Astrele în perioada 24-30.05.2021.
“Sezonul Eclipselor a început! Plus Saturn retrograd în Vărsător și Mercur retrograd în Gemeni.”

Ne așteaptă o săptămână extrem de bogată în evenimente astrologice: începem săptămâna cu Saturn care staționează retrograd în Vărsător, continuăm cu prima Eclipsă din acest sezon (Eclipsa de Lună în Săgetător) și încheiem săptămâna cu Mercur care staționează retrograd în Gemeni.

La începutul acestei săptămâni atmosfera este similară cu cea de la finalul săptămânii trecute.

Duminică, pe 23 mai, Saturn s-a oprit din mișcarea sa directă, staționează duminică și luni, pentru ca de marți, încet-încet, să intre în mișcare aparent retrogradă.
* Cu Saturn retrograd în Vărsător avem ocazia să reanalizăm, să reevaluăm (aceasta este definiția oricărei retrogradări) modul în care realitatea concretă, fizică în care trăim (Saturn) reflectă sau nu realitatea noastră interioară (sinele nostru autentic/Vărsător, dincolo de condiționările/influențele pe care le avem dinspre familie/societate etc.), astfel încât, în funcție de concluziile la care ajungem, să putem face schimbările necesare.
* Un alt aspect la care putem reflecta în această perioadă se referă la ce putem face diferit (mai bine) pentru a integra felul nostru specific de a fi la nivel de societate (pentru că, oricât ne-am dori, nu putem funcționa complet izolați de restul, avem nevoie să fim acceptați, respectați etc.).
* Deoarece în zilele de staționare energia planetei respective este intensificată, duminică și luni (23/24.05) putem simți mult mai puternic ce nu (mai) funcționează în realitatea noastră, ce nu mai putem tolera etc., iar atmosfera să fie ceva mai apăsătoare. Despre Saturn în Vărsător am scris aici.

Tot începând de duminică (23.05) și până luni/marți (săptămâna aceasta), Mercur în Gemeni se află într-o relație tensionată cu Neptun din Pești (careu), ceea ce înseamnă că gândirea noastră logică, rațională, precum și capacitatea noastră de a interpreta faptele sau informațiile cu care intrăm în contact pot fi “alterate”. De exemplu, putem avea tendința să percepem lucrurile așa cum ni le dorim (într-o variantă idealizată) și nu așa cum sunt de fapt, după cum ne putem simți mult mai ușor dezamăgiți, dacă așteptările noastre nu corespund situațiilor concrete în care ne aflăm. De asemenea, putem cosmetiza adevărul (lăsându-ne “duși de val”), după cum și ceilalți, la rândul lor, pot cosmetiza informațiile pe care ni le transmit.

Miercuri are loc o Eclipsă de Lună în Săgetător, prima din acest sezon.
* O Eclipsă de Lună presupune că, în diferite domenii din viața noastră, încheiem un ciclu, o etapă, obținem niște rezultate, ajungem la niște concluzii, dar lăsăm și ceva în urmă. Deoarece Eclipsa are loc în Săgetător, ceea ce lăsăm în urmă sunt anumite credințe și convingeri pe care le avem (cu privire la domeniile respective), credințe și convingeri pe care, poate, le-am preluat la un moment dat de la alții (familie, societate etc.) sau care, pur și simplu, ne țin anocorați în trecut și nu ne mai ajută în prezent să creștem și să evoluăm. Despre Eclipsa de Lună în Săgetător am scris în detaliu aici.
* Exemplu concret. Să presupunem că Eclipsa are loc într-o zonă din harta natală care are legătură cu modul în care ne raportăm la relațiile pe care le avem, cu așteptările noastre în materie de relații etc. Să presupunem că în general am avut relații “confortabile”, de lungă durată, stabile, dar, în care nevoile emoționale nu ne-au fost împlinite, în care, deși lucrurile erau în aparență funcționale, nu am simțit că suntem “unde trebuie”. Și că, deși am tot încercat să blocăm acest sentiment și să ne convingem că alte lucuri sunt mai importante (pentru că așa am fost învățați), tot nu ne-am simțit împăcați cu noi înșine. Ei bine, Eclipsa ne poate ajuta să devenim mai conștienți de nevoile noastre reale în materie de relații, să acționăm în direcția respectivă și să lăsăm în urmă vechiul mod de a fi în relații (să avem relații care să aibă mai mult sens/Săgetător pentru noi).

Apropo de iubire/relații, atmosfera poate fi destul de ambiguă la acest capitol joi și vineri, când Venus în Gemeni va forma un aspect tensionat cu Neptun în Pești. Așa cum scriam și mai sus despre mixul Mercur/Neptun, cu Venus/Neptun putem avea o viziune destul de nerealistă asupra relațiilor noastre (existente sau dorite), ne putem autoiluziona, putem promite mai mult decât este cazul, putem avea tendința să ne proiectăm nevoile (destul de nerealiste) asupra partenerilor noștri și să ne simțim dezamăgiți când/dacă aceste așteptări nu ne sunt împlinite. În sens pozitiv, pot fi zile destul de romantice, dar, dacă ceva pare “prea bun ca să fie adevărat”, să așteptăm puțin să se mai limpezească lucrurile, ca să vedem dacă ceea ce simțim/credem acum se păstrează sau este doar ceva de moment.

În situația în care apar confuzii/neînțelegeri în aceste zile, putem încerca să le clarificăm spre finalul săptămânii, când are loc conjuncția Mercur/Venus în Gemeni. Cu Mercur/Venus vom fi foarte comunicativi, dornici să socializăm, să schimbăm tot felul de informații cu ceilalți, inclusiv să analizăm și să ne exprimăm mai mult nevoile și așteptările în materie de iubire/relații. Deoarece Mercur și Venus se află în Gemeni, vom trece iubirea mai degrabă printr-un filtru mental (decât printr-unul emoțional).

Duminică, Mercur staționează și se pregătește să își înceapă mișcarea aparent retrogradă în semnul Gemenilor (va fi retrograd până pe 23 iunie). Având în vedere că retrogradarea presupune redirecționarea energiei respective dinspre exterior înspre interior (mai puțină acțiune și mai multă instrospecție), este o perioadă foarte bună pentru a reflecta (printre altele) la modul în care reușim să gestionăm multitudinea de informații cu care suntem bombardați (de ce informații avem nevoie și de ce informații nu avem nevoie), precum și la modul în care gândim/înțelegem anumite lucruri (dacă mai este relevant pentru noi sau trebuie ajustat, îmbunătățit etc.). Despre Mercur retrograd voi reveni cu mai multe detalii în astro-povestea următoare.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 23.05.2021 Saturn staționează retrograd în Vărsător (va fi retrograd între 23.05.2021-11.10.2021)
▪ 23.05.2021 Mercur în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 21-25.05.2021)
▪ 26.05.2021 Eclipsă de Lună în Săgetător
▪ 27.05.2021 Venus în Gemeni în careu cu Neptun în Pești (între 27-28.05.2021)
▪ 29.05.2021 Mercur în conjuncție cu Venus în Gemeni (între 28-30.05.2021)
▪ 30.05.2021 Mercur staționează retrograd în Gemeni (va fi retrograd între 30.05.2021-23.06.2021)

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *