Astrele în perioada 31.10-6.11.2022
În plin sezon de eclipse.
“Relațiile noastre evoluează pe măsură ce noi evoluăm.”

Ne aflăm în plin sezon de eclipse: pe 25 octombrie a avut loc o Eclipsă parțială de Soare în Scorpion, iar pe 8 noiembrie urmează să se producă o Eclipsă totală de Lună în Taur. Anul acesta am mai avut un rând de eclipse pe axa Taur/Scorpion pe 30 aprilie, respectiv pe 16 mai, ceea ce înseamnă că evenimentele majore din această perioadă de timp fac trimitere către anumite domenii din viața noastră unde am început deja să experimentăm anumite transformări semnificative (începuturi, încheieri, răsturnări de situații) încă din primăvară.

În general, evenimentele care au loc în perioadele cu eclipse sunt mai puțin “în controlul nostru” și, tocmai de aceea, este important să avem o atitudine cât mai deschisă cu privire la schimbările care au loc: “să profităm” de oportunitățile care ne apar (chiar dacă pe moment nu știm exact încotro ne vor duce) și, totodată, să nu ținem cu dinții de ceva ce se încheie.
▪ Dacă ne raportăm la încheieri (pentru că urmează o Eclipsă de Lună), chiar dacă nu sunt întotdeauna ușor de gestionat, gândiți-vă că nimic din ce a fost cândva semnificativ pentru noi nu dispare întâmplător din viața noastră. De exemplu, o situație se poate încheia pentru că nu mai avem nimic de învățat acolo, pentru că am ajuns într-un punct în care rezistența noastră față de schimbare a fost atât de mare încât Universul “înlătură” acel ceva, astfel încât să ne forțeze să mergem mai departe sau, pur și simplu, pentru că noi înșine realizăm că nu mai rezonăm cu acel ceva și că a venit vremea să îl lăsăm în urmă.
▪ Dacă ne raportăm la începuturi, dincolo de cele care “vin către noi”, mi se pare important ca în această perioadă să ne ascultăm cât mai mult intuiția, vocea interioară și să facem ceva în direcția respectivă, oricât de nesemnificativ ni s-ar părea pe moment. Ca să vă dau un exemplu personal, în urmă cu niște ani am avut o eclipsă pe casele 3/9 care mi-a activat niște puncte din hartă și “fix atunci” am simțit că trebuie să creez această pagină de Facebook. Nu a fost nimic programat, nimic analizat (eram atunci în medical, extrem de bolnavă și într-o perioadă dificilă din toate punctele de vedere, în care numai de pagini de Facebook nu îmi ardea), dar, uitându-mă în urmă, pot spune cu mâna pe inimă că acel gest în aparență nesemnificativ (ascultarea vocii interioare și a acelui gând că “trebuie să scriu”) s-a dovedit a fi ulterior “life-changing” pentru mine (mi-a schimbat cu adevărat viața).

Revenind la ce se întâmplă concret săptămâna aceasta, nu avem foarte multe aspecte exacte.

Joi și sâmbătă, Nodul Sud în Scorpion va face conjuncție întâi cu Venus și apoi cu Soarele din Scorpion (efectele le simțim în a doua parte a săptămânii).
▪ În general, Nodul Sud în tranzit indică vindecarea, eliberarea de anumite tipare la nivel emoțional, psihic, mental, spiritual etc. care țin de trecut și care au ajuns să reprezinte o sursă de limitări și de blocaje. Un tranzit durează aproximativ un an și jumătate, de exemplu Nodurile sunt pe axa Taur/Scorpion din ianuarie 2022 și până în iulie 2023.
▪ Atunci când Nodul Sud întâlnește în drumul său alți jucători de pe bolta cerească (adică atunci când face o conjuncție), așa cum se întâmplă acum, avem ocazia să conștientizăm și mai bine anumite tipare vechi pe care le avem, în ideea de a lucra cu ele. Iar cel care ne ajută să echilibrăm Nodul Sud în Scorpion este Nodul Nord în Taur. Mai concret, acolo unde simțim și constatăm că avem “un exces de energie scorpionică”, trebuie să preluăm mai mult din energia Taurului (pentru a echilibra balanța și a evita extremele).
▪ Energia Scorpionului, în sens pozitiv, înseamnă relații profunde, serioase, în care suntem 100% angajați, în care nu ne e frică să ne arătăm vulnerabilitatea, în care avem încredere pentru că știm că avem pe cine să ne bazăm etc. Însă, orice arhetip are anumite manifestări care necesită a fi echilibrate. De exemplu, ce putem avea de echilibrat apropo de Scorpion este tendința de a depinde foarte mult de partenerii noștri (emoțional, material etc.), de a crede că singuri nu ne-am putea descurca sau, la polul opus, tendința de a nu mai avea încredere în relații, tocmai pentru că în trecut am avut niște experiențe mai dureroase; tendința de a confunda iubirea cu “pasiunea, drama și suferința”; tendința de a ne folosi de oameni/situații (de a folosi, trăda, manipula) sau, la polul opus, de a ne lăsa folosiți; tendința de a vedea totul în alb și negru; în general, atașamentele foarte puternice, dependențele, fricile, obsesiile, comportamentele obsesiv-compulsive. Sunt niște extreme, dar dacă ne aflăm în astfel de situații, acum pot deveni cu atât mai evidente.
▪ Energia Taurului, unde se află Nodul Nord, este o invitație de a începe să lucrăm la relația cu noi înșine, pentru ca, implicit, și relațiile cu ceilalți să devină mai bune. Taurul este instinct de supraviețuire, ceea ce înseamnă că, indiferent ce ne pot oferi ceilalți, trebuie să ne oferim singuri strictul necesar. Un exemplu simplu, dacă suntem într-o relație toxică și nu avem nicio sursă de venit, este mai greu să plecăm pentru că nu ne putem întreține. Taurul sugerează cultivarea unei relații bune cu noi înșine: oricât de mult am iubi pe altcineva, dacă persoana respectivă se comportă urât cu noi, iubirea și respectul față de noi înșine trebuie să primeze. Taurul sugerează o viață liniștită, tihnită, stabilă: dacă viața noastră de cuplu este permanent o dramă și un roller-coaster, poate trebuie să ne întoarcem către noi și să ne întrebăm cu ce contribuim la această dramă și/sau de ce o acceptăm. Din nou, exemplele sunt extreme pentru a înțelege mai ușor cam în ce direcție avem de lucrat.
▪ În același timp, acolo unde relațiile cu ceilalti sunt “solide” (Scorpion) și avem și noi cu noi o relație “solidă” (Taur), atmosfera poate fi una foarte frumoasă.
▪ Dincolo de conștientizarea unor pattern-uri emoționale la nivel de relații, cu Nodul Sud în conjuncție cu Venus și cu Soarele (dar mai ales cu Venus), pot reapărea și persoane din trecutul nostru cu care am avut o relație la un moment dat (ca să glumesc puțin, un fel de Mercur retrograd relațional). Indiferent ce se întâmplă mai departe, astfel de situații sugerează că anumite “lecții” nu au fost finalizate (că mai avem încă ceva de învățat, de lucrat acolo).
▪ În general, este o perioadă foarte bună pentru a ne gândi temeinic la nevoile noastre în relații, la istoricul nostru relațional și a lua decizia să facem ceva în direcția asta (pentru a îmbunătăți lucrurile în viitor). Dar asumându-ne responsabilitatea față de trecut, față de deciziile și alegerile noastre și fără a căuta țapi ișpășitori (nici în noi, nici în restul). Pe măsură ce noi ne transformăm și evoluăm, și relațiile noastre se transformă și evoluează. Altfel, riscăm să repetăm la nesfârșit aceleași tipare, dând vina pe “soartă”, pe ghinion sau pe orice altceva, fără să realizăm că avem această putere incredibilă de a schimba lucrurile, dacă ne dorim.

În weekend, cu opoziția dintre Venus și Uranus și la un pas de următoarea eclipsă (cea de pe 8 noiembrie, care va fi în conjuncție cu Uranus), atmosfera devine “electrică”.
▪ În general, nu este o perioadă în care să ne asumăm riscuri inutile sau să facem lucruri care să ne pună în pericol (nu că în alte perioade ar fi de dorit să facem asta, dar acum este un risc mai mare de accidente).
▪ Strict la nivel de relații, weekendul acesta și începutul săptămânii următoare (cea cu eclipsa) poate fi o perioadă pe care aș numi-o “momentul adevărului”, în sensul în care pot ieși la suprafață tot felul de situații (mai plăcute sau mai puțin plăcute) cu care să fie necesar să ne confruntăm. Uranus se manifestă prin surprize, șocuri și o nevoie de răzvrătire/eliberare din situații în care ne simțim încorsetați sau care nu ne reprezintă. Tocmai de aceea, atenție la impulsivitate, la gesturi necugetate/vorbe aruncate fără să le gândim, pentru că ceilalți ne pot lua foarte în serios acum.
▪ Cu Venus în opoziție cu Uranus, o decizie a noastră sau ceva ce ne dorim noi să facem poate intra în conflict cu ce își doresc partenerii noștri sau, invers, deciziile/acțiunile partenerilor noștri pot impacta relația într-un mod pe care nu ni-l dorim neapărat sau la care nu ne așteptam și de aici nevoia de a vedea cum și/dacă putem ajunge la un echilibru.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 3.11.2022 Venus în conjuncție cu Nodul Sud în Scorpion (între 2-3.11.2022)
▪ 5.11.2022 Soare în conjuncție cu Nodul Sud în Scorpion (între 4-6.11.2022)
▪ 6.11.2022 Venus în opoziție cu Uranus în Taur (între 5-6.11.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *