Lună nouă în Taur – 11.05.2021
”Iubește-te și ai grijă de tine! Cea mai importantă resursă din viața ta ești tu.”
Astrele în perioada 10-17.05.2021.

În data de 11 mai 2021, la 22:00 (ora României) are loc Luna nouă în Taur: Luna și Soarele se vor afla în Taur, la 21°17’.

Intro. Despre Luna nouă în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă personalitatea, imaginea de sine (formată în funcție de mediul în care am crescut), relația cu familia de origine și, în special, cu mama și, implicit, “corpul emoțional” (universul emoțiilor noastre). Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră (“filtrul” prin care integrăm toate celelalte elemente din harta natală).
▪ Luna nouă marchează începutul unui ciclu și este asociată cu inițierea de acțiuni și proiecte, precum și cu setarea de diferite intenții. Acest ciclu se va încheia peste aproximativ șase luni, când va avea loc o Lună plină în același semn zodiacal.

Cum ne impactează la nivel individual Luna nouă în Taur

▪ În funcție de harta natală a fiecăruia dintre noi, Luna nouă va avea loc într-una dintre cele 12 case astrologice care formează harta (cea care stă sub semnul Taurului) și va impacta domeniile asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte, cu recomandarea de a vă uita mai întâi la Ascendent și apoi la Soare („zodie”).

Luna nouă în Taur – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Ca arhetip, Taurul reprezintă “instinctul de supraviețuire”, tendința existentă în fiecare dintre noi (într-o mai mică sau mai mare măsură) de a ne crea un mediu în care să ne simțim protejați, în siguranță (din punct de vedere emoțional, material etc.). Pentru a ne putea simți în siguranță este necesar să ne împlinim “nevoile” (atât acelea de bază, cum ar fi nevoia de hrană, de apă, de adăpost etc., cât și unele mai rafinate, odată ce primele au fost satisfăcute), iar aceasta o putem face doar procurându-ne “resursele” respective (hrană, bani, bunuri etc.). Implicit, toate aceste “resurse” (materiale sau non-materiale) de care avem nevoie ajung să formeze “sistemul nostru de valori” (ce ne place, ce apreciem).
▪ Prin urmare, Luna nouă în Taur este un moment excelent pentru a ne gândi la nevoile noastre și a căuta noi mijloace prin care să ni le împlinim. Deoarece Taurul este independent, “autosuficient”, orientat către sine însuși (nu către ceilalți), este important, pe de o parte, să ne gândim la nevoile noastre (ce este important pentru mine, nu pentru x, y sau z) și, pe de altă parte, să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce ne dorim să obținem (să nu ne proiectăm nevoile asupra altora, să nu ne așteptăm ca alții să se ocupe de ce avem noi nevoie).
▪ Având în vedere că Luna nouă are loc în Taur, este important să înțelegem și contextul general în care aceasta se produce. Pe parcursul lui 2021 au loc trei întâlniri tensionate între Uranus în Taur și Saturn în Vărsător (mai multe informații găsiți aici), ceea ce înseamnă, pe scurt, că anumite aspecte ale vieții noastre de zi cu zi (care ne dau “siguranța” emoțională sau materială) se află într-un proces de deconstrucție/reconstrucție. Chiar dacă rezultatul va fi crearea unei versiuni upgradate de realitate, care să reflecte mai bine nevoile noastre individuale, în anumite momente ne putem simți ca și cum “ne-ar fugi pământul de sub picioare”.
▪ În acest context, una dintre lecțiile de bază ale lui 2021, mai ales atunci când bucăți semnificative din realitatea noastră exterioară încep să se clatine sau când nu ne mai putem baza pe anumite “resurse” exterioare (Uranus în Taur/bunuri, bani, relații, familie, joburi etc.), este să ne reamintim că noi suntem cea mai importantă “resursă” pe care o avem (singura pe care nu ne-o poate lua nimeni) și că principala relație la care trebuie să lucrăm este cea cu noi înșine (de aceea este atât de important să ne iubim, să ne acceptăm, să facem tot ce putem pentru fi bine, pentru a ne simți cât mai în siguranță etc.). Dacă interiorul este puternic, chiar dacă exteriorul este afectat, putem “supraviețui”; în caz contrar, orice afectează exteriorul ne poate uşor destabiliza şi face să nu ne mai simțim “în siguranță”.
▪ Ei bine, “lecția” de mai sus este adusă în prim plan de Luna nouă în Taur, un moment excelent pentru a căuta noi mijloace prin care să ne activăm “instinctul de supraviețuire”, pentru a încerca să ne îmbunătățim relația cu noi înșine (iubirea/stima de sine) și pentru a (mai) face câțiva pași în direcția “autosuficienței”.

Luna nouă în Taur și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:
▪ Luna nouă în sextil cu Neptun în Pești
▪ Luna nouă în trigon cu Pluto Rx în Capricorn

▪ Luna nouă face aspecte ușoare, netensionate cu Neptun și cu Pluto. Pluto ne ajută să vedem lucrurile dincolo de suprafață și să avem determinarea și ambiția pentru a obține ce ne dorim, iar Neptun să acționăm dintr-o zonă de compasiune și de toleranță.
▪ Apropo de relația pe care o avem cu noi înșine, este un moment bun pentru a face o analiză “la rece” și a încerca să identificăm ceea ce noi considerăm a fi punctele noastre slabe (“nu sunt suficient de bun pentru…”). Scopul nu este să ne punem la zid pentru ele, ci să ne gândim la ce am putea face pentru a le îmbunătăți. Dacă nu avem o părere bună despre noi pentru că am primit mesaje negative în trecut (am fost judecați, criticați/Pluto în Capricorn), putem să devenim mai conștienți de acest aspect și să facem mai ușor pace (Neptun în Pești) cu “trecutul”; dacă sunt lucruri concrete pe care, din diverse motive, nu le-am făcut și de realizarea lor depinde modul în care ne privim, poate fi momentul în care să decidem să trecem la treabă.

Alte aspecte care au loc săptămâna aceasta

▪ 11.05.2021 Mercur în Gemeni în sextil cu Chiron în Berbec (între 10-11.05.2021)
▪ 12.05.2021 Marte în Rac în careu cu Chiron în Berbec (între 10-13.05.2021)
▪ 12.05.2021 Marte în Rac în sextil cu Uranus în Taur (între 10-14.05.2021)
▪ 12.05.2021 Mercur în Gemeni în trigon cu Saturn în Vărsător (între 12-13.05.2021)
▪ 13.05.2021 Soare în Taur în sextil cu Neptun în Pești (între 12-14.05.2021)
▪ 14.05.2021 Jupiter intră în Pești (între 14.05-28.07.2021)

▪ În prima parte a săptămânii ne putem simți ceva mai vulnerabili (Mercur/Chiron) și ne pot fi destul de ușor atinse “butoanele sensibile”, cu sau fără intenție (Marte/Chiron). Faptul că ceva din exterior (o vorbă, o faptă a cuiva) declanșează în noi o emoție puternică nu înseamnă neapărat că trebuie să facem ceva și, mai ales, nu înseamna că trebuie să luăm atitudine “instant”. Cel puțin nu înainte de a încerca să înțelegem de ce ne simțim (atât de) provocați. De exemplu, este posibil ca anumite lucruri care ne deranjează acum să aibă legătură cu situații mai puțin plăcute experimentate în copilărie (în relația cu familia de origine sau cu cei care ne-au crescut) și să reacționăm din postura unui copil rănit (pentru că deși situațiile în sine sunt diferite, emoțiile sunt aceleași). De aceea, nu ar strica să tragem aer în piept și să ne liniștim puțin înainte de a spune sau face ceva.
▪ În același timp, dacă sunt anumite situații cu care simțim că nu (mai) rezonăm, care nu ne fac bine, care ne dor, care ne rănesc etc., vom găsi în noi suficientă putere (plus “instinctul de supraviețuire” activat de Luna nouă) astfel încât să facem ceva în direcția asta/să ne eliberăm din situațiile respective (Marte/Uranus, Mercur/Saturn).
▪ În a doua parte a săptămânii atmosfera este mult mai relaxată și nu numai că ne va veni mult mai ușor să ne gestionăm emoțiile, dar vom fi și mult mai toleranți (atât cu noi, cât și cu ceilalți). Asta nu înseamnă că vom accepta orice, ci că vom avea mai multă încredere în noi înșine, în ce dorim și putem să facem și, aflați în acestă zonă de putere personală, sentimentul va fi că “acționăm” conform nevoilor noastre, nu doar “reacționăm” la ce se întâmplă în jur.
▪ Despre tranzitul lui Jupiter în semnul Peștilor (care începe vineri) voi reveni cu detalii cât de curând.

Să ne fie Luna nouă și săptămâna aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!
……………………………………………………………

Berbec (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Taur (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Gemeni (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Rac (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Leu (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Fecioară (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale);
Balanță (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Scorpion (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Săgetator (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Capricorn (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Varsător (4) – universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Pești (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii.

fb-share-icon0

2 comentarii la „Lună nouă în Taur – 11.05.2021
”Iubește-te și ai grijă de tine! Cea mai importantă resursă din viața ta ești tu.”
Astrele în perioada 10-17.05.2021.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *