Lună plină în Leu – 16.02.2022.
“Fac tot ceea ce ține de mine pentru a deveni cea mai bună versiune a mea.”

În data de 16 februarie 2022, la 18:57 (ora României) are loc o Lună plină în Leu (Luna în Leu se va afla în opoziție cu Soarele din Vărsător, la 27°59’).

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Leu – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Leu/Soare reprezintă principiul realizării de sine, prin exprimarea și utilizarea potențialului creativ pe care îl avem, încercarea de a deveni “cea mai bună versiune” posibilă.
▪ Astfel, Luna plină în Leu este o invitație de a ne pune în valoare, de a scoate în evidență acele părți din noi pe care le considerăm valoroase, care ne plac și pe care le apreciem la noi (calități, trăsături, abilități care considerăm că ne reprezintă). Avem cu toții un potențial creativ de atins, putem deveni o versiune mai bună a noastră (oricare ar fi aceea), atâta timp cât acționăm pentru a deveni acea versiune și nu adoptăm o atitudine pasivă. Altfel, potențialul rămâne la nivel de potențial.
▪ De asemenea, Luna plină în Leu ne readuce aminte importanța iubirii de sine. Dacă noi nu ne iubim și nu ne apreciem pentru ceea ce suntem, putem avea tendința să căutăm mereu iubirea, validarea, aprecierea, susținerea în exterior, la ceilalți, și, indiferent cât primim, să nu ne fie niciodată îndeajuns (simțim mereu nevoia de mai mult și mai mult).
▪ Totodată, deoarece Leul se echilibrează prin semnul său opus, Vărsător (unde se află Soarele), dacă obișnuim să ne supraevaluăm, dacă ne considerăm cei mai buni, cei mai frumoși, cei mai deștepți (orgoliul exacerbat poate fi o variantă distorsionată de manifestare a acestui arhetip), este necesar să începem să ne privim cu ceva mai multă obiectivitate calitățile, să le recunoaștem și celorlalți meritele, talentele sau realizările, precum și să ne gândim la cum am putea proceda, astfel încât să ne punem calitățile în slujba unui bine care să depășească binele nostru individual (să avem în vedere și binele grupului, comunității din care facem parte/Vărsător). În felul acesta, ajungem să primim chiar mai multă recunoaștere și apreciere (Leu), pentru că beneficiază și alții (Vărsător) de pe urma a ceea ce avem noi bun, frumos, unic (Leu).

Luna plină în Leu și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în relație de inconjuncție cu Pluto în Capricorn
▪ Luna plină în careu cu axa Nodurilor lunare
▪ 16.02.2022 Venus în conjuncție cu Marte în Capricorn (între 11.02-12.03.2022)

▪ Luna plină în relație de inconjuncție cu Pluto în Capricorn poate indica “o situație de criză” (inconjuncția) și necesitatea de a face anumite ajustări, în urma unui proces de auto-analiză. “Situația de criză” poate avea în vedere modul în care noi ne poziționăm în raport cu ceilalți și reacțiile acestora. Dacă atitudinea noastră este una de superioritate în raport cu restul, dacă ni se pare că totul se învârte în jurul nostru, că merităm x sau y (doar pentru că suntem noi) sau că dreptatea este doar de partea noastră (egocentrism, aroganță), feedback-ul celorlalți poate fi de așa natură încât să ne mai aducă cu picioarele pe pământ. Adică, în loc să fim apreciați și respectați, așa cum ne-am dori, efectul să fie cel opus. Dacă ne regăsim în situația aceasta, este important să nu neglijăm feedback-ul primit, să ne analizăm cu maximă sinceritate atitudinea, comportamentul și să căutăm să facem ajustările necesare. Pe de altă parte, dacă în urma analizei pe care o facem considerăm că reacțiile celorlalți nu sunt corecte, că aceștia încearcă să își exercite autoritatea asupra noastră, să ne domine, să nu ne permită să ne exprimăm creativitatea, individualitatea (poate pentru că se simt “amenințați” de noi), este la fel de important să nu ne lăsăm influențați, impresionați și să ne vedem de drumul nostru.
Dar “modestia” rămâne cuvântul-cheie de câte ori avem de-a face cu o inconjuncție. În momentul în care avem o relație sănătoasă cu noi înșine și suntem conștienți de ce și cât valorăm, nu mai simțim nevoia “să ne batem cu pumnul în piept” pentru a le demonstra și celorlalți asta, nu mai simțim nevoia să ne impunem cu forța punctele de vedere etc. Ne exprimăm creativitatea și unicitatea în mod natural, integrând și ajustând, totodată, ce se întâmplă în jurul nostru (fără să rămânem fixați în bula noastră și fără să ignorăm reacțiile celorlalți), conștienți de faptul, că, dacă ne raportăm la Universul vast din care facem parte, oricât de mari am fi (oricât de talentați am fi, oricât de mult am cunoaște etc.), suntem totuși mici.

▪ Deoarece Luna plină este în careu cu axa Nodurilor lunare (Nodul Sud în Scorpion si Nodul Nord în Taur), în relațiile noastre, în special în cele de cuplu/iubire, putem avea parte de tot felul de concluzii, culminări. Așa cum scriam mai sus, dacă avem tendința să fim actorul principal în relațiile noastre, dacă ne așteptăm să fim mereu puși pe un piedestal, partenerii noștri ne pot pune în față o oglindă care să ne ajute (fie că ne place sau nu) să ducem relațiile respective către o oarecare “egalitate”. Pe de altă parte, dacă ne aflăm la polul opus (dacă avem mai degrabă tendința de a gravita în jurul partenerilor noștri, de a îi pune pe primul plan și de a ne deprioritiza pe noi), la această Lună plină putem realiza mai bine acest tip de comportament și începe să schimbăm ceva. De exemplu, să spunem “nu” atunci când e cazul, să ne respectăm mai mult, să nu mai acceptăm orice doar pentru “binele” relației etc.
Orice relație cu x sau cu y începe cu relația pe care o avem cu noi înșine, cu iubirea și respectul față de propria persoană, precum și cu capacitatea de a avea o anumită autonomie, independență. Dacă există probleme la acest capitol (din varii motive), acestea se vor reflecta în relațiile de cuplu prin tendința către co-dependență sau, la polul opus, către o independență dusă la extrem (focusul doar pe noi și pe nevoile nevoile noastre, o lipsă de asumare la nivel de relație etc.). Ei bine, în această perioadă putem deveni mai conștienți de pattern-urile pe care le avem și începe să schimbăm ceva la acest capitol. Câteva întrebări utile: Primim și oferim suficientă iubire, apreciere în relațiile pe care le avem? Avem cumva un ego exacerbat și simțim nevoia să fim mereu în centrul atenției? Partenerii noștri se manifestă așa? Ce dezechilibre există în relațiile noastre (stimă de sine scăzută/ego exacerbat, tendința spre sacrificiu etc.)? Unde ne situăm și ce ajustări sunt necesare?
Despre Nodurile lunare pe axa Taur/Scorpion am scris aici.

▪ În aceeași zi cu Luna plină se formează conjuncția exactă Venus/Marte în Capricorn, despre care am povestit în analiza săptămânii (pe care o găsiți aici), care aduce în atenția noastră și mai mult zona de relații. Pe de o parte, putem fi extrem de implicați și de activi în acele relații pe care le considerăm “serioase” și de cursă lungă (și dornici să rezolvăm eventualele situații care apar); pe de altă parte, putem taxa foarte ușor “superficialitatea” sau relațiile care ne fac să ne irosim timpul.
Totodată, să avem în vedere că putem destul de ușor să încercăm să ne impunem autoritatea și astfel să declanșăm tot felul de conflicte, mai ales dacă ne lăsăm conduși de orgolii (dacă avem impresia că doar noi avem dreptate, dacă vrem ca lucrurile să se desfășoare doar cum vrem noi etc.).
În același timp, așa cum scriam mai sus, dacă simțim că relațiile noastre nu ne (mai) reprezintă sau că nu (mai) corespund principiilor/valorilor noastre, poate fi momentul să le abordăm cu mai multă asumare și maturitate și să începem să facem niște schimbări importante (oricare ar fi acelea).

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *