Lună plină în Balanță – 16.04.2022.
“Relații tensionate. Adevăruri care ies la suprafață.”

În data de 16 aprilie 2022, la 21:55 (ora României) are loc o Lună plină în Balanță (Luna în Balanță se va afla în opoziție cu Soarele din Berbec, la 26°45’).

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Balanță – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Balanța, ca arhetip, reprezintă relațiile pe care le formăm (orice fel de relații, nu doar de cuplu), modul în care ne raportăm la aceste relații, precum și nevoile sau așteptările pe care le avem de la partenerii noștri. Interacționând cu x sau cu y, ajungem să ne cunoaștem mai bine, să ne dăm seama ce ne place și ce nu ne place, ce oameni ne dorim sau nu ne dorim să facă parte din viața noastră. În general, căutăm echilibrul și armonia în relațiile cu ceilalți, ceea ce presupune, printre altele, să oferim, dar și să primim, să comunicăm, dar și să ascultăm.
▪ Ce se întâmplă, însă, de multe ori în realitate, este că ajungem să avem relații “dezechilibrate”: oferim, dar nu primim nimic în schimb sau primim foarte puțin, ascultăm, dar nu ne simțim ascultați sau, la polul opus, cerem și iar cerem, fără să ne gândim și la nevoile celorlalți.
▪ De exemplu, din dorința de a fi plăcuți sau acceptați, din teama de singurătate/respingere sau din multe alte motive similare, putem ajunge să facem foarte multe compromisuri, uneori până în punctul în care ne pierdem pe noi înșine în relațiile respective. Alteori, stăm într-o relație doar atâta timp cât nevoile ne sunt împlinite, fără să ne asumăm responsabilitatea pentru partea noastră de relație și apoi trecem la următoarea relație și apoi iar la următoarea și tot așa, fără să reflectăm la ce nu a funcționat și de ce ajungem mereu în același punct. Sau, dacă am avut parte de relații mai dificile, ne poate fi frică să mai avem încredere în ceilalți și ajungem să ne închidem în noi, respingând noi relații.
▪ Luna plină în Balanță ne poate ajuta să devenim mai conștienți de tiparele pe care le avem în materie de relații, să vedem cât de bine funcționează (sau nu) anumite relații din viața noastră, unde există armonie și unde există dezechilibre și ce este cazul să facem diferit pentru a avea relații mai echilibrate.

▪ Câteva întrebări utile în această perioadă:
– În general, există egalitate, dreptate, corectitudine, echilibru, armonie în relațiile mele (Balanță)?
– Am tendința să las prea mult de la mine, să fac prea multe compromisuri (Balanță)?
– Am curajul să fiu eu însumi în relațiile pe care le am (Berbecul ca punct de polaritate pentru Balanță)?
– Pot funcționa foarte bine și singur, pe cont propriu sau am tendința să depind de alții, pentru a-mi împlini nevoile, dorințele (inconjuncția Balanță/Taur)? Cum stau la capitolul independență/autosuficiență?
– Am tendința să îmi idealizez partenerii/relațiile pentru ca apoi, în momentul în care mă confrunt cu realitatea, să mă simt dezamăgit (inconjuncția Balanță/Pești)?

Luna plină în Balanță și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna în careu cu Pluto în Capricorn
▪ Luna în relație de inconjuncție cu Jupiter și cu Neptun în Pești
▪ Luna în trigon cu Saturn în Vărsător

▪ Aspectul tensionat de careu pe care Pluto în Capricorn îl face cu Luna în Balanță sugerează că anumite evenimente/culminări care au loc acum (în domeniile care stau sub semnul Balanței în harta natală și, în general, la nivel de relații) pot fi destul de tensionate și ne pot atinge butoane destul de sensibile. Unele situații de care nu eram conștienți pot ieși la suprafață (Pluto) și ne pot determina să facem anumite schimbări sau să luăm niște decizii pe care, poate, în alte contexte, nu le-am fi luat. Sau, în situația în care nu inițiem noi schimbările, putem constata că ele au loc oricum (deși nu ni le doream neapărat) și că trebuie să acționăm, să răspundem, într-o formă sau alta. Indiferent de scenariul în care ne găsim, un careu indică, în general, o situație care nu mai funcționează, care ne nemulțumește, pe care nu o (mai) putem trece cu vederea și care “ne forțează” să acționăm. Deoarece Pluto este implicat în acest careu, situațiile de acum pot stârni în noi emoții destul de puternice, pe care este important să le recunoaștem și să le acceptăm, fără să le lăsăm, însă, să ne influențeze deciziile. Altfel, există riscul să reacționăm obsesiv-compulsiv, să luăm decizii bazate pe frică, copleșiți de mânie etc. (Pluto).
În unele dintre relațiile noastre, partenerii noștri pot avea anumite comportamente care să ne arate “adevărata lor față”. Adică, să devină mai mult decât evidente dezechilibrele existente în acele relații, fapt care să ne trezească la realitate și să ne determine să luăm atitudine și să schimbăm ceva în direcția respectivă.

▪ Inconjuncția cu Jupiter și Neptun din Pești poate reflecta în noi un sentiment de dezamăgire, mai ales dacă am investit foarte mult în anumite situații, dacă le-am idealizat, daca ne-am autoiluzionat și acum constatăm că realitatea este (cu totul) alta. Așa cum scriam în articolul despre marea conjuncție Jupiter/Neptun, pe care îl găsiți aici, Neptun dizolvă (doar) iluziile, iar Jupiter amplifică energia neptuniană, pentru a ne face să vedem Adevărul, oricare ar fi acela. Prin urmare, dacă ceva se încheie acum, oricât de dezamăgitor (Neptun) sau de dureros (Pluto) ar fi pe moment, să acceptăm faptul că este spre binele nostru (chiar dacă pe moment nu considerăm și nu simțim astfel). Pe de altă parte, să fim ceva mai rezervați cu privire la soluțiile miraculoase care pot apărea acum și, în special, la relațiile-tampon (fuga de realitate și de asumare a responsabilității cu privire la ce se întâmplă în relațiile noastre prin înlocuirea unei relații care nu mai funcționează cu alta care să pară că ne oferă “rezolvarea tuturor problemelor”).

▪ Nu în ultimul rând, faptul că Saturn în Vărsător va fi într-un aspect armonios de trigon cu Luna în Balanță, cred că ne poate ajuta să rămânem “cu picioarele pe pământ” și destul de ancorați în realitate, astfel încât să luăm cele mai bune decizii pentru noi, decizii care să ne aducă, pe termen mai lung, mai multă stabilitate. Ca să luăm un exemplu concret, să spunem că suntem în niște relații (Balanță) în care constatăm că ne-a fost înșelată încrederea (Pluto), fapt care să ne facă să ne simțim răniți, poate chiar trădați (Pluto) și dezamăgiți (Neptun). Poate nu este prima dată când se întâmplă, poate am mai trecut cu vederea de dragul relației (Balanță), poate am tot sperat, inocent, că lucrurile se vor schimba de la sine (Neptun), dar acum vedem “negru pe alb” care este realitatea în care trăim și realizăm că nu mai putem tolera anumite lucruri la nesfârșit. Ei bine, asumarea responsabilității cu privire la cum ne dorim să se desfășoare relațiile noastre (Saturn) și, implicit, deciziile pe care le luăm (urmate de fapte), ne pot ajuta ca pe viitor să ne alegem mai cu grijă partenerii, să fim mai atenți la fapele lor, să oferim în măsura în care și primim, să idealizăm mai puțin, adică să avem relații mai armonioase, mai echilibrate (Balanță).
Am dat un exemplu extrem pentru a fi mai ușor de înțeles, dar, în funcție de situațiile particulare în care ne aflăm, cu toții avem ocazia la această Lună plină să facem niște schimbări (în primul rând la noi înșine), care să contribuie la îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți.

Analiza întregii săptămâni, una dintre cele mai importante săptămâni din 2022, o găsești aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic poți afla mai multe urmărind unul dintre episoadele dedicate momentelor de Lună nouă din proiectul “12 Călăuze și Astro Talk”, realizat de Patricia Höppner, pe care le găsești aici.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *