Astrele în perioada 23-29.05.2022.
“Bate vântul schimbării.”

Este o săptămână dinamică, activă, în care avem ocazia, pe de o parte, să reevaluăm niște situații mai vechi (să obținem mai multe informații, să venim cu o altă perspectivă, să căutăm diferite soluții) și, pe de altă parte, să inițiem tot felul de acțiuni care să ne ajute să o luăm pe un drum nou. Altfel spus, ne putem simți ca la un fel de răscruce între vechi și nou, între dorința de a rezolva ce se poate rezolva cu privire la ceea ce am experimentat în ultima perioadă de timp și dorința de a o lua de la capăt, de a începe un nou capitol în diferite domenii din viața noastră.

Luni, cu sextilul dintre Marte în Pești și Pluto Rx în Capricorn este o zi excelentă pentru a îmbina “utilul cu plăcutul”, pentru a duce tot felul de sarcini la bun sfârșit, mai ales dacă există și o anumită implicare emoțională în rezolvarea acelor sarcini. Cu cât “credem” mai mult în ceea ce facem (Marte în Pești), cu atât ne vom strădui mai mult să reușim și vom avea și mai multă ambiție, determinare, perseverență sau forță de muncă (Pluto în Capricorn). Această energie ne reamintește că, dacă ne dorim foarte mult ceva și perserverăm în direcția respectivă, rezultatele nu au cum să nu apară (chiar dacă nu neapărat în forma pe care ne-o imaginam noi). Deoarece Marte și Pluto se află pe ultimele grade, putem avea și senzația că, din anumite puncte de vedere, ne aflăm la un final de drum, că rezultatele pe care le obținem acum au legătură nu numai cu momentul în care ne aflăm, ci și cu multe alte acțiuni întreprinse de noi anterior. De asemenea, dacă avem nevoie de o formă de sprijin, este o zi excelentă pentru a apela la persoane “cu autoritate” din domeniile care ne interesează (șefi, reprezentanți ai unor instituții, experți etc.).

În aceeași zi, Mercur (aflat în mișcare aparent retrogradă) revine din Gemeni în semnul Taurului. Cu Mercur Rx în Taur este o perioadă foarte bună pentru a reflecta la relația pe care o avem cu noi înșine (stima/iubirea de sine) și la nevoile pe care le avem (ce contează cu adevărat pentru noi), astfel încât după încheierea perioadei de retrogradare (3 iunie) să vedem ce putem schimba în bine la acest capitol. În general, spre deosebire de ultimele două săptămâni (cât Mercur a fost Rx în Gemeni), cu Mercur retrograd în Taur ne putem aștepta la o scădere a fluxului de informații care vin către noi și la o mai mare precauție/rezervă atunci când interacționăm cu ceilalți (comunicăm mai puțin “de dragul de a comunica” și în măsura în care există o utilitate practică în interacțiunile respective). Despre Mercur retrograd am scris în detaliu aici.

Și tot luni are loc un sextil între Soarele în Gemeni și Jupiter în Berbec. Apropo de comunicarea cu ceilalți (Soare în Gemeni), veștile pe care le primim acum ne pot aduce bucurie, satisfacție și ne pot întări încrederea în forțele proprii (Jupiter în Berbec). De asemenea, dacă avem ceva de transmis acum (Gemeni), este o zi foarte bună pentru că vom reuși să găsim cuvintele/forma potrivită pentru ca mesajul nostru să fie bine recepționat și vom avea și curaj, siguranță în exprimare (Berbec). Sau, dacă avem nevoie de un sfat, de o părere, este un moment excelent pentru a aduce în discuție ceea ce ne preocupă pentru că cei din jur ne pot ajuta în acest sens (pe principiul “cere și ți se va da”).

Marți, Mercur Rx în Taur va fi în sextil cu Marte în Pești. Pot reapărea în atenția noastră situații cu care ne-am confruntat în prima parte a lunii aprilie (în jur de 8 aprilie). În funcție de informațiile pe care le primim acum sau de insight-urile pe care le avem, ni se poate oferi ocazia să tratăm aceste situații într-un mod diferit decât am făcut-o inițial. Este o zi în care putem găsi „soluții noi pentru probleme mai vechi” și în care, de asemenea, putem avea o forță destul de mare de convingere și capacitatea de a ne pune ideile în practică.

În aceeași zi, Venus în Berbec va fi în sextil cu Saturn din Vărsător. Este o zi foarte bună la nivel de relații (orice fel de relații, nu doar de cuplu) în sensul în care putem decide, împreună cu partenerii noștri, să facem anumite schimbări benefice pentru relațiile respective. De asemenea, dacă sunt anumite lucruri pe care ne dorim noi să le facem (care nu îi implică pe aceștia), este un moment bun pentru a discuta despre ele pentru că ne vom susține punctele de vedere într-o manieră asertivă, punând accentul pe noi și pe nevoile noastre, dar fără a lăsa senzația că ne impunem punctele de vedere. Mai ales în relațiile în care ambii parteneri își prețuiesc autonomia și independența lucrurile ar trebui să se desfășoare foarte bine.

Miercuri, Marte intră în Berbec, unde va rămâne până în prima săptămână din iulie. Este un interval de timp în care toată energia noastră va fi concentrată pe împlinirea propriilor dorințe/nevoi și în care vom acționa destul de curajos și impulsiv pentru a obține ceea ce ne interesează. În sens pozitiv, este o perioadă în care putem să punem lucrurile în mișcare în diferite domenii din viața noastră, să avem mult mai multă inițiativă decât în mod obișnuit, să acționăm mai mult sau chiar să ne depășim niște limite personale. În sens negativ, cu Marte în Berbec putem aluneca ușor către frustrare, mânie sau chiar agresivitate, în special dacă lucrurile nu ies așa cum ne dorim noi, dacă inițiativele noastre intră în conflict cu ale altora, dacă nu putem acționa așa cum ne dorim, când ne dorim.

Joi, Mercur Rx în Taur va fi în trigon cu Pluto Rx în Capricorn. Așa cum scriam și mai sus, este o zi foarte bună pentru a găsi soluții noi pentru situații mai vechi, în special unele apărute la finalul lunii aprilie. Putem identifica mult mai ușor ce nu funcționează, ce trebuie reparat, îmbunătățit și cum putem face asta. Este o zi în care capacitatea de concentrare va fi la cote maxime și în care putem realiza inclusiv sarcini mai dificile, dacă este cazul.

La final de săptămână (vineri-duminică) atmosfera devine ceva mai intensă emoțional, comparativ cu restul săptămânii.

Vineri, are loc un careu între Venus în Berbec și Pluto Rx în Capricorn, ceea ce se poate traduce prin anumite conflicte, la nivel exterior sau interior, între ceea ce ne dorim noi și ceea ce se așteaptă alții de la noi, între nevoia noastră de libertate, independență și obligațiile pe care le avem (pe care ni le impunem singuri sau pe care alții încearcă să ni le impună). Indiferent de scenariul în care ne aflăm, sentimentul poate fi că ceva nu mai funcționează și că trebuie schimbat. La nivel de relații, atmosfera poate deveni ceva mai intensă, pot apărea tot felul de lupte de putere și tendința de a încerca să ne impunem autoritatea asupra celor cu care interacționăm (așa cum și ei pot încerca să facă același lucru). Pot ieși la suprafață tot felul de topicuri care să ne atingă butoanele sensibile și care să ne facă să reacționăm destul de vehement. Este perfect normal să rezolvăm ce avem de rezolvat, să luptăm pentru noi, să ne apărăm drepturile, să ne revoltăm, dacă este cazul să o facem, dar atenție la exagerări (fuga de responsabilitate față de propriile acțiuni, o anumită duritate/cruzime în exprimare pentru a masca faptul că suntem răniți, focus doar pe noi, victimizare etc.).

Sâmbătă, Venus intră în Taur, unde va rămâne până pe 23 iunie. Cu Venus în Taur (unde retrogradează Mercur și unde se află și Nodul Nord), vom pune și mai mult accentul pe nevoile noastre, pe ideea de stabilitate și de siguranță, pe ce ne place și ne aduce bucurie. Venus guvernează atât relația pe care o avem cu noi înșine cât și relațiile cu ceilalți, iar cu Venus în Taur avem ocazia să ne îndreptăm mai mult atenția asupra celei dintâi: Taurul ne reamintește că pentru a fi ok cu ceilalți, trebuie să fim mai întâi ok cu noi înșine, să avem grijă de noi, să ne respectăm, să ne împlinim nevoile și, mai ales, să nu uităm să ne păstrăm o anumită autonomie în relațiile pe care le avem (pentru a evita să ne pierdem identitatea la nivel de relații).

Duminică, are loc conjuncția exactă între Marte și Jupiter în Berbec (activă din weekendul acesta și până la începutul săptămânii următoare). Despre Marte în Berbec am scris puțin mai sus. Ei bine, Jupiter vine și amplifică această energie. Acțiune, curaj, libertate, independență, adrenalină, impuls sunt doar câțiva termeni care descriu modul în care se poate manifesta această conjuncție. În domeniile care stau sub semnul Berbecului din hărțile noastre natale (pe care le găsiți în articolul dedicat lui Jupiter în Berbec) putem asista la un fel de restart, la o serie de începuturi, unele destul de radicale sau apărute “din senin”.
Cu mixul Marte/Jupiter energia poate fi destul de explozivă și războinică, lucrurile se pot desfășura extrem de rapid, iar deciziile se pot lua la fel de rapid. Pot apărea tot felul de oportunități (Jupiter) care să ne ajute să o luăm pe un drum nou, după cum noi înșine putem simți că am ajuns în punctul în care o schimbare este inevitabilă. Atenție, însă, că putem avea și tendința să ne întindem mai mult decât ne e plapuma, să riscăm mai mult decât ne putem permite, să ne supraevaluăm capacitățile etc.
Scriam în introducere că săptămâna aceasta suntem cumva prinși între vechi și nou, între tendința de a repara ce mai poate fi reparat și tendința de a o lua de la capăt, de a ne reseta, de a lăsa în urmă anumite situații unde simțim că nu mai avem ce căuta. În acest context, dacă ne aflăm în niște situații în care nu ne simțim apreciați, respectați, în care nu avem suficientă libertate de exprimare sau manifestare, în care simțim că “s-a umplut paharul”, acesta poate fi momentul în care să avem suficient curaj încât să punem punct sau măcar să ne facem vocea auzită așa cum poate nu am făcut-o până acum (“agresivitatea” este utilă atunci când avem nevoie să ne marcăm teritoriul, să luptăm pentru drepturile noastre, să ne apărăm, să ne afirmăm). Însă, dacă alegem să ne războim cu alții doar de dragul de a ne război, orbiți de dreptatea noastră și de dorințele nostre, s-ar putea ca relațiile cu ceilalți să aibă de suferit. Poate nu ne interesează acest aspect, dar, dacă ne interesează, să nu uităm să îl luăm în calcul.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 23.05.2022 Marte în Pești în sextil cu Pluto Rx în Capricorn (între 21-24.05.2022)
▪ 23.05.2022 Mercur Rx reintră în Taur (unde va rămâne pe 13.06.2022)
▪ 23.05.2022 Soare în Gemeni în sextil cu Jupiter în Berbec (între 22-24.05.2022)
▪ 24.05.2022 Mercur Rx în Taur în sextil cu Marte în Pești (între 23-25.05.2022; se repetă pe 8.04 și 5.07)
▪ 24.05.2022 Venus în Berbec în sextil cu Saturn în Vărsător (între 23-25.05.2022)
▪ 25.05.2022 Marte intră în Berbec (între 25.05-5.07.2022)
▪ 26.05.2022 Mercur Rx în Taur în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 24-28.05.2022; se repetă pe 28.04 și 11.06)
▪ 27.05.2022 Venus în Berbec în careu cu Pluto Rx în Capricorn (între 26-28.05.2022)
▪ 28.05.2022 Venus intră în Taur (între 28.05-23.06.2022)
▪ 29.05.2022 Marte în conjuncție cu Jupiter în Berbec (între 27-31.05.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *