Astrele în perioada 13-19.12.2021.
“Alege-ți cu înțelepciune cauzele pentru care vrei să lupți!”

Săptămâna aceasta este una bogată în evenimente astrologice: doi jucători de pe bolta cerească schimbă semnele zodiacale în care se află (Marte intră în Săgetător, iar Mercur intră în Capricorn), doi își schimbă direcția de mers (Venus staționează retrograd în Capricorn, iar Chiron staționează direct în Berbec) și avem și o Lună plină în semnul Gemenilor.

Chiar la începutul săptămânii (luni), Marte trece din Scorpion în Săgetător, unde va rămâne până pe 24 ianuarie. Marte reprezintă modul în care acționăm pentru a ne împlini dorințele, este energie, forță, vitalitate, iar în Săgetător toate acestea sunt îndreptate în direcția sistemului nostru de convingeri și credințe, a lucrurilor care au sens pentru noi. Cu alte cuvinte, în acest interval de timp vom fi ceva mai vocali în apărarea (Marte) lucrurilor în care credem (Săgetător), “vom lupta” pentru adevărurile noastre, ne vom susține cu mai multă forță punctele de vedere, planurile, viziunea asupra vieții. Este o perioadă bună pentru a ne extinde orizontul cunoașterii, pentru a învăța/explora lucruri noi, pentru a călători (cu gândul sau cu fapta, dacă este posibil).

Tot luni, Mercur (comunicare, gândire) intră în Capricorn, unde va rămâne până pe 2 ianurie. Cu Mercur în Capricorn vom fi mai eficienți în ceea ce privește modul în care ne gestionăm timpul, mai orientați către a ne atinge obiectivele (oricare ar fi acelea). Timpul este prețios și nu trebuie irosit, prin urmare dacă sunt activități care intră la categoria “altele”, le vom da ușor la o parte (nu ne vom pierde timpul cu ele, le vom deprioritiza etc.) și ne vom concentra pe ce “trebuie” să facem. Similar, dacă ne raportăm la interacțiunile/discuțiile cu ceilalți, vom prefera, cel mai probabil, să avem mai puține, dar mai de calitate, mai practice. Altfel spus, de vorbit putem vorbim, dar care este scopul? Pentru că dacă nu există unul, mai bine ne găsim ceva mai bun de făcut.

Miercuri (dar efectele le simțim marți-vineri), are loc conjuncția exactă între Marte și Nodul Sud în Săgetător (și, implicit, opoziția cu Nodul Nord în Gemeni). Ceea ce înseamnă că putem fi nu doar vocali, ci extrem de vocali în ceea ce privește apărarea “adevărurilor” noastre. În sens pozitiv, vom avea foarte multă forță și determinare în susținerea punctelor noastre de vedere (vom lupta pentru ceea ce credem că este corect, adevărat). În sens negativ, putem considera că suntem deținătorii “adevărului absolut” și primi cu ostilitate orice altă variantă decât a noastră. Adică, dacă observăm că cineva nu este de acord cu ceea ce spunem, ne putem simți foarte ușor provocați, atacați și reacționa pe măsură (impulsiv/agresiv). Indiferent de scenariul în care ne aflăm, important este să ascultăm măcar ce au interlocutorii noștri de spus, să vedem dacă au sens argumentele lor și abia apoi să răspundem. Nodul Nord în Gemeni ne reamintește că adevărul nostru este relativ, prin urmare doar confruntându-ne părerile cu ale celorlalți, interacționând și învățând unii de la alții, putem evita să cădem în capcana de a crede că le știm noi pe toate.

Duminică este “cea mai încărcată” zi din întrega săptămână.

Aspectul tensionat dintre Mercur în Capricorn și Chiron în Berbec sugerează un conflict între ceea ce trebuie să facem (Capricorn) și ceea ce ne-am dori să facem (Berbec). De exemplu, putem avea anumite responsabilități de care să fie necesar să ne ocupăm, impuse din exterior (de către alții) sau pe care să ni le impunem singuri (pentru că nu are cine altcineva să se ocupe de ele și „nu avem de ales”). Totodată, la nivel de comunicare cu ceilalți, ne putem simți răniți de faptul că aceștia nu ne iau în serios (cel puțin nu așa cum ne-am dori noi) și putem încerca (pentru a compensa ce simțim) să ne impunem cumva autoritatea, să fim destul de duri în ceea ce spunem sau să rănim, la rândul nostru. Evident, și ceilalți pot simți același lucru în raport cu noi. Conflictele pot apărea și în familie, între noi și unul dintre părinți (cel pe care îl percepem ca fiind mai puternic, mai autoritar).
Să nu uităm că “tonul face muzica” și că, indiferent de validarea care ne vine sau nu din exterior, atâta timp cât noi suntem ok cu noi și acționăm cu integritate și dintr-o zonă de putere personală, ce spun sau fac ceilalți are legătură cu ei și nu cu noi.

Tot duminică, Venus staționează și se pregătește să își înceapă mișcarea aparent retrogradă în Capricorn, care va dura până la finalul lunii ianuarie. Atunci când Venus este retrogradă în Capricorn avem ocazia să reevaluăm modul în care ne raportăm la propria persoană (relația pe care o avem cu noi înșine), precum și relațiile pe care le avem cu ceilalți (așteptările noastre, nevoile pe care le avem de la partenerii noștri), acordând o atenție specială influenței pe care familia de orgine și mediul/societatea în care trăim o au asupra acestora (condiționările pe care le avem). Despre acest topic am scris în detaliu aici.
De altfel, pe tot parcursul lunii decembrie, Venus va fi în conjuncție cu Pluto în Capricorn, ceea ce înseamnă că vom simți tot mai puternic nevoia să facem anumite transformări semnificative în ceea ce privește relațiile cu ceilalți, pornind de la transformarea/actualizarea nevoilor noastre individuale. Noi creștem, ne dezvoltăm, evoluăm, la fel și nevoile/dorințele noastre și acest lucru este important să se reflecte și în relațiile pe care le avem. Dacă nu se întâmplă așa, dacă vom considera că relațiile pe care le avem nu ne mai reprezintă sau nu mai corespund nevoilor noastre, vom căuta să facem schimbările necesare, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi. Despre Venus/Pluto am scris în analiza săptămânii trecute, când a avut loc prima conjuncție exactă, analiză pe care o găsiți aici.

În aceeași zi, Chiron își încheie mișcarea aparent retrogradă în Berbec. În lunile în care a fost retrograd (de la jumătatea lui iulie și până acum) am avut ocazia să reevaluăm anumite răni emoționale, mentale, fizice, puncte sensibile sau vulnerabilități pe care le avem (Chiron), care ne împiedică să acționăm exact așa cum ne-am dori, să ne simțim și să ne manifestăm ca niște “eroi” în viețile noastre (Berbec). Cu toții avem astfel de răni pe care le ducem cu noi, poate o viață întreagă. Odată conștientizate, pe unele reușim să le ameliorăm, însă cu celelalte este necesar să facem pace, să le acceptăm ca fiind parte integrantă din noi și să le transformăm în aliați (Chiron retrograd), pentru a ne face viața mai ușoară și a nu le mai lăsa să fie un impediment “în calea fericirii noastre” (Chiron direct). Cu Chiron avem tot timpul de ales între acceptare/vindecare sau victimizare/perpetuarea rănii, prin urmare este important să alegem înțelept, în funcție de ce ne dorim să obținem.

Și, tot duminică, are loc o Lună plină în Gemeni, dar despre aceasta voi scrie în următoarea astro-poveste.

P.S. La finalul lui decembrie (pe 24) va avea loc cel de-al treilea (și ultimul) careu exact Saturn/Uranus din 2021 (despre care am tot scris anul acesta), prin urmare ne putem aștepta ca decembrie să nu fie chiar cea mai liniștită sau lipsită de evenimente lună (pe măsură ce înaintăm în decembrie evenimentele se vor precipita). Gândiți-vă la domeniile din viața voastră care au fost “restructurate”/zgâlțâite anul acesta (în special în prima parte din an și în vară), unde au avut loc cele mai puternice schimbări, pentru că în acele domenii vom mai avea parte de o reconfigurare la final de an. Dar cumva, după tot roller-coaster-ul lui 2021, schimbările de acum nu ne vor mai lua așa de tare prin surprindere, pentru că, într-o formă sau alta ne-am mai confruntat cu ceva similar pe parcursul lui 2021. Altfel spus, vor fi un fel de culminare a ceea ce s-a întâmplat deja în 2021.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 13.12.2021 Marte intră în Săgetător (între 13.12.2021-24.01.2022)
▪ 13.12.2021 Mercur intră în Capricorn (între 13.12.2021-2.01.2022)
▪ 15.12.2021 Marte în conjuncție cu Nodul Sud în Săgetător (între 14-17.12.2021)
▪ 19.12.2021 Mercur în Capricorn în careu cu Chiron Rx în Berbec (între 18-19.12.2021)
▪ 19.12.2021 Venus staționează retrograd în Capricorn (va fi în mișcare aparent retrogradă între 19.12.2021-29.01.2022)
▪ 19.12.2021 Chiron staționează direct în Berbec (a fost în mișcare aparent retrogradă între 15.07-19.12.2021)
▪ 19.12.2021 Lună plină în Gemeni

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *