Astrele în perioada 7-13.02.2022.
”Ce pot îmbunătăți în viața mea, aici și acum?
Adevăruri care ies la suprafață.”

Săptămâna aceasta stă sub semnul productivității, al schimbării și al unor adevăruri care tind să iasă la suprafață, adevăruri mai plăcute sau mai puțin plăcute, în funcție de contextul în care se află fiecare dintre noi.

În prima parte a săptămânii, cu relația armonioasă dintre Marte în Capricorn și Uranus în Taur (aspectul exact de trigon este chiar luni, dar efectele le simțim luni-joi) avem ocazia să ne ocupăm de tot felul de lucruri care presupun efort, disciplină, perseverență și ambiție, dar nu oricum, ci într-o manieră diferită, inovatoare.
▪ Indiferent care ne sunt obiectivele zilele acestea, dacă ne ținem de ele (și nu abordăm o atitudine pasivă), ne poate veni mai ușor să le îndeplinim, pentru că vom avea și energia necesară (forța de muncă, determinarea), dar și inspirația, gândurile, ideile care să ne ajute să obținem ceea ce ne dorim. “Acționează inteligent!” este un fel de motto al acestei perioade. Sau, altfel spus, înainte de a acționa, să reflectăm puțin la optiunile pe care le avem, la cum am putea să ne simplificăm munca, la ce am putea face diferit/mai bine versus cum am face lucurile în mod obișnuit (“act smarter, not harder”).
▪ În general, dacă sunt anumite domenii din viața noastră unde simțim nevoia de o schimbare, dar una mai temeinică (cu rezultate solide), poate fi o perioadă excelentă pentru a trece de la intenție la faptă.
▪ Deoarece Uranus a fost recent implicat în momentul de Lună nouă în Vărsător din 1 februarie, este posibil ca ceea ce începem să punem în practică săptămână aceasta să aiba legatură cu „nouătățile”/începuturile asociate cu momentul respectiv.

Vineri (efectele le simțim tot weekend-ul), are loc cea de-a treia conjuncție Mercur/Pluto în semnul Capricornului. Primele două au fost la finalul lui decembrie (când Mercur era direct), respectiv la finalul lui ianuarie (când Mercur era retrograd), prin urmare, situațiile cu care ne confruntăm acum sau discuțiile pe care le avem pot fi un fel de culminare, concluzie.
▪ Deoarece Mercur a fost retrograd între 14 ianuarie și 4 februarie, este posibil ca în acest interval de timp să fi apărut anumite neînțelegeri, confuzii (ceea ce am transmis noi poate nu a reflectat exact ce gândeam; valabil și pentru interlocutorii noștri) sau să fi tras niște concluzii pripite (ce am înțeles noi poate nu a fost exact ce doreau ceilalți să ne transmită și invers). Ei bine, acum putem privi lucrurile cu mai multă claritate și, reluând topicurile respective, putem vedea care este de fapt realitatea și ce ajustări sunt necesare.
▪ În același timp, cu mixul Mercur/Pluto putem asista la diferite „lupte de putere” sau la tendința de a ne impune autoritatea unii asupra celorlalți. Discuțiile pot fi destul de intense și pot atinge puncte destul de sensibile, dar, așa cum scriam mai sus, situațiile nu sunt neapărat noi. În contextul în care Capricornul este un semn care vorbește despre asumare, responsabilitate, maturizare și despre judecățile pe care le emitem, este o perioadă foarte bună pentru a fi sinceri cu noi și a analiza la rece situațiile în care ne găsim. Dacă considerăm că am greșit, poate fi momentul să ne cerem scuze și să încercăm să reparăm ce se poate repara. Dar, dacă alții nu s-au comportat bine cu noi, dacă am fost judecați pe nedrept etc., avem ocazia să ne asumăm responsabilitatea față de binele nostru și să luăm atitudine.

Tot în weekend (vineri), are loc o relație armonioasă între același Mercur în Capricorn și Nodul Nord în Taur (direcția de evoluție până la jumătatea lui 2023). Prin urmare, chiar dacă discuțiile cu ceilalți pot fi ceva mai aprinse, să reflectăm putin la relația pe care o avem cu noi înșine, dacă ne apreciem și ne respectăm (NN în Taur), pentru că totul pleacă de la noi, și abia apoi să ne gândim dacă ne simțim apreciați, respectați de către cei cu care interacționăm. În cadrul unor discuții, chiar și aprinse, putem rezolva foarte multe lucruri, putem repara ce nu funcționează, atâta timp cât nu sunt încălcate anumite limite care țin de respect și de bun simț, atâta timp cât există o dorință comună de a rezolva ceva etc. Însă, dacă simțim că nu există acel respect (Mercur în Capricorn) sau dacă situațiile în care ne aflăm nu reflectă principiile noastre de viață sau valorile pe care le avem (NN în Taur), cred că ne va veni natural să luăm cele mai bune decizii pentru noi. Cu condiția să ne respectăm. Despre Nodurile lunare pe axa Taur/Scorpion am scris aici.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 7.02.2022 Marte în Capricorn în trigon cu Uranus în Taur (între 7-10.02.2022)
▪ 11.02.2022 Mercur în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 10-13.02.2022; aspectul a mai avut loc pe 30.12.2021, respectiv pe 29.01.2022)
▪ 12.02.2022 Mercur în Capricorn în trigon cu Nodul Nord în Taur (între 11-13.02.2022; aspectul a mai avut loc pe 3.01.2022, respectiv pe 26.01.2022)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *