Lună nouă în Gemeni – 30.05.2022
“Ceea ce gândesc se reflectă în realitatea pe care o trăiesc.”
Astrele în perioada 30.05-5.06.2022

În data de 30 mai 2022, la 14:30 (ora României) are loc o Lună nouă în Gemeni: Luna și Soarele se vor afla în Gemeni, la 9°3’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal.

Luna nouă în Gemeni – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Arhetipul Gemeni/Mercur reprezintă nevoia noastră de a cunoaște, de a înțelege și de a explica modul în care funcționează realitatea concretă, fizică în care trăim.
▪ Este asociat cu gândirea analitică, logică, rațională (emisfera stângă a creierului) pentru a interpreta realitatea (pe baza faptelor și a informațiilor) și cu utilizarea limbajului/comunicării: preluăm informațiile din mediul exterior, le analizăm, le clasificăm, le structurăm și le transmitem mai departe prin comunicare și limbaj.
▪ Este corelat cu ideea de diversitate și de relativitate (aceeași situație poate fi percepută, înțeleasă, interpretată din unghiuri diferite, nu suntem deținătorii “adevărului absolut”; chiar dacă “Adevărul” în sine este unul singur, există o varietate de căi prin care putem ajunge acolo; chiar dacă realitatea este una singură, modul în care noi ne raportăm la ea poate fi diferit de la individ la individ etc.).
▪ Manifestări distorsionate: prea multă curiozitate și dorință de cunoaștere care să ducă înspre mult prea multe multe direcții diferite (superficialitate); tendința de a crede că totul se poate explica prin logică și rațiune; blocaje la nivel mental (prea multe informații accumulate); dificultăți în luarea deciziilor.

▪ Lună nouă în Gemeni este un moment excelent pentru a veni cu o perspectivă proaspătă asupra anumitor domenii din viața noastră, pentru a fi deschiși să învățăm și să experimentăm lucruri noi. Cum? Făcându-ne vocea auzită cu privire la topicurile care ne interesează și lăsându-i și pe alții să facă același lucru, luând în considerare și alte puncte de vedere decât ale noastre, ieșind din bula “adevărurilor noastre personale”, a ceea ce știm deja sau obișnuim să facem.
▪ Aceleași gânduri și aceleași comportamente vor duce, în general, la rezultate similare, ceea ce nu e neapărat ceva “rău”. Însă, modul în care interpretăm în prezent realitatea (gândurile pe care le avem) se bazează pe experiențele noastre anterioare: știm în prezent doar ce am învățat deja și ne raportăm la diferite situații acum în funcție de ceea ce am trăit înainte. Dacă experiențele anterioare au fost pozitive, vom fi încrezători și în prezent, dacă nu, perspectiva asupra prezentului va fi una destul de întunecată (ne vom aștepta tot la ceva “negativ”). Tocmai de aceea, pentru a putea schimba ceva în bine în realitatea concretă în care trăim “aici și acum”, este necesar să schimbăm mai întâi poveștile pe care ni le spunem cu privire la trecut, adică să interpretăm diferit experiențele mai puțin plăcute pe care le-am avut, să le privim dintr-un alt unghi, astfel încât să nu (mai) creeze o barieră în calea unor experiențe plăcute pe care am putea să le avem de acum încolo. Iar Luna nouă în Gemeni poate fi un moment foarte bun pentru a începe să lucrăm la asta.

Luna nouă în Gemeni și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în sextil cu Marte și Jupiter în Berbec
▪ Mercur în Taur în careu cu Saturn în Vărsător și în sextil cu Neptun în Pești

▪ Luna nouă în Gemeni este în sextil cu mixul Marte/Jupiter din Berbec (conjuncția dintre cei doi, despre care am scris aici are loc chiar cu o zi înainte de Luna nouă), ceea ce sugerează că începuturile care au loc acum pot fi însoțite de foarte mult curaj, entuziasm, optimism și de o mare încredere în forțele proprii. Cu alte cuvinte, dacă ne dorim să inițiem ceva în această perioadă, probabil nu vom rămâne la stadiul de dorință, ci vom avea și energia necesară pentru a pune lucrurile în mișcare. Apropo de ce scriam mai sus cu privire la a ne face vocea auzită, ne putem exprima cu mult entuziasm opiniile, putem fi foarte convingători dacă ne dorim să obținem ceva, dar și dornici să interacționăm cu ceilalți, sa comunicăm și să aflăm lucruri noi.
De asemenea, în situația în care ne-a lipsit până acum curajul de a face anumite schimbări, la această Luna nouă împreună cu Marte și Jupiter, putem descoperi că avem în noi niște resurse nebănuite care să ne ajute să facem schimbările respective.
Ne putem bucura acum și de anumite oportunități care să ne încânte sau putem primi o formă de susținere, de sprijin din exterior. Interacțiunile cu ceilalți sunt foarte importante la această Lună nouă, prin urmare, dacă ne dorim ceva, să nu uităm să cerem, să întrebăm și să fim receptivi la opțiunile care ni se prezintă.
În același timp, să avem în vedere că mixul Marte/Jupiter în Berbec poate fi foarte impulsiv, exploziv, chiar “războinic”, adică putem și să exagerăm, să ne supraevaluăm capacitățile, să riscăm mult mai mult decât în mod obișnuit, să căutăm să ne impunem părerile etc.

▪ Deoarece dispozitorul Lunii este Mercur, aflat la finalul perioadei de retrogradare, începuturile care au loc acum pot fi rezultatul sau pot avea legătură cu anumite situații apărute în ultima perioadă de timp (de la finalul lunii aprilie când Mercur a intrat “în perioada de umbră” încoace).
Mercur retrograd în Taur ne-a îndreptat atenția asupra relației pe care avem cu noi înșine (respect/stimă de sine), asupra a ceea ce apreciem și ne dă siguranță (resursele noastre), asupra valorilor pe care le avem și după care ne ghidăm. Ei bine, dacă ajungem la concluzia că ne aflăm în niște situații în care nu ne simțim respectați, apreciați, în care nu primim cât sau ce considerăm că am merita sau în care, pur și simplu, nu ne mai regăsim, acum putem găsi în noi resursele necesare, inclusiv curajul (Marte/Berbec) pentru a face ceva în acest sens.
Despre Mercur retrograd am scris aici.

▪ La doar câteva zile după Luna nouă, pe 3 iunie, Mercur va staționa direct și va fi în careu cu Saturn și în sextil cu Neptun, exact ca la finalul lunii aprilie. Adică, avem ocazia să ne confruntăm din nou cu niște situații apărute atunci (sau cu niște situații similare) și să încercăm să le rezolvăm. Revin la ce scriam mai sus, că mixul Marte/Jupiter ne va da încredere, curaj, energie și o anumită impulsivitate. În contextul în care Saturn formează acest careu cu dispozitorul Lunii noi, este important să nu uităm că nu este suficient să ne dorim ceva și să ne aruncăm orbește în direcția respectivă (fără un plan, fără o strategie sau fără să mai ținem cont de nimic altceva decât de noi înșine), trebuie să fim și maturi/responsabili (Saturn) în acțiunile noastre, pentru ca lucrurile să ajungă să se întâmple.
Cum se mai poate traduce acest careu raportat la Luna nouă este printr-o serie de oportunități (Marte/Jupiter) pe care le putem avea acum, dar pentru care va trebui să depunem ceva mai mult efort (Saturn) pentru a le face să se materializeze.

▪ Nu în ultimul rând, sextilul Mercur/Neptun ne poate ajuta să reflectăm cu mai multă compasiune la evenimentele care au avut loc în ultima perioadă (dacă este cazul) și să facem anumite schimbări care să ne aducă o stare de bine și de mulțumire sufletească.

▪ Cu Mercur care staționează direct și este activat de Saturn și de Neptun în data de 3 iunie, putem simți că abia acum încep să se producă într-adevăr efectele Lunii noi.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 30.05.2022 Lună nouă în Gemeni
▪ 3.06.2022 Mercur staționeză în Taur (a fost retrograd în Gemeni/Taur între 10.05-3.06.2022)
▪ 3.06.2022 Mercur în Taur în careu cu Saturn în Vărsător (între 1-5.06.2022)
▪ 3.06.2022 Mercur în Taur în sextil cu Neptun în Pești (între 1-5.06.2022)
▪ 5.06.2022 Saturn staționează retrograd în Vărsător (va fi în mișcare retrogradă între 5.06.2022-23.10.2022)

Despre principalele aspecte care au loc săptămâna aceasta am scris în analiza momentului de Lună nouă. Ce aș mai adăuga este că la finalul săptămânii Saturn va staționa și își va începe mișcarea aparent retrogradă în semnul Vărsătorului. În următoarele aproximativ 5 luni avem ocazia să reflectăm la cât de responsabili și de asumați (sau nu) suntem în diferite domenii din viața noastră: unde este cazul să depunem mai mult efort și să ne străduim mai mult pentru ca anumite părți din realitatea noastră (Saturn) să se îmbunătățeasă și să reflecte în mai mare măsură ceea ce suntem (Vărsător) și unde este cazul să renunțăm la a ne mai strădui noi, pentru că de fapt este responsabilitatea altcuiva (Saturn) sau pentru că nu e ceea ce ne dorim noi, ci doar ceea ce am fost învățați că ar trebui să facem.

Să ne fie Luna nouă aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *