Astrele în perioada 17-23.10.2022
“La un pas de eclipsele pe axa Taur-Scorpion.
O săptămână cu relații tensionate.”

La finalul lunii, pe 25 octombrie, și la începutul lunii următoare, pe 8 noiembrie, au loc cele două eclipse pe axa Taur-Scorpion din acest sezon (prima este Eclipsa de Soare în Scorpion, iar cea de-a doua este Eclipsa de Lună în Taur). Ne aflăm, așadar, în cel de-al doilea sezon de eclipse de anul acesta (primul a fost în lunile aprilie/mai). În plus, pe 4 octombrie a avut loc și ultimul careu dintre Saturn și Uranus, ceea ce sugerează faptul că lunile octombrie și noiembrie sunt caracterizate de foarte mult dinamism, de tot felul de schimbări și transformări (mai mult sau mai puțin așteptate), unele chiar “radicale”, dar și de sentimentul că “nu (mai) deținem controlul asupra ceea ce se întâmplă” (pe principiul “facem tot ce ține de noi, dar mai departe let go and let God”).

Eclipsele sunt asociate cu începuturi și cu încheieri de situații și au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această viață.
▪ Eclipsa de Soare este asociată cu anumite “începuturi” (noi direcții, capitole, situații, proiecte, oameni care apar în viața noastră).
▪ Eclipsa de Lună este asociată cu încheierea unui ciclu, a unei etape, respectiv cu anumite rezultate, culminări, concluzii în diferite domenii din viața noastră.
▪ Printre temele majore asociate cu cele două Eclipse & arhetipuri Taur/Scorpion se numără: relația pe care o avem cu noi înşine, asumarea responsabilității pentru binele nostru emoțional, material etc., independența, “autosuficiența”, instinctul de supraviețuire, resursele şi valorile noastre (Taur), precum şi relațiile pe care le avem cu ceilalți (în special cele de cuplu), puterea/absența puterii, confruntări, dorința de transformare/ rezistența față de transformare, gestionarea unor atașamente puternice, frici, obsesii (Scorpion).
▪ Efectele eclipselor încep să apară cu câteva săptămâni înainte ca acestea să aibă loc, prin urmare este posibil ca multe dintre temele de mai sus să fi intrat deja în atenția noastră.
Despre fiecare dintre cele două eclipse voi reveni cu detalii într-o astro-poveste dedicată.

Trecând de la atmosfera generală a acestei perioade către tranzitele care au loc efectiv săptămâna aceasta putem observa (cei interesați de detaliile “tehnice” le pot găsi la finalul articolului) că planetele din Balanță (Soarele, Venus și Mercur) fac aspecte tensionate cu Pluto din Capricorn și cu Chiron din Berbec, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta ca perioada aceasta să nu fie neapărat una liniștită, armonioasă, la capitolul „relații” (Balanța guvernează orice fel de relații, nu doar de cuplu).

În prima parte a săptămânii, Soarele și Venus aflate în Balanță vor fi în trigon (aspect armonios) cu Marte în Gemeni (aspectele exacte sunt marți, respectiv miercuri), ceea ce se poate traduce printr-o dorință crescută de a socializa, de a interacționa cu alții, de a ne exprima ideile, părerile cu privire la tot felul de lucruri care ne preocupă. Numai că, ceea ce inițial poate părea o discuție simplă și “nevinovată” se poate transforma ulterior în mult mai mult decât atât.

Și asta deoarece la mijlocul săptămânii Soarele și Venus din Balanță (relații) vor forma careuri cu Pluto din Capricorn (aspectele exacte sunt miercuri și joi), iar Mercur din Balanță va fi în opoziție cu Chiron din Berbec (aspectul este exact joi). De exemplu:
▪ Pot ieși la suprafață tot felul de situații de care nu eram conștienți, fapt care să tulbure “liniștea” și echilibrul acelor relații.
▪ Pot apărea lupte de putere și probleme legate de autoritate: putem avea tendința de a domina, de a încerca să controlăm anumite situații, de a ne impune autoritatea (Pluto în Capricorn) în raport cu ceilalți (Balanță), după cum și ceilalți pot încerca să facă același lucru cu noi.
▪ Pot fi activate “frici” și “obsesii” (cu ghilimele sau fără) legate de relații (de exemplu, frica de abandon).
▪ În situația în care atmosfera “se încinge”, putem ajunge să spunem lucruri care să rănească, tocmai pentru că și noi ne simțim, la rândul nostru, răniți (opoziția Mercur/Chiron).
Exemplele de mai sus pot părea extreme, dar ar fi util să reflectăm puțin la ele, înainte de a reacționa pe pilot automat la ceea ce se întâmplă în jurul nostru și înainte de a spune/face lucruri pe care ulterior să le regretăm.
▪ În sens pozitiv tranzitele acestea au rolul de a ne ajuta să mai reglăm puțin ce se întâmplă în relațiile noastre. Balanța tinde către egalitate, armonie, echilibru, corectitudine (nu le are de la sine, tinde către ele). Prin urmare, dacă în anumite relații observăm că lucrurile sunt departe de a fi echilibrate, poate este cazul să luăm atitudine și să spunem ce ne deranjează. Dacă anumite persoane nu ne respectă, au un comportament nepotrivit, ne rănesc etc., poate este cazul să lăsăm “armonia” (Balanță) deoparte și să ne asumăm responsabilitatea (Capricorn) pentru binele nostru. Dacă ceva ne rănește în comunicarea cu ceilalți (Chiron), poate trebuie să facem ceva și în privința asta și să nu tolerăm tonul, atitudinea, mesajele respective. Și tot așa. Tăcerea și acceptarea de dragul unei false armonii nu sunt soluții, cel puțin nu pe termen mai lung. În același timp, să fim corecți cu noi (să nu căutăm țapi ișpășitori pentru problemele noastre), să evităm victimizarea și să tratăm situațiile respective cu cât mai multă maturitate. Nimeni nu ne poate trata urât, atâta timp cât noi nu acceptăm asta. Dacă acceptăm, trebuie săpat mai adânc în conștiința noastră și văzut care sunt cauzele, ce ne determină să spunem “da” sau să tăcem atunci când ar trebui să spunem “nu”, ce parte din noi a fost atât de rănită (în special în copilărie) și ce putem face pentru a nu mai repeta aceleași tipare.

Duminică va avea loc conjuncția exactă Soare/Venus în semnul Balanței (este activă de la mjlocul acestei săptămâni și până la mijlocul săptămânii viitoare), care pune accentul și mai mult pe relațiile pe care le avem (echilibru, armonie etc.).
▪ Dacă au apărut probleme pe parcursul săptămânii, acum le putem discuta cu mai mult calm, presupunând că și partenerii noștri sunt receptivi la comunicare și la a găsi soluții împreună, idee sustinută și de Mercur în Balanță care va fi tot atunci în trigon (aspect armonios) cu Saturn în Vărsător.
▪ Este o zi bună pentru a pune în discuție anumite schimbări pe care ni le dorim, pentru a face planuri, pentru a rezolva tot felul de situații, care să contribuie la îmbunătățirea relațiilor respective.
▪ Pe de altă parte, cu Saturn care staționează în aceeași zi în Vărsător, dacă partenerii noștri sunt complet refractari la ideile noastre, dacă resping anumite schimbări pe care noi le considerăm absolut necesare pentru ca relația să funcționeze sau dacă, pur și simplu, nu își asumă partea lor de relație, putem ajunge să ne punem și mai multe întrebări cu privire la viitorul acelor relații (inclusiv dacă suntem unde trebuie).

În general, odată cu staționarea lui Saturn (duminică) și revenirea sa în mișcare directă, avem ocazia, în lunile următoare, să punem în aplicare multe dintre schimbările la care ne-am tot gândit sau care au început să se întrezăreacă din iunie și până acum (cât a fost retrograd). Dacă am făcut deja câțiva pași în anumite direcții noi în ultimele luni, începând de acum lucrurile încep să prindă tot mai mult contur, să se materializeze, să se concretizeze.

Și tot duminică, Soarele și Venus vor părăsi semnul Balanței și vor intra în Scorpion. Ca și în cazul Balanței, energia Scorpionului este tot despre relații, dar nu orice fel de relații, ci acele relații unde există asumare, implicare, profunzime. Despre acest semn zodiacal voi povesti mai mult în analiza Eclipsei de Soare din 25 octombrie.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 18.10.2022 Soare în Balanță în trigon cu Marte în Gemeni (între 16-19.10.2022)
▪ 19.10.2022 Venus în Balanță în trigon cu Marte în Gemeni (între 18-20.10.2022)
▪ 19.10.2022 Soare în Balanță în careu cu Pluto în Capricorn (între 18-20.10.2022)
▪ 20.10.2022 Mercur în Balanță în opoziție cu Chiron Rx în Berbec (între 19-20.10.2022)
▪ 20.10.2022 Venus în Balanță în careu cu Pluto în Capricorn (între 19-21.10.2022)
▪ 23.10.2022 Soare în conjuncție cu Venus în Balanță (între 19-26.10.2022)
▪ 23.10.2022 Mercur în Balanță în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 22-23.10.2022)
▪ 23.10.2022 Saturn staționează direct în Vărsător (a fost retrograd între 5.06-23.10.2022)
▪ 23.10.2022 Venus intră în Scorpion (între 23.10-16.11.2022)
▪ 23.10.2022 Soarele intră în Scorpion (între 23.10-22.11.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *