Astrele în perioada 3-9.05.2021.
“Ce este important pentru noi versus ce am fost învățați să credem că este important pentru noi.”

Există situații care “depind” de noi și altele pe care nu le putem controla sau pe care le putem controla într-o mai mică măsură , care ne iau prin surprindere și scapă înțelegerii noastre (privit într-un context mai larg, totul are un sens, indiferent de cât de conștienți suntem noi de sensul respectiv). Cea de-a doua categorie funcționează de multe ori ca un “catalizator” pentru schimbare, în ideea în care suntem „forțați” să acționăm și să facem anumite schimbări care sunt necesare din punct de vedere evolutiv, dar pe care în alte condiții le-am fi tot amânat, pentru a nu ieși din zona de confort, din teama de a încerca ceva nou, din prea multă pasivitate sau comoditate etc.

Ei bine, cam aceasta este atmosfera generală în perioada de timp cuprinsă între 30 aprilie, când are loc conjuncția Soare/Uranus în Taur (cu potențial de situații imprevizibile, neașteptate) și 3 mai, când se formează careul exact dintre Soare în Taur/Saturn în Vărsător (când ceva ne nemulțumește, are loc un fel de conflict – interior sau exterior-, urmat de impulsul de a acționa, de a face o schimbare). Prin urmare, anumite teme ale săptămânii anterioare se continuă la începutul acestei săptămâni, în ideea de a găsi o rezolvare pentru ceva ce ne-a surprins/șocat sau pentru ceva ce nu mai funcționează pentru noi.

Pe de altă parte, având în vedere energia Taurului (ca arhetip), gândiți-vă la anumite lucruri pe care le-ați considerat la un moment dat importante, valoroase, de care ați rămas atașați şi care încă vă dau un sentiment de siguranță (emoțională, materială etc.). De care dintre acestea mai aveți efectiv nevoie în prezent și pe care le păstrați din obisnuință, deși poate nu vă mai trebuie, deși vă umplu spațiul, timpul, sufletul, deși vă consumă energia sau vă fac să vă simțiți “încorsetați”? Pot fi lucruri, situații, trăiri, relații, orice. În această perioadă, putem realiza că a venit vremea să ne eliberăm de câteva dintre acestea (dacă suntem onești cu noi înșine) sau putem constata că “eliberarea” are loc cumva neașteptat, fără să fi contribuit noi în mod direct/conștient la asta (dacă nu ne trezim noi singuri, Universul „ne impinge” să ne trezim).

Un alt aspect la care putem reflecta este următorul: care dintre aceste lucruri care contează pentru noi sunt cu adevărat „ale noastre” și pe care “le-am preluat” ca atare de la alții, de la familie, de la societate, de la mediul în care trăim? Energia Uranus/Vărsător contribuie la eliminarea anumitor condiționări pe care le avem, cu scopul de a aduce la suprafață felul nostru unic, autentic de a fi. De exemplu, avem noi nevoie de foarte multe resurse pentru a trăi (Taur) sau am fost învățați să avem, să acumulăm şi mai puțin să fim? Stăm în anumite relații pentru că ne dorim sau pentru că am fost învățați că trebuie să iertăm până în punctul sacrificiului de sine? Avem anumite joburi pentru că ne reprezintă sau pentru că ni s-a spus că aşa arată succesul, iar dacă ne vom urma o anumită chemare “vom muri de foame” sau nu vom fi respectați la nivel de societate?

La această temă legată de siguranța noastră emoțională, materială (și de orice altă natură), la “condiționările” pe care le avem cu toții, mai mult sau mai puțin, precum și la procesul de „decondiționare” aferent vom avea ocazia să reflectăm atât în această perioadă, cât și pe parcursul întregului an 2021. Și nu numai că vom avea ocazia să reflectăm, dar va trebui să și acționăm, pentru că schimbările se vor petrece oricum, cu sau fără voia noastră. Evident, pentru unii dintre noi va fi mai ușor să îmbrățisăm noul, pentru alții schimbările pot reprezenta o reală sursă de disconfort și tocmai de aceea este atât de important ca pe parcurs să fim cât mai blânzi, atât cu noi, cât și cu ceilalți.

Revenind la perioada 30.04-4.05.2021, având în vedere că ne aflăm în perioada Sărbătorilor, care poate fi oricum mai delicată pentru mulți dintre noi, din tot felul de motive, cred că acum ar fi extrem de util să ne reamintim una dintre principalele lecții asociate cu arhetipul Taurului: indiferent cât de mult sau cât de puțin deținem, indiferent cât de multă siguranță sau câtă liniște găsim în exteriorul nostru, noi suntem cea mai de preț resursă pe care o putem avea și dacă noi suntem bine (dacă ne iubim, dacă ne respectăm, dacă avem grijă de noi), vom fi capabili să ne ocupăm și de restul.

Prin urmare, dacă ceva ne scoate din zona de confort, dacă ceva nu funcționează, dacă nu merge totul conform planului, să avem grijă, în primul rând, să ne reamintim că merităm să ne iubim și să fim iubiți pentru ceea ce suntem (chiar dacă circumstanțele în care ne găsim ne fac să ne îndoim de asta). Apoi, să fim cât mai deschiși și cât mai flexibili, să acceptăm noutatea, schimbarea, dacă e cazul (să ne gândim la ce a venit vremea să lăsăm în urmă pentru că nu ne mai reprezintă, ce nu mai poate fi acceptat, tolerat) și să acționăm în consecință. Dar, așa cum scriam mai sus, să facem asta cu blândețe (Venus/Neptun).

În altă ordine de idei, marți, Mercur intră în Gemeni, unde va rămâne până spre jumătatea lunii iulie (va intra în mișcare aparent retrogradă la finalul lui mai). Cu Mercur în Gemeni, vom fi mai comunicativi, mai dornici să interacționăm cu ceilalți, să socializăm, să învățăm lucruri noi, să ne deplasăm, să fim în mișcare. Deoarece cu Mercur în Gemeni putem deveni un fel de burete de informații și putem acumula prea mult în prea puțin timp, să nu uităm să filtrăm cât mai bine ce vine către noi, folosindu-ne discernământul (Mercur ca guvernator al Fecioarei, nu doar al Gemenilor) și selectând informațiile în funcție de scopul dorit.

În a doua parte a săptămânii (joi, respectiv sâmbătă), Venus (relația cu noi înșine, iubirea/stima de sine, ce ne place, precum și relațiile cu ceilalți) va forma un aspect mai ușor cu Pluto din Capricorn și unul mai tensionat cu Jupiter din Vărsător.
– Mixul Venus/Pluto ne va face mai conștienți de nevoile noastre în materie de iubire/relații, precum și de cele ale partenerilor noștri, vom simți nevoia de mai multă intimitate în cuplu, de o conexiune profundă la nivel emoțional, mental, fizic. Dacă există anumite probleme mai delicate care ne preocupă, dacă simțim că anumite nevoi nu ne sunt împlinite, vom putea comunica deschis despre asta, în ideea de a rezolva situația, nu de a căuta țapi ispășitori.
– Pe de altă parte, aspectul tensionat de sâmbătă dintre Venus și Jupiter sugerează un posibil conflict între nevoia noastră de siguranță și stabilitate (inclusiv la nivel de relații) si o nevoie puternică de libertate. Totodată, anumite informații pe care le aflăm sau anumite evenimente care au loc ne pot scoate din zona de confort și forța să luăm atitudine, orice ar însemna asta pentru fiecare dintre noi.

Duminică, Venus i se alătură lui Mercur în semnul Gemenilor, iar tendința de a fi mai logici, mai raționali, mai analitici se va manifesta inclusiv în materie de relații (vom trece iubirea prin filtrul gândirii). Prin urmare, ce ni se va părea extrem de atrăgător (sau de neatrăgător) în această perioadă la un potențial partener sau la partenerii existenți va fi mintea acestora, modul în care aceștia gândesc și se exprimă, conexiunea pe care o putem avea la nivel mental.

Să ne fie săptămâna aşa cum avem nevoie!

Sarbători cu bine!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici.
Nu uita să urmărești pagina de Facebook, pentru a afla la timp când sunt postate următoarele astro-povești.

Principalele aspecte ale săptămânii:

▪ 3.05.2021 Venus în Taur în sextil cu Neptun în Pești (între 2-3.05.2021)
▪ 3.05.2021 Mercur în Taur în careu cu Jupiter în Vărsător (între 2-4.05.2021)
▪ 3.05.2021 Soare în Taur în careu cu Saturn în Vărsător (între 2-4.05.2021)
▪ 4.05.2021 Mercur intră în Gemeni (între 4.05-11.07.2021)
▪ 6.05.2021 Venus în Taur în trigon cu Pluto în Capricorn (între 5-7.05.2021)
▪ 8.05.2021 Venus în Taur în careu cu Jupiter în Vărsător (între 7-9.05.2021)
▪ 9.05.2021 Venus intră în Gemeni (între 9.05-2.0.06.2021)

fb-share-icon0

2 comentarii la „Astrele în perioada 3-9.05.2021.
“Ce este important pentru noi versus ce am fost învățați să credem că este important pentru noi.””

  1. Sant un fac cu ascendent in scorpion si traiesc de 35 de ani cu un varsator cu ascendent in pesti..pot spune că imi place astrologia foarte mult,m a inspirat si chiar regret ca nu am studiat mai mult…Va multumesc ca existați si chiar imi place sa descifrez orice informatie primită de astrologie!!Hristos a inviat!!Pace si lumina in sufletele voastre,va doresc din toată inima!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *