Lună plină în Scorpion – 27.04.2021.
“Iubirea ca oglindă. Modele emoționale prezente în relațiile de cuplu: creștem și evoluăm împreună sau ne alimentăm fricile, obsesiile, dependențele?”
Perioada 26.04-2.05.2021

În data de 27 aprilie 2021, la 6:32 (ora României) avem Lună plină în Scorpion (Luna în Scorpion se va afla în opoziție cu Soarele din Taur, la 7°6’).

Intro. Despre Lună plină în general

▪ În astrologie, Luna reprezintă personalitatea, imaginea pe care ne-am format-o despre noi înșine în funcție de mediul în care ne-am născut și am trăit în primii ani de viață; indică relația cu familia de origine și, în special, cu mama (universul emoțiilor noastre, “corpul emoțional”). Soarele reprezintă energia/forța vieții, vitalitatea noastră, acele trăsături specifice care ne fac “să strălucim” și pe care le dezvoltăm pe parcursul întregii vieți (“latura rațională”).
▪ Lună plină marchează încheierea unui ciclu (început cu aproximativ 6 luni în urmă, când a avut loc Luna nouă în același semn zodiacal) și este asociată cu anumite culminări, rezultate, concluzii, decizii sau încheieri.

Cum ne impactează la nivel individual Luna plină în Scorpion

▪ Luna plină va impacta una dintre cele 12 case astrologice care formează harta natală (casa care stă sub semnul Scorpionului) și, implicit, “domeniile” asociate cu aceasta. La sfârșitul articolului găsiți detaliile pentru fiecare semn zodiacal în parte (numărul reprezintă casa unde are loc Luna plină), cu recomandarea de a parcurge mai întâi informațiile despre Ascendent și apoi cele despre Soare („zodie”).

Luna plină în Scorpion – influențe generale, energie și caracteristici

▪ Luna plină în Scorpion ne invită să privim anumite aspecte ale vieții noastre dincolo de suprafață, să săpăm în subconștient și să aducem “în lumină” părțile noastre mai întunecate, care ne fac, de foarte multe ori, să acționăm “pe pilot automat”. Luna plină contribuie la aducerea subconștientului la nivel conștient și, implicit, la o mai bună înțelegere a anumitor modele emoționale pe care le avem (din această viață și/sau din alte vieți), modele care generează reacții, comportamente, situații similare/repetitive.
▪ Dintr-o perspectivă evolutivă, întrebarea fundamentală a Scorpionului (ca arhetip) este “de ce?”. Prin urmare, este un moment excelent pentru a încerca să înțelegem (singuri sau ajutați de un specialist) ce stă (din punct de vedere emoțional/psihologic) în spatele anumitor situații repetitive (“De ce mi se întâmplă adesea x sau y? De ce atrag același tipar de relații? De ce îmi este teamă de x sau y? De ce ajung mereu în același punct?”). Ulterior, aceste conștientizări ne pot ajuta să inițiem anumite transformări care să ducă la rezultate diferite. Evident, aici intervine liberul arbitru, în ideea în care ține de noi să facem anumite schimbări, să alegem diferit, astfel încât să nu repetăm la nesfârșit aceleași “tipare”.
▪ De ce sunt esențiale alegerile pe care le facem când ne raportăm la Scorpion? Ca arhetip, Scorpionul/Pluto/casa a-VIII-a implică ideea de evoluție, transformare, regenerare. De aici, atracția extraordinară față de diferite “surse de putere” care se află în afara noastră și care ne pot ajuta să ne transformăm și să evoluăm (diferite sisteme de cunoaștere, experiențe, relații etc.), printr-un proces de “osmoză” (prin integrare, asimilare, întrepătrundere). În același timp, cu acest arhetip vorbim și de atașamente foarte puternice față de ce suntem sau avem deja, față de “modelele existente” și, implicit, de o rezistență destul de mare față de schimbare. Tendința de a rămâne blocați în anumite atașamente emoționale foarte puternice (semn fix, de apă), dar și tendința către nou, evoluție, transformare reprezintă “paradoxul” Scorpionului. Ei bine, la această Lună plină avem ocazia să observăm acest paradox existent în anumite domenii din viața noastră: tendința să rămânem în “zona de confort” și să luăm decizii cum am mai făcut-o și până acum (“obsesiv/compulsiv”), dar și să schimbăm ceva despre care simțim că nu mai funcționează. Ca să vă imaginați ce poate să însemne “zona de confort” în anumite situații pe care obișnuim să le perpetuăm, gândiți-vă la expresia nu tocmai sănătoasă “rău cu rău, dar mai rău e fără rău” și încercați să vedeți unde se aplică și cum puteți ieși de acolo.
▪ Scorpionul/Pluto/casa a-VIII-a este arhetipul relațiilor – de iubire, profunde, asumate (în care împărțim “totul” cu persoana cu care formăm relația: emoții, trăiri, intimitate, bunuri etc.), prin urmare și la acest capitol putem avea o serie de culminări. Tocmai pentru că implicarea este foarte mare, cea mai mare teamă a Scorpionului (la nivel subconștient) este să nu fie trădat, înșelat, abandonat, manipulat, de aici și posesivitatea, gelozia, tendința de a controla (Scorpionul vine “la pachet” cu aceste frici din această viață sau din alte vieți, când a experimentat ambele categorii de situații: a fost trădat, la propriu sau la figurat și a trădat).

În funcție de contextul personal, Luna plină în Scorpion poate aduce la suprafață tot felul de trăiri și emoții intense, de tipul celor de mai sus, generate de relațiile pe care le avem sau de relații pe care le-am avut în trecut. Putem deveni mai conștienți de anumite frici pe care le avem la nivel de relații, de anumite comportamente “nesănătoase”, de nevoia de a controla sau de a manipula pentru a obține ce ne dorim sau pentru a ne simți noi mai puternici, după cum putem observa toate acestea la partenerii noștri.
Relațiile de codependență și, la polul opus, o anumită fugă de relații (pentru a nu suferi) sunt specifice acestui arhetip (și, în general, extremele în relații), prin urmare, Luna plină ne poate ajuta să înțelegem mai bine cum stăm la acest capitol, pentru a vedea ce trebuie îmbunătățit, schimbat sau lăsat în urmă.

Luna plină în Scorpion și ceilalți „jucători” de pe bolta cerească

Aspecte:

▪ Luna în Scorpion în opoziție cu Uranus în Taur și în careu cu Saturn în Vărsător
▪ Luna în Scorpion în trigon cu Marte în Rac
▪ Pluto staționează retrograd pe 27.04 (va fi retrograd între 27.04-6.10.2021)

▪ Cu Pluto, guvernatorul Scorpionului, care staționează retrograd în aceeași zi în care are loc Luna plină, emoțiile noastre vor fi cu atât mai puternice. Orice planetă retrogradă accelerează evoluția, amplificând sentimentul de nemulțumire fața de ce nu mai funcționează și “forțându-ne” să ne întoarcem către noi înșine și către nevoile noastre individuale. Deoarece Pluto este retrograd în Capricorn, putem deveni mai conștienți de puterea sau autoritatea pe care avem tedința să le exercităm asupra altora, precum și de lipsa de putere sau de autoritate pe care o simțim când ne raportăm la alții. De aceea, este important să fim atenți la ce decizii luăm și din ce “zonă” venim (ce ne face să acționăm așa cum simțim nevoia să acționăm).

▪ Luna plină activează careul Saturn/Uranus despre care am tot scris pe parcursul acestui an și despre care găsiți mai multe detalii aici. Pe scurt, acest careu are legătură cu crearea unui alt tip de realitate de zi cu zi, care să corespundă mai bine nevoilor noastre individuale (Saturn în Vărsător), dar o realitate la care ajungem după ce anumite elemente care ne dau în prezent siguranță emoțională, materială etc. sunt îndepărtate (pentru unii dintre noi acest lucru având loc într-o manieră destul de abruptă, șocantă /Uranus în Taur). Deoarece Uranus este asociat în anumite contexte cu ideea de “traumă”, anumite traume din trecut (din această viață sau din alte vieți) pot fi reactivate, în ideea de a le depăși, conștientizându-le și privindu-le cu o anumită obiectivitate (Uranus/Vărsător).

Revenind la Luna plină în Scorpion, fie că anumite situații mai șocante ne scot din zona de confort și ne obligă să vedem ce nu mai funcționează, fie că avem tot felul de “revelații” cu privire la cum se desfășoară anumite capitole din viața noastră, sentimentul că “gunoiul nu mai poate rămâne ascuns sub preș” și că trebuie să ne confruntăm cu el va fi destul de puternic. Lucrurile se pot întâmpla destul de rapid, putem închide abrupt anumite capitole, după cum putem constata că anumite situații se închid “dintr-odată”, fie că ne dorim sau nu. Dincolo de cum vom percepe la nivel emoțional experiențele care au loc, mi se pare important și extrem de util pe termen mai lung să încercăm să înțelegem “de ce-urile” asociate cu aceste experiențe. De exemplu, dacă ceva se încheie și ne simțim răniți, trădați etc., să ne gândim dacă nu cumva în sufletul nostru știam că acel ceva nu este bun pentru noi, dar eram prea dependenți (Scorpion) sau nu ne iubeam suficient de mult încât să luptăm pentru nevoile noastre (Taur) și a fost nevoie de un șoc (Uranus) care să ne scoată din situația respectivă.

▪ Trigonul Lună/Marte în Rac ne va ajuta în acest sens să luăm acele decizii care să ne facă să ne simțim cât mai confortabil cu noi înșine. Dacă o situație nu era așa cum o credeam, o putem încheia, iar acest lucru, chiar dacă nu foarte plăcut, ne va ajuta să fim mai în acord cu nevoile noastre emoționale, după cum, dacă suntem puși în fața faptului împlinit și anumite uși ni se închid, putem găsi în noi înșine puterea necesară pentru a ne reorganiza și lua acele decizii care să ne ajute să mergem mai departe și să integrăm transformările care au loc acum.

Alte aspecte de săptămâna aceasta:

▪ 30.04.2021 Mercur în Taur în sextil cu Neptun în Pești (între 29-30.04.2021)
▪ 30.04.2021 Soare în conjuncție cu Uranus în Taur (între 29.04-2.05.2021)
▪ 2.05.2021 Mercur în Taur în trigon cu Pluto în Capricorn (între 1-3.05.2021)

▪ La sfârșit de săptămână are loc opoziția exactă Soare/Uranus, prin urmare evenimentele care au loc la Luna plină vor fi readuse în atenția noastră. De exemplu, dacă avem anumite insight-uri la Luna plină sau dacă trecem prin niște situații pe care nu știm cum să le gestionăm, spre sfârșitul săptămânii lucrurile pot fi mult mai clare (dar în aceeași notă de “imprevizibil” ce caracterizează întreaga perioadă).
▪ În același timp, chiar dacă din anumite puncte de vedere putem simți că lucrurile ne scapă de sub control, aspectele ușoare făcute de Mercur în Taur cu Neptun și cu Pluto ne pot ajuta să rămânem ancorați în realitate și stăpâni pe noi înșine (Taur), să analizăm situațiile dincolo de suprafață și să încercăm să înțelegem “de-ce-urile” (Pluto), precum și să avem încredere că lucrurile se întâmplă cu un sens (Neptun).

Să ne fie Luna plină aşa cum avem nevoie!

Cu drag,
Kikiana

P.S. Dacă ți-a plăcut astro-povestea, m-aş bucura să o distribui. Oricum, îți mulțumesc pentru că eşti aici. Nu uita și să dai like paginii de Facebook, pentru a intra în comunitatea iubitorilor de astro-povești!

…………………………………………………..

Berbec (8) – nevoia de putere; resursele financiare şi materiale pe care le aveți în comun cu alții (în special cu partenerul de viața), bani, bunuri, moşteniri etc.; relația cu anumite instituții financiare, bănci, credite; intimitate, sexualitate; transformări la nivel emoțional, spiritual, fizic; psihologie; frici, traume, obsesii; diferite forme de terapie;
Taur (7) – relații şi parteneriate personale şi profesionale;
Gemeni (6) – viața de zi cu zi, rutina zilnică; stil de viață, sănatate; munca, activitatea profesională; relația cu colegii; serviciile făcute altora, nevoia de a fi util, de a ajuta; utilizarea discernământului;
Rac (5) – creativitate, hobby-uri; iubire, îndrăgostire, flirturi; relația cu copiii; fertilitate;
Leu (4)– universul emoțional; relația cu familia de origine şi cu „copilul interior”; locuință (decizia de a vinde, de a cumpăra, de a te muta, de a renova, de a face amenajări etc.);
Fecioară (3) – comunicare şi gândire (modul în care interacționati în viața de zi cu cei din jur); curiozitatea, dorința de a învăța lucruri noi, cursuri, studii; dezvoltarea/utilizarea unor abilități; utilizarea mediului online; comerț, vânzări; călătorii de scurtă durată; relația cu frații/vecinii;
Balanță (2) – stima și iubirea de sine; auto-suficiența (din punct de vedere emoțional, material), „instinctul de supraviețuire”: bunuri, valori, resurse materiale (inclusiv banii), emoționale, spirituale; decizia de a cumpăra/vinde;
Scorpion (1) – semnul cel mai impactat; întreaga viață personală, profesională (modul în care reacționați instinctiv, în care vă manifestați și vă prezentați în fața lumii; relații; muncă; sănatate, stil de viață etc.);
Săgetător (12) – transcenderea granițelor realității; relația cu Divinitatea; înclinația către spiritualitate (practici spirituale, meditație, yoga, respirație etc.); timp petrecut în izolare; accesarea anumitor informații de la nivel subconştient: vise, revelații; protecție divină; compasiune, empatie, ajutorarea celor din jur; fugă de realitate, idealizarea realității, sacrificiu de sine, victimizare;
Capricorn (11) – nevoia de exprimare a individualității; obiectivitate, detașare; relația cu grupurile de prieteni, cu asociațiile, organizațiile, rețelele sociale din care faceți parte; gânduri cu privire la viitor/planuri;
Vărsător (10) – cariera, profesia, reputația profesională; statutul social, imaginea publică; misiunea în viață; relația cu societatea din care faceți parte, cu familia de origine (cu tatăl/părintele mai “autoritar”);
Pești (9) – sistemul de credințe; adevăruri personale/universale; idealuri; cunoaştere, educație; spiritualitate, filozofie, religie; călătorii de lungă durată (propriu-zise/în străinatate şi/sau spirituale).

fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *