Astrele în perioada 2-8.05.2022.
În plin sezon de eclipse.
”Nu lăsa pe mâine ce poți face azi!”

Ne aflăm în plin sezon de eclipse (pe 30 aprilie a avut loc o Eclipsă parțială de Soare în Taur, iar pe 16 mai va avea loc o Eclipsă de Lună în Scorpion), săptămâna viitoare Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Gemeni și, tot săptămâna viitoare, Jupiter va trece din Pești în Berbec.

Se întâmplă multe în luna mai, este o perioadă dinamică, cu multe schimbări (începuturi, reevaluări și culminări), atât la nivel exterior, cât și la nivel interior, unele pe care le inițiem noi și altele care apar, pur și simplu, în viețile noastre. În general, evenimentele asociate cu producerea unor eclipse au rolul de a ne ajuta să manifestăm intenția de evoluție pe care sufletele noastre o au în această existență și, de aceea, putem simți că, în anumite domenii din viața noastră, nu avem “liber arbitru”, că lucrurile mai degrabă “ni se întâmplă”, decât le facem noi să se întâmple. Asta nu înseamnă că trebuie să adoptăm o atitudine pasivă, ci că este important “să profităm” de oportunitățile pe care le avem în această perioadă, să fim receptivi la nou, să avem deschiderea de a face lucruri pe care poate nu am avut ocazia sau nu am îndrăznit să le facem până acum, dar și să lăsăm în urmă capitolele care se încheie în viața noastră (dacă este cazul).

Revenind la ce se întâmplă punctual săptămâna aceasta, este o săptămână excelentă pentru a iniția tot felul de activități, pentru a pune lucrurile în mișcare, pentru a face niște schimbări (mai mici sau mai mari), care să ne sporească încrederea în forțele proprii, în ceea ce suntem și putem să realizăm.

Luni, Venus a trecut din Pești în Berbec, unde va rămâne până spre finalul lunii. Cu Venus în Berbec vom fi mai curajoși, mai îndrăzneți și mai plini de inițiativă atunci când vine vorba de a obține ceva ce ne face plăcere sau ne aduce bucurie. Dacă ceva ne atrage atenția, ne place (Venus), vom acționa (Berbec) în direcția respectivă, fără să stăm foarte mult pe gânduri. Aceeași atitudine o putem avea și la nivel de relații (orice fel de relații, nu doar de iubire). Atenție, însă, la tendința de a fi preocupați cu precădere de dorințele și de nevoile noastre și de a le neglija pe cele ale partenerilor noștri (focusul Berbecului este pe sine însuși, nu pe celălalt).

La mijlocul săptămânii, miercuri, Jupiter în Pești și Pluto Rx în Capricorn vor forma un aspect ușor, netensionat (efectele le simțim întreaga săptămână). Cei doi se află la final de Pești/Capricorn, prin urmare gândiți-vă dacă există anumite dorințe/obiective pe care le aveți (apărute în ultimul an) și ce puteți face concret pentru a le transforma în realitate. Putem avea o intuiție foarte bună în această perioadă, după cum pot apărea tot felul de oportunități care să ne ajute să materializăm dorințele/obiectivele respective, dar ideea este să acționăm (să nu avem o atitudine pasivă). Pe principiul “Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă”, dacă vrem ca ceva să se îmbunătățească, trebuie să contribuim și noi la acel ceva, nu doar să sperăm sau să ne rugăm. În sens mai practic, putem primi o formă de sprijin de la persoane cu autoritate din viețile noastre (părinți, șefi, reprezentanți ai unor instituții, specialiști în diverse domenii), prin urmare, dacă vă doriți să obțineți ceva, dar nu știți cum să obțineți acel ceva, puteți începe prin a pune o întrebare cuiva cu experiență în domeniul care vă preocupă.
În altă ordine de idei, cu Pluto în aspect cu Jupiter avem ocazia să analizăm în profunzime (Pluto) anumite convingeri/credințe pe care le avem (Jupiter), să lăsăm în urmă anumite iluzii (adică să vedem cu mai multă claritate realitatea în care trăim și să lăsăm în urmă anumite convingeri/credințe care nu (mai) au legătură cu această realitate), precum și să descoperim noi lucruri în care să credem, care să ne inspire și să ne motiveze.

Tot la mijlocul săptămânii (miercuri-vineri) are loc o conjuncție Soare/Uranus în Taur, semnul în care a avut loc Eclipsa săptămâna trecută. Taurul reprezintă “instinctul nostru de supraviețuire”, relația pe care o avem cu noi înșine, nevoile, resursele și valorile noastre. Este un semn fix care apreciază stabilitatea, consecvența, perseverența. Numai că, de multe ori, suntem perseverenți și rămânem în situații care nu ne reprezintă sau care nu ne fac bine, tocmai pentru că ne e teamă de schimbare, de nou, de necunoscut. Cu Uranus în conjuncție cu Soarele săptămâna aceasta (și mai ales cu Eclipsa) avem ocazia să ne reevaluăm atitudinea pe care o avem față de noi înșine, ceea ce considerăm cu adevărat important pentru noi (nevoile, resursele, valorile) și, ulterior, să facem niște schimbări semnificative. Efectele unei Eclipse de Soare durează aproximativ șase luni de la producerea sa și, în funcție de aspectele făcute cu diferite puncte din harta natală, se simt diferit de la individ la individ, prin urmare este important să fim realiști și să nu ne așteptăm ca totul să se întâmple fix acum. Dar, evenimentele care sunt inițiate în această perioadă sau, pur și simplu, insight-urile/revelațiile, “momentele de aha!” pe care le avem vor fi (cel mai probabil) relevante pentru modul în care se vor desfășura lucrurile pentru noi în următoarele luni. Prin urmare, să trăim cât mai conștient această perioadă. De asemenea, să ieșim din zona de confort, să avem curajul să facem lucrurile diferit, să ne ascultăm intuiția, să ne exprimăm și să acționăm.
Obs. Atenție la condus, probleme legate de electricitate etc. (este un risc crescut de accidente).

Tot în a doua parte a săptămânii, mixul Soare/Uranus va forma aspecte ușoare, netensionate cu Marte în Pești, ceea ce susține ideea de schimbare, de transformare. Prin urmare, dacă ne dorim să facem o schimbare concretă sau să realizăm, pur și simplu ceva, poate fi o perioadă excelentă pentru că vom avea și intuiție foarte bună și energie, forță, determinare, pentru a trece de la gând la faptă. Deoarece cu Uranus putem avea parte de o doză zdravănă de imprevizibil, să fim flexibili în ceea ce privește rezultatele obținute, să nu ne așteptăm ca lucrurile să se întâmple exact așa cum ne imaginăm noi. Dacă schimbările vin către noi și pe moment simțim că nu sunt chiar ceea ce ne dorim, să avem puțină răbdare și să vedem încotro ne duc (să nu ne grăbim cu concluziile).

În altă ordine de idei, este o săptămână foarte bună pentru a reflecta la ceea ce nu ne place la noi și la viețile pe care le avem (inclusiv la cum am ajuns în punctul în care ne aflăm) și, pe de altă parte, pentru a începe să schimbăm ceva la acest capitol. Scopul nu este să ne punem la zid pentru ce nu funcționează (deși unii dintre noi suntem „experți” la asta), ci să vedem ce putem face diferit pentru ca lucrurile să funcționeze (mai bine) pentru noi. De exemplu, dacă am probleme de sănătate, poate este cazul să nu mai amân și să merg la un specialist, să adopt un stil de viață mai sănătos, să încep să fac mișcare etc. Dacă cineva nu mă respectă, să las rușinea deoparte și să pun granițe mai ferme între mine și persoana respectivă. Dacă nu sunt mulțumit de zona profesională, să încep să aplic. Dacă obișnuiesc să ofer prea mult celor din jur, fără să primesc, la rândul meu, poate e cazul să mă opresc și să încep să îmi ofer mie mai mult. Sunt n scenarii posibile, important e să fim sinceri cu noi și să vedem ce este necesar să începem să revizuim.

În weekend vom avea un aspect ușor, netensionat între Mercur (comunicare, gândire) și Venus (relații). Sunt zile foarte bune pentru a socializa, pentru a interacționa cu prietenii sau pentru a petrece timp cu partenerii noștri. Deoarece Mercur este pe punctul de a-și începe mișcarea retrogradă, topicurile pe care le vom aborda acum pot fi reluate, clarificate în perioada următoare.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 2.05.2022 Venus intră în Berbec (între 2-28.05.2022)
▪ 4.05.2022 Jupiter în Pești în sextil cu Pluto Rx în Capricorn (între 29.04-8.05.2022)
▪ 4.05.2022 Marte în Pești în sextil cu Uranus în Taur (între 3-6.05.2022)
▪ 5.05.2022 Soare în conjuncție cu Uranus în Taur (între 4-6.05.2022)
▪ 6.05.2022 Mercur în Gemeni în sextil cu Venus în Berbec (între 4-7.05.2022)
▪ 7.05.2022 Soare în Taur în sextil cu Marte în Pești (între 2-12.05.2022)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 2-8.05.2022.
În plin sezon de eclipse.
”Nu lăsa pe mâine ce poți face azi!””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *