Eclipsă de Soare în Scorpion – 25.10.2022.
“Regăsește-ți puterea interioară și alege să faci schimbările de care ai nevoie!”

În data de 25 octombrie 2022, la 13:49 (ora României), are loc o Lună nouă/Eclipsă parțială de Soare în Scorpion (Soarele și Luna se vor afla în Scorpion, la 2°).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această viață.
▪ Eclipsa de Soare (ca orice Lună nouă, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu anumite “începuturi” (noi direcții, capitole, situații, proiecte, oameni care apar în viața noastră).
▪ Efectele unei eclipse de Soare se simt începând cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ 6 luni dupa ce aceasta a avut loc.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit indică vindecarea, eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această viață.

Eclipsele din 2022

În 2022 avem 4 eclipse:
▪ 30 aprilie: Eclipsă parțială de Soare în Taur
▪ 16 mai: Eclipsă totală de Lună în Scorpion
▪ 25 octombrie: Eclipsă parțială de Soare în Scorpion
▪ 8 noiembrie: Eclipsă totală de Lună în Taur

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Soare în Scorpion

▪ Eclipsa de Soare va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Scorpionului) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Soare în Scorpion – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Ca arhetip, Scorpionul implică ideea de evoluție, de transformare, de regenerare, dar, uneori, și o rezistență foarte mare față de acestea, din cauza unor atașamente foarte puternice pe care le avem (față de ceea suntem sau avem deja și nu dorim să schimbăm, față de diferite “surse de putere”: forme/sisteme de cunoaștere, experiențe, relații, bunuri/resurse materiale, joburi, bani, sex etc.). Acest fenomen de atracție/respingere față de evoluție/transformare reprezintă “paradoxul” Scorpionului și se regăsește în fiecare dintre noi.
▪ Astfel, situațiile în care simțim că avem “putere” (obținând ceva ce nu aveam sau devenind ceva ce nu eram, adică evoluând) sau, la polul opus, în care ne simțim complet lipsiți de putere (de exemplu, când pierdem ceva semnificativ și “ne fuge pământul de sub picioare”) țin de energia acestui arhetip.
▪ Evoluția se produce de cele mai multe ori lin, treptat, în timp, dar și prin evenimente cataclismice (în special când rezistența noastră față de schimbare este foarte mare, când atașamentele sunt foarte puternice, până în punctul în care nu ne mai permit să evoluăm).
▪ Scorpionul este asociat și cu nevoia de a înțelege mecanismele de funcționare ale psihicului uman: cauzele, intențiile, motivațiile care stau la baza diferitelor emoții, trăiri sau comportamente pe care le avem. Acest lucru ne poate ajuta, printre altele, să nu mai funcționăm pe pilot automat, să devenim mai conștienți de tiparele noastre, inclusiv de obsesiile noastre, de comportamentele obsesiv-compulsive (de latura noastră mai întunecată) și să le transformăm.
▪ Scorpionul este arhetipul relațiilor – de iubire, profunde, asumate (în care împărțim “totul” cu persoana cu care formăm relația: emoții, trăiri, intimitate, bunuri etc.). De aici și teama cea mai mare la nivel de relații (manifestată sau nu) de a nu fi trădați, înșelați, manipulați, abandonați și, în anumite cazuri, gelozia, posesivitatea, tendința de a controla partenerul (care, dacă nu sunt gestionate, pot transforma “teama” în realitate).

▪ Dincolo de domeniile activate pentru fiecare dintre noi, Eclipsa de Soare în Scorpion este un moment excelent pentru a ne gândi la domeniile din viața noastră care necesită o transformare, poate chiar una radicală. În primăvară am avut o primă pereche de eclipse pe axa Taur/Scorpion și, la momentul respectiv, Eclipsa de lună a fost în Scorpion, ceea ce înseamnă că în ultimele șase luni, în anumite domenii, am asistat la tot felul de încheieri sau, dacă nu au fost efectiv încheieri, cel puțin am început să realizăm că “ceva” semnificativ pentru noi (un job, o relație, o situație etc.) nu ne mai satisface, că lucrurile nu mai pot funcționa ca înainte, că nu ni le mai dorim, că nu ne mai regăsim acolo. Iar acum, cu Eclipsa de Soare în Scorpion, a venit timpul să facem “ceva” în privința asta.
▪ În contextul în care energia Scorpionului este despre viață și moarte, despre naștere și renaștere, despre putere și absența puterii, despre capacitatea noastră de regenerare, de a o lua de la capăt, chiar și când avem senzația că nu mai vedem luminița de la capătul tunelului, iar Eclipsa de Soare implică un început, un punct de plecare în acest amplu proces de transformare în care ne găsim (odată cu intrarea nodurilor lunare pe axa Taur/Scorpion, la începutul anului), ar fi să ne gândim la elementele de care avem nevoie să ne eliberăm pentru că ne țin ancorați în trecut și ne blochează evoluția, pentru a face astfel “loc” pentru creștere și dezvoltare.
▪ Scriam mai sus despre “paradoxul Scorpionului” existent (mai mult sau mai puțin) în fiecare dintre noi, despre dorința de transformare, respectiv atașamentele puternice față de ceea ce suntem sau avem. Ei bine, este cu atât mai important să conștientizăm acest paradox acum pentru că ne poate explica punctul în care simțim că ne găsim cu privire la ceea ce nu mai funcționează și necesită schimbare: de ce am rămas poate “obsesiv-compulsiv” în contexte care nu erau bune, sănătoase pentru noi, deși la nivel rațional am înțeles (poate de ceva timp) că nu sunt bune, de ce ne-a fost (și poate ne mai este) teamă de schimbare etc.
În acest context, Eclipsa de Soare în Scorpion poate reprezenta momentul în care să simțim că “s-a umplut paharul”, că a venit vremea să luăm atitudine și să inițiem exact schimbările acelea pe care poate nu ne credeam capabili să le facem, deși ni le doream de ceva timp, rupând anumite atașamente nesănătoase pe care le avem (față de un partener de cuplu, față de un prieten, față de un job, față de o situație etc.).
▪ “Cine nu-și cunoaște istoria are tendința să o repete” este o expresie de care ar fi înțelept să ținem seama de fiecare dată când vorbim de energia Scorpionului și, în special, în cazul relațiilor de cuplu. O Eclipsă de Soare într-un semn legat de relații poate implica un capitol nou în relațiile existente sau, pur și simplu, noi relații. Dar, în ambele cazuri, dacă intrăm în relații cu aceleași atitudini, comportamente etc., rezultatele vor fi, evident, aceleași. Prin urmare, dacă ne dorim să schimbăm ceva la acest capitol, este important să fim sinceri cu noi, să săpăm în trecutul nostru și să vedem cu ce “am contribuit” noi la desfășurarea acelor relații. Adică, în loc să căutăm țapi ispășitori pentru ce s-a întâmplat în trecut, să vedem mai degrabă ce avem de vindecat, de lucrat la noi înșine, pentru ca relațiile viitoare sau cele din prezent să nu mai fie la fel. Iar energia Scorpionului este excelentă pentru a face asta.

Eclipsa de Soare/Luna nouă în Scorpion și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Venus în Scorpion
▪ Luna nouă în relație de inconjuncție cu Jupiter Rx în Berbec

▪ Careul Saturn/Uranus continuă să se desfășoare pe fundal în acest sezon de eclipse și va fi puternic activat la următoarea eclipsă din 8 noiembrie, în Taur. Am scris mult pe acest topic și anul trecut și anul acesta și nu voi intra acum foarte mult în detalii, dar ce este important să reținem este că lunile octombrie și noiembrie reprezintă un soi de culminare a ultimilor doi ani. În 2021 am avut trei careuri între Saturn în Vărsător și Uranus în Taur, iar în 2022 Nodurile lunare au intrat pe axa Taur/Scorpion, cu acel careu Saturn/Uranus rămas activ, ceea ce înseamnă că, în general, în această perioadă de timp domeniile de viață guvernate pentru fiecare dintre noi de semnele fixe (Taur, Scorpion, Leu, Vărsător) au intrat într-un amplu proces de transformare, un adevărat roller-coaster în multe cazuri.
Revenind la lunile octombrie/noiembrie, având în vedere toate evenimentele care au loc (careul Saturn/Uranus, eclipsele, Marte care urmează să retrogradeze) ne putem imagina că această perioadă este departe de a fi una liniștită sau ușoară. Tocmai de aceea, este important să avem grijă de noi, să facem tot ce ține de noi pentru a obține ce ne dorim, dar să nu ne cramponăm de rezultate și, mai ales, să nu ținem cu dinții de ceva, în măsura în care acel ceva se încheie. Ca să mă exprim meraforic, sunt uși unde va fi necesar să batem mai puternic pentru a se deschide, după cum sunt uși care, odată închise, vor deveni istorie. Ideea e să reușim să facem diferența.
Despre ultimul careu Saturn/Uranus am scris aici.

▪ Venus este în conjuncție strânsă cu Luna nouă în Scorpion, fapt care subliniază și mai mult ideea de început la nivel relații despre care am scris mai sus. Deoarece Venus guvernează și valorile, nevoile noastre, în ce măsură relațiile pe care le avem le reflectă? Avem, cu adevărat, relații profunde, asumate? Ne putem baza pe partenerii noștri și invers? Ce frici legate de relații avem și putem începe să lucrăm (de trădare, de abandon etc.)? Dacă relațiile existente sunt solide, Eclipsa de Soare poate reprezenta momentul în care să considerăm că este cazul să trecem la nivelul următor (orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi: o căsătorie, mutat împreună, o casă împreună etc.). În schimb, dacă relațiile nu sunt solide, dacă nu putem construi nimic împreună, dacă nu există încredere sau dacă încrederea a fost trădată etc., poate fi momentul în care să luăm decizia să ne vedem de drum. Am dat exemplele extreme în ideea de a înțelege mai bine energia momentului (“ori, ori”).
Totodată, poate fi un moment foarte bun pentru a demara un proces terapeutic sau activități legate de zona “ezoterică” (tot în ideea de cunoaștere/vindecare/dezvoltare/transformare profundă).

▪ Luna nouă în Scorpion este și într-o relație de inconjuncție cu Jupiter din Berbec. Inconjuncția înseamnă, în general, că ceva trebuie reglat, ajustat pentru ca lucrurile să funcționeze, altfel se poate ajunge ușor la situații de criză. Inconjuncția dintre Scorpion/Berbec înseamnă, de exemplu, că este necesar să ne ajustăm acțiunile (Berbec) pentru a obține rezultatele dorite (Scorpion). Dacă ne aruncăm cu capul înainte și facem doar ce vrem noi sau cum vrem noi (Berbec), ceilalți (Scorpion) ne vor taxa rapid, nu ne vor susține etc. Dacă acționăm doar spre binele relațiilor (și aici mă raportez în special la relațiile de cuplu/Scorpion), putem ajunge în punctul în care să ne pierdem independența, libertatea, sa simțim că nu mai suntem noi (Berbec). Așa cum scriam mai sus, ideea este, în funcție de contextul în care ne găsim, să vedem ce trebuie ajustat: prea mult focus pe noi/prea mult focus pe relațiile noastre; independență dusă la extrem/co-dependență.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

………………………………………………………….

Berbec (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Taur (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Gemeni (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Rac (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Leu (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Fecioară (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Balanță (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Scorpion (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Sagetator (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Capricorn (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Vărsător (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Pești (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale).

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *