Astrele în perioada 10-16.10.2022
“Ia o pauză de la vacarmul din jur și ascultă-ți vocea interioară!”

Săptămâna aceasta continuă să existe foartă multă activitate pe axa Berbec-Balanță, ceea ce înseamnă că va fi, așa cum ne-am obișnuit probabil în ultima perioadă de timp, un focus destul de mare pe ce se întâmplă în viețile noastre la nivel de relații (ce funcționează și ce nu, ce putem rezolva și ce nu etc.) și că putem ajunge cu ușurință la tot felul de scenarii de tipul “eu” versus “noi”, “dorințele și nevoile mele” versus “dorințele și nevoile tale”, “opiniile mele” versus “opiniile tale” și tot așa.

Începem săptămâna sub influența Lunii pline în Berbec (Luna în Berbec și Soarele în Balanță), care are loc pe 9 octombrie.
▪ Energia Berbecului este despre noi și dorințele, nevoile, acțiunile noastre individuale, iar cea a Balanței despre noi în raport cu partenerii noștri (cum ne comportăm noi, cum se comportă ceilalți cu noi, ce așteptări avem unii de la ceilalți, în ce măsură simțim că ne sunt împlinite nevoile la nivel de relații etc.). Prin urmare, cum reușim să echilibrăm acea parte independentă și curajoasă din noi care are nevoie să acționeze și să se exprime liber, cum și când dorește (Berbec), cu acea parte din noi care are nevoie, totodată, să se conecteze cu ceilalți și să creeze relații armonioase (Balanță)? Cum reușim să integrăm felul nostru unic, distinct de a fi în relațiile pe care le avem? Sunt întrebări la care avem ocazia să reflectăm la această Lună plină pornind de la situațiile particulare în care ne găsim.
▪ În același timp, faptul că Luna în Berbec este în conjuncție cu Chiron, iar Soarele cu Venus (opoziția Venus/Chiron este exactă luni, după momentul de Lună plină) ne poate face mai conștienți de anumite vulnerabilități pe care le avem. Deoarece ne putem atinge ușor unii altora anumite “butoane sensibile”, mai vechi sau mai noi, cu sau fără intenție, este important să analizăm puțin situația în care ne aflăm și abia apoi să răspundem “provocărilor”, dacă este cazul. O altă atitudine de evitat, pe lângă cea “impusivo/agresivă”, este aceea de a ne retrage în carapacea noastră și de a nu spune ce ne supără, ce ne rănește, adică de a nu rezolva ce avem de rezolvat. Să nu uităm că energia Berbecului este despre curaj și despre a lua atitidine, atunci când este cazul să o facem.

Marți, Mercur (comunicare, gândire) revine în Balanță.
▪ De pe 10 septembrie și până la începutul lunii octombrie Mercur s-a aflat în mișcare retrogradă în Balanță și apoi în Fecioară, ceea ce înseamnă că anumite situații apărute în acea perioadă pot ajunge în următoarele aproximativ două săptămâni la un fel de deznodământ, în special la nivel de relații (Balanță).
▪ De exemplu, putem primi mai multe informații cu privire la ce s-a întâmplat atunci sau putem relua anumite topicuri care rămăseseră “neîncheiate”, astfel încât să ne fie mai ușor să tragem o concluzie cu privire la ce e de făcut de acum încolo.

Miercuri, Mercur în Balanță va fi în opoziție cu Jupiter în Berbec, iar Soarele în Balanță în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (aspectele sunt active marți-joi).
▪ În funcție de situațiile particulare în care ne găsim (după Luna plină în Balanță și opoziția Venus/Chiron de luni), acum poate fi momentul pentru a discuta despre câteva schimbări constructive pe care le putem face (Saturn în Vărsător) la nivel de relații (Balanță), dacă există comunicare reală, dacă fiecare își asumă responsabilitatea pentru partea sa de relație și, bineînțeles, dacă există dorința comună de a face lucrurile să meargă (mai bine). În sens pozitiv, dacă discuțiile au fost mai aprinse la începutul săptămânii, acum le putem relua, dar cu mai puțină înverșunare și mai axați pe ce putem face concret pentru a rezolva situațiile respective (din nou, dacă există bunăvoință de ambele părți).
▪ Totodată, să avem în vedere că putem fi extrem de subiectivi și că ne poate veni cât se poate de natural să ne raportăm doar la propria persoană (Jupiter în Berbec), fără să mai acordăm atenție dorințelor sau nevoilor interlocutorilor noștri (Mercur în Balanță). Cu alte cuvinte, chiar dacă avem cele mai bune intenții de a îmbunătăți ceva în relațiile noastre, să ne asigurăm că și partenerii noștri sunt de aceeași părere, că ascultăm cu adevărat ce au de zis și nu încercăm să le impunem “binele nostru”.
▪ Nu în ultimul rând, să nu uităm să ne aducem aminte (dacă intrăm în tot felul de discuții cu caracter conflictual) că este absolut firesc să nu fim întotdeauna de acord unii cu alții, nu ar fi nici posibil, nici sănătos.
▪ Deoarece opoziția Mercur/Jupiter a mai avut loc la începutul și la mijlocul lunii septembrie (pe 3.09 și pe 19.09), anumite situații apărute atunci pot fi aduse din nou în atenția noastră.

Joi, Venus în Balanță va fi în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (aspectul este activ joi-sâmbătă).
▪ Așa cum scriam și mai sus despre mixul Soare/Saturn, și acest aspect armonios Venus/Saturn ne poate ajuta să avem niște interacțiuni “constructive” unii cu ceilalți.
▪ În general, este o perioadă foarte bună pentru a dedica timp și energie acelor oameni despre care considerăm că “merită” să fie în viața noastră, pe care ne putem baza și care, la rândul lor, se pot baza pe noi.

Rezumând atmosfera întregii săptămâni la capitolul “noi” versus “relațiile noastre”, în situația în care nu au apărut niște probleme “de nerezolvat” în prima parte a săptămânii, pe care să fim nevoiți “să le tranșăm” printr-o atitudine radicală de tipul “Așa da! Așa nu!”, pe măsură ce înaintăm în săptămână lucrurile au tendința să se așeze, într-o formă sau alta. Nu înseamnă că ele sunt neapărat altfel decât erau, ci că atitudinea noastră se schimbă: poate le privim cu mai mult calm, mai orientați către a găsi soluții decât a căuta “țapi ispășitori”, mai deschiși către a înțelege și o altă realitate decât a noastră (Balanță).
În același timp, dacă simțim că ne sunt încălcate “granițele”, că nu suntem respectați, apreciați pentru ceea ce suntem sau, pur și simplu, că nu ni se permite să fim ceea ce suntem, săptămâna aceasta putem simți mai mult decât în alte perioade nevoia să trezim Războinicul din noi (Berbec), să spunem “Stop!” și să restabilim astfel echilibrul.

În altă ordine de idei, tot săptămâna aceasta (aspectul exact este miercuri, dar este activ întreaga săptămână), Marte în Gemeni va fi în careu cu Neptun în Pești.
▪ În sens mai puțin plăcut, ne poate veni destul de greu să ne concentrăm sau să ne ocupăm de cele practice, “lumești”.
▪ “Scopul” lui Neptun este “să dizolve” anumite idei, păreri, gânduri (Marte în Gemeni) pe care le avem, dacă nu au legătură cu realitatea. De aceea, săptămâna aceasta ne putem simți dezamăgiți dacă anumite lucruri pe care le credeam adevărate se se dovedesc acum false sau „altfel” decât le credeam noi.
▪ În același timp, deoarece Neptun guvernează și “iluziile”, atenție la schimburile de idei de săptămâna aceasta, la informațiile pe care le preluăm și le transmitem mai departe. Putem fi bombardați de o avalanșă de informații, îmbrăcate într-o formă atrăgătoare, care să convingă, dar care să nu aibă nicio legătură cu realitatea. Putem minți și ne putem minți foarte ușor, îmbătați de un entuziasm de moment, de o soluție “salvatoare” care ni se oferă, de o perspectivă “incredibilă” etc. Evident, acestea sunt niște extreme, dar deloc de neglijat. Dacă ceva pare prea bun sau prea frumos pentru a fi adevărat, sunt mici șanse să ni se pară la fel și peste ceva timp, când vălul “miracolului” se risipește.
▪ În sens pozitiv, este o săptămână în care vom funcționa mai mult pe bază de intuiție (Neptun) decât de logică sau rațiune (Gemeni). Este o perioadă în care putem fi extrem de intuitivi și de creativi și în care putem accesa tot felul de informații, fără să știm neapărat de unde sau cum, inclusiv prin intermediul viselor. Neptun reprezintă conștientul și inconștientul colectiv, lumea văzută și nevăzută, Dumnezeu, Energia creatoare, Sursa sau orice altă denumire am dori să folosim. Prin urmare, în special dacă răspunsurile pe care le căutăm în exterior întârzie să apară sau sunt ambigue și incerte, să nu uităm să le căutăm direct la Sursă. Pe principiul “cere și ți se va da, întreabă și ți se va răspunde”. Meditația, rugăciunea, practicile spirituale sunt mai mult decât binevenite.
▪ Deoarece Marte urmează să retrogradeze la finalul lunii, aspectul acesta va mai fi reluat în noiembrie și în martie, anul viitor, ceea ce înseamnă că asupra insight-urilor pe care le avem sau asupra situațiilor pe care le experimentăm săptămâna aceasta vom mai reveni ulterior. Acum este doar începutul a ceva ce urmează să prindă contur tot mai mult în lunile următoare.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 9.10.2022 Lună plină în Berbec
▪ 10.10.2022 Venus în Balanță în opoziție cu Chiron Rx în Berbec (între 9-11.10.2022)
▪ 11.10.2022 Mercur reintră în Balanță (între 11-29.10.2022)
▪ 12.10.2022 Soare în Balanță în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 11-13.10.2022)
▪ 12.10.2022 Mercur în Balanță în opoziție cu Jupiter Rx în Berbec (între 11-13.10.2022; a mai avut loc pe 3.09.2022, respectiv pe 19.09.2022)
▪ 12.10.2022 Marte în Gemeni în careu cu Neptun Rx în Pești (între 8-16.10.2022; se va repeta pe 19.11.2022, respectiv pe 15.03.2023)
▪ 13.10.2022 Venus în Balanță în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 13-15.10.2022)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 10-16.10.2022
“Ia o pauză de la vacarmul din jur și ascultă-ți vocea interioară!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *