Astrele în perioada 26.09-2.10.2022.
”Începuturi și încheieri. Lună nouă în Balanță + careul Saturn/Uranus în formare.”

Săptămâna aceasta avem o Lună nouă în Balanță, Venus intră și ea în același semn zodiacal și începem să simțim tot mai puternic cel de-al patrulea (și ultimul) careu dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur, careu ce a dat tonul lui 2021 și care rămâne activ și anul acesta.
Principalele evenimente astrologice care au loc săptămâna aceasta continuă, așadar, să aducă în prim plan sectorul relațiilor și al parteneriatelor noastre, precum și o serie de schimbări și transformări majore, ale căror semințe au fost plantate încă de anul trecut.

Chiar la începutul săptămânii, luni, are loc o Lună nouă în Balanță, în conjuncție cu Mercur Rx și cu Venus aflate în Fecioară și în opoziție cu Jupiter Rx în Berbec.
▪ Prin urmare putem asista la o serie de începuturi (Luna nouă) cu privire la relațiile noastre (Balanță).
▪ Cu Mercur Rx și cu Venus în conjuncție cu Luna nouă, aflate în semnul anterior (Fecioară), aceste începuturi pot avea ca punct de plecare anumite situații prin care am trecut în luna septembrie și care ne motivează, într-o formă sau alta, să încercăm să schimbăm ceva cu privire la modul în care se desfășoară relațiile noastre. Introspecția, analiza, reevaluarea tiparelor noastre relaționale și a unor situații particulare prin care am trecut în ultima perioadă de timp pot juca un rol important în deciziile pe care le luăm acum.
▪ Cu opoziția dintre Luna nouă și Jupiter Rx în Berbec, dacă realizăm că în relațiile noastre nu există echilibru, pace și armonie sau există doar în măsura în care lăsăm noi foarte mult de la noi, facem prea multe compromisuri, oferim prea mult etc. (fără să existe și o reciprocitate), putem să ne transformăm rapid în niște războinici (Berbec) și să începem să spunem “nu” acolo unde este cazul să o facem și să începem să ne cerem drepturile. Adică, să devenim mai curajoși, mai independenți și să ne readucem aminte că și dorințele/nevoile noastre contează (Berbec), nu doar ale partenerilor noștri (Balanță). Pe de altă parte, ne putem regăsi și în scenariul în care să avem toată bunăvoința și să încercăm să găsim o variantă care să împace ambele părți (Balanță), dar să ne lovim de încercarea celorlalți de a-și impune autoritatea, părerile, adică de ceea ce am putea numi “egoism” sau focus exclusiv pe propria persoană (Berbec).
▪ Ideea, în general, cu această Lună nouă este să facem tot ce ține de noi pentru a îndrepta situațiile dezechilibrate la nivel de relații. În funcție de cazul particular în care ne aflăm, să vedem dacă dăm prea mult și trebuie să învățăm să ne mai și oprim (sau să dăm acolo unde există o reciprocitate) sau, la polul opus, dacă dăm prea puțin și trebuie să învățăm că într-o relație nu suntem doar noi.
Despre Luna nouă în Balanță am scris în detaliu aici.

Faptul că Luna nouă și implicit Venus și Mercur Rx în Fecioară vor fi în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (aspectul exact Venus/Pluto este luni, iar cel Mercur/Pluto marți) ne poate ajuta să săpăm în profunzime, să înțelegem mai bine ce nu funcționează, dar și să facem anumite schimbări care să ne ajute să îmbunătățim anumite lucruri care nu funcționează. Important este să începem cu noi, să ne asumăm responsabilitatea pentru partea noastră de relație și să vedem ce avem de lucrat acolo.
▪ În general, în prima parte a săptămânii, acest mix de Fecioară/Capricorn este favorabil pentru tot felul de activități care presupun gândire analitică, atenție la detalii, rigurozitate, concentrare, efort prelungit.
▪ Având în vedere că spre finalul săptămânii (începând de vineri) ne poate fi ceva mai greu să ne concentrăm (cu opoziția Mercur/Neptun), dacă avem decizii mai importante de luat sau ne dorim să ducem ceva la bun sfârșit, ar fi util să facem toate acestea în prima parte a săptămânii.

Miercuri, Marte în Gemeni va fi în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (aspectul este activ aproape întreaga săptămână, luni-vineri).
▪ Ca un intro, pe 4 octombrie va avea loc cel de-al patrulea careu între Saturn și Uranus, care a coincis cu demolarea/reconstruirea unor domenii semnificative din viețile noastre. Schimbările începute în 2021 (cu primele trei careuri Saturn/Uranus) nu s-au încheiat încă și le vom simți efectele o bună perioadă de timp de acum înainte, iar la începutul lunii octombrie vom mai avea “un punct culminant”. Diferența față de 2021 este că, într-un fel, acum știm la ce să ne așteptăm, pentru că evenimentele de acum au legătură cu ceva ce a început “să se clatine” încă de anul trecut (personal sau profesional). Ca să vă dau un exemplu concret, dacă au existat tot felul de situații mai dificile, neașteptate (Uranus) la nivel de relații sau am primit tot felul de semnale că lucrurile nu mai funcționează, acum (în perioada următoare) poate avea loc un soi de deznodământ. Idem, dacă profesional lucrurile au început să nu mai funcționeze, acum putem simți nevoia de o eliberare și de un nou început. Sau, dacă în ultimul an și jumătate am tot depus efort și ne-am străduit să implementăm anumite schimbări (nemulțumiți de punctul în care ne aflam), acum putem constata că lucrurile încep să se miște. Scenariile pot fi nenumărate, în funcție de aspectele pe care Saturn/Uranus le-au făcut cu diferite puncte din harta natală (case, domenii impactate, planete etc.).
▪ Ei bine, Marte în Gemeni în aspect netensionat cu Saturn va activa careul Saturn/Uranus cu o săptămână înainte ca acesta să se producă. Cu Marte în Gemeni putem avea tot felul de idei care să ne ajute să facem schimbările respective, putem privi situațiile cu care ne confruntăm din mai multe unghiuri decât am făcut-o poate până acum, după cum din interacțiunile pe care le avem cu ceilalți putem primi tot felul de informații utile, practice sau ne putem simți, pur și simplu, inspirați să încercăm o abodare nouă.
▪ Totodată, putem primi acum niște informații prin care să fim anunțați cu privire la anumite schimbări care urmează să se producă în perioada următoare (dacă nu suntem noi inițiatorii).
▪ În general, acest mix Marte/Saturn este excelent pentru a trece de la stadiul de idee (oricare ar fi aceasta) la punerea sa în practică, îmbinând totodată dorința și voința noastră de a face ceva (Marte) cu perseverența și determinarea (Saturn) necesare pentru a trece la fapte.

Joi, Venus va intra în Balanță, unde va rămâne până pe 23 octombrie. Venus, ca guvernatoare a Balanței, va fi la ea “acasă”, subliniind și mai tare nevoia de a avea relații armonioase, echilibrate, de a comunica și de a socializa etc. (despre acest arhetip am povestit în detaliu în articolul despre Luna nouă în Balanță).
▪ Cu Venus în Balanță putem fi mai dispuși să le facem pe plac celorlalți, să le aducem o bucurie, să fim mai diplomați, să ne dorim să cooperăm cu ceilalți etc. Ceea ce e minunat, doar să ne asigurăm că în relațiile respective există o reciprocitate și că ceea ce spunem este și ceea ce gândim.

Duminică (aspectul este activ în weekend și la începutul săptămânii următoare), Mercur Rx în Fecioară va fi în opoziție cu Neptun Rx în Pești.
▪ Este o perioadă în care, așa cum scriam mai sus, mintea logică, analitică (Mercur) poate fi inundată (Neptun) de vise, idealizări, așteptări, iluzii, astfel încât să ne fie ceva mai dificil să discernem între ceea ce e real și ce nu. Realitatea poate fi chiar mai frumoasă decât o percepem acum, doar că la fel de bine poate fi o iluzie. În ideea în care avem decizii importante de luat sau activități care presupun rigurozitate, atenție la detalii sau concentrare, poate fi o variantă bună să le mai amânăm un pic sau să ne ocupăm de ele în prima parte a săptămânii.
▪ În același timp, este un aspect care favorizează activități care presupun inspirație, creativitate.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 26.09.2022 Lună nouă în Balanță
▪ 26.09.2022 Venus în Fecioară în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 25-27.09.2022)
▪ 26.09.2022 Mercur Rx în conjuncție cu Venus în Fecioară (între 26-27.09.2022)
▪ 26.09.2022 Soare în Balanță în opoziție cu Jupiter Rx în Berbec (între 26-27.09.2022)
▪ 27.09.2022 Mercur Rx în Fecioară în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 26-29.09.2022)
▪ 28.09.2022 Marte în Gemeni în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 25-30.09.2022)
▪ 29.09.2022 Venus intră în Balanță (între 29.09-23.10.2022)
▪ 2.10.2022 Mercur Rx în Fecioară în opoziție cu Neptun Rx în Pești (între 30.09-4.10.2022)
▪ 4.10.2022 Saturn Rx în Vărsător în careu cu Uranus Rx în Taur (între 15.09-23.10.2022; a mai avut loc pe 17.02.2021, pe 15.06.2021 și pe 24.12.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *