ne reinventăm” (să scoatem la suprafață ceea ce suntem, ființa noastră autentică/Uranus, dincolo de nenumăratele condiționări pe care le avem).
▪ Revenind la Eclipsa din 8 noiembrie, aceasta activează careul Saturn/Uranus și, nu numai că îl activează, dar are loc exact la gradul la care se află Uranus (este o conjuncție aproape exactă Lună/Uranus), ceea ce înseamnă, pe de o parte, că evenimentele asociate cu această eclipsă vor avea un puternic caracter uranian (surprinzător, șocant, neașteptat, disruptiv, eliberator, inovator) și, pe de altă parte, că ele nu sunt totuși 100% noi/neașteptate, ci mai degrabă rezultatul unui proces desfășurat în ultimii doi ani și care a atins un punct culminant în această primăvară, când am avut prima pereche de eclipse pe axa Taur/Scorpion (într-o configurație similară cu eclipsele din acest sezon). Prin urmare, gândiți-vă la schimbările semnificative care au avut loc de la jumătatea lunii aprilie și până spre finalul lunii mai (începuturi/încheieri) deoarece evenimentele de acum sunt strans legate de ce s-a întâmplat atunci.
▪ Cu mixul Taur/Uranus/NN, ne putem aștepta la o activare a instinctului nostru de supraviețuire, la propriu sau la figurat. Care sunt nevoile noastre “de bază” (dincolo de hrană și adăpost, deși în anumite cazuri, putem vorbi și de acestea) și cum ni le putem împlini? În contextul tuturor schimbărilor care au loc, pe ce ne mai putem baza (ca resurse)? Taurul vorbește despre simplitate, prin urmare, în situația în care (poate) nu mai avem la dispoziție toate lucrurile/resursele cu care eram obișnuiți, ce schimbări sunt necesare pentru a ne adapta?
▪ Apropo de modul în care ne raportăm la propria persoană (Taur), acest mod (oricare ar fi acela) este posibil să se fi schimbat radical în ultimul. Poate ne vedeam fiind într-un anumit fel (având o anumită profesie, un anumit tipar relațional, anumite nevoi, dorințe, aspirații), iar acum, realizând că, de fapt, acel fel de a fi nu mai are sens pentru noi, suntem gata să facem schimbarea respectivă și să explorăm cu totul altceva. În anumite situații, “revelațiile” de tipul acesta pot veni ca urmare a unor evenimente din exterior, adică să fim puși în situația de a ne reinventa (o ușă care se închide să ne determine să deschidem o altă ușă).
▪ Apropo de resurse (bani, bunuri), cu Luna plină în conjuncție cu Uranus, putem avea tot felul de insight-uri cu privire la noi mijloace prin care să ne sporim resursele (în general), după cum putem fi puși în situația de a fi nevoiți să (re)învățăm să trăim și cu mai puțin sau să căutăm noi mijloace prin care să ne asigurăm existența, dacă resursele pe care le aveam nu mai sunt disponibile.
▪ Saturn în Vărsător în careu cu Luna plină și cu axa Nodurilor sugerează ideea de schimbare, de restructurare a unor domenii din viața noastră, dar și anumite limitări sau restricții pe care le putem simți (Soarele în Scorpion), mai ales dacă nu le inițiem noi, dacă sunt niște schimbări/încheieri pe care nu ni le dorim, dacă atașamentele noastre sunt foarte puternice etc. Dacă ne regăsim în acest scenariu, să nu uităm să ne reamintim că puterea noastră nu se află în exterior (în ceea ce deținem, în relațiile sau în joburile noastre etc.), ci în noi înșine (Soare/Nodul Nord în Taur) și că avem în noi toate resursele necesare pentru a regăsi această putere interioară (Taur/Scorpion), chiar dacă este un proces de durată și care presupune efort (Saturn). Cu Saturn vorbim și de necesitatea de a da dovadă de maturitate și de a ne asuma responsabilitatea pentru ceea se întâmplă în viețile noastre, inclusiv pentru alegerile pe care le facem acum. Fiind vorba de un careu între Saturn și axa Nodurilor lunare, să avem în vedere că putem oscila între două extreme: între foarte multă responsabilitate și foarte puțină, între acceptarea unor responsabilități care poate nu țin de noi și fuga de responsabilități. Adică, să fim ceva mai atenți la modul în care răspundem la evenimentele care au loc, la ce este cazul să spunem “da” și să ne implicăm și la ce este cazul să spunem “nu” și să ne vedem de drum.
▪ Cu Mercur (comunicare) și Venus (relații) care fac parte din configurația acestei eclipse, ne putem aștepta ca interacțiunile pe care le avem unii cu alții să scoată la suprafață tot felul de subiecte “delicate”, ascunse, tabu și care să genereze emoții pe măsură. Putem ajunge să spunem multe dintre lucrurile pe care ne-am tot abținut să le spunem sau să aflăm lucruri surprinzătoare/șocante etc. În anumite relații semnificative pe care le avem (de cuplu, dar nu numai) putem avea parte de tot felul de “surprize”, unele nu neapărat dintre cele mai plăcute, dar care să ne ajute să vedem realitatea cu mai multă claritate. Din nou, dacă în relațiile respective ajungem la concluzia că trebuie să punem punct, mai mult ca sigur că evenimentele care ne duc în punctul respectiv nu sunt singulare (nu este prima dată când ne confruntăm cu problemele respective, mai degrabă acum este picătura care umple paharul). La polul opus, putem lua decizia să inițiem rapid anumite relații sau să le formalizăm. Dacă ne regăsim în acest scenariu, având în vedere atmosfera generală destul de instabilă, în măsura în care putem, să încercăm să ne temperăm puțin și să ne asigurăm că ceea ce spunem sau facem este chiar ceea ce ne dorim și nu doar un impuls de moment.
▪ În general, în această perioadă există un risc mai mare de accidente: să nu ne asumăm riscuri inutile, să evităm să ne punem sănătatea sau viața în pericol (Uranus-șocuri; Taur-instinct de supraviețuire), să fim mai atenți la tot ce implică foc, electricitate (Uranus). În ceea ce privește intervențiile chirurgicale, dacă nu sunt urgențe, ar fi o variantă să optăm pentru o altă perioadă (mai liniștită). Fiind vorba de o eclipsă de Lună cu Uranus în semnul Taurului (semn de pământ), pot avea loc inclusiv cutremure, alunecări de teren, incendii etc.

Să ne fie Eclipsa așa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
…………………………………………

Berbec (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Taur (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Gemeni (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Rac (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Leu (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Fecioară (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Balanță (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Scorpion (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Săgetator (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Capricorn (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Varsător (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Pești (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *