Eclipsă de Soare în Taur – 30.04.2022.
“Prețuiește-ți viața! Prețuiește-te pe tine!”

În data de 30 aprilie 2022, la 23:28 (ora României), are loc o Lună nouă/Eclipsă parțială de Soare în Taur (Soarele și Luna se vor afla în Taur, la aprox. 10°28’).

Intro. Despre Eclipse în general

▪ Eclipsele au un puternic caracter karmic, rolul acestora fiind de a ne ghida în călătoria noastră spirituală, de a ne duce mai aproape de intenția/direcția de evoluție a sufletului nostru în această viață.
▪ Eclipsa de Soare (ca orice Lună nouă, dar mult mai intensă și cu efecte mult mai puternice și de durată) este asociată cu anumite “începuturi” (noi direcții, capitole, situații, proiecte, oameni care apar în viața noastră).
▪ Efectele unei eclipse de Soare se simt începând cu câteva săptămâni înainte ca aceasta să se producă și durează aproximativ 6 luni dupa ce aceasta a avut loc.

Despre semnificația karmică a Nodurilor lunare

▪ Nodurile lunare sunt puncte calculate matematic, de intersecție între orbita Lunii (traseul parcurs de Lună în jurul Pământului) și ecliptică (traseul aparent al Soarelui în jurul Pământului, așa cum îl percem noi, dintr-o perspectivă geocentrică). Punctul cel mai de sus de intersecție se numește Nodul Nord (NN), iar punctul cel mai de jos Nodul Sud (NS).
▪ Nodurile lunare sunt implicate în producerea eclipselor. NS în tranzit indică vindecarea, eliberarea de anumite tipare emoționale care țin de trecut, iar NN în tranzit sugerează dobândirea unor abilități (emoționale, spirituale etc.) care să ne ajute să manifestăm intenția de evoluție a sufletului nostru în această viață.

Eclipsele din 2022

În 2022 avem 4 eclipse:
▪ 30 aprilie: Eclipsă parțială de Soare în Taur
▪ 16 mai: Eclipsă totală de Lună în Scorpion
▪ 25 octombrie: Eclipsă parțială de Soare în Scorpion
▪ decembrie: Eclipsă totală de Lună în Taur
* Obs. O primă eclipsă pe această axă a avut loc deja pe 19 noiembrie 2021 (Eclipsa de Lună în Taur), dar Nodurile lunare se aflau încă pe axa Gemeni/Săgetător.

Cum ne impactează la nivel individual Eclipsa de Soare în Taur

▪ Eclipsa de Soare va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Taurului) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți câteva cuvinte-cheie pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Eclipsa), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Eclipsa de Soare în Taur – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Arhetipul Taurului reprezintă relația pe care o avem cu noi înșine: cum ne raportăm la propria persoană (respectul, stima de sine), ce nevoi avem și cum ni le împlinim (“instinct de supraviețuire”, independență, putere interioară, autosuficiență), resursele noastre (interioare și exterioare; abilități, talente, bunuri etc.) și, nu în ultimul rând, valorile pe care le avem (valori care vor sta la baza principiilor noastre de viață).
▪ Odată cu intrarea Nodurilor lunare pe axa Taur/Scorpion, în ianuarie 2023, aceste teme au început să intre în atenția noastră, însă, abia odată cu primele eclipse pe această axă, ele sunt cu adevărat “activate” (devenim într-adevăr conștienți de ele).
▪ Astfel, Eclipsa parțială de Soare în Taur din 30 aprilie ne invită să reflectăm și ulterior să acționăm în direcția îmbunătățirii relației pe care o avem cu noi înșine. Câteva întrebări ajutătoare:

– Cum mă simt “în pielea mea”? Am grijă de mine, mă respect pentru ceea ce sunt? Dacă răspunsul este mai degrabă “nu” decât “da”, ce pot începe să fac pentru a construi o relație mai bună cu mine?
– Care sunt principalele nevoi pe care le am (emoționale, materiale, spirituale etc.) și ce acțiuni trebuie să întreprind pentru a mi le împlini? Mă consider o persoană puternică, independentă, care își asumă responsabilitatea pentru împlinirea nevoilor sale sau una care are mai degrabă tendința să depindă de alții pentru împlinirea acelor nevoi?
– Ce resurse interioare (talente, abilități) am și cum le pot pune mai bine în valoare?
– Cum îmi gestionez resursele exterioare (bani, bunuri etc.)? Sunt o persoană independentă finaciar/material, mă pot descurca și pe cont propriu (indiferent de resursele partenerilor/familiei)? Dacă nu aș mai dispune de resursele altora, mi-aș putea asigura viața de zi cu zi?
– Îmi ghidez viața după propriile valori sau după ale altora? Am obiceiul să renunț la lucrurile care contează cu adevărat pentru mine pentru a le face pe plac celorlalți, de teamă să nu îi pierd? Mă pierd pe mine în relațiile cu ceilalți?
– Revenind la prima întrebare, cât valorez în ochii mei?

Eclipsa de Soare/Luna nouă în Taur și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna nouă în conjuncție cu Uranus în Taur
▪ Saturn în careu cu axa Nodurilor lunare
▪ Venus în conjuncție cu Jupiter și cu Neptun în Pești
▪ Luna nouă în sextil cu Marte în Pești
▪ Pluto staționează retrograd în Capricorn

▪ Luna nouă în conjuncție cu Uranus și Saturn în Vărsător în careu cu axa Nodurilor lunare sugerează că începuturile care au loc acum (pe care le vom experimenta în următoarele aprox. șase luni) sunt însoțite de foarte multe schimbări și au o puternică notă de imprevizibil. Deși, în contextul evenimentelor care au avut loc deja în 2021, schimbările care se produc acum nu sunt chiar apărute „din senin”, ci mai degrabă reprezintă un fel de continuare a acestora.

▪ Pentru a înțelege mai bine, mă întorc puțin în timp, la 2021, când au avut loc cele trei careuri dintre Saturn în Vărsător și Uranus în Taur, o energie care a marcat întreg anul trecut și care rămâne activă și în 2022 (spre finalul anului se formează ultimul careu exact Saturn/Uranus). Scriam anul trecut în legătură cu aceste careuri că “realitatea se schimbă și noi odată cu ea”, în ideea în care aceste întâlniri Saturn/Uranus au coincis cu transformarea (uneori radicală) a unor domenii din viața noastră, fie că noi am inițiat transformările respective, fie că acele transformări au avut loc în exteriorul nostru, iar noi a trebuit să răspundem, într-o manieră sau alta. Pentru unii schimbările au fost mai ușor de integrat, pentru alții au fost de-a dreptul șocante, destabilizatoare (cel puțin la momentul respectiv). Există o parte din noi care are nevoie de stabilitate și de siguranță pentru a putea funcționa, iar atunci când realitatea noastră intră într-un proces atât de puternic de reconfigurare, simțim exact opusul: nesiguranță, incertitudine, poate chiar de teamă. Însă, progresul, inovația, evoluția (Saturn/Uranus) se produc indiferent de modul în care ne raportăm noi la ele, de aici recomandarea de a fi cât mai deschiși și receptivi la schimbările care au loc, cât mai flexibili, cât mai dispuși “să ne reinventăm” (de fapt, să scoatem la suprafață ceea ce suntem, ființa noastră autentică, dincolo de nenumăratele condiționări pe care le avem). În anumite contexte, Uranus poate indica și un potențial de traumă/ieșire dintr-o traumă, astfel încât, pentru unii dintre noi anul trecut a fost un an în care a trebuit să ne confruntăm și cu o serie de situații destul de dureroase.

▪ Am făcut această paranteză pentru că Luna nouă în Taur activează careul Saturn/Uranus (ultima întâlnire Saturn/Uranus a avut loc în decembrie 2021 la 11 grade Vărsător/Taur, iar Luna nouă de acum are loc la aproape 11 grade Taur), prin urmare anumite teme de anul trecut sunt readuse în atenția noastră. Din nou, câteva întrebări utile:
– Ce am învățat din experiența anului trecut? În contextul transformărilor majore care au avut loc, ce schimbări sunt absolut necesare pentru a putea funcționa (mai bine), atât la nivel exterior, cât și la nivel interior? Trecutul nu îl pot aduce înapoi (nici dacă mi-aș dori), prin urmare, cum aș vrea să arate viitorul meu și ce pași pot începe să fac pentru a ajunge acolo? De ce resurse dispun, de ce resurse aș avea nevoie și cum mi le pot procura? Dintre abilitățile pe care le am, de care mă pot folosi mai mult pentru a obține ce îmi doresc? Ce schimbări pot face pentru a avea o relație mai bună cu mine și, implicit, cu tot ce mă înconjoară? Ce contează pentru mine în viață și la ce pot renunța pentru a ajunge acolo? Cum văd lucrurile acum versus cum le vedeam înainte de 2021?

▪ Saturn în Vărsător în careu cu axa Nodurilor lunare vorbește despre nevoia de individualizare (lucrez la a îmi crea o realitate care să mă reprezinte), dar și despre nevoia de a da dovadă de maturitate, de disciplină, de perseverență, pentru a ajunge acolo. Iar asta presupune inclusiv să lucrez cu anumite limitări sau restricții de care mă pot lovi pe parcurs. Să luăm un exemplu concret. Să spunem că realizez că din cauza unei stime scăzute, a unei frici de abandon sau a ceva similar, am acceptat anumite relații nepotrivite în viața mea și că îmi propun să schimb ceva la capitolul acesta. Ei bine, nu este suficient să am insight-ul, trebuie să și fac ceva în direcția asta, să aloc timp și energie, chiar dacă îmi este greu (de exemplu, să fac terapie, să citesc diferite cărți de psihologie, de dezvoltare personală etc., care să mă ajute să identific “motivele” pentru care am ales relațiile respective, să fiu dispus să renunț la anumite beneficii pe care le aveam din relațiile respective, să caut să mă întrețin singur dacă nu o făceam, să nu caut validarea în relații-tampon etc.). Adică, nu este suficient să îmi doresc, “să gândesc pozitiv” și să sper că data viitoare va fi mai bine, trebuie sa îmi asum și să pun în practică schimbările pe care vreau să le trăiesc. Idem, dacă doresc (sau sunt nevoit) să fac o schimbare profesională, trebuie să îmi asum schimbarea respectivă (poate să fiu dispus să o iau de la zero, să depun mai mult efort pentru a mă adapta etc.).

▪ Deoarece dispozitorul Lunii noi (guvernatoarea Taurului) este Venus care se află în Pești, alături de Jupiter și Neptun, poate fi un moment excelent pentru a începe să facem pace cu anumite elemente din trecutul nostru care ne-au zguduit încrederea în forțele proprii, în ideea de a le lăsa în urmă. Se vorbește des despre iertare în cazul energiei Peștilor, dar, realist vorbind, nu cred că putem ierta cu toții absolut orice sau pe oricine. Ideal ar fi să o facem (pentru noi, nu pentru cei care ne-au rănit), dar, dacă nu putem să ajungem în acel punct, măcar să lăsăm trecutul să rămână trecut și să nu îi mai permitem să ne bântuie prezentul sau viitorul. Altfel spus, să ne iertăm inclusiv pentru faptul că nu putem să iertăm anumite lucruri (dacă este cazul) și să ne concentrăm pe ce putem face mai bine (Luna în conjuncție cu Uranus și în sextil cu Marte în Pești) de acum încolo. Să avem încredere că se află în noi toate resursele necesare pentru a ne îmbunătăți situația în care ne aflăm, dar să nu adoptam o atitudine pasivă.

▪ În iubire poate fi începutul unui capitol foarte romantic din viața noastră, fie că suntem deja într-o relație, fie că avem ocazia să inițiem o relație în perioada următoare (atenție, însă, la scenariul în care ne amăgim că iubirea ne va rezolva toate problemele, că partenerii noștri “ne vor salva” din situațiile pe care trebuie să le rezolvăm singuri etc./fuga de realitate prin iubire, idealizarea iubirii). La polul opus, dacă relațiile noastre au ajuns într-un punct de unde simțim că nu mai e cale de întoarcere, acum poate fi momentul în care să dăm brusc cărțile pe față (partenerii noștri pot face același lucru).

▪ În altă ordine de idei, mai ales dacă schimbările care au loc nu sunt inițiate noi (și nu ni le dorim neapărat), le putem simți destul de intens emoțional (Saturn în careu cu Nodurile, plus Pluto care staționează retrograd exact în aceeași perioadă). Asta nu înseamnă că schimbările respective nu vor fi bune pe termen mediu spre lung, ci că, pur și simplu, până vom ajunge efectiv să culegem roadele, suntem “obligați” să ne confruntăm cu realitatea noastră necosmetizată (interioară și exterioară), să lucrăm cu părțile ei bune, dar și cu părțile mai întunecate. De altfel, această temă va fi reluată și odată cu Eclipsa de Lună în Scorpion, care va avea loc la mijlocul lunii mai. Ca să avem o relație mai bună cu noi și cu ceilalți, ca să ne putem crea o realitate mai apropiată de ceea ce suntem, trebuie să renunțăm mai întâi la anumite atașamente care nu sunt sănătoase pentru noi, care ne țin legați de trecut, care ne împiedică să creștem, să ne dezvoltăm și să evoluăm. Adică, să conștientizăm ce nu funcționează, de ce, să ne asumăm partea noastră și apoi să începem să facem schimbările dorite.

▪ Totul pleacă de la modul în care ne raportăm la noi înșine: relațiile de iubire sau de prietenie pe care le avem, în ce măsură reușim să ne îndeplinim obiectivele, cât de sus “țintim”, modul în care ceilalți ne percep, ce acceptăm și ce nu acceptăm în viețile noastre, dacă avem granițe sănătoase în raport cu ceilalți și, în general, ce fel de viață ducem. Viața nu e nici pe departe simplă sau ușoară, dar devine mult mai simplă și mult mai ușoară atunci când ne respectăm suficient de mult încât să o trăim în acord cu ceea ce suntem, în acord cu valorile noastre, cu ceea ce contează cu adevărat pentru noi. Suntem cea mai valoroasă resursă pe care o avem, viața noastră este cea mai valoroasă resursă pe care o avem. Să nu uitam, însă, că dacă noi nu punem preț pe ea, dacă nu o respectăm, dacă nu o apreciem, dacă nu avem grijă de ea, nimeni altcineva nu este responsabil să facă toate acestea în locul nostru.

Despre ce se mai întâmplă săptămâna aceasta am scris aici.

Să ne fie Eclipsa aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

………………………………………………………….

Berbec (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Taur (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Gemeni (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Rac (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Leu (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Fecioară (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Balanță (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Scorpion (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Săgetator (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Capricorn (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Varsător (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Pești (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *