Astrele în perioada 16-22.05.2022.
“Ultima Eclipsă din acest sezon. Plus reevaluarea unor situații de la finalul lunii aprilie.”

Săptămâna aceasta stă sub semnul Eclipsei de Lună în Scorpion, care are loc în data de 16 mai 2022 şi despre care am scris în detaliu aici.

Este o Eclipsă puternică, intensă, care ne oferă ocazia să încheiem anumite capitole de care nu mai avem nevoie în viața noastră, inclusiv să renunțăm la o serie de ataşamente sau obiceiuri care nu ne fac bine, care sunt nesănătoase sau chiar toxice pentru noi.
▪ Cu Saturn în careu cu Luna plină, culminările care au loc în această perioadă „ne obligă” să ne asumăm responsabilitatea cu privire la situațiile în care ne găsim şi să facem tot ce ține de noi dacă ne dorim să schimbăm ceva în bine. Adică, să avem curajul să lăsăm în urmă ceva ce nu (mai) este bun pentru noi, dar şi să depunem efort/să lucrăm cu acele părți din noi care au tolerat situațiile care ne deranjează (fiind conştienți, totodată, că este vorba de un proces care necesită timp, perseverență, asumare/Saturn şi că rezultatele nu vor veni „peste noapte”).
▪ Deoarece Eclipsa/Luna plină are loc în Scorpion, putem avea tot felul de conştientizări cu privire la relațiile noastre (în special cele de cuplu) şi/sau la pattern-urile pe care le avem, în general, în materie de relații.

Miercuri, Marte este în conjuncție balsamică cu Neptun în Pești, ceea ce înseamnă că se încheie un ciclu de aproximativ doi ani în care am luptat (Marte) pentru împlinirea anumitor dorințe profunde/idealuri (Neptun).
▪ Putem obține anumite rezultate care să ne încânte, după cum putem simți și o anumită dezamăgire dacă direcția către care ne-am îndreptat energia a fost una iluzorie (un fel de trezire la realitate/ reality check dacă am sperat prea mult, dacă dorințele noastre nu au avut nicio legătură cu realitatea concretă în care trăim etc.).
▪ În același timp, faptul că Marte/Neptun formează un aspect netensionat cu Eclipsa de Lună în Scorpion ne poate ajuta să închidem mai ușor anumite capitole în perioada care urmează, atât pentru că vom vedea mai clar realitatea situațiilor în care ne aflăm (ce e real, ce nu e real, pe ce ne putem baza, pe ce nu ne putem baza), cât și pentru că vom avea mai multă blândețe, compasiune, toleranță (Pești) decât în mod obișnuit față de anumite experiențe mai dureroase din trecut (Scorpion). De exemplu, dacă decidem să încheiem o relație(Scorpion) în care am fost extrem de răniți (pentru că într-un final ni se ia ceața de pe ochi și alegem să spunem “până aici a fost”), ne va veni mai ușor să ne concentrăm pe ce avem de lucrat la noi pentru a nu mai ajunge să avem astfel de relații, în loc să ne judecăm că nu am fost în stare de mai mult sau de mai bine (sau orice alte mesaje negative am fi tentați să ne adresăm).
▪ Totodată, aspectul ușor dintre Marte/Neptun si Eclipsă sugerează că, în afară de culminările mai puțin plăcute asociate cu această Eclipsă (tensionată din cauza careului cu Saturn), putem culege și niște “roade” care să ne bucure.
▪ În altă ordine de idei, în special în această zi putem simți că nu avem foarte multă energie (fizică), ne putem simți mai obosiți, mai visători, cu o capacitate mai mică de concentrare. Este o zi mai bună pentru activități care presupun creativitate sau spirit artistic decât pentru activități care necesită rigurozitate, atenție la detalii.

Joi, cu trigonul dintre Soare/Pluto Rx, vom fi mult mai apți pentru a duce anumite sarcini la bun sfârșit deoarece vom fi mult mai practici și ancorați în realitate (Soare în Taur) și vom avea și mai multă ambiție determinare sau forță de muncă (Pluto Rx în Capricorn).

Vineri, cu aspectul armonios dintre Mercur Rx și Jupiter ne vom simți mult mai veseli, încrezători, optimiști și dornici să socializăm, să interacționăm cu ceilalți, să petrecem timp cu prietenii. Deoarece Mercur este retrograd putem avea ocazia să reluăm anumite discuții apărute la finalul lunii aprilie și să primim informații noi care să ne ajute să înțelegem mai bine situațiile respective. Totuși, să avem în vedere că încă nu avem o imagine completă, că lucrurile se mai pot schimba, că mai pot apărea ulterior și alte informații relevante (după încheierea perioadei de retrogradare). Deoarece Jupiter are tendința să expandeze orice atinge, putem avea și tendința de a exagera puțin în comunicare (nu pentru că am dori neapărat să obținem ceva anume, ci din entuazism/Jupiter).

Sâmbătă, Soarele intră în Gemeni, unde va rămâne până pe 21 iunie. În această perioadă se vor înmulți schimburile de informații și va crește nevoia de a ne exprima, de a comunica, de a învăța lucruri noi, de a fi în mișcare (fizic și mental). Veștile, știrile, informațiile, ideile de tot felul vor circula cu repeziciune, prin urmare este important să ne folosim discernământul și să mai filtrăm din ele (în funcție de ce ne interesează, ne ajută sau are sens pentru noi), pentru că altfel putem avea tendința să preluăm prea mult din mediul exterior și să ne fie greu să ne mai concentrăm la ceva anume.

Și tot sâmbătă va avea loc și conjuncția dintre Soarele proaspăt intrat în Gemeni și Mercur retrograd, în aspect armonios cu Jupiter. Apropo de idei și de schimburi de idei, această conjuncție favorizează insight-urile, revelațiile, “momentele de aha” pe care le putem avea la modul general în acest weekend și în special cu privire la niște subiecte/situații apărute la finalul lunii aprilie, așa cum scriam și mai sus. Deoarece va fi foarte mare focus pe latura mentală (foarte multe gânduri, idei, discuții) putem avea și tendința să ne grăbim cu concluziile (cu atât mai mult cu cât Mercur este retrograd) sau cu implementarea lor. Și nu că nu ar fi minunate ideile care ne vin acum, doar că este posibil să le mai șlefuim puțin ulterior și ceea ce ni se pare acum “final” să fie de fapt “work in progress”.

După cum observați, atmosfera (mai) scade în intensitate pe măsură ce înaintăm în săptămână. Nu înseamnă că situațiile apărute la finalul săptămânii trecute/începutul acestei săptămâni dispar sau se rezolvă peste noapte, mai degrabă atitudinea noastră asupra lor, modul în care vedem sau simțim experiențele respective “se mai luminează”.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 18.05.2022 Marte în conjuncție cu Neptun în Pești (între 17-19.05.2022)
▪ 19.05.2022 Soare în Taur în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 18-20.05.2022)
▪ 20.05.2022 Mercur Rx în Gemeni în sextil cu Jupiter în Berbec (între 18-21.05.2022)
▪ 21.05.2022 Soarele intră în Gemeni (între 21.05-21.06.2022)
▪ 21.05.2022 Soarele în conjuncție cu Mercur Rx în Gemeni (între 21-22.05.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *