Lună plină în Capricorn – 24.06.2021.
“Îmi asum responsabilitatea pentru cine am fost, sunt și vreau să devin.”

În data de 24 iunie 2021, la 21:40 (ora României) are loc o Lună plină în Capricorn (Luna în Capricorn se va afla în opoziție cu Soarele din Rac, la 3°27’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă identitatea, personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional” (universul emoțiilor noastre). Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea (“filtrul” prin care integrăm toate celelalte elemente din viața noastră).
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Capricorn

▪ Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Capricornului) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna plină în Capricorn – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Din perspectivă evolutivă, arhetipul Capricorn/Saturn reprezintă modul în care este structurată realitatea fizică în care trăim, realitate definită de factorii „timp” și „spațiu”. Pe de o parte, asta înseamnă că (deși unii dintre noi credem în teoria reîncarnării), dacă ne raportăm strict la această existență, știm că avem la dispoziție o perioadă limitată de timp pe acest pământ, pentru a realiza tot ce ne dorim să realizăm (prin urmare, timpul este extrem de prețios). Iar, pe de altă parte, că nu putem trăi complet izolați și că, pentru a putea funcționa și a ne putea integra, trebuie să respectăm regulile, legile locului/societății din care facem parte, mai bune sau mai puțin bune (în absența unor reguli bine definite, am trăi în haos). De exemplu, dacă vreau să devin medic, trebuie să mă înarmez cu răbdare, să învăț niște ani buni, să dau niște examene, să obțin niște diplome (conform regulilor sistemului existent în țara în care mă aflu); dacă vreau permis auto, trebuie să urmez anumiți pași, bine stabiliți. Și tot așa.
▪ Luna plină în Capricorn ne reamintește că (cel puțin) în anumite domenii din viața noastră nu merge să o luăm “pe scurtătură”; că obiectivele importante (oricare ar fi acelea) se ating în timp, cu energie și efort și că doar astfel putem pune bazele unor structuri solide în viața noastră, care să reziste și pe care să ne putem baza. Și, mai mult decât atât, că dincolo de aprecierea și recunoașterea care ne vin (sau nu) din exterior, cea mai mare satisfacție o dobândim atunci când suntem noi înșine mulțumiți de ce am realizat, când știm că am făcut tot ce ținea de noi pentru a ne materializa intențiile sau dorințele.
▪ Arhetipul Capricorn/Saturn este arhetipul Adultului, al Părintelui (mai autoritar), prin urmare, dacă vrem să obținem ceva trebuie să ne purtăm ca atare: să ne asumăm responsabilitatea pentru acel ceva, sa lucrăm în direcția respectivă, să ne înarmăm cu răbdare și să perseverăm, mai ales dacă nu ne iese din prima. Să nu așteptăm “să ni se întâmple”, ci să încercăm să facem să se întâmple. Iar acest lucru se aplică atât pentru lucrurile concrete pe care ni le dorim, cât și pentru nevoile noastre emoționale (nevoile “copilului interior”).
▪ Fiecare generație are tendința (perfect firească și de dorit) de a se desprinde de generația anterioară, de a îmbunătăți diferite aspecte ale vieții, de a inova (Vărsător), pentru că altfel am rămâne ancorați în trecut și nu am mai progresa, nu am mai evolua. Numai că nu putem progresa dacă nu știm de unde venim, care ne sunt rădăcinile, care ne e moștenirea, care ne sunt obiceiurile și tradițiile, care ne e istoria, care au fost experiențele părinților și bunicilor, ale înaintașilor noștri (Capricorn). Iar energia Capricornului creează o astfel de punte de legătură între noi și cei de dinaintea noastră, de la care avem atât de multe de învățat (inclusiv acele lucruri pe care ne-am dori să nu le repetăm vreodată).
▪ În varianta sa distorsionată, Capricornul se concentrează exclusiv pe ceea ce “trebuie” să facă, își poate impune obiective foarte greu de atins (atât lui, cât și altora), se poate îngropa în muncă, neglijându-și latura emoțională (dacă lucrurile sunt duse la extrem se poate ajunge până la burn-out și depresie), poate fi extrem de autoritar și rigid, se poate ancora în trecut etc. Cum orice arhetip se echilibrează prin semnul opus (în cazul de față – Rac), este important ca la această Lună plină să fim atenți nu numai la ceea ce facem, ci și la cum ne simțim, la nevoile noastre emoționale (și să evităm distorsiunile).

Luna plină în Capricorn și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:

▪ Luna în Capricorn în sextil cu Jupiter Rx în Pești
▪ Venus în Rac în opoziție cu Pluto Rx în Capricorn (24.06.2021)
▪ Saturn Rx în Vărsător în sextil cu Chiron în Berbec (24.06.2021)

▪ Luna plină este într-o relație ușoară, armonioasă cu Jupiter Rx în Pești, ceea ce sugerează că rezultatele pe care le vom obține acum sau concluziile la care vom ajunge vor fi pe placul nostru și le vom primi cu optimism și încredere. Putem avea chiar senzația că ceea ce părea un simplu vis se transformă acum în realitate (bineînțeles, un vis saturnian, pentru care am muncit).

Luna plină nu face alte aspecte importante, dar câțiva jucători de pe bolta cerească sunt destul de activi în aceeași perioadă, prin urmare au și ei „un cuvânt de spus” în desfășurarea evenimentelor:

▪ În funcție de culminările care au loc acum, avem ocazia să facem o punte de legătură între trecut, prezent și viitor (între acțiunile din trecut care au condus la rezultatele din prezent și posibile acțiuni viitoare), să vedem ce am făcut bine și merită păstrat și ce putem lăsa în urmă sau îmbunătăți (guvernatorul Capricornului, Saturn, se află în Vărsător și este retrograd); de asemenea, rezultatele obținute ne pot ajuta să alinăm răni mai vechi, să ne simțim mai încrezători în forțele proprii (Saturn/Chiron).

▪ La nivel de iubire/relații, atmosfera poate fi ceva mai tensionată (Venus/Pluto) și pot ieși la suprafață tot felul de “probleme” nerezolvate care țin de Copilul (Rac), respectiv de Adultul (Capricorn) din noi. Putem avea tendința să ne proiectăm anumite nevoi emoționale neîmplinite în copilărie în relațiile de acum și să încercăm “să manipulăm” pentru a ne fi împlinite acele nevoi sau, pur și simplu, pentru a obține ce ne dorim (să acționăm din ipostaza de “copil rănit”, care a învățat că doar așa primește). Sau putem încerca să ne manifestăm autoritatea asupra partenerilor noștri, să îi dominăm sau să îi controlăm (să acționăm tot din ipostaza de “copil rănit”, dar preluând modelul Adultului/Părintelui care s-a purtat similar cu noi). Acestea sunt extremele, dar, dacă observăm că interacțiunile cu partenerii noștri alunecă pe o pantă mai delicată, că discuțiile capătă un ton mai aprins sau că ne vine să spunem lucuri care pot răni, să încercăm să ne gândim ce puncte sensibile ne sunt atinse și abia apoi să răspundem.

Despre ce se mai întâmplă săptămâna aceasta am scris aici.

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

…………………………………………………..

Berbec (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Taur (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Gemeni (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Rac (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Leu (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Fecioară (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Balantă (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Scorpion (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Săgetator (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Capricorn (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Varsator (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Pesti (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri.

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *