Lună nouă în Balanță – 26.09.2022
”Avem relații echilibrate sau dezechilibrate? Stop și de la capăt.”

În data de 26 septembrie 2022, la 0:55 (ora României) are loc o Lună nouă în Balanță: Luna și Soarele se vor afla în Balanță, la 2°48’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc următoarea Lună plină (“ciclul scurt”), respectiv peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal (“ciclul lung”).

Luna nouă în Balanță – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Balanța, ca arhetip, reprezintă modul în care relaționăm unii cu ceilalți, cum ne comportăm în relații, ce ne place și ce nu ne place, care sunt nevoile sau așteptările pe care le avem de la partenerii noștri, precum și modul în care răspundem nevoilor sau așteptărilor acestora.
▪ Balanța este asociată cu căutarea unui anumit echilibru, a unei armonii la nivel de relații (orice fel de relații; a ști să oferi, dar și să primești, să comunici, dar și să asculți etc.).
▪ În realitate, relațiile sunt departe de a fi echilibrate: ne orientăm prea mult către ceilalți (Balanță), oferim prea mult, ne așteptăm ca ei să se comporte asemenea nouă și să ne împlinească anumite nevoi (unele de care suntem chiar noi responsabili), eventual nici nu menționăm care sunt acele nevoi și așteptări pe care le avem (ne dorim ca aceștia “să le ghicească”) sau, la polul opus, oferim prea puțin, suntem interesați cu precădere de binele nostru, de dorințele/nevoile noastre (Berbecul ca punct de polaritate). Tocmai de aceea, de foarte multe ori Balanța este departe de a fi echilibrată, deși ea tinde către acel echilibru.
▪ Luna nouă în Balanță este un moment foarte bun pentru a reflecta la modul în care se desfășoară sau s-au desfășurat relațiile noastre, în ideea de a schimba ceva în bine, pentru a ne putea bucura de mai multă armonie la acest capitol. Însă, chiar dacă vorbim de relații, dacă ne dorim să schimbăm ceva trebuie să începem, bineînțeles, cu noi. Ceilalți pot face orice își doresc, ideea este dacă noi ne dorim/acceptăm sau nu anumite comportamente în viețile noastre. Dacă nu ne dorim, ideal ar fi să căutăm să lucrăm cu acea parte din noi care a permis acele comportamente (fără să căutăm țapi ispășitori, fără să ne/îi învinovățim, înțelegând mai bine ce a fost și punând accentul pe ce putem face diferit/mai bine de acum înainte).
▪ Câteva întrebări la care putem reflecta în această perioadă:
– În general, consider că există egalitate, dreptate, corectitudine, echilibru, armonie în relațiile mele? Există un echilibru între ceea ce ofer și ceea ce primesc?
– Ofer ceea ce restul au nevoie sau ceea ce mi-ar plăcea mie să primesc? Adică, ascult ceea ce mi se spune?
– Am curajul să fiu eu însumi în relațiile pe care le am? Îmi exprim opiniile, chiar dacă sunt diferite de ale celorlalți? Spun ceea ce gândesc sau ceea ce alții și-ar dori să audă?
– Am tendința să las prea mult de la mine, să fac prea multe compromisuri pentru ca relațiile mele să funcționeze? Sau, din contră, mă comport ca și cum aș fi singur (nu mă consult deloc cu ceilalți, nu țin cont de părerile lor etc.)? Mă găsesc undeva la extreme și sunt “prea dependent” de ceilalți sau “prea independent”?

Luna nouă în Balanță și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în opoziție cu Jupiter Rx în Berbec
▪ Mercur Rx și Venus în Fecioară în conjuncție cu Luna nouă
▪ Luna nouă în trigon cu Pluto Rx în Capricorn

▪ În general, un semn se echilibrează prin semnul său opus: Balanța prin energia Berbecului, Berbecul prin energia Balanței și tot așa. În cazul de față, accentul foarte mare pe care putem simți nevoia să îl punem pe relațiile noastre (Lună nouă în Balanță) se poate echilibra prin nevoia de a ne întoarce către noi înșine, către dorințele și nevoile noastre (Jupiter Rx în Berbec).
Energia Berbecului ne poate ajuta să luăm atitudine, să accesăm partea aceea curajoasă din noi, necesară pentru a opri niște situații pe care le știm ca fiind dezechilibrate. Putem descoperi acum în noi puterea de a spune “nu” anumitor compromisuri, de a spune “nu” anumitor oameni sau anumitor situații în care nu ne mai regăsim. Sau putem descoperi în noi curajul de a ne cere drepturile în anumite relații, de a ne susține punctele de vedere așa cum poate nu am îndrăznit până acum, din dorința de a le face pe plac altora sau din dorința de a menține o falsă armonie. Spun “falsă armonie” deoarece dacă armonia este păstrată într-o relație doar pentru că nu spunem de fapt ce gândim, ce ne dorim, ce ne-ar plăcea etc., aceea nu este armonie, ci frică de respingere sau de singurătate. Abia în momentul în care suntem sinceri (Berbec) cu noi și cu ceilalți ne putem pune problema dacă are sau nu are sens să începem sau să păstrăm relația respectivă (Balanță).
▪ Deoarece vorbim de o opoziție avem ocazia să echilibrăm cele două tipuri de energii (Balanță/Berbec; noi/eu), dar la fel de bine putem să ne ducem către una din cele două extreme (Balanță sau Berbec): tendința de a ne lăsa intimidați de către ceilalți, mai ales dacă îi percepem ca fiind agresivi/invazivi, de a accepta niște situații nepotrivite (de teamă sau din orice alt motiv) sau, pe de altă parte, de a încerca chiar noi să ne impunem “cu forța” părerile, autoritatea etc. Tocmai de aceea, înainte de a reacționa impulsiv la diferitele situații în care ne aflăm, dacă este cazul, să încercăm să le analizăm puțin. Acceptăm ceva de teamă, deși simțim că nu e bine pentru noi si poate ar trebui, de fapt, să ne adunăm „forțele”/curajul și să spunem nu? Vrem să se întâmple lucrurile doar așa cum ne dorim noi, când, de fapt, poate ar trebui să ascultăm și celelalte părți implicate? Facem prea multe compromisuri sau nu facem deloc?

▪ Mercur și-a început mișcarea retrogradă în Balanță pe 10 septembrie și pe 23 septembrie a reintrat în Fecioară. Prin urmare, anumite “începuturi” care au loc acum pot avea legătură cu reevaluarea unor situații care au apărut în viețile noastre în luna septembrie sau, în general, cu anumite conștientizări pe care le-am avut/le avem cu privire la tiparele noastre relaționale. Mercur Rx în Fecioară ne poate ajuta să analizăm cu mai multă obiectivitate ce funcționează și ce nu functionează la nivel de relații, ce putem îmbunătăți, ce putem lăsa în urmă etc. Să avem în vedere doar că în prima parte a lui octombrie, după ce Mercur va reintra în mișcare directă în Fecioară și ulterior va reveni în Balanță și va ajunge iar la gradul la care are loc Luna nouă, s-ar putea ca deciziile pe care le luăm acum să mai sufere anumite modificări. Un motiv în plus pentru a nu reacționa prea impulsiv, mai ales dacă ne dorim să facem anumite schimbări majore.
Venus în Fecioară este și ea destul de aproape de Luna nouă, subliniind necesitatea de a face puțină introspecție cu privire la relațiile noastre, înainte de a pune în practică anumite schimbări pe care ni le dorim. Dar, așa cum scriam mai sus, să punem accentul pe ce putem îmbunătăți și nu pe toate lucrurile care nu funcționează.
Despre Mercur retrograd am scris în detaliu aici.

▪ Pluto este în trigon cu Luna nouă în Balanță, ceea ce ne poate ajuta să săpăm la rădăcină și să identificăm anumite “probleme” și mai ales “cauzele”. Nu există relație fără probleme, așa cum nu există relație funcțională, sănătoasă, în absența unor parteneri dornici să lucreze separat pentru binele lor individual (Berbec) si împreună (Balanță) pentru binele relației. Cu Pluto acolo pot ieși la suprafață tot felul de situații de care nu eram conștienți și pe care să fim acum nevoiți să le adresăm, după cum putem deveni mai conștienți de diferite tipare pe care le aveam și care ne făceau să acționăm pe pilot automat în relații, așa cum am văzut în jur sau așa cum am fost învățați. Indiferent de scenariul în care ne aflăm, atâta timp cât ne asumăm responsabilitatea pentru faptele noastre (Pluto în Capricorn), relațiile noastre nu pot avea decât de câștigat (fie cele din prezent, fie altele viitoare).

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *