Astrele în perioada 23-29.08.2021.
“Vulnerabilitatea în relații.”

Săptămâna aceasta vom acorda o atenție sporită relațiilor pe care le avem.

Luni, Soarele părăsește semnul Leului și intră în Fecioară, alături de Mercur și Marte. Dacă în ultima lună am pus accentul mai mult pe noi și pe nevoile noastre, dacă ne-am concentrat mai mult pe a scoate în evidență ce avem mai bun și mai frumos, dacă am simțit mai mult nevoia să fim “în lumina reflectoarelor”, să fim apreciați și admirați, acum energia se schimbă. Leul, ca arhetip, este orientat către sine însuși, către împlinirea potențialului creativ pe care îl are (subiectivitate/”Universul se învârte în jurul meu”), în timp ce Fecioara, din multe puncte de vedere, se află la polul opus.
Cu Soarele în Fecioară devenim mai conștienți de ceea ce nu avem sau nu suntem, de anumite aspecte care nu funcționează în viața noastră, așa cum ne-am dori, și căutăm să le reparăm, să le facem să funcționeze. Prin urmare, este o perioadă excelentă pentru a ne folosi spiritul critic și discernământul (Fecioară), în ideea de a îmbunătăți anumite domenii din viața noastră, oricare ar fi acelea. “Secretul” este să nu ne axăm doar pe ce nu merge, să nu vedem doar “minusurile” și “lipsurile” (varianta distorsionată de manifestare a Fecioarei) și să acceptăm faptul că “perfecțiunea este un proces, nu o destinație”. Altfel, dacă tindem către o perfecțiune imposibil de atins sau dacă vedem doar minusurile, intervin anxietatea (“îmi fac griji non-stop că nu o să reușesc”), procrastinarea (“nu mă simt pregătit pentru…., așa că o să tot amân”) și blocajele (“mă simt atât de copleșit de câte am de făcut încât nu mai pot să acționez”.)
Ceea ce contează este efortul constant pe care îl depunem în direcția care ne interesează, pașii pe care îi facem și mai puțin dacă reușim 100% să ajungem acolo unde ne propunem.

Tot luni, Venus se află într-o relație ușoară, armoniosă cu Saturn Rx. Este o zi în care comunicarea cu ceilalți poate decurge natural, în care putem adresa și rezolva inclusiv probleme sau situații mai vechi, deoarece vom vedea lucrurile cu maturitate și destul de ancorați în realitate, atât din perspectiva noastră cât și din cea a persoanelor cu care dialogăm. Prin urmare, dacă ne dorim anumite schimbări în relațiile pe care le avem (orice fel de relații, nu doar de cuplu), poate fi o zi potrivită pentru a le aduce în discuție.

Marți și miercuri, dar în special miercuri, cu opoziția Mercur/Neptun, atmosfera se schimbă, în ideea în care modul în care gândim sau comunicăm poate deveni destul de neclar, ambiguu, confuz. Ne va fi ceva mai greu să ne păstrăm logica, discernământul (Mercur în Fecioară) atunci când ne exprimăm punctele de vedere și putem avea tendința de a prezenta anumite situații așa cum ne-am dori să fie (într-o varianta idealizată) și nu așa cum sunt în realitate, după cum și ceilalți pot face același lucru. Putem scăpa mai ușor din vedere anumite detalii importante, prin urmare, dacă avem decizii importante de luat, să ne gândim de mai multe ori, să verificăm datele, actele etc.
Pe de altă parte, putem avea tendința „să ne sacrificăm”, să încercăm să compensăm un sentiment de „nu sunt suficient de bun pentru x sau y, nu merit” prin gesturile pe care le facem, prin ceea ce le oferim celorlalți. Așadar, atenție la ce și cât oferim în aceste zile și la modul în care ne raportăm la propria persoană sau la cei cu care interacționăm. Dacă ne regăsim în scenariul „victimă/salvator” sau într-unul în care lucrurile par prea frumoase pentru a fi adevărate, să facem un pas în spate și să lăsăm câteva zile să treacă pentru a vedea dacă situațiile se prezintă în continuare așa cum le vedem acum.
În altă ordine de idei, pot fi zile foarte bune pentru activități care presupun inspirație, creativitate sau pentru odihnă și relaxare.

În a doua parte a săptămânii (în special vineri), cu opoziția Venus/Chiron Rx, anumite aspecte legate de relațiile pe care le avem (Venus în Balanță) ne pot face să ne simțim răniți, vulnerabili (Chiron Rx în Berbec).
Dacă atitudinea sau comportamentele partenerilor noștri ne rănesc, ne putem duce ușor către două extreme: fie să ne retragem, să ne închidem, să nu spunem ce ne deranjează, ce ne rănește, adică să adoptăm rolul de “victimă”, fie să încercăm să rănim, la rândul nostru, pentru a compensa durerea care ne-a fost produsă sau pentru a ne ascunde propria vulnerabilitate. Bineînțeles, niciuna dintre cele două variante nu vor rezolva situațiile în care ne aflăm, ci cel mult vor adânci conflictul dintre noi și partenerii noștri. Prin urmare, pentru a ieși din scenariul „mă rănești/tac” sau „mă rănești/te rănesc”, este important să încercăm să analizăm situațiile în care ne găsim cu cât mai mult obiectivitate, să luăm în calcul ambele părți implicate (pentru a înțelege de ce-urile), precum și să avem curajul să spunem ce ne deranjează, dar într-o manieră asertivă (punând accentul pe atitudinea sau gesturile respective, fără să atacăm/jignim persoana în cauză).

În aceeași perioadă, Mercur în Fecioară va fi într-o relație armonioasă cu Pluto Rx în Capricorn, ceea ce ne va ajuta să analizăm în profunzime situațiile care apar. Dacă există comunicare și dialog, precum și dorința comună de a rezolva aceste situații, relațiile respective pot deveni chiar mai puternice. În schimb, dacă partenerii noștri nu sunt dispuși să se ocupe de partea lor de relație, dacă nu își asumă responsabilitatea pentru ceea ce spun sau fac, dacă perseverează în a ne atinge „butoanele sensibile”, fără să țină cont de cum ne simțim, acesta ar putea fi unul dintre momentele în care să ne întrebăm dacă suntem într-adevăr acolo unde ar trebui să fim.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea.
Dacă ți-a plăcut astro-povestea, dă-mi de veste, apăsând butonul de like/share (“îmi place”/”distribuie”) sau lasă-mi un comentariu. 🙂

Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele articole.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 23.08.2021 Soarele intră în Fecioară (între 23.08-22.09.2021)
▪ 23.08.2021 Venus în Balanță în trigon cu Saturn Rx în Vărsător (între 22-24.08.2021)
▪ 25.08.2021 Mercur în Fecioară în opoziție cu Neptun Rx în Pești (între 24-25.08.2021)
▪ 26.08.2021 Venus în Balanță în opoziție cu Chiron Rx în Berbec (între 25-27.08.2021)
▪ 26.08.2021 Mercur în Fecioară în trigon cu Pluto Rx în Capricorn (între 26-27.08.2021)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 23-29.08.2021.
“Vulnerabilitatea în relații.””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *