Astrele în perioada 8-14.08.2022.
”Singura constantă a vieții este schimbarea.”
Lună plină în Vărsător și activarea careului Saturn/Uranus.

Săptămâna aceasta continuă să fie foarte multă activitate pe semnele fixe: Taur, Scorpion, Leu și Vărsător: rămâne activă tripla conjuncție din Taur de la finalul lunii iulie/începutul lunii august (dintre Marte, Uranus și Nodul Nord) și avem și o Lună plină în Vărsător, în conjuncție cu Saturn și în careu cu axa nodurilor lunare (pe care se produc eclipsele) și cu planetele din Taur.

Schimbare, imprevizibil, neașteptat, surpriză, șoc, ruptură, eliberare, trezire, asumare, responsabilitate, autenticitate sunt doar câțiva dintre termenii care ar putea caracteriza perioada “tumultuoasă” (cu sau fără ghilimele) în care ne aflăm. Dar, așa cum am tot scris în ultima vreme, unele dintre subiectele cu care ne confruntăm acum nu sunt 100% noi, ci au legătură cu situații care au început să apară în viețile noastre încă de anul trecut, odată cu intrarea Nodurilor lunare pe axa Taur/Scorpion și cu cele trei careuri dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur. Aceste situații revin acum în atenția noastră (începând cu a doua parte a lunii iulie și în prima parte a lunii august) și vor mai avea “un punct culminant” toamna aceasta (în a doua parte a lunii septembrie și în octombrie).

Revenind la ce se întâmplă punctual săptămâna aceasta, marți, Venus în Rac va fi în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn.
▪ La nivel de relații poate fi o perioadă ceva mai intensă emoțional, în care pot ieși la suprafață tot felul de situații de care nu eram conștienți sau pe care, dintr-un motiv sau altul, am prefera să le ținem ascunse “sub preș” și să nu le abordăm. Însă, faptul că ajungem să știm exact cum stăm în raport cu anumite persoane, chiar dacă nu este neapărat un proces plăcut, ne poate ajuta să luăm decizii mai bune și mai conștiente (atât în ceea ce ne privește pe noi ca indivizi, cât și în ceea ce privește dinamica relației).
▪ Atenția la tendința de a domina, de a controla sau chiar de a manipula pentru a obține ce ne dorim (respectiv de a ne lăsa dominați, controlați, manipulați de către cei cu care interacționăm) și, în general, la modul în care ne comportăm unii cu ceilalți. Altfel, fără să vrem, putem repeta niște tipare asociate cu mediul în care am crescut și, de exemplu, să ne repoziționăm în copilul rănit de altădată (căruia îi este frică să…) sau în adultul excesiv de autoritar pe care l-am avut ca model.

Miercuri, Soarele în Leu va fi în careu cu axa Nodurilor lunare, pe care se produc eclipsele anul acesta: cu Nodul Nord în Taur, respectiv cu Nodul Sud în Scorpion.
▪ Soarele în Leu vorbește despre creativitate, despre a scoate în lumină tot ce avem mai bun și mai frumos, despre a deveni tot ce putem să devenim și despre nevoia naturală de a fi iubiți, apreciați și admirați pentru ceea ce suntem sau facem.
▪ Raportat la Nodul Nord în Taur, cum putem folosi ce avem noi bun și frumos pentru a aduce mai multă abundență în viața noastră? Raportat la Nodul Sud în Scorpion, care este dinamica în relațiile noastre de cuplu? De exemplu, dacă noi nu ne iubim (Leu), putem accepta (aproape) orice, pentru că nu considerăm că merităm mai mult. Dacă ne iubim doar pe noi (Leu), mai devreme sau mai târziu partenerii noștri (Scorpion) își pot căuta fericirea în altă parte.
▪ Careul cu axa nodurilor ne poate oferi, așadar, prilejul să înțelegem mai bine ce trebuie ajustat: suntem prea plini de noi, prea orgolioși, considerăm că totul se învârte în jurul nostru sau, la polul opus, avem nevoie să învățăm că merităm să fim văzuți, să primim (nu doar să oferim), să ne iubim mai mult, să avem mai multă încredere în noi etc.?

Joi, Soarele în Leu va fi în careu cu Uranus în Taur.
▪ În sens pozitiv, este o perioadă în care putem avea tot felul de insight-uri, flash-uri de inspirație cu privire la modul în care ne putem folosi creativitatea, ce avem unic, aparte, calitățile, abilitățile etc. pentru a aduce mai multă abundență în viețile noastre (fără a ne referi exclusiv la zona materială). De asemenea, putem avea tot felul de insight-uri cu privire la motivele pentru care, poate, nu considerăm că merităm iubire, apreciere, recunoaștere (lucruri bune în general) și să luăm decizia să schimbăm ceva în direcția asta.
▪ Totodată, evenimentele care au loc pot fi destul de disruptive, neașteptate, imprevizibile și la fel și comportamentele noastre. De aceea, atenție la deciziile impulsive pe care le putem lua acum, la schimbările radicale pe care putem simți nevoia să le facem. Dacă schimbările nu sunt inițiate noi și nu sunt neapărat ceea ce ne dorim, este important să nu le lăsăm să ne zdruncine încrederea în noi. O ușă care se închide va permite ulterior unei alte uși să se deschidă.
▪ Deoarece este risc crescut de accidente, să evităm situațiile care ne pot pune sănătatea sau viața în pericol.

Tot joi, Venus intră în semnul Leului, unde va rămâne până pe 5 septembrie.
▪ Cu Venus în Leu putem simți mai mult nevoia să ne punem în valoare, să strălucim, să fim văzuți, apreciați și admirați (cum scriam și mai sus), să ne preocupăm de tot felul de lucruri care ne plac și ne aduc bucurie. Cu Venus în Leu focusul va fi pe noi și pe nevoile noastre, oricare ar fi acelea.
▪ La nivel de relații, în sens pozitiv, putem fi mai declarativi, mai dornici să exprimăm ceea ce simțim, mai generoși cu partenerii noștri, mai afectuoși și mai iubitori. Dar, să avem în vedere că Leul este focusat pe sine însuși, prin urmare să ne asigurăm că ceea ce dorim noi să le oferim partenerilor noștri este și ceea ce și-ar dori ei să primească.
▪ Având în vedere toată activitatea care există pe semnele fixe (cu Saturn în Vărsător, Marte/Uranus/Nodul Nord în Taur și Nodul Sud în Scorpion), luna august poate aduce anumite provocări și conștientizări la nivel de relații (dacă oferim prea mult sau prea puțin, dacă suntem “unde trebuie”, dacă am tolerat prea mult sau alții ne-au tolerat nouă prea mult etc.), astfel încât să vedem ce schimbări sunt necesare pentru ca relațiile respective sau alte relații viitoare să fie mai armonioase.

Despre momentul de Lună plină în Vărsător (opoziția dintre Soarele în Leu și Luna în Vărsător), care este exact vineri, voi scrie în următoarea astro-poveste am scris aici. De reținut că aspectele pe care le face Soarele săptămâna aceasta cu Uranus și cu Saturn (joi și duminică) țin de acest moment de Lună plină, când este activat careul Saturn/Uranus.

Vineri, Marte în Taur va fi în sextil cu Neptun Rx în Pești.
▪ Aspectul este activ în a doua parte a săptămânii, perioadă foarte bună pentru a transforma anumite dorințe, idealuri, aspirații în realitate, adică pentru a ne folosi energia, forța, ambiția și determinarea cu scopul de a le face să se materializeze. Dincolo de ceea ce inițiem noi, putem primi o formă de ajutor și din exterior, astfel încât să nu ezităm să îl solicităm sau să îl primim, dacă ni se oferă, în funcție de situația în care ne aflăm.

Duminică, Soarele în Leu va fi în opoziție cu Saturn Rx în Vărsător.
▪ Apropo de nevoia de a fi apreciați și validați de către ceilalți (Leu), acest aspect ne poate ajuta (sau „forța”) să ne privim cu ceva mai multă detașare și obiectivitate (Vărsător), în ideea de a ne asuma responsabilitatea (Saturn) față de cine suntem sau ne dorim să devenim.
▪ Cu alte cuvinte, ce facem noi, în raport cu ceilalți, pentru a primi recunoaștere, apreciere, iubire, cum îi ajutăm, cu ce contribuim la binele lor, dincolo de interesul (perfect normal) pentru binele nostru individual? În același timp, dacă în ciuda eforturilor noastre, ceea ce vine către noi este respingere sau lipsă de apreciere, poate este cazul să avem granițe mai ferme în raport cu persoanele respective și să fim mai responsabili (pentru binele nostru) cu ceea ce acceptăm în viețile noastre.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a stârnit interesul astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 9.08.2022 Venus în Rac în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn (între 8-10.08.2022)
▪ 10.08.2022 Soare în Leu în careu cu Nodurile lunare (între 9-11.08.2022)
▪ 11.08.2022 Soare în Leu în careu cu Uranus în Taur (între 10-12.08.2022)
▪ 11.08.2022 Venus intră în Leu (între 11.08-5.09.2022)
▪ 12.08.2022 Marte în Taur în sextil cu Neptun Rx în Pești (între 10-13.08.2022)
▪ 12.08.2022 Lună plină în Vărsător
▪ 14.08.2022 Soare în Leu în opoziție cu Saturn Rx în Vărsător (între 13-15.08.2022)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 8-14.08.2022.
”Singura constantă a vieții este schimbarea.”
Lună plină în Vărsător și activarea careului Saturn/Uranus.”

  1. Imi pare bine că am intrat pe pagina ta ! Mi- a facut placere sa vad dataliile ,pe care la altii nu le vad . Felicitari !Emilia Toma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *