A doua Lună plină în Vărsător din 2021 – 22.08.2021.
Despre nevoia de eliberare, decondiționare și autenticitate.

În data de 22 august 2021, la 15:02 (ora României) are loc cea de-a doua Lună plină în Vărsător de anul acesta (Luna în Vărsător se va afla în opoziție cu Soarele din Leu, la 29°37’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional” (universul emoțiilor noastre). Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea (“filtrul” prin care integrăm toate celelalte elemente din viața noastră).
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Vărsător – influențe generale, energie și caracteristici

Arhetipul Vărsător

▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Vărsător/Uranus reprezintă nevoia de individualizare, de exprimare a ceea suntem ca indivizi, dincolo de ceea ce am fost învățați să fim de către familie/societate și, implicit, de a ne elibera de anumite reguli, modele, programe (“condiționări”) care ne îngrădesc/restricționeză felul nostru unic, specific de a fi.
▪ Vărsătorul are capacitatea de a privi și analiza lucrurile cu foarte multă obiectivitate/detașare emoțională (semn de aer, rațional, cerebral).
▪ “Ruptura” față de ce este clasic, tradițional (acceptat de familie/societate) și exprimarea propriei individualități poate duce la un sentiment de alienare, de unde căutarea și apropierea de grupuri/comunități aflate pe aceeași lungime de undă (nevoia de apartență la un grup în care Vărsătorul să se simtă acceptat, înțeles, cu care să aibă interese comune).
▪ Vărsătorul este interesat de inovație și progres, de abordarea anumitor aspecte ale realității și îmbunătățirea, modernizarea, revoluționarea lor (de aici aplecarea către știință și tehnică, orientarea către viitor, spiritul vizionar, gândirea inovativă, flash-urile de inspirație, ideile “geniale”).
▪ Vărsătorul este asociat și cu ideea de timp non-liniar. Trecutul, prezentul și viitorul co-există, doar că informațiile care țin de trecut sau viitor nu le putem accesa/nu suntem conștienți de ele în mod obișnuit (însă sunt stocate în memoria de lungă durată, în “inconștientul individual” și ies la suprafață prin senzații de deja-vu, vise, flash-uri de inspirație, revelații, premoniții etc).

Cele două momente de Lună plină în Vărsător

▪ O Lună plină în semnul Vărsătorului sugerează, dincolo de orice alte aspecte, o nevoie puternică de eliberare/decondiționare, adică renunțarea la anumite “programe” pe care le-am preluat de la alții (familie, societate, mediu), care ne împiedică să ne exprimăm propria individualitate (ceea ce suntem versus ceea ce am învățat sau am fost învățați că suntem sau putem fi).
▪ Prima Lună plină în Vărsător de anul acesta a avut loc pe 24 iulie, chiar pe primul grad din Vărsător, în timp ce cea de-a doua se produce pe 22 august, dar pe ultimul grad. În ambele cazuri vorbim de arhetipul Vărsătorului (cu tot ce presupune el), dar diferența constă în ceea ce am putea numi “puterea de manifestare”. Imaginați-vă conturul unui desen versus un desen finalizat sau ideea unui proiect versus proiectul în sine.
▪ Primul grad al unui semn zodiacal este un început, un teritoriu nou, necunoscut pe care intrăm, în timp ce ultimul grad reprezintă o culminare, un apogeu (de aici urmând să se facă trecerea la următorul semn zodiacal). Pe ultimul grad energia arhetipului respectiv poate să fie foarte bine integrată (pe principiul am lucrat deja în direcția respectivă și acum știu ce și cum trebuie făcut) sau pot exista situații de criză (fie facem excese, exagerăm, fie suntem obligați să adresăm “restanțele” pe care le-am acumulat).
▪ Prin urmare, situațiile, evenimentele care au loc la Luna plină din august trimit către cele din iulie, vizează aceleași domenii din viața noastră (guvernate de Vărsător). DAR, dacă în iulie aveam doar o idee sau doar niște indicii despre ce urmează să culmineze, să se încheie sau concluziile erau mai degrabă “parțiale” (primul grad/”conturul desenului”), la Luna plină de pe 22 august lucrurile sunt mult mai clare, rezultatele pe care le obținem sunt „evidente” (ultimul grad/”desenul complet”).
Despre prima Lună plină în Vărsător, am scris aici.

Luna plină în Vărsător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:

▪ Luna în Vărsător în conjuncție cu Jupiter Rx în Vărsător (“fază nouă”)

▪ Cu conjuncția Lună/Jupiter în Vărsător putem fi foarte mulțumiți de rezultatele pe care le obținem sau de concluziile la care ajungem în această perioadă, după cum putem avea tot felul de oportunități care să ne permită să facem anumite schimbări pe care ni le dorim sau care să ne dea un sentiment de încredere în forțele proprii. De asemenea, intuiția (Jupiter) ne poate fi la cote foarte înalte acum și putem avea tot felul de momente de “aha!”, revelații, conștientizări.
▪ În același timp, să avem în vedere că Jupiter expandează tot ce atinge (bun sau mai puțin bun), de unde și posibilitatea de a exagera, de a ne întinde mai mult decât ne e plapuma. În contextul Lunii pline în Vărsător la 29 de grade, mi se pare util să analizăm cu maximă obiectivitate schimbările pe care le facem acum (mai ales dacă sunt unele “radicale”), pentru a ne asigura că sunt într-adevăr ceea ce ne dorim și “nu exagerăm”, nu le facem doar din teribilism, doar de dragul schimbării sau al revoltei (varianta distorsionată de manifestare a Vărsătorului).

Așadar, câteva întrebări-cheie la această Lună plină ar fi următoarele:
▪ Ce schimbări trebuie să fac în anumite domenii din viața mea pentru a mă simți liber și autentic, dar care să îmi permită, în același timp, să funcționez în mediul respectiv? Cum pot fi o parte a sistemului (societate, familie, relații, sfera profesională etc.), dar fără să devin una cu sistemul (fără să renunț la propria individualitate)?

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea.
Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distibuie”). Contează mult pentru mine. 🙂

Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele articole.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *