Lună plină în Vărsător – 12.08.2022.
“Îmi asum responsabilitatea pentru schimbările pe care mi le doresc și aleg să fac pace cu cele care nu stau în controlul meu.”

În data de 12 august 2022, la 4:36 (ora României) are loc o Lună plină în Vărsător (Luna în Vărsător se va afla în opoziție cu Soarele din Leu, la 19°21’).

Intro. Despre Luna plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal, respectiv cu două săptămâni în urmă, când a avut loc ultima Lună nouă) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Vărsător – influențe generale, energie și caracteristici

Din perspectivă evolutivă, arhetipul Vărsător/Uranus reprezintă:
▪ Nevoia noastră de individualizare, de exprimare a felului nostru specific, autentic de a fi și, implicit, eliberarea de anumite modele mentale, emoționale, comportamentale, „preluate” din familie și din societate (care ne îngrădesc libertatea, ne limitează și ne restricționează ca indivizi). De aici și spiritul de revoltă, de multe ori, față de ce este clasic, tradițional și nevoia de libertate.
▪ Nevoia de apartență la un grup (apropierea de grupuri/comunități aflate pe aceeași lungime de undă, în care să ne simțim acceptați, înțeleși, cu care să avem interese comune). Focusul este pe grup, comunitate (viziune de ansablu) și nu pe individ.
▪ Îmbunătățirea, modernizarea, inovarea, “revoluționarea” anumitor aspecte ale realității/societății, (aplecarea către știință și tehnică, orientarea către viitor, spiritul vizionar, gândirea inovativă, flash-urile de inspirație, ideile “geniale”).
▪ Capacitatea de a da dovadă de obiectivitate și detașare emoțională.

▪ Având în vedere energia Vărsătorului, dincolo de evenimentele concrete care au loc în exterior și pe care nu le putem controla neapărat, Luna plină în Vărsător este un moment excelent pentru a încerca să facem anumite schimbări în diferite domenii din viața noastră (în special în cele care stau sub semnul Vărsătorului în harta natală), astfel încât aceste domenii să ne reflecte într-o mai mare măsură individualitatea și mai puțin influențele pe care alții le-au avut asupra noastră, de-a lungul timpului. Dar, scopul este să pornim de la ce avem și să venim cu o versiune îmbunătățită, nu doar să renunțăm la ceva de dragul schimbării.
În ceea ce privește grupurile din care facem parte, este, de asemenea, un moment foarte bun pentru a face puțină curățenie, în ideea de a vedea unde simțim că ne mai este locul și unde am rămas doar din inerție.

Luna plină în Vărsător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în conjuncție cu Saturn Rx în Vărsător
▪ Luna în careu cu axa nodurilor lunare (Taur/Scorpion) și cu Marte/Uranus în Taur

▪ Luna plină în Vărsător, împreună cu axa nodurilor lunare formează o configurație de cruce pe semne fixe. Astfel, avem: Luna împreună cu Saturn Rx se află în Vărsător și în opoziție cu Soarele în Leu și cei trei sunt în careu cu Nodul Nord, Marte și Uranus în Taur, respectiv cu Nodul Sud în Scorpion. Este o configurație dinamică, tensionată, care subliniază ideea de schimbare, transformare, dar și o anumită rezistență față de schimbare (are loc pe semne fixe). Deoarece schimbările se produc oricum (cel puțin pentru unii dintre noi), fie că ne dorim sau nu, ideal ar fi să cooperăm și să nu ținem cu dinții de trecut. Mai ales dacă un anumit capitol sau o etapă din viața noastră se încheie acum, să le lăsăm să devină parte din trecut și să ne concentrăm mai degrabă pe ce am avut de învățat din experiențele respective și pe ce putem face diferit, mai bine de acum înainte.

▪ Opoziția dintre Luna în Vărsător și Soarele în Leu sugerează nevoia de a echilibra detașarea și obiectivitatea specifice Vărsătorului cu subiectivitatea Leului, respectiv focusul pe nevoile grupului, ale comunității (Vărsător) cu cele individuale (Leu). Ca să vă dau un exemplu concret, noi toți dorim, într-o măsură mai mică sau mai mare, să fim apreciați, validați de către ceilalți (Vărsător) pentru ceea ce suntem sau facem (Leu). Dar, dacă suntem focusați exclusiv pe noi, considerăm că totul se învârte în jurul nostru (Leu) și nu contribuim cu nimic la binele grupului (Vărsător), atunci nu vom primi recunoașterea de care avem atâta nevoie. Astfel, energia Lunii pline în Vărsător ne invită să ne privim cu detașare și obiectivitate calitățile, talentele, părțile noastre bune, frumoase, pe care noi le considerăm astfel și pe care dorim să le scoatem în față, dar să le recunoaștem și pe ale celorlalți și, mai mult, să încercăm să folosim acele calități, talente pe care le avem astfel încât să beneficieze și alții de ele (adică să nu avem în vedere doar binele nostru individual).

▪ Luna plină în Vărsător activează careul Saturn/Uranus, cel mai important eveniment astrologic din 2021. În 2021 am avut trei careuri (pe 17 februarie, pe 15 iunie, respectiv pe 24 decembrie), iar în 2022 vom mai avea încă unul, pe 4 octombrie. Aceste careuri au legătură cu un proces amplu de transformare, uneori chiar radicală, a unor domenii din realitatea în care trăim (Saturn), astfel încât acestea să reflecte, într-o măsură mai mare, procesul nostru de individualizare (Uranus). Deoarece relația Saturn/Uranus este una tensionată (și, în plus, Uranus vrea libertate și eliberare de condiționări, restricții, limitări, în timp ce Saturn vrea menținerea status quo-ului, conformare), așa cum am putut constata din 2021 încoace, schimbările nu au fost deloc “line”, ci rapide, surprinzătoare, uneori șocante sau disruptive, fie că le-am inițiat noi, fie că au venit către noi. Astfel, energia momentului de Lună plină este una cu care suntem deja familiarizați, iar culminările, evenimentele care au loc nu sunt “100% noi”, nu sunt “izolate”, ci fac parte din acest proces mult mai amplu, în care ne aflăm de ceva timp și în care continuăm să ne găsim și anul acesta.

▪ Saturn fiind în Vărsător, chiar lângă Luna plină (conjuncție balsamică) sugerează cu atât mai mult că evenimentele de acum sunt strâns legate de efortul pe care l-am depus în toată această perioadă de timp: cât de mult am muncit pentru a implementa în viețile noastre anumite transformări și ce pași sunt necesari în continuare pentru a susține transformările respective. Acum putem culege „roadele” unor acțiuni anterioare sau, dacă nu am depus suficient efort, dacă nu ne-am planificat bine acțiunile etc., acum putem vedea foarte clar ce nu funcționează și ce trebuie corectat. În orice caz, cu Saturn vorbim de asumarea responsabilității pentru faptele noastre, pentru schimbările pe care ni le dorim, pentru orice ține de noi.

▪ Cu Uranus implicat în această Lună plină, putem avea parte de tot felul de surprize (unii dintre noi poate chiar de “șocuri”), dar, așa cum scriam mai sus, acestea sunt cumva legate de situații cu care ne-am tot confruntat anul trecut și/sau anul acesta. De exemplu, dacă în relațiile noastre am tot avut probleme, faptul că acum mai apare ceva care ne determină să luăm într-un final o decizie, nu va fi chiar o surpriză.

▪ Între 31 iulie-2 august a avut loc conjuncția între Marte, Uranus și Nodul Nord în Taur, care este în continuare activă, astfel încât Luna plină în Vărsător nu face acum careu doar cu Uranus, ci cu toți trei, ceea ce amplifică energia momentului. Adică, foarte pe scurt, evenimentele/culminările care au loc (Vărsător) ne amplifică “instinctul de supraviețuire” (activat deja de planetele din Taur).
În sens pozitiv, putem fi în situația în care culminările de acum să aibă legătură cu a aduce mai multă abundență, prosperitate în viețile noastre (bani, bunuri, resurse /Taur), după cum putem fi puși în situația de a fi nevoiți să (re)învățăm să trăim și cu mai puțin sau să căutăm noi mijloace prin care să ne asigurăm existența, dacă resursele pe care le aveam nu mai sunt disponibile.
Indiferent de domeniul la care ne raportăm (bani, job, relații, sănătate etc.), evenimentele care au loc pot avea un impact emoțional destul de puternic asupra noastră, tocmai pentru că “noutățile” apărute (Vărsător) au legătură cu ceva ce în mod normal ne dă siguranță și stabilitate (Taur) și nu am dori neapărat să schimbăm.
Obs. În anumite situații, când Uranus se află într-o relație tensionată cu alți jucători de pe bolta cerească, acesta poate (re)activa o serie de „traume” (situații șocante, marcante), în ideea că le aduce la suprafață pentru a deveni conştienți de ele şi pentru a le ameliora/vindeca (dacă acționăm în direcția respectivă). Tocmai de aceea, este important să facem tot ce ține de noi (Saturn) pentru a adresa problemele care apar (Uranus) sau situațiile în care ne aflăm. Adică, să facem tot ce ține de noi pentru binele nostru emoțional, psihic, fizic sau material.

▪ Luna plină în careu cu Nodul Sud în Scorpion sugerează că la nivel de relații de cuplu, putem avea tot felul de insight-uri, revelații, surprize (mai mici sau mai mari), care să ne arate ce se întâmplă de fapt în aceste relații. De exemplu, pentru unii acest lucru poate însemna conștientizarea faptului că au depins prea mult de partenerii lor (emoțional, material etc.) și că a venit vremea să învețe să fie ceva mai independenți (fie pentru că își doresc ei, fie pentru că sunt “forțați” de împrejurări), pentru alții că nu s-au implicat suficient de mult în relațiile respective și că trebuie să schimbe ceva în comportamentul lor, dacă își doresc păstrarea acelor relații.

Despre analiza acestei săptămâni am scris în detaliu aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *