Astrele în perioada 22-28.08.2022.
”O relație sănătoasă cu ceilalți începe cu o relație sănătoasă cu noi înșine.”
Lună nouă în Fecioară și activarea careului Saturn/Uranus.

Săptămâna aceasta avem o Lună nouă în semnul Fecioarei, iar Venus în Leu va activa careul dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur, unul dintre cele mai importante evenimente astrologice din 2021 și 2022 și care a corespuns unor schimbări majore (neașteptate, surprinzătoare, uneori chiar șocante) din viețile noastre din ultimul an și jumătate. În 2021 am avut 3 careuri Saturn/Uranus, iar un al patrulea (și ultimul) se va produce în această toamnă.
Tot săptămâna aceasta, Venus în Leu va activa Nodurile lunare aflate pe axa Taur/Scorpion (tot din 2021), ceea ce înseamnă că, per ansamblu, unele dintre temele cu care ne confruntăm acum nu sunt 100% noi, ci au legătură cu situații care au început să apară în viețile noastre încă de anul trecut și cu care ne-am tot confruntat în această lungă perioadă de timp.

Revenind la ce se întâmplă punctual săptămâna aceasta, Mercur în Fecioară va fi marți în trigon cu Pluto Rx în Capricorn.
▪ Claritate și profunzime în gândire și comunicare, capacitate crescută de concentrare, discernământ, orientare către obținere de rezultate, capacitate de efort prelungit, ambiție și determinare.
▪ Dacă ne-am grăbit să tragem niște concluzii în weekend, când atmosfera generală a fost una destul de confuză și ambiguă, acum putem realiza cum stau de fapt lucrurile și ce ajustări sunt necesare (un fel de reality-check).

Tot marți, Soarele va intra în semnul Fecioarei, unde va rămâne până pe 23 septembrie.
▪ Este o perioadă excelentă pentru a ne gândi la obiectivele noastre (oricare ar fi acelea) și pentru a trece la îndeplinirea lor (acțiuni practice, concrete care să ne ajute la îndeplinirea acelor obiective).
▪ Este o perioadă excelentă pentru a identifica tot felul de aspecte care considerăm că nu funcționează cum ar trebui în viețile noastre și pentru a începe să lucrăm la repararea/îmbunătățirea lor.
▪ În aceeași idee, este o perioadă foarte bună pentru a ne folosi discernământul (gândirea logică, rațională) și a face curățenie, la propriu și la figurat, în viețile noastre. Unde ne irosim timpul și energia? În ce activități, oameni, situații etc. investim timp și energie, fără să obținem niciun rezultat? Ce putem face noi diferit (mai bine) și la ce e cazul să renunțăm, pentru a ne putea folosi resursele de timp, energie, atenție, bani etc. pentru scopuri mai potrivite (mai relevante, mai utile, mai practice) pentru noi?
▪ Atenție la suprasolicitare (fizică și nervoasă) sau la tendința de a vedea mai degrabă ce nu funcționează (tendință care poate duce la procrastinare; dacă ne lăsăm copleșiți de câte avem de făcut, putem să ne blocăm și să nu mai facem nimic).

Miercuri, Uranus staționează retrograd în semnul Taurului: va fi în mișcare aparent retrogradă până spre finalul lunii ianuarie.
▪ Uranus înseamnă decondiționare, eliberare de condiționările (modelele, influențele) pe care le avem dinspre familie și dinspre mediul în care am fost crescuți și/sau în care trăim, iar Taurul are legătură cu relația pe care o avem cu noi înșine, cu instinctul nostru de supraviețuire, cu modul în care ne raportăm la nevoile, la resursele și la valorile noastre (ce ne place, ce apreciem în viață).
▪ Perioada în care Uranus va retrograda în Taur este excelentă pentru a reevalua modul în care ne raportăm la energia Taurului și a vedea ce ajustări sunt necesare. Ce fel de relație avem cu noi înșine (dacă ne apreciem, ne respectăm)? Cât de independenți, autonomi, “autosuficienți” suntem (emoțional, material, spiritual)? Reușim să ne împlinim singuri nevoile sau avem tendința să depindem de alții? Ne trăim viața în acord cu valorile noastre etc.? Gândiți-vă în general la aceste aspecte, dar mai ales la evenimentele din ultima jumătate de an atunci când vine vorba de a face anumite “ajustări”. Unde am avut tendința să nu ne ascultăm intuiția și vocea interioară și nu am făcut anumite schimbări necesare și unde am făcut anumite schimbări, dar într-o manieră disruptivă, haotică?
▪ O zi/două înainte ca Uranus să retrogradeze evenimentele pot avea un caracter destul de imprevizibil (nu vă asumați riscuri inutile; un plan de rezervă este binevenit), după cum putem avea și tot felul de insight-uri, “revelații”, conștientizări cu privire la diferite situații experimentate în ultima jumătate de an.

Joi, Venus în Leu va fi în careu cu Nodurile lunare pe axa Taur/Scorpion.
▪ Venus reprezintă relația cu noi înșine, dar și modul în care noi funcționăm în relațiile cu ceilalți. Fiind în Leu, focusul este pe propria persoană, pe creativitatea noastră, pe iubirea de sine și pe puterea noastră personală.
▪ Cu Venus în careu cu axa Nodurilor, gândiți-vă la două scenarii (extreme). Dacă noi ne iubim doar pe noi (varianta distorsionată de manifestare a Leului), ne vom preocupa exclusiv de binele nostru (Taur) și vom avea tendința “să ne folosim” de ceilalți (Scorpion) pentru a obține ce ne dorim. Mai devreme sau mai târziu, aceștia vor avea și ei un cuvânt de spus. La polul opus, dacă nu ne iubim suficient (Leu), vom avea tendința ca binele nostru emotional, material (Taur) să depindă foarte mult de ceilalți (Scorpion) și să acceptăm tot felul de comportamente nesănătoase în relațiile noastre (pentru că instinctul nostru de supraviețuire, puterea noastră personală “nu funcționează” așa cum ar trebui).
▪ Pornind de la aceste exemple extreme (dar foarte des întâlnite) și la situatiile pe care le experimentăm acum, avem ocazia să reflectăm la modul în care ne raportăm la noi și la relațiile noastre și să vedem ce schimbări sunt necesare pentru a avea relații mai sănătoase (cu noi, în primul rând, și apoi cu restul).

Vineri, Mercur intră în Balanță, unde va rămâne până pe 23 septembrie.
▪ Cu Mercur (comunicare, gândire) în Balanță (relații), este o perioadă excelentă pentru a iniția noi relații, parteneriate (personale și/sau profesionale), precum și pentru a le întări pe cele existente.
▪ Balanța nu este echilibrată prin natura sa, ci tinde către echilibru, prin urmare un prim aspect de avut în vedere cu Mercur în Balanță este să ne gândim dacă relațiile noastre sunt unele echilibrate (“de egalitate”) sau nu și ce ajustări sunt necesare. Există un soi de echilibru, o reciprocitate, o armonie sau nu? De exemplu, dacă în anumite relații doar noi oferim, poate este cazul să ne oprim. Dacă în anumite relații ne așteptăm tot timpul ca noi să primim, poate este cazul să ne schimbăm atitudinea.
▪ Cu Mercur în Balanță putem avea tendința să ne raportăm foarte mult la ceilalți, la ce le-ar plăcea să le spunem, să facem etc., prin urmare să nu uităm de noi și de punctele noastre de vedere.

Sâmbătă va avea loc o Lună nouă în semnul Fecioarei, în careu cu Marte, dar despre aceasta voi scrie în următoarea astro-poveste.

În weekend, Venus în Leu va fi întâi în careu cu Uranus Rx în Taur (sâmbătă) și apoi în opoziție cu Saturn Rx în Vărsător, activând careul Saturn/Uranus despre care scriam în introducere.
▪ În primul rând, gândiți-vă la cele mai importante schimbări care au avut loc în viețile voastre în ultimul an și jumătate, deoarece evenimentele de acum pot avea o legătură (mai mică sau mai mare) cu acestea.
▪ La nivel de relații (dar nu numai) poate fi o perioadă cu multe conștientizări, revelații, dar și cu evenimente neașteptate, unele destul de disruptive.
▪ Nevoia de libertate și de eliberare din anumite situații care nu mai functionează pentru noi poate fi destul de puternică, astfel încât, dacă simțim acum că “s-a umplut paharul”, putem avea suficientă determinare pentru a ne face vocea auzită și pentru a pune punct unor situații care ne deranjează de ceva timp. Evident, și partenerii noștri pot face același lucru.
▪ Activarea de către Venus a careului Saturn/Uranus raportat la noi înșine și la relațiile cu ceilalți, implică ideea de adevăr (a vedea lucrurile așa cum sunt, fie că ne plac, fie că nu / Uranus), dar și de asumare a responsabilității cu privire la noi și la relațiile noastre (Saturn în Vărsător). Altfel spus, chiar dacă uneori avem tendința “să căutăm țapi ișpășitori” și să dăm vina unii pe alții, suntem singurii responsabili de modul în care ne comportăm (în general și cu ceilalți), după cum partenerii noștri sunt singurii responsabili de modul în care aleg să se comporte.
În acest sens, chiar dacă anumite situații prin care trecem acum pot să nu fie neapărat ușoare sau plăcute, avem ocazia să vedem punctul în care ne aflăm și ce putem schimba astfel încât pe viitor să avem relații mai armonioase (cele din prezent sau altele noi). Pornind de la oglinzile care ni se pun în față acum, pentru unii asta poate însemna să învețe să se iubească și să se respecte mai mult, astfel încât să nu mai tolereze anumite lucruri (așa cum au făcut-o, poate, până acum); pentru alții asta poate însemna necesitatea de a învăța să îi iubească și să îi trateze cu respect și pe ceilalți (dacă vor să beneficieze în continuare de iubirea și de respectul acestora).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Dacă îți dorești să lucrăm împreună, detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 23.08.2022 Mercur în Fecioară în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 22-22.08.2022)
▪ 23.08.2022 Soarele intră în Fecioară (între 23.08-23.09.2022)
▪ 24.08.2022 Uranus staționează retrograd în Taur (va fi retrograd între 24.08.2022-23.01.2023)
▪ 25.08.2022 Venus în Leu în careu cu Nodurile lunare pe axa Taur/Scorpion (între 24-26.08.2022)
▪ 26.08.2022 Mercur intră în Balanță (între 26.08-23.09.2022)
▪ 27.08.2022 Lună nouă în Fecioară
▪ 27.08.2022 Soare în Fecioară în careu cu Marte în Gemeni (între 24-29.08.2022)
▪ 27.08.2022 Venus în Leu în careu cu Uranus Rx în Taur (între 26-28.08.2022)
▪ 28.08.2022 Venus în Leu în opoziție cu Saturn Rx în Vărsător (între 28-29.08.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *