Lună plină în Vărsător – 24.07.2021.
“Realitatea în care trăiesc reflectă ceea ce sunt eu sau ceea ce am fost învățat că pot să fiu?
Individualizare/ eliberare versus condiționare/ conformare.”

În data de 24 iulie 2021, la 5:37 (ora României) are loc o Lună plină în Vărsător (Luna în Vărsător se va afla în opoziție cu Soarele din Leu, la 1°26’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional” (universul emoțiilor noastre). Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea (“filtrul” prin care integrăm toate celelalte elemente din viața noastră).
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Luna plină în Vărsător – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Luna plină are loc în semnul Vărsătorului, ceea ce presupune că “roadele” pe care le culegem în această perioadă (culminările care au loc acum) stau sub semnul acestui arhetip.
▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Vărsător/Uranus reprezintă nevoia de individualizare, de exprimare a ceea suntem ca indivizi, dincolo de ceea ce am fost învățați să fim de către familie/societate și, implicit, de a ne elibera de anumite reguli, modele, programe (“condiționări”) care ne îngrădesc/restricționeză felul nostru unic, specific de a fi. De aici și un anumit spirit de revoltă, manifestat mai puternic sau mai slab, de la individ la individ.
▪ “Ruptura” față de ce este clasic, tradițional (acceptat de familie/societate) și exprimarea propriei individualități poate duce la un sentiment de alienare (“cei din jurul meu nu mă înțeleg și nu mă acceptă pentru că sunt diferit”), de unde căutarea și apropierea de grupuri/comunități aflate pe aceeași lungime de undă (nevoia de apartență la un grup în care Vărsătorul să se simtă acceptat, înțeles, cu care să aibă interese comune).
▪ Raportat la modul existent (clasic, tradițional, acceptat) de a face lucrurile, Vărsătorul este interesat de inovație și progres, de abordarea anumitor aspecte ale realității și îmbunătățirea, modernizarea, revoluționarea lor (de aici aplecarea către știință și tehnică, orientarea către viitor, spiritul vizionar, gândirea inovativă, flash-urile de inspirație, ideile “geniale”).
▪ Vărsătorul are capacitatea de a privi și analiza lucrurile cu foarte multă obiectivitate/detașare emoțională (semn de aer, rațional, cerebral).
▪ Vărsătorul este asociat și cu ideea de timp non-liniar. Trecutul, prezentul și viitorul co-există, doar că informațiile care țin de trecut sau viitor nu le putem accesa/nu suntem conștienți de ele în mod obișnuit (însă sunt stocate în memoria de lungă durată, în “inconștientul individual” și ies la suprafață prin senzații de deja-vu, vise, flash-uri de inspirație, revelații, premoniții etc).

▪ Luna plină în Vărsător ne invită să reflectăm asupra modului în care reușim să integrăm modul nostru unic, specific de a fi în realitatea în care trăim și, implicit, să îmbunătățim sau să lăsăm în urmă (după caz) anumite modele/programe pe care le-am preluat de la alții (familie/societate), astfel încât, prin acest proces, “noua realitate” construită să ne reflecte într-o mai mare măsură individualitatea.

Câteva întrebări utile la această Lună plină:
▪ Acțiunile, comportamentele mele, deciziile pe care le iau în prezent se bazează pe dorințele și nevoile mele autentice, reale, reflectă modul meu de gândi? Sau îmi trăiesc viața în funcție de așteptările altora, de ce mi s-a spus că “trebuie” să fac sau să fiu (de exemplu, pentru că am fost învățat că “așa se face, așa nu se face”, “asta e bine, asta nu e bine” etc.)? Am tendința să mă conformez, să iau lucrurile ca atare sau încerc să văd ce mi se potrivește mie și ce nu? Dacă observ că ceva din ce “se face” nu funcționează în cazul meu, caut să schimb, să îmbunătățesc acel ceva sau rămân într-o zonă de pasivitate (din dorința de a fi acceptat, de rușine etc.)?
▪ În ce domenii din viața mea consider că a venit vremea să las trecutul în urmă și să pornesc “revoluția mea personală”?
▪ Care este relația pe care o am în prezent cu grupurile din care fac parte? Mă simt apreciat, respectat pentru ceea ce sunt? Simt că (mai) este locul meu aici?

▪ Luna plină din 24 iulie are loc foarte aproape de gradul unde a avut loc conjuncția Jupiter/Saturn din Vărsător din decembrie 2020, cea care dă tonul “reconfigurării” realității noastre din următorii 20 de ani, prin urmare, anumite revelații, insight-uri sau evenimente care au loc acum pot trimite către noi direcții pe care le vom explora pe o perioadă foarte lungă de timp de acum încolo. De aceea, este cu atât mai important să fim atenți la ce se întâmplă în această perioadă, la semnele, indiciile pe care le primim.
▪ În același timp, deoarece Luna plină din 24 iulie are loc chiar la începutul acestui semn zodiacal, pe primul grad, vom mai avea o Lună plină pe ultimul grad din Vărsător, pe 22 august, ceea ce înseamnă că temele abordate acum vor reveni în atenția noastră și în luna august (putem simți acum că nu avem imaginea completă, ci mai degrabă niște “prime concluzii”).

Luna plină în Vărsător și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:
▪ Luna în Vărsător în conjuncție cu Pluto Rx în Capricorn (“fază nouă”)
▪ Luna în Vărsător în relație de inconjuncție cu Venus în Fecioară
▪ Soare în Leu în relație de inconjuncție cu Jupiter Rx în Pești

▪ Conjuncția Lună plină/Pluto Rx în Capricorn poate aduce la suprafață anumite conflicte interioare sau exterioare (cu noi înșine sau cu ceilalți) între nevoia de a face anumite schimbări, de a inova, de a lăsa trecutul în urmă (Vărsător) și atașamentele puternice (Pluto) față de starea existentă a lucrurilor (Capricorn). Chiar și în situația în care noi inițiem schimbările și le considerăm benefice (pentru că altfel nu le-am mai face), tot putem simți o oarecare rezistență față de schimbările respective, frica de necunoscut și de a ne pierde puterea (pentru că noul vine la pachet cu incertitudinile de rigoare și cu senzația că nu mai deținem controlul). Dacă nu inițiem noi schimbările și simțim că suntem puși “în fața faptului împlinit”, rezistența la schimbare poate fi cu atât mai mare. Evident, în ambele situații, cu cât ținem mai puțin cu dinții de trecut (și acceptăm faptul că totul are „o dată de expirare”), cu atât tranziția de la vechi la nou se va face mai ușor.

▪ Cele două relații de inconjuncție sugerează necesitatea de a face anumite ajustări pentru ca lucrurile să funcționeze:

* Cu inconjuncția Lună în Vărsător/Venus în Fecioară, pentru a putea face schimbările necesare, pentru a putea implementa noua noastră viziune despre x sau y (Luna în Vărsător) este important să nu neglijăm detaliile, dar nici să nu ne lăsăm copleșiți de acestea, de griji, de anxietate, de câte lucruri avem de făcut, de sentimentul că nu suntem “suficient de buni” (Fecioară), pentru că altfel rămânem doar la stadiul de idee/teorie (Vărsător) și nu mai trecem la “practică” (Fecioară). Dacă nu suntem atenți, mintea analitică ne poate ajuta să găsim tot felul de argumente “logice” prin care să ne justificăm procrastinarea sau renunțarea la ce avem de făcut (Fecioară).

* Cu inconjuncția Soare în Leu/Jupter Rx în Pești, pentru a fi apreciați de către ceilalți, pentru a ne fi recunoscute meritele, talentele etc.(Leu), este important să nu fim egocentrici (Leu), să avem blândețe, compasiune, toleranță față de cei din jurul nostru (Pești). Sau, dacă ne aflăm la polul opus, să rezistăm tentației de a crede că toți ceilalți (Pești) sunt mai buni decât noi și că noi nu merităm să strălucim, să fim văzuți, apreciați.

Pentru a înțelege mai bine contextul în care are loc Luna plină, vă recomand să parcurgeți și analiza săptămânii, pe care o găsiți aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Mă bucur că ai ajuns pe pagina mea. Dacă ți-a plăcut astro-povestea și o distribui, mă bucur și mai mult. 🙂
Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele articole.

fb-share-icon0

2 comentarii la „Lună plină în Vărsător – 24.07.2021.
“Realitatea în care trăiesc reflectă ceea ce sunt eu sau ceea ce am fost învățat că pot să fiu?
Individualizare/ eliberare versus condiționare/ conformare.””

  1. EXCELENTA ANALIZĂ ASTRALĂ!
    MI.A PLĂCUT F.MULT DESPRE NON- TIMP AL VĂRSĂTORILOR!!! EU SUNT VĂRSĂTOR, ȘI M.AM REGĂSIT PERFECT IN TOT CE AȚI SCRIS, CU MULT TALENT ȘI MULTĂ MUNCĂ PENTRU DOCUMENTARE !
    FELICITĂRI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *