Astrele în perioada 28.06-4.07.2021.
“Alege-ți cu atenție cauzele pentru care ești dispus să lupți!”

Așa cum am tot scris de la începutul lui 2021, este un an de schimbări majore, radicale pentru mulți dintre noi, fiind marcat de cele trei careuri (relații tensionate) care au loc între Saturn în Vărsător și Uranus în Taur.

Multe dintre elementele care obișnuiau să reprezinte „oaza noastră de liniște și de stabilitate” (relațiile de iubire, de prietenie sau cu familia de origine, joburile, sursele de venit, locul în care trăim, idealurile, planurile noastre etc.) intră într-un proces accelerat de transformare. Lucrurile se desfășoră cu rapiditate, unele dintre aceste elemente sunt eliminate, “dispar”, pur și simplu, din viața noastră, în timp ce apar altele noi, fapt care ne poate scoate destul de mult din “zona de confort”.

Părți ale realității noastre de zi cu zi (Saturn) sunt “zguduite” (Uranus) de o serie de evenimente, care au rolul de a le da o nouă formă, de a le redefini, de a le aduce mai aproape de nevoile noastre individuale, de modul nostru unic, specific de a fi (Uranus). Dincolo de evenimentele în sine care au loc, putem avea tot felul de “revelații”, de momente de “aha!” cu privire la modul în care am dori să arate “noua noastră realitate”.

Totodată, deoarece Uranus este implicat în acest careu, anumite evenimente pot activa (cel puțin pentru unii dintre noi) și o serie de “traume” mai vechi (din această viață sau din alte vieți). Devenind (mai) conștienți de ele și având capacitatea de a le privi cu mai multă “obiectivitate”/Uranus, putem să înțelegem mai bine cum se manifestă încă în prezentul în care ne aflăm și să facem ceva în privința asta (să lucrăm cu ele și să facem cel puțin câțiva pași în direcția diminuării impactului acestora). Despre Saturn/Uranus am scris aici.

Efectele celor trei careuri dintre Saturn și Uranus se simt pe parcursul întregului an, dar în special în februarie, iunie și decembrie (datele când careurile sunt exacte sunt 17 februarie, 15 iunie, respectiv 24 decembrie). În plus, în anumite perioade din an, mixul Saturn/Uranus este “activat” de aspectele făcute de alți jucători de pe bolta cerească cu Saturn și/sau Uranus. De exemplu, în ianuarie, Jupiter (recent intrat în Vărsător) a făcut careu cu conjuncția Marte/Uranus din Taur, introducându-ne în atmosfera lui 2021.

Revenind la perioada în care ne aflăm, Marte în Leu activează săptămâna aceasta careul Saturn/Uranus. Se formează un careu în T (două planete în opoziție, care fac careu cu o a treia): Marte în Leu va fi în opoziție cu Saturn în Vărsător, iar amândoi vor fi în careu cu Uranus în Taur.

Dincolo de aceste “detalii tehnice”, este o săptămână dinamică, plină de acțiune, adrenalină și cu potențial de “reacții vulcanice”. Pe de o parte, putem face niște schimbări semnificative, necesare (pe principiul “nu se mai poate așa”), însă, pe de altă parte, există și posibilitatea să reacționăm extrem de impulsiv/ agresiv sau să ne supraevaluăm capacitatea de a face tot felul de lucruri.
Atmosfera va crește în intensitate pe parcursul săptămânii (evenimentele se vor precipita în a doua parte a acestei săptămâni și la începutul săptămânii următoare).

La mijlocul săptămânii, cu opoziția Marte/Saturn (joi), putem simți că dorințele, intențiile, acțiunile noastre (Marte în Leu) se lovesc ca de un zid (Saturn în Vărsător) și că, pentru a reuși să trecem dincolo de el, este necesar să depunem foarte mult efort și să ne concentrăm toată energia în direcția respectivă sau, în cel mai rău caz, să ne alegem un moment mai oportun.
Această opoziție se va manifesta la nivelul relațiilor pe care le avem (orice fel de relații), prin urmare, dacă ne concentrăm în exclusivitate pe ce ne dorim noi (Marte în Leu), partenerii noștri ne vor pune în față o oglindă, astfel încât să ne mai temperăm și să coborâm de pe piedestalul pe care singuri ne-am urcat (dacă este cazul). Orice opoziție implică găsirea unui echilibru, prin urmare, în funcție de reacțiile pe care comportamentele noastre (Leu) le stârnesc în ceilalți (Vărsător), putem să ne privim cu mai multă obiectivitate (Vărsător) și să vedem ce mai trebuie ajustat, astfel încât “balanța” să fie echilibrată. Dacă ne aflăm la polul opus și simțim că în relațiile pe care le avem nu suntem văzuți, apreciati, respectați (Leu), vom căuta, pe același principiu, să ne susținem cauzele (vom avea mult mai mult curaj să spunem sau să facem ce ne dorim, să luptăm pentru drepturile noastre etc.).
Având în vedere mixul Marte/Saturn, conflicte pot apărea în special în relațiile cu persoanele care reprezintă un anumit tip de autoritate în viața noastră (reprezentanți ai unor instituții, șefi, părinți mai autoritari, poate chiar parteneri de cuplu).

În aceeași perioadă cu opoziția Marte/Saturn, Chiron în Berbec (răni, vulnerabilitate, inadecvare) este și el destul de activ, formând, însă, relații ușoare, netensionate (trigon, respectiv sextil) cu cei doi, ceea ce înseamnă că, deși evenimentele care au loc acum ne pot atinge anumite “puncte sensibile”, vom reuși să le gestionăm cu o oarecare ușurință. Adică, să facem distincție între prezent și anumite evenimente care, poate, ne-au rănit în trecut, astfel încât să nu reacționăm dintr-o zonă de durere, ci mai degrabă, dintr-una de acceptare și de asumare a ceea ce a fost, cu mai multă maturitate și înțelepciune.

Spre sfârșitul săptămânii, când se formează careul exact dintre Marte în Leu și Uranus în Taur (duminică), atmosfera crește în intensitate, iar nevoia de a ne elibera de tot felul de restricții devine tot mai puternică. Cu cât ne simțim “mai încorsetați” în situațiile în care ne aflăm, cu atât reacțiile noastre pot fi mai radicale.
În sens pozitiv, avem ocazia să ieșim din zona de confort, “să ne depășim limitele” și să facem anumite lucruri de care nici nu ne credeam în stare. Dacă ceva nu funcționează, vom fi capabili să acționăm instant și să luăm decizia de a încheia acel ceva, după cum putem începe, la fel de repede, tot felul de lucruri, în funcție de ceea ce “simțim pe moment”.
Pe de altă parte, atmosfera fiind “destul de explozivă”, să avem în vedere că există posibilitatea să reacționăm destul de aprig, impulsiv, poate chiar agresiv (fără a mai lua în calcul întregul context, detaliile etc.), să ne supraevaluăm capacitățile, să ne asumăm mult mai multe riscuri decât am face-o în mod normal (nevoia de adrenalină va fi la cote maxime), iar rezultatele să nu fie neapărat cele mai plăcute sau cele așteptate (riscul de „accidente”, la propriu sau la figurat, este mai mare acum, de aceea nu este chiar perioada cea mai bună „pentru a ne juca cu focul”).”

În aceeași zi (duminică) are loc și careul dintre Soarele aflat în Rac și Chiron în Berbec, ceea ce sugerează că evenimentele care au loc acum (fie că le inițiem noi, fie că “ni se întâmplă”) ne pot face să ne simțim destul de vulnerabili.
Coroborând careul Marte/Uranus cu careul Soare/Rac, există câteva variante de avut în vedere (printre altele):
▪ evenimentele care se produc acum ne iau prin surprindere, ne șochează, ne scot din zona de confort, de unde senzația de vulnerabilitate (nu le inițiem noi, dar le simțim și ne afectează)
▪ acțiunile noastre nu au rezultatele dorite, de unde senzația de vulnerabilitate (și de enervare, frustrare)
▪ acțiunile noastre au rezultatele dorite, câștigăm „bătălia”, dar “pagubele” produse ne umbresc bucuria.

Este o săptămână în care putem pune lucrurile în mișcare și face niște progrese considerabile în diferite domenii din viața noastră, având “la dispoziție” o forță și o energie incredibile în acest sens, dar este și o săptămână în care ne putem simți “cu nervii întinși la maxim”, prin urmare, mi se pare important să ne alegem cu înțelepciune bătăliile și modul de operare, să fim cât mai flexibili și să ne adaptăm situațiilor imprevizibile care pot avea loc acum.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 1.07.2021 Marte în Leu în opoziție cu Saturn Rx în Vărsător (între 30.06-3.07.2021)
▪ 2.07.2021 Marte în Leu în trigon cu Chiron în Berbec (între 30.06-4.07.2021)
▪ 4.07.2021 Marte în Leu în careu cu Uranus în Taur (între 2-5.07.2021)
▪ 4.07.2021 Soare în Rac în careu cu Chiron în Berbec (între 3-5.07.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *