Astrele în perioada 6-12.12.2021.
“Relațiile cu ceilalți – oglinda relației cu noi înșine.”

Încă ne aflăm sub influența Eclipsei de Soare în Săgetător din 4 decembrie, o eclipsă care a pus accentul pe lucrurile în care credem și care dau sens vieții noastre. Fiind o eclipsă de Soare, aceasta este asociată cu începuturi care au loc în viața noastră (pe o perioadă de aproximativ șase luni), la capitolul “convingeri, credințe, adevăruri personale”, dar cum Eclipsa a avut loc la Nodul Sud (aflat în continuare în Săgetător până la începutul anului viitor), care semnifică încheieri, culminări, în paralel cu aceste începuturi, continuăm “să lăsăm în urmă” anumite credințe sau convingeri care nu ne mai sunt utile în prezent. Despre Eclipsa de Soare în Săgetător am scris în detaliu aici.

Revenind la săptămâna aceasta, avem un mix de acțiune, determinare, dorință de a realiza tot felul de lucruri (inclusiv un oarecare sentiment de frustrare), dar și foarte multă ambiguitate, neclaritate, iluzii și deziluzii, plus o anumită intensitate emoțională la nivel de iubire/relații.

Chiar la începutul săptămânii, luni, Marte va fi într-o relație armonioasă cu Pluto din Capricorn, pentru ca la mijlocul săptămânii (miercuri), tot Marte să formeze un aspect tensionat cu Jupiter în Vărsător.
▪ Adică, începem săptămâna cu foarte multă energie, determinare, forță de muncă și dornici să realizăm ce avem de realizat (Marte/Pluto), iar lucrurile curg cumva lin (acțiunile noastre nu întâmpină rezistență din partea altor oameni, situații etc.).
▪ Însă, pe măsură ce înaintăm în săptămână, ceva intervine, ne scoate din zona de confort, ne uimește, ne nemulțumește, poate chiar ne frustrează și “ne obligă” să luăm atitudine (Marte/Jupiter, miercuri). Ca și cum suntem “forțați” să ne apărăm drepturile, să nu lăsăm lucrurile așa (orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi), pentru că acel “ceva” care intervine (neașteptat) ne atinge un punct destul de sensibil. Putem avea sentimentul că noi am investit foarte mult într-un lucru, într-o situație, în cineva, că ne-am dedicat “trup și suflet” și că acum ne simțim, din anumite puncte de vedere, răniți, “trădați” (Scorpion). De exemplu, poate am lucrat cot la cot cu un coleg la un proiect și aflăm că el s-a dus singur să îl prezinte mai departe. Sau poate avem un prieten apropiat și aflăm despre el lucruri care să ne zdruncine încrederea acordată etc.
▪ Deoarece Marte este în Scorpion, putem simți această tensiune crescândă inclusiv la nivel de relații de cuplu, putem considera că anumite comportamente ale partenerilor noștri contravin “binelui” relației (așa cum îl percepem noi). Evident, toate acestea le putem experimenta noi sau alții ni le pot reproșa nouă.
▪ Aspectul tensionat între Marte în Scorpion și Jupiter în Vărsător poate reflecta în noi conflictul între nevoia de atașament și cea de libertate. Adică, dacă ceva în care aveam foarte mare încredere (Scorpion) se zdruncină, putem simți inclusiv o nevoie de detașare sau de ruptură (Vărsător) față de acel ceva/cineva care ne-a făcut să ne pierdem încrederea, care ne-a rănit.

În același timp, deoarece în prima și în ultima parte a săptămânii, Mercur și Soarele din Săgetător vor forma aspecte tensionate cu Neptun în Pești (marți, respectiv duminică), iar atmosfera poate fi destul de ambiguă, neclară, ar putea fi înțelept să nu ne pripim cu tragerea de concluzii.
▪ La începutul/sfârșitul săptămânii putem avea tendința să vedem și să înțelegem lucrurile așa cum ne dorim noi și nu neapărat așa cum sunt ele în realitate (fie cu un optimism exagerat, fie cu un sentiment foarte puternic de dezamăgire).
▪ Dacă am idealizat foarte tare un om, o situație, dacă am ales să vedem “potențialul”, trezirea la realitate ne poate lăsa un sentiment de dezamăgire.
▪ Sau putem vedea acum lucrurile mai frumoase decât sunt, fără a lua în calcul detalii importante. Atenție, în acest caz, dacă avem de luat decizii importante, acte de semnat etc.
▪ Este o perioadă bună pentru odihnă și relaxare, pentru a petrece timp în natură, pentru activități care presupun creativitate, spirit artistic (mai ales în weekend când avem și o relație armonioasă Mercur/Jupiter) și mai puțin pentru activități care implică atenție la detalii, rigurozitate sau claritate în gândire.

Duminică, are loc conjuncția exactă Venus/Pluto în Capricorn. Venus va retrograda în acest semn zodiacal la jumătatea lunii, astfel încât vor avea loc în total trei astfel de conjuncții, două în decembrie și una în martie 2022.
▪ Deoarece Venus guvernează atât relația pe care o avem cu noi înșine (cum ne raportăm la propria persoană, care sunt nevoile noastre, cât de bine ne descurcăm la împlinirea acestora etc., cum stăm cu iubirea/stima de sine etc.), cât și relațiile pe care le formăm cu ceilalți (orice fel de relații, nu doar de cuplu), ambele categorii de relații vor intra în atenția noastră în perioada următoare. Despre Venus retrogradă voi reveni cu detalii într-o astro-poveste dedicată acestui topic.
▪ Conjuncția Venus/Pluto (activă pe parcursul lunii decembrie) va reflecta în noi necesitatea de a face anumite transformări semnificative în ceea ce privește relațiile cu ceilalți, pornind de la transformarea/actualizarea nevoilor noastre individuale. Adică, dacă vom considera că relațiile pe care le avem nu ne mai reprezintă sau nu mai corespund nevoilor noastre, vom căuta să facem schimbările necesare. Noi creștem, ne dezvoltăm, evoluăm, la fel și nevoile/dorințele noastre, iar dacă relațiile cu ceilalți “nu țin pasul”, dacă se află într-un proces de stagnare sau, mai mult, dacă simțim că “ne trag înapoi”, acest lucru va deveni acum cât se poate de vizibil.
▪ Deoarece conjuncția are loc în Capricorn, un semn zodiacal asociat cu ideea de maturizare, responsabilitate, statut, imagine publică, vom fi preocupați să menținem și să întărim relațiile în care simțim că putem să construim, că avem un țel, un viitor comun, după cum vor deveni cel puțin deranjante relațiile pe care le percepem ca fiind doar consumatoare de timp, în care nu ne putem baza pe partenerii noștri. Vom taxa superficialitatea, lipsa de seriozitate sau de asumare a responsabilității, după cum vom aprecia și vom respecta cu atât mai mult opusul.
▪ Atracțiile sau respingerile pot fi extrem de puternice acum, dar să nu uităm că Venus va fi retrogradă o perioadă lungă de timp, prin urmare ceea ce ni se pare “definitiv” acum vom avea ocazia să reevaluăm în lunile care urmează. Din nou, să nu ne grăbim cu concluziile.
▪ Nevoia de putere va exista (Pluto), important este ce facem cu ea, cum o folosim în raport cu ceilalți (într-o variantă constructivă sau nu). În sens pozitiv, dacă relațiile noastre sunt bune, armonioase, acum putem simți o și mai mare nevoie de apropiere și de conexiune, iar relațiile vor deveni și mai puternice.
▪ Pe de altă parte, atenție la luptele de putere care pot apărea între noi și ceilalți (Pluto), la încercarea de a ne exercita autoritatea asupra partenerilor noștri, de a domina, controla sau manipula pentru a obține ce ne dorim sau la tendința de a ne lăsa dominați/controlați (atenție la manifestările “obsesiv-compulsive”).
▪ Modul în care ne vom raporta la ideea de autoritate și de putere în relațiile cu ceilalți poate reflecta modelul preluat din familia de origine pe care îl avem (Venus/Pluto în Capricorn), inclusiv tendința de a abuza de autoritatea noastră sau, la polul opus, frica de autoritate, dacă este cazul. Iar oglinda oferită de aceste relații, dacă nu este chiar cea pe care ne-o dorim, poate fi semnalul că a venit vremea să vindecăm ceva din trecutul nostru. De exemplu, dacă am tolerat prea mult, dacă simțim că ne-am cedat puterea personală (pentru că așa am fost învățați), putem considera că a venit vremea să ne-o recăpătăm, să punem punct unor situații toxice, abuzive etc.

Dar, așa cum scriam mai sus, Venus urmează să intre în mișcare aparent retrogradă, prin urmare acum este doar începutul…

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Despre mine și despre tipul de astrologie pe care îl practic am povestit aici, în cadrul emisiunii “12 Călăuze”.

Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂
Iar dacă vrei să afli la timp când sunt postate următoarele articole, te invit să urmărești pagina de Facebook.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 6.12.2021 Marte în Scorpion în sextil cu Pluto în Capricorn (între 5-8.12.2021)
▪ 7.12.2021 Mercur în Săgetător în careu cu Neptun în Pești (între 7-8.12.2021)
▪ 8.12.2021 Marte în Scorpion în careu cu Jupiter în Vărsător (între 6-10.12.2021)
▪ 11.12.2021 Venus în conjuncție cu Pluto în Capricorn (între 8-28.12.2021; aspectul se va repeta pe 25.12, respectiv pe 3.03.202)
▪ 11.12.2021 Mercur în Săgetător în sextil cu Jupiter în Vărsător (între 11-12.12.2021)
▪ 12.12.2021 Soare în Săgetător în careu cu Neptun în Pești (între 11-13.12.2021)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 6-12.12.2021.
“Relațiile cu ceilalți – oglinda relației cu noi înșine.””

  1. Bună seara. Eu sunt în zodia Rac și am ascendent în Scorpion. E valabil ce scrie la Scorpion și pentru mine?. Mulțumesc mult! 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *