Astrele în perioada 25.04-1.05.2022.
”Sunt îndeajuns de…Sunt suficient de…Am încredere în mine și în ce pot realiza.”

Săptămâna aceasta este activată conjuncția Jupiter/Neptun în Pești, are loc prima Eclipsă din acest sezon (pe axa Taur/Scorpion), iar Pluto staționează retrograd în Capricorn. Așa cum am tot scris în ultimele articole, ne aflăm într-una dintre perioadele-cheie ale lui 2022.

Cu conjuncția Jupiter/Neptun în Pești (11 aprilie), careul dintre Saturn în Vărsător și axa Nodurilor lunare (12 aprilie) și Luna plină în Balanță în careu cu Pluto în Capricorn (16 aprilie), atmosfera generală a lunii aprilie a fost una destul de tensionată. Multă dezamăgire (Jupiter/Neptun) cu privire la diferite domenii din viața noastră (mai ales acolo unde am idealizat lucrurile și acum a trebuit să ne confruntăm cu realitatea “așa cum este ea”, fără filtre colorate și iluzii), anumite greutăți, limitări neașteptate (Saturn) care ne-au activat “instinctul de supraviețuire” (Nodul Nord în Taur), relații foarte intense în care ne-au fost activate puternic butoanele sensibile, discuții aprinse și tot felul de conflicte (Nodul Sud în Scorpion cu Saturn/Luna plină cu Pluto). Este o lună de curățenie generală, în care avem ocazia să vedem cu mai multă claritate pe cine sau pe ce ne mai putem baza și pe cine sau ce a venit vremea să lăsăm în urmă.

Energia Taurului, unde se află Mercur (comunicare, gândire), Nodul Nord (direcția de evoluție) și unde vom avea și o Eclipsă parțială de Soare la finalul săptămânii, are legătură cu relația pe care o avem cu noi înșine, cu respectul față de propria persoană, cu încrederea în ceea ce suntem și în ce putem să realizăm, cu dorința de a ne trăi viața conform propriilor valori și, nu în ultimul rând, cu conștientizarea faptului că putem funcționa foarte bine și pe cont propriu (indiferent de cât de mult sau cât de puțin primim de la ceilalți). Toate bune și frumoase, numai că, atunci când au loc situații mai dificile, când ne sunt atinse butoane sensibile etc., așa cum s-a întâmplat la mijlocul lui aprilie, chiar dacă la exterior afișăm siguranță și încredere/Taur (prin ceea ce facem sau spunem), s-ar putea ca la interior lucrurile să nu stea chiar așa și să ne simțim de fapt dezamăgiți, răniți, vulnerabili etc. (Saturn în careu cu Nodul Sud în Scorpion, Luna plină cu Pluto).

În acest context, după roller-coaster-ul emoțional prin care am trecut, avem acum ocazia să facem un pas în spate, să ne calmăm puțin, să reflectăm la cele ce au avut loc (pentru a vedea ce se poate schimba, îmbunătăți etc.) și, mai ales, să ne reamintim cine suntem, cât valorăm și că… suntem îndeajuns.

Cu Mercur și Nodul Nord în Taur, care formează săptămâna aceasta aspecte ușoare, netensionate cu mixul Jupiter/Neptun/Venus în Pești, pe de o parte ne putem privi cu mai multă compasiune referitor la evenimentele care au avut loc (dacă este cazul), iar pe de altă parte, ne putem simți motivați să facem tot felul de lucruri care să ne facă să ne simțim mult mai bine, care să ne bucure și să ne împlinească (în funcție de nevoile fiecăruia, poate fi ceva de natură materială sau non-materială). Este o săptămână tocmai bună pentru a ne reaminti (în cazul în care am uitat) că merităm să fim iubiți, respectați și că, în primul rând, merităm să primim toate astea chiar de la noi.

În altă ordine de idei, scriam într-unul dintre articolele anterioare că mixul Jupiter/Neptun (aspect care rămâne activ în special între jumătatea lui martie și jumătatea lui aprilie) va dizolva anumite lucruri care nu mai funcționează pentru noi, de care nu mai avem nevoie, care au fost, poate, o iluzie, inclusiv anumite convingeri/credințe pe care le aveam (de aici dezamăgirea, pierderea încrederii în x sau în y) și că, până la înlocuirea acelor lucruri care nu mai funcționează și redobândirea încrederii, ne putem simți debusolați, pentru că nu mai știm încotro să o luăm sau în ce să mai credem. Ei bine, săptămâna aceasta, discuțiile pe care le purtăm (sau, pur și simplu, insight-urile pe care le avem) ne pot ajuta să ne raportăm la situațiile în care ne aflăm dintr-o perspectivă mult mai practică, realistă, adică, să vedem ce putem începe să facem concret pentru a îmbunătăți situațiile respective, în loc să stăm să ne plângem sau să așteptăm să ni se întâmple “o minune” care să ne scoată de acolo.

Cu Venus în conjuncție cu Jupiter și cu Neptun, la nivel de relații, atmosfera poate fi foarte frumoasă, romantică, putem fi foarte înțelegători și generoși cu partenerii noștri. Dar, atenție la ceea ce pare “prea frumos pentru a fi adevărat” sau la tendința de a ignora anumite detalii și de a vedea totul cu ochelari roz, prin prisma a ceea ce ne dorim. Mai ales dacă știm că avem obiceiul să încercăm să îi salvăm pe ceilalți, să ne sacrificăm “în numele iubirii” și ni oferă contextul în care să facem asta, ar fi util să rezistăm tentației. Pe de altă parte, dacă așteptările noastre în materie de relații au fost nerealiste și am tot început să vedem în ultima perioadă că lucrurile nu sunt chiar așa cum le credeam noi, acum putem să mai dăm jos o pereche de ochelari roz.
În sens mai practic, deoarece Venus guvernează resursele noastre, atenție și la tendința de a cheltui “fără limite” (Jupiter/Neptun).

La mijlocul săptămânii, Pluto va staționa și apoi își va începe mișcarea retrogradă în Capricorn. Este ultima perioadă de retrogradare pe care o va petrece integral în acest semn zodiacal în care se află din 2008 (în 2023 va intra în Vărsător).

Pluto este asociat cu ideea de moarte și de renaștere, de transformare profundă, și cam asta am experimentat în ultimii 14 ani, în domeniile de viață care stau sub semnul Capricornului pentru fiecare dintre noi: dărâmarea multor structuri care ne dădeau siguranță și stabilitate, eliminarea multor condiționări pe care le aveam, eliberarea de foarte multe atașamente puternice, cu scopul (în varianta cea mai bună de manifestare) de a ne recăpăta puterea personală și de a construi noi structuri, care să reflecte ceea ce suntem, realitatea noastră interioară. Această idee este susținută în ultimii ani și de prezența lui Saturn, guvernatorul Capricornului, în Vărsător (nevoia de individualizare, dar și greutățile/restricțiile cu care ne confruntăm în procesul de individualizare). Cu Pluto pe ultima sută de metri în Capricorn (acum este la 28 de grade) și cu Saturn în careu cu axa Nodurilor lunare, în 2022 procesul de deconstrucție/reconstrucție este intensificat. Ca și cum avem printre ultimele ziduri de dat jos, dar cum atașementele de acele ziduri sunt încă foarte puternice, suntem prinși între dorința de a construi ceva nou, mult mai rezistent (și în acord cu nevoile noastre) și, pe de altă parte, teama de a le dărâma, pentru că suntem încă atașați de ele și de ce au reprezentat cândva, iar o construcție nouă presupune timp, energie și foarte mult efort (plus “o luptă la baionetă” cu cei care vor să mențină status quo-ul și nu sunt foarte fericiți cu schimbările pe care noi le putem face).

Am făcut această paranteză mai lungă pentru a înțelege mai bine contextul general în care ne aflăm.
Revenind la săptămâna aceasta, la nivel emoțional, perioada de staționare a lui Pluto poate fi resimțită ceva mai puternic, în sensul în care pot ieși la suprafață tot felul de situații legate de putere, autoritate, control (sau de absența acestora), cu care să fie necesar să ne confruntăm. În sens pozitiv, poate fi o perioadă în care să ne fie mai ușor să trasăm granițe mai ferme în raport cu alții (dacă simțim că teritoriul ne este încălcat), să ne apărăm drepturile, să fim mai conștienți de puterea (bună, sănătoasă) pe care o avem și să ne exprimăm în consecință (Mercur/Pluto).

La final de săptămână, Mercur va trece din Taur în Gemeni (va mai reveni ulterior în Taur deoarece în luna mai va intra în mișcare retrogradă). Cu Mercur în Gemeni vom fi mai dornici să interacționăm unii cu alții, să socializăm, să facem schimburi de idei, să învățăm lucruri noi, să fim în mișcare (fizic și mental). Totodată, putem fi copleșiți de multitudinea de informații, vești, noutăți cu care intrăm în contact, astfel încât este important să nu uităm să ne folosim discernământul și să le selectăm doar pe acelea care au un scop sau o relevanță pentru noi.

În aceeași zi, sâmbătă, vom avea o Eclipsă parțială de Soare în Taur, dar despre aceasta voi scrie în următoarea astro-poveste.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic poți afla mai multe urmărind unul dintre episoadele dedicate momentelor de Lună nouă din proiectul “12 Călăuze și Astro Talk”, realizat de Patricia Höppner, pe care le găsești aici.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 25.04.2022 Mercur în Taur în sextil cu Neptun în Pești (între 24-25.04.2022)
▪ 26.04.2022 Venus în Pești în sextil cu Nodul Nord în Taur (între 25-27.04.2022)
▪ 27.04.2022 Mercur în Taur în sextil cu Jupiter în Pești (între 26-28.04.2022)
▪ 27.04.2022 Venus în conjuncție cu Neptun în Pești (între 27-28.04.2022)
▪ 28.04.2022 Mercur în Taur în trigon cu Pluto în Capricorn (între 27-29.04.2022)
▪ 29.04.2022 Pluto staționează retrograd în Capricorn (va fi retrograd între 29.04-9.10.2022)
▪ 30.04.2022 Mercur intră în Gemeni (între 30.04-23.05.2022)
▪ 30.04.2022 Eclipsă parțială de Soare în Taur
▪ 1.05.2022 Venus în conjuncție cu Jupiter în Pești (între 29.04-2.05.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *