Astrele în perioada 21-27.03.2022.
”Între vechi și nou: speranță, încredere, deznădejde și multă confuzie. Plus cod galben de agresivitate.”

Săptămâna aceasta, Mercur (comunicare/gândire) îi întâlnește pe Jupiter și pe Neptun în semnul Peștilor, activând conjuncția Jupiter/Neptun de la jumătatea lunii aprilie. “Ce este real, adevărat pentru mine și ce este iluzie, fantezie sau proiecție și a venit vremea să las în urmă?” este una dintre întrebările fundamentale ale perioadei în care “ne scăldăm” (apropo de energia Peștilor).

Conjuncția Mercur/Jupiter este exactă luni, iar conjuncția Mercur/Neptun este exactă miercuri.
▪ Este o perioadă excelentă pentru a ne gândi și la binele altora, nu doar la al nostru, pentru a a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, pentru a fi mai generoși, mai toleranți, mai altruiști, unii cu alții.
▪ Este o perioadă foarte bună și pentru activitățile care presupun creativitate, inspirație, imaginație sau spirit artistic. Acolo unde mintea logică, rațională nu găsește răspuns, mintea intuitivă ne poate călăuzi pe cărări nebănuite.
▪ În același timp, ne poate veni mai greu să ne concentrăm la activități practice, putem avea tendința de a visa mai mult cu ochii deschiși, de a pierde noțiunea timpului. De asemenea, putem să ne simțim mai obosiți, mai lipsiți de energie decât în mod obișnuit și, implicit, să avem nevoie de mai multă odihnă.
▪ Modul în care gândim și comunicăm se poate duce, în anumite situații, către extreme: optimism exacerbat sau un sentiment puternic de dezamăgire. În primul caz, putem prezenta lucrurile într-o versiune idealizată sau promite mai mult decât suntem capabili să realizăm, după cum putem fi extrem de inocenți și de creduli referitor la ceea ce ne spun sau promit ceilalți. De aceea, atenție la lucrurile care par “prea bune pentru a fi adevărate”. În al doilea caz, ne putem simți triști sau dezamăgiți de ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales dacă noi considerăm că “am investit” în x sau în y și ceea ce se întoarce către noi nu corespunde așteptărilor. Așa cum scriam în introducere, “scopul” dezamăgirilor și al deziluziilor este “să ne treazească la realitate”, să vedem ceea ce este și nu ceea ce ne-am dori să fie. De exemplu, dacă observăm că am ajutat de n ori pe cineva și atunci când am avut nevoie de sprijin ni s-a întors spatele, poate este cazul să învățăm ceva din asta. Sau dacă promisiunile care ne-au fost făcute de n ori au rămas la stadiul de promisiuni, poate este cazul să ne schimbăm perspectiva. A fi dezamăgiți de ceva iar și iar, dar a nu face nimic în legătură cu acel ceva este ca și cum am construi la nesfârșit un castel de nisip pe malul mării și ne-am tot minuna că valurile îl dărâmă. 🙂
▪ Din anumite puncte de vedere, perioada în care ne aflăm are un aer de final de drum. Iar înainte de a porni pe un un drum nou, trebuie să facem puțină curățenie printre lucrurile vechi, să vedem ce mai are și ce nu mai are sens să luăm cu noi mai departe. Mai ales la capitolul “credințe și convingeri”. În ce măsură realitatea în care trăim (mai ) reflectă credințele/convingerile noastre? Ce credințe/convingeri trebuie ajustate sau lăsate în urmă? Ce domenii din viața noastră trebuie ajustate pentru a ne reflecta noile credințe/convingeri? Pentru care dintre acestea merită „să luptăm” și care s-au dovedit a fi simple iluzii?
▪ Pentru unii dintre noi poate fi o perioadă marcată de confuzie și de ambiguitate. Și asta pentru că, într-o măsură mai mică sau mai mare, avem nevoie de logică, de siguranță, de claritate, pentru a putea functiona, iar vremurile sunt oricum, dar nu astfel. Pentru că avem nevoie să simțim că “deținem controlul”, iar schimbările care au loc în jurul nostru ne arată că nu putem controla mare lucru. Asta nu înseamnă că trebuie să adoptăm o atitudine pasivă, ci că este spre binele nostru să învățăm să înotăm în direcția curentului și nu împotriva sa. Ceea ce poate fi, de multe ori, mult mai ușor de zis decât de făcut. Cu alte cuvinte, este important să facem pace cu anumite culminări care au loc (în săptămânile care urmează), chiar dacă pe moment nu înțelegem neapărat de ce au loc, și să mergem mai departe cu încredere: nimic din ceea ce este pentru noi nu este “înlăturat” (indiferent de domeniul la care ne raportăm), iar ceea ce este “înlăturat” și-a încheiat de fapt scopul pentru care a fost prezent în viața noastră. Am folosit ghilimelele pentru că nicio planetă nu ne face nimic, nici nu ne aduce, nici nu ne ia, ci doar reflectă schimbările care au loc în interiorul sau în exteriorul nostru.

Tot în prima parte a săptămânii, Marte va fi în sextil cu Chiron și, mai ales, în careu cu Marte (aspectele exacte sunt luni și marți).
▪ Activarea în noi a unor puncte sensibile, vulnerabile (Chiron), ne poate face să reacționăm într-o manieră destul de radicală, impulsivă și, în anumite cazuri, poate chiar agresivă (Marte/Uranus).
▪ În sens pozitiv, putem găsi în noi forța necesară pentru face niște schimbări cu privire la diferite situații pe care nu le mai putem tolera. Bineînțeles, contează cum facem asta. Atmosfera se poate încinge foarte ușor și deveni “explozivă”, prin urmare, indiferent ce decizii dorim să luăm, ideal ar fi să nu reacționăm chiar la primul impuls și să nu ne impunem părerile cu forța.
▪ În același timp, evenimentele care au loc pot fi destul de șocante și ne pot scoate destul de tare din zona de confort, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi. Din nou, atenție la cum reacționăm. Având în vedere că în aceeași perioadă au loc și conjuncțiile Mercur/Jupiter/Neptun în Pești putem avea senzația că suntem “copleșiți” de ce se întâmplă, mai ales dacă nu suntem noi inițiatorii schimbărilor respective (Marte/Uranus). Așa cum scriam mai sus, nu putem controla ce spun sau fac alții, dar putem face ce ține de noi pentru a ne apăra sau proteja. În acest context, să rezistăm tentației de a ne victimiza, care nu numai că nu ne ajută, dar poate accentua și mai tare senzația de deznădejde sau de neputință (dacă este cazul).
▪ Deoarece perioada în care ne aflăm prezintă un risc crescut de accidente, agresivitate, violență, atenție la situațiile la care vă expuneți, atenție la condus, la probleme legate de electricitate etc.

În a doua parte a săptămânii, atmosfera este mult mai calmă, în comparație cu prima parte.

Sâmbătă, cu sextilul Mercur/Pluto, putem analiza contextele în care ne aflăm cu mai multă claritate. Iar dacă avem decizii de luat, o vom face cu mintea mai limpede și mai calmi. De altfel, anumite discuții pe care le avem la final de săptămână ne pot ajuta în această direcție.

Duminică, Mercur intră în Berbec, unde va rămâne până pe 11 aprilie. Cu Mercur în Berbec vom fi mai spontani și mai curajoși în interacțiunile cu ceilalți, vom iniția mai ușor și mai rapid discuțiile și ne vom susține cu mai multă pasiune punctele de vedere. În același timp, există posibilitatea să fim ceva mai puțin receptivi la ce au ceilalți de zis, fiind concentrați mai degrabă pe ce gândim și ne dorim noi.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 21.03.2022 Mercur în conjuncție cu Jupiter în Pești (între 20-21.03.2022)
▪ 21.03.2022 Marte în Vărsător în sextil cu Chiron în Berbec (între 20-23.03.2022)
▪ 22.03.2022 Marte în Vărsător în careu cu Uranus în Taur (între 21-24.03.2022)
▪ 23.03.2022 Mercur în conjuncție cu Neptun în Pești (între 23-24.03.2022)
▪ 26.03.2022 Mercur în Pești în sextil cu Pluto în Capricorn (între 25-27.03.2022)
▪ 27.03.2022 Mercur intră în Berbec (între 27.03-11.04.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *