Astrele în perioada 24-30.10.2022
“Începuturi, încheieri și reevaluări.
Eclipsă de Soare în Scorpion; Jupiter revine în Pești; Marte staționează retrograd în Gemeni.”

Așa cum am tot scris în ultima vreme, lunile octombrie și noiembrie reprezintă o perioadă dinamică, cu foarte multe schimbări, care ne poate face să ne simțim ca într-un roller-coaster. Lucrurile pot începe sau se pot încheia brusc, scoțându-ne rapid din zona de confort (ieșirea din zona de confort este, de altfel, una dintre temele majore din 2021 și 2022) și “forțându-ne” să ne adaptăm din mers.

În cadrul acestei perioade de două luni, săptămâna aceasta și următoarele două sunt extrem de importante deoarece acum au loc cele două eclipse din acest sezon: Eclipsa de Soare în Scorpion (25 octombrie) și Eclipsa de Lună în Taur (8 noiembrie). Vă reamintesc că Eclipsele de Soare sunt asociate cu anumite “începuturi” (noi direcții, capitole, situații, proiecte, oameni care apar în viața noastră), în timp ce Eclipsele de Lună sunt asociate cu încheierea unor cicluri, a unor etape (cu diferite rezultate, culminări, concluzii în diferite domenii din viața noastră).

Revenind la ce se întâmplă săptămâna aceasta, marți are loc Eclipsa de Soare în Scorpion. Deși este o eclipsă parțială, experiența nu mi-a arătat că efectele acestui tip de eclipse ar fi resimțite mai puțin, dar, bineînțeles, contează aspectele pe care eclipsa le face cu diferite puncte din harta natală și în ce casă are loc pentru fiecare dintre noi (domeniile de viață activate).
▪ Scorpionul, ca arhetip, sugerează ideea de evoluție, de metamorfoză, de transformare profundă (în cazul Scorpionului nu vorbim de o simplă schimbare sau transformare, ci de ceva care “moare” pentru ca altceva să se nască; gândiți-vă la trecerea de la stadiul de larvă/omidă la cel de fluture).
▪ Fiind o Eclipsă care are loc la Nodul Sud (încheieri) sugerează cu atât mai mult faptul că ceva trebuie să se încheie pentru ca altceva să se nască în loc și aici putem vorbi de tot felul de atitudini și comportamente de care nu mai avem nevoie, care “ne blochează” evoluția: atașamente puternice, toxice, nesănătoase (față de o situație, o relație de cuplu, de prietenie, față de un job etc.).
▪ Scorpionul simbolizează relațiile profunde pe care le avem (de cuplu, dar nu numai). Apropo de încheieri (Nodul Sud) și de începuturi (Eclipsa de Soare), pentru a metamorfoza relațiile existente sau pentru a iniția relații (sănătoase) avem nevoie să renunțăm la vechiul mod de a ne raporta la ideea de relație (dacă ne dorim ca rezultatele să fie diferite față de cele de până acum). În funcție de cazul nostru particular, avem ocazia (în ideea de a ne elibera de/a vindeca) să lucrăm cu: frica de abandon, de a fi manipulați, trădați, frica de asumare a unei relații, posesivitatea, gelozia etc.
Despre Eclipsa de Soare în Scorpion și domeniile impactate pentru fiecare semn zodiacal am scris în detaliu aici.

Joi, Mercur în Balanță va fi în trigon cu Marte în Gemeni și în careu cu Pluto în Capricorn.
▪ Este o zi în care va fi necesar să fim ceva mai atenți la modul în care interacționăm unii cu ceilalți pentru că putem avea tendința să ne impunem autoritatea, să încercăm să ne dominăm interlocutorii sau, la polul opus, să nu mai spunem ce avem de spus, impresionați/timorați de autoritatea exprimată de ceilalți.
▪ Două cuvinte-cheie avem aici: “egalitate” (dacă eu te ascult, am dreptul să fiu ascultat; dacă ofer, am dreptul să și primesc etc.) și “responsabilitate” (dacă am făcut ceva nepotrivit față de tine, îmi asum responsabilitatea și invers; îmi asum responsabilitatea față de mine, față de cuvintele și comportamentele mele și invers). Dacă nu există egalitate, asumare, responsabilitate de ambele părți, situațiile respective trebuie ajustate (adică trebuie să spunem ce ne deranjează, să luăm atitudine, în loc să spunem că suntem ok, de dragul păstrării aparențelor).

Vineri, Jupiter aflat în mișcare retrogradă revine din Berbec în Pești, unde se va afla până pe 20 decembrie (în acest interval de timp va fi retrograd între 28.10-24.11.2022 și direct între 24.11-20.12.2022).
Jupiter a mai fost în Pești în perioada mai-iulie 2021, respectiv decembrie 2021-mai 2022, va mai petrece aici finalul de an 2022 și nu va mai reveni în acest semn zodiacal mulți ani de acum înainte (petrece aproximativ un an în fiecare semn zodiacal).
▪ Jupiter în Pești simbolizează întoarcerea la “legile naturale” (crearea unei relații nemijlocite cu Dumnezeu, dincolo de orice religie, dogmă, obicei făcut de om; apropierea de natură; nevoia de a oferi, de a împărtăși, de a deveni una cu ceilalți etc.).; un accent mai mare pus pe latura spirituală a vieții; “spiritualizarea” unor domenii concrete de viață (de exemplu, activități care implică un bine colectiv, dincolo de binele individual); dizolvarea unor credințe și convingeri limitative și, în sens mai practic, “dizolvarea” unor situații/domenii concrete de viață (situații, relații, joburi etc. de care nu mai avem nevoie sau care au fost de fapt construite pe niște proiecții/iluzii); ascultarea intuiției/gândirii intuitive (și mai puțin a celei raționale).
▪ În variantele sale distorsionate de manifestare, Jupiter în Pești poate însemna și escapism/fugă de realitate și adicții; tendința de a folosi “spiritualitatea” ca scuză pentru a nu ne ocupa de problemele concrete care trebuie rezolvate în viața noastră; sacrificiu de sine; fanatism religios; lipsă de toleranță față de credințele altora.
▪ Cu Jupiter retrograd în Pești (28.10-24.11.2022) pot reveni în atenția noastră anumite teme din acest registru, cu care ne-am mai confruntat în primăvară, pe care avem acum ocazia să le reevaluăm, să le reanalizăm. Ce a început “să se dizolve” în viețile noastre atunci și cum ne raportăm acum la acel “ceva”? În ce credeam și am început (tot mai mult) să nu mai credem? De ce “iluzii” ne mai agățăm, deși realitatea ne arată contrariul a ceea ce credem/credeam? Ce “sens” nou am descoperit atunci și ce am făcut în privința asta?
Despre Jupite în Pești am scris în detaliu aici.

Sâmbătă, Mercur părăsește semnul Balanței și intră în Scorpion (alături de Soare și Venus), unde va rămâne până pe 17 noiembrie.
▪ Cu Mercur (comunicare/gândire) în Scorpion sunt activate temele scorpionice despre care scriam mai sus. Altfel spus, ceea ce ne va preocupa la nivel mental și subiectele pe care ne vom dori să le abordăm vor fi unele profunde. Energia Scorpionului nu lasă loc de superficialitate sau de discuții de dragul socializării (chiar și dacă pare că le avem, “urmărim” ceva). Cu Mercur în Scorpion “less is more”: vorbim mai puțin, despre ce este esențial, decât mult despre orice. De asemenea, putem fi mai sceptici cu persoanele pe care nu le cunoaștem foarte bine și care nu ne-au câștigat încă încrederea (nu ne vom deschide foarte ușor).
▪ Atenție la manifestările distorsionate: tendința de a manipula, de a folosi informațiile pe care le avem pentru a le atinge altora “punctele sensibile”, de a lua lucrurile foarte personal, teama de a nu fi înșelați, manipulați, dusă la extrem (“drobul de sare”).

Duminică, Marte va staționa și își va începe mișcarea retrogradă în semnul Gemenilor, mișcare retrogradă care va dură până spre jumătatea lunii ianuarie.
▪ Marte este acțiune, instinct, energie, iar Gemenii au legătură cu modul în care preluăm, procesăm și transmitem mai departe informațiile.
▪ Cu Marte retrograd în Gemeni avem ocazia să folosim toată această energie puternică pentru a ne concentra atenția asupra unor domenii care contează pentru noi (de exemplu, să învățăm diferite lucruri, să ne exprimăm cu mai multă încredere opiniile), după cum putem să ne lăsăm copleșiți de o avalanșă de informații (și să nu mai știm ce să credem) sau să ne certăm unii cu alții pentru că nu avem răbdare să ascultăm sau considerăm că opiniile noastre sunt “cele corecte” (variantele distorsionate de manifestare).
În legătură cu Marte retrograd voi reveni cu detalii într-o astro-poveste dedicată.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 25.10.2022 Eclipsă parțială de Soare în Scorpion
▪ 27.10.2022 Mercur în Balanță în trigon cu Marte în Gemeni (între 26-27.10.2022)
▪ 27.10.2022 Mercur în Balanță în careu cu Pluto în Capricorn (între 27-28.10.2022)
▪ 28.10.2022 Jupiter Rx revine în Pești (între 28.10-20.12.2022; va fi retrograd între 28.10-24.11.2022 și direct între 24.11-20.12.2022)
▪ 29.10.2022 Mercur intră în Scorpion (între 29.10-17.11.2022)
▪ 30.10.2022 Marte staționează retrograd în Gemeni (va fi retrograd într 30.10.2022-12.01.2023)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *