Astrele în perioada 11-17.07.2022.
Lună plină în Capricorn.
”Aleg să renunț la ce nu îmi face bine și să accept încheierile pe care nu le pot controla.”

Luni și marți nu avem aspecte exacte: luni se păstrează atmosfera de la finalul săptămânii trecute (despre care am scris aici), iar marți începem să simțim principalul eveniment al săptămânii, care are loc miercuri, pe 13 iulie, cea mai bogată zi în evenimente astrologice din această săptămână și, totodată, ziua cu cea mai puternică încărcătură emoțională din această perioadă.

Așadar, miercuri are loc o Lună plină în semnul Capricornului, în conjuncție cu Pluto și care formează și o configurație de careu în T cu Chiron în Berbec (careul în T este format din Soarele și Mercur din Rac, care se află în opoziție cu Luna în Capricorn, toate în careu cu Chiron în Berbec).
▪ Este o Lună plină care ne poate ajuta să devenim mai conștienți de cât de bine funcționează sau nu diferite domenii din viața noastră: ce ar trebui să îmbunătățim și ce ar trebui să lăsăm în urmă, unde este cazul să devenim mai responsabili și mai asumați și unde este cazul să ne vedem de drum (de exemplu, pentru că efortul nostru nu este îndeajuns de apreciat sau pentru că realizăm că am obosit să ne tot asumăm noi treaba altora).
▪ Cu Pluto în conjuncție cu Luna, ne putem aștepta ca evenimentele asociate cu acest moment de Lună plină să aibă o încărcătură emoțională destul de puternică. Orice Lună plină presupune un soi de încheiere, însă Pluto sugerează ideea de metamorfoză, de moarte și de renaștere, de aceea încheierile care au loc acum pot fi resimțite, cel puțin de către unii dintre noi, destul de intens. Putem avea tendința să ne împotrivim, să ținem cu dinții de bucățica noastră de realitate, așa cum o știam noi, fapt care doar să îngreuneze lucrurile (să prelungească “agonia”). Însă, cu cât vom fi mai dispuși să lăsăm anumite lucruri să devină parte din trecut, cu atât ne va fi mai ușor să începem să o luăm de la capăt (“să renaștem”) ulterior. De altfel, este un moment excelent pentru a renunța la tot felul de situații toxice din viața noastră, „pentru a tăia răul de la rădăcină”.
▪ Careul în T sugerează că evenimentele care au loc acum ne pot face să ne simțim destul de vulnerabili (pot fi reactivate răni mai vechi, inclusiv unele ce își au originea în experiențele avute cu familia de origine). Având în vedere că aspectul de careu dintre Mercur/Chiron este exact în aceeași zi cu Luna plină, conversațiile pe care le avem cu ceilalți pot contribui și ele la activarea acestor răni/dureri. În contextul în care atmosfera poate fi oricum destul de intensă și putem reacționa foarte ușor la orice fac sau spun ceilalți, ar fi util să fim ceva mai atenți la modul în care comunicăm: să ne exprimăm supărările sau nemulțumirile (dacă este cazul) încercând să păstrăm o doză de obiectivitate (oricât de greu ni s-ar putea părea), să fim ceva mai atenți la la ton și la cuvintele folosite.
▪ Totodată, aspectele armonioase făcute de Luna plină cu axa Nodurilor lunare sugerează că schimbările majore/încheierile care au loc pentru unii dintre noi, chiar dacă pe moment nu sunt neapărat ușor de dus, au rolul de a ne ajuta, pe termen mai lung, să clădim ceva mai solid, în locul a ce este înlăturat acum.
Analiza completă a momentului de Lună plină o găsiți aici.

Tot miercuri, Venus în Gemeni va fi în trigon cu Saturn Rx în Vărsător.
În contextul acestei zile care poate scoate la suprafață tot felul de trăiri, care mai de care mai intense, și în care este important să facem tot ce ține de noi pentru a naviga mai ușor printre toate evenimentele care au loc, aspectul ușor dintre Venus și Saturn este excelent pentru că:
▪ Ne poate da o doză bună de realism și spirit practic, necesară pentru a cântări opțiunile pe care le avem la dispoziție, în funcție de cazul nostru concret (de exemplu, dacă situația x se încheie, fie că îmi doresc sau nu, încep să mă gândesc că aș putea aborda problema în modul y sau z și pun pe hârtie argumentele pro și contra pentru fiecare dintre ele).
▪ Dacă avem persoane de încredere, prieteni la care putem apela, eventual specialiști în domeniile care ne interesează, putem obține niște sfaturi/recomandări foarte bune.

Joi, Mercur în Rac va fi în sextil cu Uranus în Taur.
▪ Putem avea idei foarte bune care să ne ajute să rezolvăm mult mai repede tot felul de situații cu care ne confruntăm.
▪ Este o zi foarte bună pentru activități care presupun inspirație, creativitate, spontaneitate, o gândire proaspătă, inovativă.

Tot joi, Venus în Gemeni va fi în careu cu Neptun Rx în Pești.
▪ La nivel de relații (orice fel de relații, nu doar de cuplu), atmosfera poate fi destul de ambiguă: putem avea tendința să promitem mai mult decât putem face sau să prezentăm lucrurile așa cum ne-ar plăcea să fie și nu neapărat așa cum sunt (într-o versiune idealizată), după cum și cei cu care interacționăm pot proceda într-o manieră similară. Nu înseamnă că ne propunem neapărat să ascundem adevărul (deși în anumite cazuri nu ar fi exclusă ipoteza), doar că, de exemplu, din prea mult entuziasm putem omite detalii semnificative. De aceea, să fim puțin sceptici dacă ceva pare prea frumos pentru a fi adevărat, să nu ne grăbim cu concluziile și să lăsăm timpul și faptele să vorbească.
▪ Pe de altă parte, dacă am sperat ca anumite situații să fie într-un anumit fel, fără ca speranțele noastre să aibă vreo legătură cu realitatea, acum putem avea senzația că ne-am trezit ca dintr-un vis.
▪ În altă ordine de idei, este o zi bună pentru orice presupune imaginație, creativitate, inspirație și mai puțin bună pentru achiziții sau proceduri legate de înfrumusețare (pentru că putem să ne lăsăm duși de val și ceea ce ne place acum s-ar putea să nu ne mai placă peste câteva zile).

Vineri, Mercur în Rac va fi în sextil cu Nodul Nord în Taur și trigon cu Nodul Sud în Scorpion.
▪ Este o zi foarte bună pentru a ne gândi la tot felul de activități prin care ne putem îmbunătăți relația pe care o avem cu noi înșine (încrederea, stima de sine) sau, într-un sens mai practic, relația pe care o avem cu resursele, în general (bani, bunuri).
▪ De asemenea, pentru a reflecta la relațiile noastre de cuplu, prezente sau trecute, în special la ce am avut de învățat din experiențele respective (plăcute sau mai puțin plăcute), pentru că insight-urile referitoare la lecțiile respective ne vor ajuta să avem relații mai sănătoase în viitor. Este o zi în care putem avea multe “revelații” la acest capitol.
▪ Deoarece orice planetă care aspectează axa nodurilor capătă o importanță deosebită, așa cum se întâmplă acum cu Mercur, să fim atenți la gândurile pe care le avem astăzi, la informațiile care ajung la noi, la oamenii pe care îi cunoaștem acum (dacă este cazul) și la ce vor să ne transmită mesajele respective (pentru că în timp pot avea o anumita relevanță pentru noi pe care nu o întrezărim deocamdată).

În weekend, sâmbătă, are loc conjuncția Mercur/Soare în semnul Racului.
▪ Este o zi excelentă pentru orice activitate care ne dă sentimentul de acasă.
▪ Putem simți nevoia să ne retragem departe de ochii lumii și să petrecem timp doar noi cu noi, după cum putem simți nevoia să fim împreună cu familia sau cu cei pe care îi simțim ca făcând parte din familie.
▪ Putem avea tot felul de insight-uri cu privire la nevoile noastre emoționale și la relația pe care am avut-o/o avem cu familia de origine: care sunt aceste nevoi, în ce măsură ne-au fost împlinite de către cei care s-au ocupat de creșterea și de îngrijirea noastră și ce putem face noi pentru a fi mai bine, în prezent, din punct de vedere emoțional: ce avem nevoie să aducem în viața noastră și ce avem nevoie să eliminăm.
▪ Dacă avem ocazia să discutăm cu cineva apropiat despre toate astea, ne poate prinde foarte bine.

Duminică, Mercur în Rac va fi în trigon cu Neptun Rx în Pești.
▪ Așa cum spuneam și pentru ziua de sâmbătă, este o zi foarte bună pentru a reflecta la nevoile noastre emoționale și pentru a discuta deschis despre ele.
▪ Putem da dovadă de multă înțelegere, empatie și compasiune unii față de ceilalți și putem trece mult mai ușor peste anumite probleme. Dacă avem topicuri mai delicate de atins, poate fi o zi bună pentru a face asta (inclusiv dacă avem ceva “de reparat” după discuțiile mai aprinse de la mijlocul săptămânii).
▪ Este o zi excelentă pentru tot ce ține de artă și spiritualitate, precum și pentru a petrece timp în mijlocul naturii (în special aproape de apă).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Mă poți urmări pe:
▪ Facebook: Astro-povestile Kikianei
▪ Instagram: @astro_povestile_kikianei

Detalii despre ședințele de consiliere astrologică găsești aici.
………………………

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 13.07.2022 Soare în Rac în sextil cu Nodul Nord în Taur și în trigon cu Nodul Sud în Scorpion (între 12-14.07.2022)
▪ 13.07.2022 Mercur în Rac în careu cu Chiron în Berbec (între 12-13.07.2022)
▪ 13.07.2022 Venus în Gemeni în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 12-14.07.2022)
▪ 13.07.2022 Lună plină în Capricorn
▪ 14.07.2022 Mercur în Rac în sextil cu Uranus în Taur (între 13-14.07.2022)
▪ 14.07.2022 Venus în Gemeni în careu cu Neptun Rx în Pești (între 13-15.07.2022)
▪ 15.07.2022 Mercur în Rac în sextil cu Nodul Nord în Taur și trigon cu Nodul Sud în Scorpion (între 14-15.07.2022)
▪ 16.07.2022 Soare în conjuncție cu Mercur în Rac (între 16-17.07.2022)
▪ 17.07.2022 Mercur în Rac în trigon cu Neptun Rx în Pești (între 16-17.07.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *