Astrele în perioada 24-30.01.2022.
Mercur retrograd în Capricorn și Venus directă în Capricorn.
“Ce credem versus ce am fost învățați să credem.”

Săptămâna aceasta, Marte trece din Săgetător în Capricorn, Mercur (aflat în continuare în mișcare retrogradă) revine în Capricorn din Vărsător, iar Venus își încheie mișcarea retrogradă în același semn zodiacal. Cu toată activitatea care există în Capricorn zilele următoare, este o săptămână în care accentul se va pune pe ideea de disciplină, efort, responsabilitate, autoritate, pe ceea ce “trebuie” să facem, fie că ne dorim noi, fie că situațiile în care ne găsim ne duc în această direcție. Dacă ar fi să împărțim săptămâna, putem considera că principalele evenimentele au loc în a doua parte, în special în weekend.

Chiar la începutul săptămânii, luni, Marte (acțiune, energie, instinct) intră în Capricorn, unde va rămâne până în prima săptămână a lunii martie. Urmează niște săptămâni excelente pentru a ne ocupa de tot felul de activități care presupun determinare, ambiție, forță de muncă, capacitate de efort prelungit, dar și răbdare pentru a finaliza ceea ce începem. Gândiți-vă dacă sunt lucruri pe care poate le-ați amânat, deși știți că trebuie să vă ocupați de ele, pentru că poate fi o perioadă foarte bună pentru a le duce la bun sfârșit. Cu Marte în Capricorn ne alegem obiectivul (Capricorn) și acționăm (Marte) în direcția respectivă. Să fim atenți, însă, la situațiile în care obiectivele noastre intră în conflict cu ale altora, pentru că acolo putem avea tendința să fim extrem de autoritari și să ne impunem voința, după cum și ceilalți pot face același lucru.

Miercuri, Mercur Rx (comunicare, gândire) revine din Vărsător în Capricorn. Mercur își va încheia mișcarea retrogradă (începută la mijlocul lui ianuarie) abia pe 4 februarie, ceea ce înseamnă că până atunci acordăm în continuare o atenție deosebită comunicării cu ceilalți deoarece aici pot apărea neînțelegeri, confuzii, mai ales dacă ne grăbim să spunem ceva (ceea ce spunem poate să nu reflecte exact ce gândim) sau să tragem concluzii (ceea ce înțelegem noi s-ar putea să nu fie exact ce vor ceilalți să ne transmită).
În altă ordine de idei, cu Mercur Rx în Capricorn, avem ocazia să reevaluăm anumite “condiționări” pe care le avem la nivel mental. De exemplu, faptul că noi credem că x este corect și y este greșit reprezintă ceea ce credem noi sau ce am fost învățați să credem? Cu atât mai mult dacă avem tendința să îi judecăm pe alții pentru părerile lor în această perioadă, să ne gândim dacă “judecata” respectivă ne aparține sau este rodul modului în care am fost crescuți/educați, al familiei și al mediului în care am crescut sau trăim în prezent. Idem dacă alții au tendința să ne judece pe noi. De asemenea, este o perioadă bună pentru a reflecta la cât de responsabili suntem cu privire la diferite domenii din viața noastră: suntem prea responsabili, facem tot timpul ceea ce trebuie, ne suprasolicităm și e cazul să încetinim puțin ritmul sau, la polul opus, avem tendința să fugim de responsabilitate și ar trebui să începem să ne maturizăm?

Sâmbătă, Mercur Rx îl întâlnește pe Pluto în Capricorn, pentru a doua oară. Prima conjuncție a a avut loc la finalul lui decembrie 2021, prin urmare, anumite situații/discuții de atunci pot fi reluate acum, putem analiza lucrurile dintr-o altă perspectivă (în contextul în care, de exemplu, primim acum anumite informații pe care nu le aveam la momentul respectiv). Pe de o parte putem rezolva multe, pentru că vom avea o capacitate de concentrare foarte bună și un spirit analitic extraordinar, dar, pe de altă parte, discuțiile cu ceilalți pot fi ceva mai aprinse. Așa cum scriam în decembrie, atenție la tendința de a ne impune autoritatea unii în fața celorlalți, la luptele de putere care pot apărea și la intenția care se află în spatele a ceea ce transmitem.

În aceeași zi, Venus își încheie mișcarea aparent retrogradă în semnul Capricornului. De la jumătataea lunii decembrie și până acum, am avut ocazia să reevaluăm relația pe care o avem cu noi înșine (iubirea/stima de sine), precum și modul în care se desfășoară relațiile cu ceilalți. Unii dintre noi poate am reflectat mai mult la relațiile din trecutul nostru (în anumite cazuri, poate chiar am interacționat, într-o formă sau alta, cu persoane din trecut), alții la relațiile din prezent. În orice caz, atunci când Venus se pregătește să schimbe direcția de mers (cum este acum, se oprește din retrogradare și revine în mișcare directă), lucrurile au tendința de a se precipita. Adică, putem trage o primă serie de concluzii cu privire la ce a însemnat pentru noi ultima lună și jumătate, în ceea ce privește relațiile pe care le avem. Spun “o primă serie de concluzii” deoarece abia pe 1 martie Venus va ieși din perioadă de umbră, adică abia atunci va reveni în punctul în care se afla când a început să retrogradeze (pe 19 decembrie) și se va încheia efectiv sezonul extins de retrogradare. Despre Venus retrogradă am scris în detaliu aici.

Și, tot sâmbătă, Venus va fi în trigon cu Uranus (autenticitate, libertate, surpriză).
Având în vedere toate câte au loc sâmbătă (discuții intense, pe teme profunde – Mercur/Pluto; Venus care staționează – focus pe relații; Venus/Uranus – schimbări, nevoia de libertate, de autenticitate), ne putem aștepta ca la final de săptămână să abordăm niște topicuri pe care le considerăm “stringente”. Dacă în ultimele săptămâni ne-am lăsat “duși de val”, dacă am evitat să abordăm anumite subiecte pentru a nu strica atmosfera sau, pur și simplu, dacă nu realizam anumite lucruri despre partenerii noștri, acum putem avea senzația că “adevărul” este sub ochii noștri și că nu îl (mai) putem ignora. Iar mixul Venus/Uranus ne va da impulsul necesar pentru a lua atitudine, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi. În orice caz, dacă ceva ne deranjează, mă îndoiesc că vom tăcea.

Duminică, cu aspectul tensionat dintre Soare/Uranus (pe care îl simțim tot weekendul), pot avea loc tot felul de evenimente imprevizibile, care să ne scoată din zona de confort. În general, nu sunt zile în care să ne facem planuri fixe, pentru că s-ar putea să nu reușim să ne ținem de ele. Fiind vorba de weekend, atenție sporită la condus, în situația în care plecăm la drum, să nu ne asumăm riscuri inutile.
De asemenea, deoarece spiritul nostru “rebel și revoluționar”/Uranus poate fi la cote maxime, dacă avem decizii importante de luat (a se vedea și ce scriam mai sus referitor la ziua de sâmbătă), nu ar strica să ne gândim de două ori înainte de a le pune în practică (pentru că putem vedea albul mai alb și negrul mai negru decât sunt și reacționa foarte impulsiv).
În sens pozitiv, putem avea tot felul de insight-uri, revelații, putem afla tot felul de lucruri și, chiar dacă nu sunt neapărat ceea ce ne-am dori să auzim, se poate face mai multă “lumină” în diferite zone din viața noastră.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze și Astro Talk”, realizată de Patricia Höppner.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 24.01.2022 Marte intră în Capricorn (între 24.01-6.03.2022)
▪ 26.01.2022 Mercur Rx trece din Vărsător în Capricorn (va rămâne aici până pe 14.02.2022 când revine în Vărsător)
▪ 29.01.2022 Mercur Rx în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 28-30.01.2022; aspectul a mai avut loc pe 30.12.2021)
▪ 29.01.2022 Venus staționează direct în Capricorn (a fost retrogradă între 19.12.2021-29.01.2022)
▪ 29.01.2022 Venus în Capricorn în trigon cu Uranus în Taur (între 23.01-5.02.2022; aspectul a mai avut loc pe 19.11.2021)
▪ 30.01.2022 Soare în Vărsător în careu cu Uranus în Taur (între 29-31.01.2022)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 24-30.01.2022.
Mercur retrograd în Capricorn și Venus directă în Capricorn.
“Ce credem versus ce am fost învățați să credem.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *