Astrele în perioada 11-17.04.2022.
”Săptămâna-cheie care dă tonul lui 2022.”

Săptămâna aceasta au loc două dintre cele mai importante evenimente astrologice din 2022: marea conjuncție Jupiter/Neptun în semnul Peștilor și careul făcut de Saturn în Vărsător cu axa Nodurilor lunare (axa pe care se produc Eclipsele anul acesta). De altfel, la sfârșitul acestei luni avem o Eclipsă parțială de Soare în Taur, iar la mijlocul lunii mai o Eclipsă totală de Lună în Scorpion, ceea ce înseamnă că suntem la un pas de sezonul eclipselor. Și tot săptămâna aceasta, în weekend, are loc și o Lună plină în Balanță. Este o săptămână extrem de dinamică, cu multe schimbări, transformări, culminări, ale căror efecte le vom simți pe parcursul întregului an.

Dar, să o luăm cu începutul. Luni, Mercur intră în Taur, unde va rămâne până spre finalul lunii aprilie. Cu Mercur în Taur, semnul în care se află și Nodul Nord (despre care voi povesti și mai jos), vom fi ceva mai rezervați în comunicarea cu ceilalți. Adică, vom căuta să ne împărtășim gândurile, impresiile în măsura în care există un scop, o utilitate practică în discuțiile respective (de exemplu, dacă avem ceva de rezolvat etc.) și vom simți, probabil, mai puțin nevoia de a vorbi “de dragul de a vorbi”, de dragul “socializării”. Atenție, însă, la o anumită rigiditate, poate chiar încăpățânare și la tendința de a vedea lucrurile doar din punctul nostru de vedere.

Despre careul dintre Saturn și axa Nodurilor lunare, cât și despre conjuncția Jupiter/Neptun am scris în detaliu și în alte articole, mai jos voi relua principalele teme asociate cu acestea.

Saturn în Vărsător în careu cu Nodul Nord în Taur și cu Nodul Sud în Scorpion

▪ Acest aspect este exact luni, dar rămâne activ tot anul.
▪ NN în Taur ne activează „instinctul de supraviețuire”, de aici necesitatea de a face tot ce ține de noi pentru a ne simți protejați și în siguranță, de a ne gândi la ce nevoi avem (materiale sau non-materiale) și cum ni le putem împlini, de a acorda o importanță deosebită resurselor noastre, respectiv sistemului nostru de valori (lucrurilor care contează cu adevărat pentru noi). NN în Taur ne reamintește că, pentru a putea răzbi în viață, trebuie să învățăm să avem grijă de noi, să ne descurcăm (și) singuri, să ne ocupăm noi înșine de nevoile noastre, să fim capabili să ne obținem singuri resursele necesare traiului de zi cu zi (bani, bunuri și ce mai avem nevoie), chiar dacă avem acces și la resursele altora. Nu în ultimul rând, că este esențial să avem o relație bună cu noi înșine, pentru a putea apoi construi relații sănătoase cu ceilalți.
▪ Cu NS în Scorpion avem ocazia să observăm un anumit “paradox” în diferite domenii din viața noastră: tendința de a rămâne în “zona de confort” și de a ne comporta la fel cum am mai făcut-o și până acum (atașamentele pot fi foarte puternice), dar și aceea de a îmbrățișa schimbarea, transformarea. De asemenea, nevoia de putere poate fi foarte puternică, la fel și senzația, în anumite perioade, că suntem “privați de putere” sau că nu (mai) putem deține controlul. Cu NS în Scorpion dorința de a fi într-o relație poate fi mult mai mare decât în mod obișnuit și, în sens pozitiv, vom fi interesați de relații profunde, în care să putem crește, să ne putem dezvolta, în care să ne putem arăta așa cum suntem, cu părțile bune, dar mai ales cu părțile care ne fac să ne simțim vulnerabili. Pe de altă parte, dacă există probleme la capitolul încredere, dacă există lupte de putere în cadrul relației (manipulare, control, dominare), acestea pot deveni tot mai evidente. În acest sens, NS în Scorpion va scoate la suprafață tiparele noastre în materie de relații (în cadrul relațiilor existente sau în cadrul relațiilor pe care le formăm acum), cu scopul de a deveni mai conștienți de ele și de a lucra ce avem de lucrat. De altfel, în general, cu NS în Scorpion suntem invitați să privim anumite aspecte ale vieții noastre dincolo de suprafață, să aducem “în lumină” părțile noastre mai întunecate, care ne fac, de foarte multe ori, să acționăm “pe pilot automat” și să încercăm să le rezolvăm.
▪ Cu Saturn în careu cu axa Nodurilor lunare “suntem forțați” (la propriu sau la figurat) să ne asumăm responsabilitatea cu privire la ce se întâmplă în viețile noastre, să lucrăm la relația pe care o avem cu noi înșine, să devenim mai independenți, să învățăm să ne bazăm mai mult pe ceea ce ne putem oferi singuri, decât pe ceea ce primim de la alții, să ne gestionăm mai bine resursele, să trăim o viață în acord cu propriile valori și nu cu ale altora. Pe de altă parte, să ne asumăm responsabilitatea pentru modul în care relațiile noastre s-au desfășurat sau se desfășoară și să renunțăm la a mai căuta țapi ispășitori (în noi sau în ceilalți). Ce putem învăța din ce a fost? Ce putem schimba? Ce este cazul să nu mai tolerăm, pentru binele nostru, chiar dacă asta presupune, în anumite cazuri, încheierea anumitor relații? La ce atașamente nesănătoase a venit vremea să renunțăm? Ne putem exprima individualitatea în relațiile pe care le avem sau ne comportăm așa cum alții se așteaptă de la noi? Pe de altă parte, suntem responsabili și față de partenerii noștri sau ne concentrăm doar pe noi și pe nevoile noastre? Unde simțim că există dezechilibre (prea mult focus pe noi sau prea mult focus pe ceilalți) și ce putem ajusta?
Despre Nodurile lunare pe axa Taur/Scorpion am scris în detaliu aici.

Jupiter în conjuncție cu Neptun în Pești

▪ Acest aspect este exact marți, dar “efectele” sale le simțim pe parcursul întregului an (în special între jumătatea lunii martie și jumătatea lunii mai).
▪ Fiecare întâlnire Jupiter/Neptun deschide un nou ciclu de 13 ani în care sistemul nostru de credințe și de convingeri, modul în care ne raportăm la lumea în care trăim, viziunea noastră asupra vieții și a viitorului, precum și cele mai puternice idealuri pe care le avem intră într-un amplu proces de reconfigurare.
▪ Trecerea de la vechiul ciclu la noul ciclu este de multe ori marcată de o perioadă de haos, de dezamăgire, poate chiar de deznădejde, pentru că multe dintre lucrurile în care credeam, în care am investit timp, energie, resurse emoționale, materiale etc. nu ne mai aduc mulțumirea de altădată, avem o altă perspectivă asupra lor sau, pur și simplu, dispar.
▪ Anumite părți din viața noastră, unde ne-am proiectat idealurile de bine, de frumos, de iubire, de perfecțiune (oameni sau domenii/situații concrete de viață) pot fi îndepărtate sau se pot dovedi atât de diferite (dezamăgitoare) față de cum le-am perceput noi la un moment dat, încât putem simți noi înșine nevoia să le îndepărtăm. Scopul acestei “curățenii generale” este renunțarea la iluzii și „inocență”, obținerea de mai multă claritate, “trezirea”, trăirea mai conștientă.
▪ Noul ciclu Jupiter/Neptun (în semnul Peștilor) sugerează o întoarcere către “legile naturale” (“Toți suntem Unul”), crearea unei relații nemijlocite cu Dumnezeu, dincolo de orice religie, dogmă sau obicei create de om, precum și un interes crescut, în general, față de spiritualitate (indiferent de modul în care ne raportăm la spiritualitate). La modul mai concret, această conjuncție ne poate face mai deschiși și mai toleranți unii cu ceilalți, mai înțelegători, mai dornici să ne ajutăm, să ne oferim sprijin la nevoie.
▪ Pentru cei care nu au neapărat o orientare către latura spirituală a vieții, conjuncția Jupiter/Neptun se poate traduce printr-o nevoie accentuată de a avea mai mult sens în anumite domenii din viața lor (cele marcate de această conjuncție).
▪ Această perioadă ne poate ajuta și să facem pace cu situațiile în care ne găsim, să fim mai blânzi cu noi, să nu ne mai judecăm atât de aspru pentru ce a fost și, mai ales, să acceptăm ce nu putem schimba („let go and let God”).
▪ Totodată, atenție la tendința de a fugi de realitate (escapism), de a folosi “spiritualitatea” ca scuză pentru a nu ne ocupa de problemele concrete care trebuie rezolvate în viața noastră de zi cu zi (by-pass spiritual), la tendința de a crede în soluții magice, în rezolvări /vindecări miraculoase, “peste noapte”.
Despre conjuncția Jupiter/Neptun am scris în detaliu aici.

Miercuri are loc un aspect armonios (de sextil) între Soarele din Berbec și Saturn în Vărsător, ceea ce ne poate da doza necesară de energie și voință pentru a duce la bun sfârșit anumite anumite sarcini pe care le avem de îndeplinit. Cu toate acestea, să avem în vedere că, în general, în această perioadă, mai ales o săptămână/două înainte și după conjuncția Jupiter/Neptun ne putem simți mult mai obosiți și cu mai puțină energie decât în mod obișnuit.

Vineri, Marte va intra în Pești, unde va rămâne până spre finalul lunii mai. Marte este energie, adrenalină, forță, acțiune, iar Peștii sunt cele mai puternice idealuri pe care le avem, dar și cele mai puternice iluzii, prin urmare, atenție în ce direcție ne îndreptăm energia. Putem da tot ce avem mai bun pentru ceva în care credem cu adevărat (credința care “mută munții din loc”), după cum putem alerga “după o himeră”. În altă ordine de idei, este o perioadă excelentă pentru a ne exprima creativitatea, spiritul artistic sau pentru a face lucruri prin care să îi ajutăm pe cei aflați în nevoie (Marte este un războinic, iar Peștii simbolul empatiei, al generozității și al compasiunii).

Sâmbătă are loc o Lună plină tensionată în Balanță (în careu cu Pluto), dar despre aceasta voi scrie în următoarea astro-poveste.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic îți poți face o idee urmărind unul dintre episoadele dedicate momentelor de Lună nouă din proiectul “12 Călăuze și Astro Talk”, realizat de Patricia Höppner, pe care le găsești aici.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 11.04.2022 Mercur intră în Taur (între 11-30.04.2022)
▪ 11.04.2022 Saturn în Vărsător în careu cu Nodurile lunare (între 1-20.04.2022)
▪ 12.04.2022 Jupiter în conjuncție cu Neptun în Pești (între 7-17.04.2022)
▪ 13.04.2022 Soare în Berbec în sextil cu Saturn în Vărsător (între 12-14.04.2022)
▪ 15.04.2022 Marte intră în Pești (între 15.04-25.05.2022)
▪ 16.04.2022 Lună plină în Balanță

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *