Astrele în perioada 18-24.04.2022.
”La un pas de prima eclipsă pe axa Taur/Scorpion din acest sezon.”

Săptămâna aceasta ne aflăm în continuare sub influența Lunii pline în Balanță, a conjuncției dintre Jupiter și Neptun în Pești și a careului dintre Saturn în Vărsător și axa Nodurilor lunare, care au fost exacte săptămâna trecută. În plus, suntem foarte aproape de prima eclipsă pe axa Taur/Scorpion din acest sezon de eclipse, primul din 2022.

Luna plină în Balanță din 16 aprilie, în careu cu Pluto în Capricorn, a adus și continuă să aducă o serie de culminări, concluzii și conștientizări în diferite domenii din viața noastră și, în special, la nivel de relații. Am avut ocazia să vedem cu mai multă claritate ce se întâmplă concret în anumite domenii/relații, dincolo de dorințele sau așteptările noastre (Balanță) și să luăm atitudine (Berbec), orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi. O vorbă înțeleaptă spune “Când oamenii îți spun sau îți arată cum sunt, crede-i!”, adică să nu încercăm să îi schimbăm, să nu îi vedem prin prisma așteptărilor sau a idealurilor noastre, ci să îi luăm ca atare, pentru că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși oricum la suprafață. Evident, adevărul este de multe ori dureros și poate am prefera să îl ignorăm, dar lucrurile nu funcționează așa, iar Pluto în careu cu Luna plină (s-a format un careu în T) exact asta a făcut, ne-a arătat fiecăruia dintre noi o bucățică de adevăr, de care nu eram conștienți sau pe care nu voiam neapărat să o vedem.

La începutul acestei săptămâni energia momentului de Lună plină este în continuare puternică, fiind readuse în atenția noastră temele, situațiile, problemele apărute la finalul săptămânii trecute, pentru a lua cele mai bune decizii pentru noi, dacă nu am făcut-o deja. Acest lucru poate presupune suficient curaj (Soare în Berbec) pentru a face anumite schimbări, trasarea unor limite mai ferme în raport cu alții sau, în cazuri extreme, chiar încheierea anumitor relații, dacă observăm că nu există respect reciproc, dacă problemele respective rulau pe fundal de ceva timp și nu reușim să găsim o rezolvare etc. Deoarece atmosfera poate fi destul de intensă emoțional, este important să nu ne lăsăm angrenați în tot felul de lupte de putere, să schimbăm ce avem de schimbat, dar să acționăm cu maturitate și integritate, chiar dacă ne simțim provocați.

De altfel, cu conjuncția Mercur/Uranus în Taur, care este exactă tot la începutul săptămânii, nevoia de a face o schimbare, pornind de la insight-urile, revelațiile pe care le avem sau de la informațiile surprinzătoare (poate chiar șocante) pe care le primim va fi destul de puternică. Iar această schimbare, deși ne poate scoate din zona de confort, ne va face, totodată, să ne simțim mult mai bine ulterior. Să ne gândim, de exemplu, că am tolerat de ceva timp o situație cu care nu eram de acord, poate am sperat că se va rezolva de la sine, poate nu am găsit suficient curaj pentru a spune lucrurilor pe nume etc. Indiferent dacă lucrurile o iau sau nu în direcția pe care ne-o dorim (pentru că nu putem controla ce fac ceilalți), faptul că spunem ce credem cu adevărat poate fi eliberator (ne luăm de pe suflet povara respectivă) și ne poate spori, totodată, încrederea în forțele proprii. Pe de altă parte, dacă informațiile care vin către noi ne iau prin surpindere, și nu neapărat în sens pozitiv (ținând cont și de Luna plină), faptul că vedem realitatea exact așa cum este ea, necosmetizată, ne poate ajuta și mai mult să ne eliberăm din anumite situații în care nu ne mai regăsim. Energia Taurului vorbește, printre altele, despre relația pe care o avem cu noi înșine, despre stimă și respect de sine, despre nevoile noastre (emoționale, materiale), iar Uranus și Mercur aici (formând aspecte armonioase cu Venus în Pești) ne pot ajuta să vedem cu mai multă claritate cum stăm la acest capitol, ce putem îmbunătăți și ce trebuie să lăsăm în urmă, pentru a fi mai bine cu noi.

Miercuri, Soarele intră în Taur, unde va rămâne până pe 21 mai. Cu Soarele în Taur, așa cum scriam mai sus, avem ocazia să ne axăm mai mult pe ceea ce putem face noi pentru a ne împlini nevoile (în loc să așteptăm să primim de la alții), să acordăm o mai mare atenție resurselor noastre și, în general, lucrurilor care ne aduc stabilitate materială sau emoțională. De altfel, ne aflăm deja în sezonul eclipselor pe axa Taur/Scorpion (la sfârșitul lunii vom avea o Eclipsă de Soare în Taur, iar la mijlocul lunii mai o Eclipsă de Lună în Scorpion), prin urmare această energie este și continuă să fie cu atât mai puternică.

Săptămâna trecută a avut loc un careu între Saturn în Vărsător și axa Nodurilor lunare, implicate în producerea Eclipselor (Nodul Nord în Taur și Nodul Sud în Scorpion), aspect care se păstrează pe parcursul întregului an. Acesta va fi reactivat la finalul săptămânii, când Mercur va fi în conjuncție cu Nodul Nord în Taur și, implicit, în careu cu același Saturn în Vărsător. Adică, anumite evenimente similare cu cele de săptămâna trecută sau derivate din acestea vor avea loc spre finalul acestei săptămâni.

Ca să înțelegeți mai bine atmosfera perioadei în care ne aflăm, reiau mai jos câteva elemente despre care am mai povestit odată cu intrarea Nodurilor pe această axă:
▪ Cu Nodul Nord în Taur (direcția de evoluție) avem ocazia să învățăm să ne bazăm mai mult pe noi înșine, să ne împlinim singuri nevoile, să ne procurăm singuri resursele și să avem mai mare grijă de ele, să fim mai autonomi și mai independenți, de voie sau de nevoie; în anumite cazuri, putem fi puși în situația în care să fie necesar “să luptăm” (la propriu sau la figurat) pentru siguranța noastră (Nodul Nord în Taur activează “instinctul de supraviețuire”).
▪ Cu Nodul Sud în Scorpion (eliberarea de anumite modele emoționale, mentale, comportamentale care țin de trecut) avem ocazia să renunțăm la o serie de atașamente puternice, să transformăm (poate chiar radical) anumite domenii din viața noastră; ne putem simți, pe parcursul lui 2022, ca și cum experimentăm “o moarte și o renaștere” în domeniile respective (tranzitate de NS).
▪ În plus, Saturn în Vărsător va fi în careu (aspect tensionat) cu axa Nodurilor lunare, ceea ce “ne forțează” (din nou, la propriu sau la figurat) să ne asumăm responsabilitatea cu privire la ce se întâmplă în viețile noastre, prin confruntarea cu o serie de limitări, restricții, greutăți (apropo de domeniile tranzitate de NN în Taur și NS în Scorpion: siguranță, resurse, relații și tot așa).

Vă las mai jos și fragmentul pe acest topic din analiza săptămânii trecute:
“Cu Saturn în careu cu axa Nodurilor lunare “suntem forțați” (la propriu sau la figurat) să ne asumăm responsabilitatea cu privire la ce se întâmplă în viețile noastre, să lucrăm la relația pe care o avem cu noi înșine, să devenim mai independenți, să învățăm să ne bazăm mai mult pe ceea ce ne putem oferi singuri, decât pe ceea ce primim de la alții, să ne gestionăm mai bine resursele, să trăim o viață în acord cu propriile valori și nu cu ale altora. Pe de altă parte, să ne asumăm responsabilitatea pentru modul în care relațiile noastre s-au desfășurat sau se desfășoară și să renunțăm la a mai căuta țapi ispășitori (în noi sau în ceilalți). Ce putem învăța din ce a fost? Ce putem schimba? Ce este cazul să nu mai tolerăm, pentru binele nostru, chiar dacă asta presupune, în anumite cazuri, încheierea anumitor relații? La ce atașamente nesănătoase a venit vremea să renunțăm? Ne putem exprima individualitatea în relațiile pe care le avem sau ne comportăm așa cum alții se așteaptă de la noi? Pe de altă parte, suntem responsabili și față de partenerii noștri sau ne concentrăm doar pe noi și pe nevoile noastre? Unde simțim că există dezechilibre (prea mult focus pe noi sau prea mult focus pe ceilalți) și ce putem ajusta?”

Ei bine, weekendul acesta, Mercur (comunicare, gândire) se va alătura Nodului Nord în Taur și va forma, la rândul său, un careu cu Saturn, reactivând temele de mai sus (ale săptămânii trecute și, în general, ale anului în care ne aflăm). În contextul tuturor transformărilor, schimbărilor care au loc pentru fiecare dintre noi, ce putem face concret pentru a fi noi mai bine cu noi, “aici și acum”? Ce decizie cât de mică putem lua, ce gest în aparență neînsemnat putem face astfel încât să ne simțim mai protejați, mai în siguranță sau, pur și simplu, pentru a fi în acord cu valorile noastre? Nodul Nord în Taur ne reamintește că „cea mai importantă resursă pe care o avem suntem noi înșine”, să ne reamintim acest lucru în weekendul care vine.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic îți poți face o idee urmărind unul dintre episoadele dedicate momentelor de Lună nouă din proiectul “12 Călăuze și Astro Talk”, realizat de Patricia Höppner, pe care le găsești aici.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 18.04.2022 Mercur în Taur în sextil cu Venus în Pești (între 16-19.04.2022)
▪ 18.04.2022 Mercur în conjuncție cu Uranus în Taur (între 17-18.04.2022)
▪ 18.04.2022 Venus în Pești în sextil cu Uranus în Taur (între 17-19.04.2022)
▪ 18.04.2022 Soare în Berbec în careu cu Pluto în Capricorn (între 17-19.04.2022)
▪ 20.04.2022 Soarele intră în Taur (între 20.04-21.05.2022)
▪ 23.04.2022 Mercur în conjuncție cu Nodul Nord în Taur (între 23-24.04.2022)
▪ 24.04.2022 Mercur în Taur în careu cu Saturn în Vărsător (între 23-25.04.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *