Lună plină în Gemeni – 19.12.2021.
“Trăiește în prezent, aici și acum!”

În data de 19 decembrie 2021, la 6:36 (ora României) are loc o Lună plină în Gemeni (Luna în Gemeni se va afla în opoziție cu Soarele din Săgetător, la 27°28’).

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional”. Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea, împlinirea potențialului creativ pe care îl avem.
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Gemeni – influențe generale, energie și caracteristici

Arhetipul Gemeni/Mercur reprezintă:
▪ Nevoia noastră de a înțelege, interpreta și descrie realitatea concretă, fizică în care trăim;
▪ Analizarea, clasificarea/gruparea informațiilor (obiectelor, lucrurilor etc.) din această realitate;
▪ Gândirea/mintea logică, rațională, analitică (emisfera stângă a creierului);
▪ Utilizarea limbajului/comunicării;
▪ Relativitatea adevărurilor personale.

Manifestări distorsionate: excesul de informație, superficialitatea, preluarea/redarea informațiilor fără discernământ sau fără a avea o direcție/o viziune.

▪ Luna plină în Gemeni readuce în atenția noastră niște teme cu care ne-am tot confruntat în ultimul an și jumătate de când Nodurile lunare s-au mutat pe axa Gemeni/Săgetător și anume: necesitatea de a ne uita cu atenție la realitatea concretă în care trăim și de a vedea care dintre convingerile și credințele noastre se mai aplică, ce mai are și ce nu mai are sens pentru noi, ce ni se mai pare și ce nu ni se mai pare “adevărat”, real, corect pentru noi.
▪ Luna plină în Gemeni este un fel de reality-check (Gemeni) al lucrurilor în care credeam și în care, poate, încă mai credem (Săgetător), iar acest reality-check îl putem face doar confruntându-ne periodic credințele, convingerile, viziunea asupra vieții, direcția către care dorim să ne îndreptăm, modul în care ne raportăm la viitor etc. (Săgetător) cu ce se întâmplă concret în prezentul în care trăim, “aici și acum”, cu convingeri, credințe sau viziuni diferite față de ale noastre (Gemeni).
▪ Luna plină în Gemeni ne reamintește că adevărurile noastre personale (Săgetător), oricât de importante ar fi pentru noi și oricât de mult sens le-am atribui, sunt totuși adevărurile noastre și, implicit, “relative”, prin urmare, pentru a nu rămâne blocați în ele (pentru a evita dogmatismul, fanatismul), trebuie să ne păstrăm mereu măcar un dram de curiozitate și de deschiderea față de alte forme pe care adevărul (unic în esență) le poate îmbrăca. Astfel, continuăm să ne dezvoltăm, să creștem și să evoluăm.

Luna plină în Gemeni și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

▪ Luna plină în trigon cu Jupiter din Vărsător
▪ Luna plină în relație de inconjuncție cu Venus și Pluto din Capricorn
▪ Mercur (dispozitorul Lunii) în careu cu Chiron Rx în Berbec
▪ Venus staționează retrograd în Capricorn, iar Chiron staționează direct în Berbec

▪ Cu trigonul Lună plină/Jupiter, rezultatele pe care le obținem acum, culminările care au loc, concluziile la care ajungem pot fi unele care, cel puțin la nivel teoretic, să ne bucure, să ne ofere ocazia să îmbunătățim diferite aspecte din viața noastră. Putem avea tot felul de insight-uri (Jupiter în Vărsător), iar discuțiile cu cei pe care îi considerăm “pe lungimea noastră de undă” pot fi extrem de utile în această perioadă (putem primi un sfat foarte bun, o recomandare, o oportunitate care să ne deschidă niște uși la care poate nici nu speram).

▪ Am scris teoretic deoarece, în același timp, Luna plină este într-o relație tensionată cu Venus și cu Pluto din Capricorn, indicând un fel de “criză” (relația de inconjuncție) pe care o putem simți, mai ales la nivel interior. Adică, ceea ce ne poate „bloca” să fie modul în care ne raportăm la ideea de putere personală, de autoritate, mai precis sentimentul că nu avem suficientă putere sau autoritate, că nu ne putem descurca, că nu suntem suficient de buni etc., toate având rădăcini în relația pe care am avut-o cândva cu anumite persoane care și-au exercitat într-un mod abuziv puterea asupra noastră (poate chiar unul dintre părinți în copilărie). Dacă avem o teamă de autoritate, mai pronunțată sau mai subtilă (pentru că în mintea noastră rulează scenarii mai vechi în care ne-am simțit privați de putere), ne va fi mai greu să ne facem vocea auzită, să exprimăm ceea ce gândim, să spunem “nu”, să fim fermi în interacțiunile cu ceilalți, să acționăm așa cum ne-am dori. Idem, dacă ne este teamă să nu fim judecați de către cei din jur, pentru că modul nostru de a gândi sau acționa este “diferit”. Prin urmare, dacă simțim că ceva ne blochează, să căutăm să vedem dacă acel ceva nu este chiar mintea noastră care proiectează aspecte, experiențe din trecut (mai puțin plăcute) asupra viitorului.
Lucrurile se pot manifesta și la exterior: să ne dorim ceva, dar să nu acționăm din aceleași motive, pentru că ceea ce ne dorim noi intră în conflict cu ce își doresc alții (pe care îi percepem ca având mai multă putere/autoritate). Din nou, dacă ne regăsim în acest scenariu, să căutăm cauzele din trecut care au dus la atitudinea noastră din prezent și să încercăm să facem distincție între cele două.
În altă ordine de idei, cu inconjuncția Gemeni/Capricorn, contează cum comunicăm (pentru că putem și noi să încercăm să ne impunem/ să îi convingem pe alții “cu forța”, nu numai să simțim că nu avem suficient curaj pentru a ne exprima) și pe ce ne bazăm când comunicăm (să nu fim superficiali, să nu spunem lucruri pe care nu le putem proba, să nu încercăm să părem mai mult decât suntem etc.).

▪ Careul dintre Mercur (guvernatorul Gemenilor, unde se află Luna) și Chiron (care este staționar în aceeași zi) sugerează că evenimentele asociate cu această Lună plină ne pot atinge niște puncte sensibile, ne pot face să ne simțim ceva mai vulnerabili. Iar această vulnerabilitate să ne facă glasul tot mai stins sau, din contră, să ne facă să încercăm să rănim, la rândul nostru, cu vorba sau cu fapta.
Și, apropo de rezultatele pe care le obținem acum, cred că este oportun să facem distincție între situațiile pe care chiar nu le putem schimba și pe care este necesar să le luăm ca atare (pentru că efectiv nu țin de noi) și cele unde este necesar să luăm atitudine.

▪ Cu Venus care staționează retrograd acum, putem asista la tot felul de culminări cu privire la relațiile pe care le avem (în sens plăcut sau mai puțin plăcut). Evenimentele se pot desfășura rapid la acest capitol, numai că, ceea ce ni se pare acum “definitiv” vom avea ocazia să tot reevaluăm în perioada de retrogradare, prin urmare să nu ne grăbim să tragem concluzii.

▪ Nu în ultimul rând, această Lună plină are loc pe fundal careului Saturn/Uranus, care va fi exact în preajma Crăciunului, prin urmare evenimentele pot avea o notă destul de mare de imprevizibil.

Despre toate acestea am scris și aici, în analiza săptămânii, pe care vă recomand să o citiți pentru a înțelege mai bine contextul în care ne aflăm.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *