Astrele în perioada 4-10.07.2022.
”Cum ne gestionăm emoțiile?”

Printre cele mai importante evenimente astrologice care au loc săptămâna aceasta se numără faptul că Marte părăsește semnul Berbecului și intră în Taur, iar Mercur trece din Gemeni în Rac, ceea ce se poate traduce prin anumite schimbări cu privire la modul în care acționăm (Marte) și comunicăm (Mercur) în perioada următoare. Dar să o luăm cu începutul.

Marți, Marte (instinct, acțiune, energie, dorință, forță, curaj) intră în semnul Taurului, unde va rămâne până pe 20 august.
▪ Este o perioadă foarte bună pentru a face tot felul de lucruri care să ne crească stima de sine, care să ne aducă mai multă încredere în forțele proprii și, în sens mai concret, pentru a iniția tot felul de acțiuni care să contribuie la bunăstarea noastră (materială sau non-materială). De exemplu, putem fi mai interesați să achiziționăm/să vindem tot felul de bunuri, să facem ceva pentru a ne spori resursele etc.
▪ Marte în Taur ne activează “instinctul de supraviețuire”, nevoia de a acționa în direcția împlinirii acelor nevoi/dorințe pe care le considerăm esențiale, vitale pentru noi.
▪ Cu Marte în Taur “less is more” (mai puțin înseamnă mai mult), adică vom depune efort să obținem ceva în măsura în care acel ceva chiar contează pentru noi, altfel tendința poate fi să nu ne urnim din loc (să păstrăm lucrurile așa cum sunt, să nu ne deranjăm “pentru nimicuri”). Deoarece Taurului nu îi place în mod deosebit schimbarea, putem fi destul de refractari față de schimbările care vin către noi (putem ține “cu dinții” de ce avem, credem etc.), prin urmare atenție la o anumită încăpățânare sau rigiditate.

Tot marți, Mercur (comunicare/gândire) intră în Rac, unde va rămâne până pe 19 iulie.
▪ Este o perioadă foarte bună pentru a petrece timp cu cei pe care îi simțim aproape de sufletul nostru și, în general, pentru a face tot felul de lucruri care să ne aducă împlinire și bucurie sufletească.
▪ Deoarece Racul este asociat nu doar cu sentimentul de acasă, ci și cu ideea de casă/locuință (la propriu), poate fi o perioadă bună pentru a ne gândi la mici acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a înfrumuseța locul în care stăm și pentru a ne pune mai mult amprenta asupra sa.
▪ Cu Mercur în Rac modul în care gândim și interacționăm cu ceilalți va fi într-o strânsă legătură cu ceea ce simțim, cu emoțiile pe care le avem. De exemplu, dacă ne simțim confortabil într-un anumit mediu, vom fi mai deschiși și mai comunicativi; dacă nu, putem avea tendința să ne retragem “în carapacea noastră” (pentru a procesa ce ne nemulțumește, ce nu ne place). Racul funcționează în mod natural prin aceste perioade de acțiune, respectiv de retragere, prin urmare, dacă simțim în anumite momente că avem nevoie să luăm o mică pauză și să fim doar noi cu noi (pentru a ne procesa emoțiile), este perfect normal să facem asta.

Și tot marți, Mercur în Rac va fi în sextil cu Marte în Taur.
▪ Cu acest aspect armonios între Mercur și Marte, conversațiile cu ceilalți pot decurge lin, natural, astfel încât, dacă avem ceva de rezolvat sau de clarificat, poate fi o zi foarte bună pentru a face asta. Putem primi un sfat care să ne fie de ajutor (dacă îl cerem), după cum și noi îi putem sprijini pe alții emoțional sau chiar cu ceva mai practic (în funcție de caz).
▪ Latura noastră emoțională va fi în armonie cu latura noastră practică, astfel încât, dacă simțim că ar trebui să facem ceva, vom avea și energia fizică pentru a trece la treabă.

Miercuri, Venus în Gemeni va fi în sextil cu Chiron în Berbec.
▪ Este o zi foarte bună pentru a reflecta la anumite vulnerabilități pe care le avem și pentru a discuta cu cineva apropiat despre ele. Putem primi un sfat bun, o încurajare sau, pur și simplu, ne putem simți “mai ușori” tocmai pentru că avem acest curaj de a ne expune anumite părți din noi de care nu suntem neapărat mândri (ca și cum vorbind despre ce ne apasă ne mai luăm din povara de pe suflet).
▪ Dacă nu avem cu cine discuta despre ceea ce ne preocupă (sau nu simțim nevoia să o facem) ne putem ajuta singuri, citind despre soluții, metode, variante care să ne ajute să gestionăm mai bine situațiile respective, privind documentare despre oameni care s-au confruntat cu situații similare etc.

Vineri, Soarele în Rac va fi în careu cu Chiron în Berbec.
▪ Poate fi o zi ceva mai dificilă din punct de vedere emoțional, în care acțiunile celorlalți (percepute de noi ca impulsive, agresive, invazive etc.) să ne rănească, fapt care să ne facă: să reacționăm în aceeași manieră (sau chiar mai agresiv) pentru a ne apăra sau (la polul opus) să nu reacționăm deloc (pentru că simțim că ceilalți sunt prea puternici în raport cu noi, că nu avem suficient curaj etc.). Bineînțeles, acestea sunt extremele, dar deloc de neglijat.
▪ Câteva aspecte de avut în vedere: deoarece ne putem lăsa ușor copleșiți de emoțiile noastre, mai ales dacă ne sunt atinse butoane sensibile, iar reacțiile pot fi extrem de impulsive, ceea ce poate rezulta sunt niște comportamente disproporționate față de ce se întâmplă concret “aici și acum” sau care poate nici nu au neapărat legătură cu momentul prezent, ci cu ceea ce declanșează ceilalți în noi. Prin urmare, dacă putem să ne calmăm puțin înainte de a lua vreo decizie importantă sau de a face/spune ceva ce am putea regreta peste câteva zile, ar fi minunat. Nu înseamnă să nu facem sau să nu spunem nimic, ci doar să încercăm să vedem întregul context și să nu ne lăsăm conduși de un impuls de moment. Pe de altă parte, dacă cineva sau ceva ne rănește, este perfect normal să ne apărăm, să ne susținem punctele de vedere, să luăm atitudine etc., dar să facem toate astea ca niște adulți și nu ca niște copii, cu responsabilitate și simț de răspundere (față de tot ce ține de noi).

Sâmbătă, Mercur în Rac va fi în careu cu Jupiter în Berbec.
▪ Într-o anumită măsură, se păstrează cele de mai sus: tendința de a reacționa foarte emoțional în raport cu situațiile în care ne aflăm, mai ales dacă acestea ne scot din zona de confort (și nu neapărat într-un sens bun).
▪ Prin urmare, dacă discuțiile cu ceilalți ne provoacă, să încercăm să evităm reacțiile/replicile impulsive sau pasiv-agresive și să transmitem ce avem de transmis într-o variantă cât mai asertivă cu putință (punând accent pe comportamentele care ne deranjează și fără înțepături/atacuri la persoană).

Duminică, Soarele în Rac va fi în sextil cu Uranus în Taur.
▪ Este o zi în care putem avea tot felul de insight-uri, revelații, idei care să ne ajute să îmbunătățim tot felul de situații din viața noastră. Toate acestea ne pot veni și din interacțiunile pe care le avem, de aceea, dacă avem ocazia să petrecem timp cu cei apropiați, să povestim cu ei, să schimbăm impresii, rezultatele pot fi de-a dreptul îmbucurătoare.
▪ Putem lua decizia (sau ni se poate oferi ocazia) să facem anumite schimbări pentru bine nostru (emoțional, mental, material), fără ca aceste schimbări să ni se pară disruptive sau dificile.
▪ În contextul în care, așa cum scriam mai sus, vineri și sâmbătă pot fi niște zile în care putem reacționa disproporționat sau putem să nu reacționăm deloc (din lipsă de curaj sau din orice alt motiv), acum avem ocazia să vedem situațiile respective cu mai multă claritate și să facem ceva pentru a ne simți mai bine “în pielea noastră”: să îndreptăm ceva din ce am spus sau făcut (dacă este cazul), să vorbim despre ceea ce ne apasă pentru a găsi soluții împreună cu cei cu care am intrat în conflict, inclusiv să ne setăm limite mai ferme în raport cu anumite persoane/situații care nu ne fac bine sau chiar să ne îndepărtăm, dacă nu există altă variantă (dacă nu putem coopera).
▪ Apropo de casă/acasă, este o zi în care putem avea tot felul de idei cu privire la înfrumusețarea, redecorarea locuinței și transformarea sa într-un loc mai primitor, în primul rând pentru noi (care să ne dea mai mult senzația de „acasă”).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii (datele când aspectele sunt exacte & perioadele în care acestea sunt active):

▪ 5.07.2022 Marte intră în Taur (între 5.07.2022-20.08.2022)
▪ 5.07.2022 Mercur intră în Rac (între 5-19.07.2022)
▪ 5.07.2022 Mercur în Rac în sextil cu Marte în Taur (între 4-6.07.2022)
▪ 6.07.2022 Venus în Gemeni în sextil cu Chiron în Berbec (între 4-7.07.2022)
▪ 8.07.2022 Soare în Rac în careu cu Chiron în Berbec (între 7-9.07.2022)
▪ 9.07.2022 Mercur în Rac în careu cu Jupiter în Berbec (între 8-9.07.2022)
▪ 10.07.2022 Soare în Rac în sextil cu Uranus în Taur (între 9-11.07.2022)

fb-share-icon0

Un comentariu la „Astrele în perioada 4-10.07.2022.
”Cum ne gestionăm emoțiile?””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *