Astrele în perioada 21-27.02.2022.
”Maturizare și asumare în iubire/relații.
Dorințe care devin realitate.”

Săptămâna aceasta este despre acțiunile pe care le putem întreprinde pentru a ne transforma anumite vise, dorințe în realitate, dar și despre ajutorul pe care îl putem primi din exterior, ajutor care să contribuie la materializarea acestora.

Scriam într-unul dintre articolele anterioare că perioada în care ne aflăm, cuprinsă între jumătatea lunii februarie și jumătatea lui martie stă sub semnul conjuncției Venus/Marte. O primă conjuncție a avut loc în Capricorn pe 16 februarie, iar o a doua conjuncție va avea loc pe 6 martie în Vărsător (despre aceasta din urmă voi reveni cu detalii la momentul respectiv).
▪ Foarte pe scurt, conjuncția Venus/Marte în Capricorn vorbește despre o aliniere între acțiunile noastre (Marte) și nevoile sau dorințele pe care le avem, inclusiv la nivel de relații (Venus), precum și despre necesitatea de a ne asuma responsabilitatea (Capricorn) cu privire la modul în care acționăm (Marte) pentru a ne împlini acele nevoi sau dorințe (Venus). Cu alte cuvinte, dacă avem nevoie sau ne dorim x sau y (strict referitor la noi sau raportat la relațiile pe care le avem), este important să acționăm în direcția respectivă cu maturitate, cu responsabilitate și cu disciplină și să evităm o atitudine pasivă. Nu așteptăm ca x sau y “să ni se întâmple”, ci facem tot ce ține de noi pentru ca x sau y să se întâmple.

Ei bine, conjuncția Venus/Marte va fi activată săptămâna aceasta, prin aspectele ușoare, netensionate (sextil) făcute de către cei doi cu Neptun din Pești (aspectele exacte au loc miercuri și joi). Câteva posibile manifestări:
▪ Rezultatele pe care le obținem în urma acțiunilor noastre, a efortului pe care îl depunem pot duce la rezultate care să ne bucure, care să ne încânte. Putem asista la transformarea unor dorințe în realitate (nu trebuie să fie neapărat ceva ieșit din comun, dar, de exemplu, faptul că vedem niște rezultate pozitive ne poate da încredere și curaj pentru a merge mai departe).
▪ Putem primi un ajutor, un sprijin din exterior care să ne ușureze efortul. De exemplu, cineva ne poate susține în demersurile noastre sau, pur și simplu, pot apărea un context, o situație, care să ne fie favorabile.
▪ Dacă simțim nevoia de un sprijin, de o recomandare, este o perioadă bună pentru a apela la persoane cu experiență, cu o anumită autoritate în domeniile în care activează, la specialiști etc. Adică, nu trebuie să ne străduim să facem totul singuri, pentru că interacțiunile cu astfel de persoane ne pot face munca mult mai ușoară.
▪ În general, interacțiunile “cu autoritățile” din viața noastră, la propriu sau la figurat (fie că sunt șefi, părinți sau reprezentanți ai unor instituții etc.) ar trebui să decurgă destul de lin, prin urmare, dacă dorim să obtinem ceva de la aceste persoane, poate fi un moment bun pentru a le aborda.
▪ La nivel de relații (orice fel de relații, de cuplu, de prietenie, de colegialitate etc.), prioritare pentru noi vor fi relațiile pe care le considerăm stabile, mature, asumate, pe care simțim că ne putem baza și în care putem să construim. De aici ne vor veni cele mai mari satisfacții. Este o perioadă bună pentru a ne susține reciproc și pentru a îmbina utilul cu plăcutul, timpul dedicat activităților “necesare”, precum și timpul dedicat relaxării, socializării.
▪ În relațiile de cuplu poate fi o perioadă bună atât pentru a face lucruri care țin de viața concretă a cuplului (pentru a rezolva tot felul de situații, pentru a face planuri etc.), cât și pentru a ne manifesta mai mult iubirea, pasiunea față de partenerii noștri. Dacă simțim că suntem “unde trebuie”, putem fi foarte romantici zilele acestea.

Joi, cu sextilul dintre Mercur în Vărsător și Chiron în Berbec (care a mai avut loc pe 10 și pe 18 ianuarie), în interacțiunile pe care le avem pot fi reluate anumite topicuri din luna ianuarie și acum putem ajunge la un fel de concluzie sau avea mai multă claritate cu privire la niște situații cu care ne-am confruntat în prima parte a lunii trecute. Unele discuții ne pot ajuta să trecem mai ușor peste anumite vulnerabilități pe care le avem sau noi îi putem ajuta pe alții să facă acest lucru. Sau, fără să discutăm neapărat cu cineva (analizând evenimentele care au avut loc), putem ajunge singuri la concluzia că, atâta timp cât nu putem schimba ceva, singurul lucru care ne rămâne de făcut este să îl acceptăm ca atare (să facem pace cu acel ceva, chiar dacă nu a fost plăcut) și să mergem mai departe (să nu îl lăsăm să ne afecteze în prezent).

Vineri, cu careul dintre Mercur și Uranus, evenimentele pot avea o doză destul de mare de imprevizibil și ne pot scoate, din anumite puncte de vedere, din zona de confort.
▪ Putem afla tot felul de informații la care nu ne așteptam și care să ducă la o schimbare rapidă de planuri, după cum noi putem acționa într-o manieră care să îi surprindă pe ceilalți. De aici nevoia de a fi ceva mai flexibili.
▪ Un careu presupune necesitatea de a acționa, prin urmare, dacă ceva nu funcționează, ne nemulțumește etc., este important să luăm atitudine, să schimbăm ceva, să facem ceva diferit față de cum am procedat până acum. Doar să avem în vedere că putem răbufni destul de ușor, prin urmare, înainte de a spune ceva radical sau de a lua o decizie importantă, să stăm puțin, să ne calmăm, să analizăm opțiunile pe care le avem și abia apoi să actionăm.
▪ În altă ordine de idei, putem avea tot felul de idei inovative, “revoluționare”, care să ne ajute să rezolvăm niște situații în care, poate, ne simțeam blocați. Totul e să le analizăm puțin înainte de a le pune în aplicare, pentru a vedea dacă sunt într-adevăr niște idei geniale sau doar un entuziasm de moment.
▪ Nu în utimul rând, dacă plecăm la drum, indicat ar fi să nu ne asumăm riscuri inutile (să fim atenți la detalii, să nu conducem cu viteză etc.), pentru că există un risc ceva mai mare de accidente și de situații imprevizibile (legat de tot ce ține de deplasări, mijloace de transport, electricitate etc.).

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 23.02.2022 Marte în Capricorn în sextil cu Neptun în Pești (între 22-25.02.2022)
▪ 24.02.2022 Mercur în Vărsător în sextil cu Chiron în Berbec (între 23-25.02.2022; aspectul a mai avut loc pe 10.01, respectiv pe 18.01)
▪ 24.02.2022 Venus în Capricorn în sextil cu Neptun în Pești (între 23-26.02.2022; aspectul a mai avut loc pe 30.05, respectiv pe 5.01.2022)
▪ 25.02.2022 Mercur în Vărsător în careu cu Uranus în Taur (între 24-25.02.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *