Astrele în perioada 14-20.02.2022.
”Lupt pentru dorințele și aspirațiile mele, dar rămân receptiv la oportunitățile care îmi apar.”

Ce poți începe sau continua să construiești, astfel încât să te simți mai în siguranță (emoțional sau material)? Ce dorințe ți-ai dori să materializezi și care sunt pașii necesari? Cum poți folosi, spre binele tău, ajutorul primit din exterior sau oportunitățile care îți apar? Sunt doar câteva dintre întrebările acestei săptămâni, o săptămână care, ca și săptămâna trecută, stă sub semnul trecerii de la intenție sau dorință la faptă și acțiune.

Luni (dar efectele le simțim deja de săptămâna trecută și continuă și săptămâna aceasta), se formează aspectul exact de trigon între Pluto în Capricorn și Nodul Nord în Taur.
▪ Energia aceasta ne vorbește despre maturizare și asumarea responsabilității cu privire la ce ne dorim să construim și să avem în viețile noastre. Ce ne-ar aduce mai multă siguranță (emoțional, material, financiar etc.) și ce putem face concret ca să ajungem acolo?
▪ În sens cât se poate de practic, dacă ne dorim să obținem ceva din punct de vedere profesional/materiale (un job mai bun, o poziție mai bună, un salariu mai bun etc.), poate fi o perioadă bună pentru a face ceva în direcția asta (să cerem, să căutăm, să aplicăm etc.).
▪ Dacă în trecut nu am avut prea multă încredere în forțele proprii (NN în Taur), dacă ne-am bazat prea mult pe alții sau am căutat “țapi ispășitori” pentru ceea ce am numi “nerealizările” noastre, poate este cazul să luăm atitudine, să ne revendicăm puterea personală și să schimbăm ceva la acest capitol.
▪ Dacă cineva nu ne respectă sau încearcă să abuzeze de puterea sa, poate a venit vremea să ne setăm limite mai ferme. Și tot așa.
Despre Nodurile lunare pe axa Taur/Scorpion am scris aici.

Tot luni, Mercur (comunicare/gândire) intră în Vărsător, unde va rămâne până pe 10 martie.
▪ Cu Mercur în Vărsător este o perioadă excelentă pentru a gândi “out of the box”. Dacă în general facem lucrurile în modul x, acum putem avea tot felul de idei noi, ingenioase, care să ne schimbe perspectiva. Totul e să fim receptivi și să nu le respingem.
▪ În altă ordine de idei, poate fi o perioadă foarte bună pentru a ne conecta cu persoane pe care le considerăm pe lungimea noastră de undă. Altfel, putem alege să petrecem mai mult timp pe cont propriu (decât într-o companie superficială sau “de umplutură”).

Miercuri (dar efectele le simțim până spre mijlocul lunii martie), se formează conjuncția exactă între Venus și Marte în Capricorn.
▪ Așa cum scriam și mai sus, deoarece vorbim de energia Capricornului, teme precum maturizare, responsabilitate, asumare, autoritate, dar și imagine publică, statut vor fi foarte puternice săptămâna aceasta, iar cu mixul Venus/Marte toate acestea se vor reflecta inclusiv în relațiile pe care le avem (orice fel de relații, nu doar de cuplu). Pe de o parte, putem fi extrem de implicați și de activi în acele relații pe care le considerăm “serioase” și de cursă lungă; pe de altă parte, putem taxa foarte ușor “superficialitatea” sau relațiile care ne fac să ne irosim timpul.
▪ Venus indică ceea ce ne place, apreciem, iar Marte modul în care acționăm (energie, forță, instinct, sexualitate, dar și agresivitate uneori), prin urmare, modul în care ne vom raporta la ceilalți poate fi destul de autoritar și impunător (Capricorn). Dacă ceva ne place și ne atrage atenția, vom face tot ce ține de noi pentru a obține acel ceva. Dar, să avem în vedere faptul că, dacă dorințele și acțiunile noastre intră în conflict cu ale altora, putem ajunge ușor la lupte de putere, putem avea tendința să ne impunem autoritatea sau să încercăm să ne dominăm partenerii (așa cum și ei pot face același lucru). Altfel spus, să ne alegem cu înțelepciune cauzele pentru care luptăm și modul în care alegem să acționăm, pentru că putem realiza foarte multe în această perioadă, dar putem și să declanșăm conflicte inutile (dacă ne lăsăm conduși de orgolii, dacă nu ascultăm și alte păreri etc.).

Miercuri are loc și o Lună plină în Leu, dar despre aceasta voi reveni cu detalii în astro-povestea următoare.

Vineri, se formează aspectul exact de sextil între Jupiter în Pești și Uranus în Taur (efectele le simțim toată săptămâna).
▪ Revenind la ideea de siguranță (materială sau non-materială) și la tot ceea ce ne dă fiecăruia dintre noi această siguranță, dincolo de acțiunile noastre concrete și de ceea ce realizăm noi, săptămâna aceasta putem beneficia și de un ajutor din exterior, un ajutor “neașteptat”, aproape “miraculos”. Într-un fel, putem avea senzația că anumite dorințe (Pești) se transformă în realitate (Taur), fapt care să ne întărească încrederea în forțele proprii și să contribuie la îmbunătățirea stimei de sine.
▪ Pentru unii evenimentele de săptămâna aceasta pot lua o formă cât se poate de concretă (oportunitatea/luarea unui interviu, găsirea apartamentului mult dorit etc.), pentru alții acestea pot fi mult mai subtile, dar nu mai puțin îmbucurătoare.
▪ Dacă cineva vine către noi cu o oportunitate, cu o soluție, cu o propunere, să fim deschiși și să nu o respingem. De asemenea, dacă ne simțim inspirați să facem ceva, să ne ascultăm intuiția și să nu lăsăm momentul să treacă. Energia Peștilor presupune o anumită receptivitate, prin urmare, să fim atenți la ceea ce vine către noi și să lăsăm lucrurile să curgă.

Tot vineri, Soarele intră în Pești, unde va rămâne până pe 20 martie. În această perioadă putem fi mai empatici, mai toleranți și mai înțelegători cu ceilalți, mai preocupați de activități legate de artă, cultură sau spiritualitate și, în general, mai creativi. Totodată, putem avea tendința de a vedea mai degrabă lucrurile așa cum ne-ar plăcea să fie (într-o versiune idealizată) decât așa cum sunt, prin urmare un reality-check este binevenit.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 14.02.2022 Pluto în Capricorn în trigon cu Nodul Nord în Taur (între 5-18.02.2022)
▪ 14.02.2022 Mercur intră în Vărsător (între 14.02-10.03.2022)
▪ 16.02.2022 Venus în conjuncție cu Marte în Capricorn (între 11.02-12.03.2022)
▪ 16.02.2022 Lună plină în Leu
▪ 18.02.2022 Jupiter în Pești în sextil cu Uranus în Taur (între 13.02-22.02.2022)
▪ 18.02.2022 Soarele intră în Pești (între 18.02-20.03.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *