Astrele în perioada 15-21.08.2022.
”Determinare și gândire inovativă.”

În comparație cu finalul lunii iulie și prima parte a lunii august, una dintre perioadele cele mai tensionate ale anului în care ne aflăm, săptămâna aceasta este mult mai liniștită.
Am tot scris în ultima vreme despre conjuncția dintre Marte, Uranus și Nodul Nord în Taur care a avut loc între 31 iulie și 2 august. Ei bine, săptămâna aceasta, Marte se îndepărtează tot mai mult de cei doi, urmând să schimbe semnul zodiacal și să treacă în Gemeni, iar Nodul Nord se îndepărtează și el ușor-ușor de Uranus, ceea ce înseamnă că există mai puțină presiune și un potențial mult mai mic de situații disruptive, cel puțin pentru moment. Altfel spus, atmosfera se mai relaxează și avem ocazia să reflectăm la evenimentele care au avut loc în ultimele două săptămâni (ce am început sau încheiat, ce conștientizări am avut) și ce putem face de acum încolo. Determinare, ambiție, schimbări constructive și gândire inovativă sunt doar câțiva dintre termenii care caracterizează săptămâna aceasta și, în special, prima parte a săptămânii.

Luni, Marte în Taur va fi în trigon cu Pluto Rx în Capricorn.
▪ Favorizează activitățile care presupun voință, determinare, ambiție și capacitate de efort prelungit. Dacă ne propunem să realizăm ceva, vom avea energia și forța de muncă necesare pentru a duce lucrurile la bun sfârșit, mai ales dacă ceea ce ne dorim să obținem este de natură practică, concretă. Nu este vreme de visat, ci de trecut la fapte.
▪ Dacă ceva nu funcționează, acum avem ocazia să-l reparăm (fie că este vorba de un lucru sau de o situație) pentru că vom vedea mai ușor ce e „dincolo de suprafață”: vom identifica “de ce” nu funcționează (unde este problema) și cum putem acționa.
▪ Tendința de a ne preocupa de lucruri serioase, profunde și, implicit, de a respinge ceea ce considerăm a fi superficial și consumator de timp și energie.

Tot luni, Mercur în Fecioară va fi în trigon cu Nodul Nord în Taur.
▪ În interacțiunile pe care le avem vom fi mai selectivi, mai puțin preocupați de socializare și de a ne pierde timpul în discuții care nu duc nicăieri și mai interesați de a folosi timpul respectiv cât mai practic și eficient (orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi).
▪ Este o perioadă bună pentru a analiza “la rece” principalele evenimente care au avut loc în viețile noastre la sfârșit de iulie/început de august și pentru a ne gândi la cum putem folosi, spre binele nostru, evenimentele respective (chiar și pe acelea pe care le-am perceput mai disruptive).
▪ Anumite informații pe care le primim sau insight-uri pe care le avem se pot dovedi ulterior extrem de relevante pentru modul în care ne raportăm la ideea de abundență (materială, dar nu numai) și resurse sau ne pot ajuta să ne îmbunătățim relația cu noi înșine, prin urmare să nu le ignorăm.

Marți, Mercur în Fecioară va fi în trigon cu Uranus în Taur.
▪ Gândire creativă, inovativă, flash-uri de inspirație.
▪ Pornind de la evenimentele care au avut loc la sfârșitul lui iulie/prima parte a lunii august (dar nu numai), putem avea tot felul de insight-uri, revelații, conștientizări care să ne ajute să facem anumite schimbări pozitive în diferite domenii din viața noastră.
▪ De asemenea, putem primi tot felul de vești “neașteptate”, dar îmbucurătoare.

Joi, Venus în Leu va fi în trigon cu Jupiter Rx în Berbec.
▪ Bucurie, optimism, încredere, jovialitate, curaj, creativitate.
▪ O perioadă în care vom fi mai preocupați de activități care să ne aducă plăcere, bucurie sau în care să ne vină mai ușor să ieșim în lumina reflectoarelor, să ne facem văzuți și să ne punem în valoare.
▪ Putem relua activități mai vechi în care rezultatele nu au fost la momentul respectiv cele dorite, iar rezultatele de acum să ne aducă mai multă încredere în forțele proprii.
▪ În relații (de iubire, prietenie, colegialitate etc.) putem fi foarte afectuoși, generoși, mărinimoși, iar răspunsurile primite să fie de aceeași natură.
▪ Poate fi o perioadă bună pentru tot ce ține de achiziții/bunuri, mai ales dacă ideea de a cumpăra /vinde ceva nu este 100% nouă, ci a apărut mai demult, iar acum avem oportunitatea de a pune lucrurile în mișcare.
▪ Atenție, totuși, la tendința de a exagera (de a ne supra-evalua calitățile, de a promite sau a cheltui foarte mult etc.).

Sâmbătă, Marte va trece din Taur în Gemeni, unde va rămâne până la finalul lui martie 2023. Va petrece jumătate de an în acest semn zodiacal deoarece o bună perioadă de timp se va afla în mișcare aparent retrogradă.
▪ Marte este dorință, acțiune, instinct, energie, iar Gemenii sunt modul în care analizăm și procesăm informațiile cu care intrăm în contact și cum le transmitem mai departe (cum gândim și comunicăm).
▪ Cu Marte în Gemeni vom avea tendința să interacționăm mai mult cu ceilalți, să comunicăm mai mult și să preluăm mai multă informație din mediul exterior.
▪ În sens pozitiv, ne vom exprima cu mai multă lejeritate, vom fi mai buni comunicatori, vom căuta să învățăm mai mult și ne vom susține cu mai multă tărie punctele de vedere.
▪ Pe de altă parte, să fim atenți și la tendința de a ne risipi energia în prea multe direcții și să nu uităm să ne folosim discernământul cu privire la ce spunem și credem în această perioadă (care este scopul, la ce ne ajută informațiile respective, ce este adevărat și ce este fals?).
Despre Marte retrograd voi reveni cu mai multe detalii într-o astro-poveste dedicată.

Duminică, Mercur în Fecioară va fi în opoziție cu Neptun Rx în Pești.
▪ Ne poate veni mai greu să ne concentrăm și mai ușor să visăm cu ochii deschiși sau să ne implicăm în activități care presupun inspirație, creativitate, simț artistic. Tot ce ține de spiritualitate (atâta timp cât nu folosim spiritualitatea ca fugă de realitatea concretă în care trăim) este binevenit, la fel și apropierea de natură, dacă avem ocazia.
▪ La final de săptămână atmosfera va fi marcată de ambiguitate, confuzie, prin urmare, dacă avem decizii importante de luat (care presupun o gândire logică, rațională și simț practic), acum nu ar fi neapărat cel mai bun moment (putem vedea lucrurile ori mult mai bune decât sunt, ori mult mai rele, putem avea așteptări nerealiste sau ne putem lăsa duși de val și promite lucruri pe care ulterior să nu le putem realiza).
▪ În altă ordine de idei, dacă am idealizat anumite situații sau anumiți oameni, acum putem vedea realitatea exact așa cum este (fără filtre colorate).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 15.08.2022 Marte în Taur în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 13-16.08.2022)
▪ 15.08.2022 Mercur în Fecioară în trigon cu Nodul Nord în Taur (între 14-16.08.2022)
▪ 16.08.2022 Mercur în Fecioară în trigon cu Uranus în Taur (între 16-17.08.2022)
▪ 18.08.2022 Venus în Leu în trigon cu Jupiter Rx în Berbec (între 17-19.08.2022)
▪ 20.08.2022 Marte intră în Gemeni (între 20.08.2022-25.03.2023
▪ 21.08.2022 Mercur în Fecioară în opoziție cu Neptun Rx în Pești (între 20-22.08.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *