Lună plină în Berbec – 9.10.2022.
“Curaj și vulnerabilitate. Suntem mai mult decât rănile noastre.”

În data de 9 octombrie 2022, la 23:55 (ora României) are loc o Lună plină în Berbec (Luna în Berbec se va afla în opoziție cu Soarele din Balanță, la 16°32’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal, respectiv cu două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Berbec – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Berbec/Marte reprezintă modul instinctiv în care ne comportăm pentru ne împlini dorințele. Dacă ne dorim x, y sau z, vom acționa în direcția respectivă, vom încerca să obținem acel ceva. În acest sens, Berbecul sugerează ideea de acțiune, voință, energie, forță, determinare. În manifestările sale distorsionate, acest arhetip se poate manifesta și prin agresivitate/mânie.
▪ Totodată, Berbecul semnifică și ideea de început (fiind primul semn zodiacal), „nașterea”, apariția vieții, este scânteia de energie care pune lucrurile în mișcare (semn cardinal). Este acea parte curajoasă din noi care ne motivează să încercăm lucruri noi, să experimentăm, să inițiem tot felul de acțiuni şi situații, care să ducă la materializarea dorințelor pe care le avem (Berbecul este arhetipul Eroului). De aici și nevoia foarte mare de libertate. Bineînțeles, de-a lungul timpului, pe măsură ce creștem, ne dezvoltăm și evoluăm, dorințele noastre se transformă și ele, la fel și modul în care acționăm pentru a ni le împlini.
▪ Un aspect important de menționat în cazul Berbecului este acela că pentru acest arhetip ceea ce contează este bucuria explorării unor teritorii necunoscute, curajul de a încerca lucruri noi și nu neapărat consolidarea sau finalizarea acestora.

▪ Având în vedere energia Berbecului, dincolo de culminările care au loc, în funcție de domeniile de viață activate pentru fiecare dintre noi (în funcție de harta natală), Luna plină din 9 octombrie este un moment excelent pentru a reflecta la motivele, cauzele (interne sau externe) care “ne împiedică” să manifestăm “Eroul” din noi, să acționăm așa cum ne-am dori și așa cum simțim că ar fi cel mai bine pentru noi și, evident, pentru a schimba ceva în direcția aceasta. Câteva exemple de astfel de cauze: faptul că depindem prea mult de părerile celor din jur, că nu avem suficientă încredere în noi, că ne lipsește curajul, că ne gândim prea mult înainte de acționa (până în punctul în care nu mai acționăm deloc), că am fost crescuți într-un mediu în care nu ni s-a permis să luăm inițiativa sau să ne asumăm niște riscuri cât de mici (cu o figură maternă care din dorința de a ne proteja “ne-a cocoloșit” prea mult și/sau cu o figură paternă foarte autoritară) etc.

Luna plină în Berbec și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în conjuncție cu Chiron Rx în Berbec
▪ Luna în opoziție cu Venus în Balanță (Soarele în conjuncție cu Venus în Balanță)

▪ La această Lună plină avem, așadar, Luna cu Chiron în Berbec în opoziție cu Soarele și cu Venus din Balanță. Energia Berbecului vorbește despre noi și dorințele, nevoile, acțiunile noastre individuale, iar cea a Balanței despre noi în raport cu relațiile pe care le avem (cum ne comportăm noi, cum se comportă ceilalți cu noi, ce așteptări avem unii de la ceilalți, în ce măsură simțim că ne sunt împlinite nevoile la nivel de relații, dacă avem sau nu relații armonioase, echilibrate, dacă oferim și primim în (relativ) egală măsură etc.). Prin urmare, Luna plină în Berbec “ne forțează” să ne întoarcem atenția către propria persoană (Berbec), dar luând, totodată, în considerare modul în care se desfășoară interacțiunile noastre cu ceilalți. Câteva întrebări relevante:
– Suntem noi înșine (Berbec) în relațiile pe care le avem (Balanță)? Avem curajul (Berbec) să ne prezentăm în fața celorlalți (Balanță) “cu bune și cu mai puțin bune”, să spunem ceea ce gândim și simțim și, totodată, îi încurajăm și pe partenerii noștri să facă același lucru?
– Avem suficientă libertate (Berbec) în relațiile noastre (Balanță) și avem grijă să le oferim partenerilor noștri aceeași libertate? Ne acordăm timp/spațiu pentru noi și dorințele/preocupările noastre individuale și îi lăsăm și pe partenerii noștri să își acorde timp/spațiu pentru ale lor?
– Cu alte cuvinte, indiferent de cât de bune și de frumoase sunt relațiile pe care le avem, suntem atenți să nu renunțăm la noi ca ființe unice, distincte de partenerii noștri, “să nu ne pierdem” în relațiile cu ceilalți? De exemplu, putem face asta de teamă că dacă ne-am expune în fața lor așa cum suntem în realitate nu am mai fi plăcuți, acceptați. Pe de altă parte, avem grijă și la tendința opusă, de a ne impune autoritatea asupra celorlalți, de ne comporta doar așa cum ne dorim și cum ne e bine nouă, fără să ținem cont și de feedbackurile pe care le primim?
Deoarece Berbecul învață “prin încercare și eroare”, prin feedback-urile primite de la ceilalți (Balanță), modul în care se vor desfășura relațiile noastre în perioada următoare ne va da indicii foarte clare cu privire la ce avem de ajustat: unde oferim prea mult sau prea puțin, unde facem prea multe compromisuri sau nu facem deloc etc.

▪ Cu Luna plină foarte aproape de Chiron, culminările asociate cu aceasta ne pot pune față în față cu anumite răni sau vulnerabilități pe care le avem.
– Chiron reprezintă cele mai profunde răni ale noastre, la nivel emoțional, mental, fizic sau spiritual, răni care nu pot fi neapărat vindecate pe deplin, dar care odată acceptate și integrate ne pot da o perspectivă mult mai profundă asupra vieții, mai multă empatie și compasiune față de cei care trec sau au trecut prin situații similare cu ale noastre și, implicit, o deschidere mai mare către a-i ajuta, tocmai pentru că știm cum se simte durerea respectivă.
– Deoarece vorbim de Chiron în Berbec, aceste răni pot avea legatură cu capacitatea/incapacitatea noastră de a acționa, cu ideea de curaj si încredere în forțele proprii/lipsa de încredere, curaj sau, mai simplu spus, cu manifestarea Eroului din noi.
– Luna plină în conjuncție cu Chiron ne vorbește despre necesitatea de a fi cât mai conștienți de rănile noastre, de a lucra cu ele și de a face tot ce ține de noi pentru a le integra în viețile noastre. Altfel, riscăm să ajungem să tolerăm la nesfârșit situații în care suntem răniți și să ne identificăm cu statutul de victimă (nu pentru că nu ne-am dori, ci pentru că aceasta devine “normalitatea” noastră) sau, la polul opus, să devenim “agresori” (să rănim la rândul nostru, ca răspuns la suferința care ne-a fost și nouă provocată cândva).
– În contextul în care la această Lună plină relațiile vor juca un rol foarte important, se pot întrezări două scenarii principale:
a. unul în care relațiile noastre să ne ofere “un spațiu” în care să avem parte de empatie și compasiune, în care să ne simțim în siguranță, în care să ne permitem să fim vulnerabili și să comunicăm deschis despre rănile noastre, știind că suntem susținuți, încurajați și, mai ales, că nu suntem judecați;
b. un altul în care să ne simțim răniți de acțiunile lor și în care fie să ne lăsăm intimidați/ să simțim că nu avem suficient curaj să răspundem, fie să răspundem “cu aceeași monedă”.
Bineînțeles, și ceilalți pot simți aceleași lucruri raportat la comportamentele noastre.
– În special dacă ne regăsim în al doilea scenariu este important să încercăm să reflectăm puțin la butoanele sensibile care ne sunt atinse și să căutăm să răspundem “provocărilor”, în loc să reacționăm (pentru că energia Berbecului este foarte puternică și putem reacționa disproportionat la cea mai mică “provocare”). În contextul celor scrise mai sus, poate fi momentul în care să realizăm că am tolerat prea mult și că a venit vremea să luăm atitudine și sa spunem “nu” unor situații sau poate chiar unor relații în care am tot fost răniți, după cum poate fi momentul în care să realizăm că modul nostru de a ne comporta îi rănește pe ceilalți și că este cazul să ne oprim, dacă ne dorim ca acei oameni să rămână în viețile noastre sau, în general, să avem relații mai sănătoase și mai echilibrate în viitor.

Analiza completă a acestei săptămâni, în care am povestit în detaliu despre ultimul careu Saturn/Uranus și importanța acestei toamne în contextul ultimilor doi ani, o găsești aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

fb-share-icon0

4 comentarii la „Lună plină în Berbec – 9.10.2022.
“Curaj și vulnerabilitate. Suntem mai mult decât rănile noastre.””

 1. SENZATIONELLL…BRILLIANT..TOT CE ATI SCRIS
  AAM CITIT..si sunt foarte Mulțumită..si ma inspira
  Foarte bine în Situația mea de moment…
  Trebuie sa iau o decizie foarte importanta, și sper
  Sa o iau pe cea bună…
  Voi continua sa citesc mai departe cele scrise de
  Dumneavoastră.
  Va foarte Mulțumesc, Cristina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *